18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Nicolai Lisberg: Tips til 15. runde i La Liga d. 29. – 31. december 2022

La Liga er tilbage. Og det med flere nytårsbrag. Martin Braithwaite vender retur til Camp Nou nytårsaften, der er en særlig derbydag, og dagen inden skal Real Madrid i aktion og forsøge at lægge pres på topholdet FC Barcelona, når de ude møder Real Valladolid.

Foto: Bildbyrån

Girona – Rayo Vallecano X (1-1)

Den spanske liga genoptages torsdag, med hvad der umiddelbart ikke ligner noget brag af en kamp. Men Girona, og nok særligt Rayo Vallecano, har begge leveret over forventning i sæsonens første 14 kampe, hvilket placerer dem på henholdsvis en 8. og en 13. plads i tabellen. 

Rayo Vallecano gør det som regel godt på udebane i Catalonien, og har da allerede også høstet fire point af seks mulige mod Espanyol og Barcelona tidligere på sæsonen, men er det nok til at se deres vej? I sidste sæson mistede de momentum i foråret, og truppen er ikke den bredeste, så jeg tror, det kommer til at ske igen. Spørgsmålet er bare hvornår.

Til denne kamp er de uden Catena og Óscar Valentín, der begge er i karantæne, mens hjemmeholdet må se bort fra blandt andre Javí Hernandez og Reinier. To hold i forrygende form. Det ligner en tæt kamp med en spinkel sejr til hjemmeholdet eller en pointdeling.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Real Betis – Athletic X (1-1)

Ret beset rundens kamp. Også selvom der venter et Barcelona-derby lørdag aften. For Real Betis og Athletic ligger side om side med 24 point og kæmper, sammen med flere andre hold, en indædt kamp om top 4.

Gæsterne havde tre spillere med til VM, da Unai Simon og de to Williams brødre var en tur i Qatar, mens antallet for Betis var rekordhøje fem. Heriblandt de to verdensmestre Pazella og Guido Rodríguez. Selvom de ikke var faste for Argentina, så spiller de nok ikke fra start her, og det kan ændre lidt ved favoritværdigheden, da Betis også er uden Édgar González, der er i karantæne.

Klicheen med de to hold er, at Betis er glimrende i offensiven, hvor det til gengæld kniber lidt for Athletic. Men fakta er, at Valverdes tropper er La Ligas tredje mest scorende hold, mens los Verdiblancos kun har nettet 17 gange trods en brandvarm Borja Iglesias, der dog mistede lidt momentum i slutningen af efteråret. 

Det er en kamp, der har X skrevet ud over sig, og hvor vi godt kan forvente mål fra begge mandskaber.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Elche 1 (2-0)

Diego Simeones tropper sluttede efteråret af med blot et enkelt point i de sidste tre kampe, og efter 14 runder er de faktisk nede på en femteplads. De har fortsat la Ligas tredje bedste trup, men spillet har ikke levet op til kvaliteten i store dele af efteråret. Så ændrer det sig nu efter en god lang pause? 

Flere af Atléticos spillere kom langt ved VM med Griezmann, Rodrigo de Paul og Molina alle hele vejen til finalen, så dem skal vi nok ikke regne med at se her fra start.

Positivt er det dog for Atlético, at de har alle mand klar, hvilket står i stærk kontrast til Elche, der har fire mand på skadeslisten foruden Gumbau, der er i karantæne.

Og hvis Atlético var skidt kørende før jul, så er det ingenting i forhold til Elche, der har lige præcis nul sejre efter de første 14 runder. Levante var resultatmæssig omtrent lige så ringe i sidste sæson, men spillemæssigt er Elche et af La Ligas dårligste mandskaber, som vi har set i flere år. Så selv et selvtillids ramt Atlético-hold, der har en del trætte spillere, skal ganske enkelt kunne tage en sejr her mod Elche, der har lukket 31 mål ind. Måske Atlético ligefrem kan ”storsejre” og vinde med flere end to?

Lisbergs bud: Begge hold scorer IKKE til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Getafe – Mallorca 2 (0-1)

Er glasset halvt fyldt har Getafe fået point i fem af de sidste seks kampe. Er det halvtomt har de kun vundet en af disse seks. Ergo, der er for mange uafgjorte. Derfor halser de også efter Mallorca, der har hentet tre sejre i de seneste fire kampe, og som i Muriqui havde en af efterårets mest stabile målscorere. Faktisk er det kun Lewandowski, der har scoret flere gange end angriberen fra Kosovo, der er noteret for otte sæson træffere.

Jeg ved ikke, om Javier Aguirre får den ros, han fortjener, for siden han overtog Mallorca tidligere i 2022, er det kun gået én vej. Og faktisk er flest af deres point hentet på udebane, mens Getafe omvendt har haft det svært foran egne fans, når de skulle styre kampene. Kampbilledet bliver også Getafe, der skal sætte spillet, og så kan Mallorca lure på kontraerne. Det er en bet for gæsterne, at både Valjent, men måske særligt Galarreta, har været lidt for ivrige med advarslerne, men jeg kunne godt se dem få noget ud af turen til hovedstaden mod et Getafe hold, der skal bruge for mange chancer til at score.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,47 – SPIL HER >>*

Cádiz – Almería 1 (1-0)

Generelt kan spanierne godt lide ti forskellige kickoff tidspunkter, men det er svært at fortænke dem i, at Cádiz mod Almería ligger samme tid som Celta Vigo – Sevilla. For det kræver alligevel lidt af en handelsmand at sælge den ind som en lækkerbisken. 

I hvert fald har jeg ikke meget fidus til Cádiz, der nu for tredje år i træk er i La Liga og som overlever med begrænsede midler. Det er som sådan en smuk fortælling, men fodboldmæssigt er der ikke meget at lade sig inspirere af. Så er der lidt mere i Almería. Oprykkerne har også en anden økonomi og har som et af få hold, tilsyneladende fundet ud af, at det ikke rigtig rykker noget med de mange uafgjorte. Kun en enkelt gang har de delt i porten, men problemet for dem i forhold til denne kamp er, at de er ligaens klart dårligste udebanehold med kun et enkelt point.

Jeg synes, det er en svær kamp at spå om, da særligt Almería kan have fået slået deres rytme lidt i stykker af den lange pause, så jeg prøver spillet på få mål, i hvad der kan blive et lidt nervøst opgør, hvor det handler om ikke at tabe. Ely er i skammekrogen for gæsterne, mens det samme gør sig gældende for Ívan Alejo hos hjemmeholdet.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,67 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Celta Vigo – Sevilla 1 (2-0)

Sæsonens to største skuffelser. Sevilla dog det større end Celta Vigo, da en målsætning om en plads i top 4 er byttet ud med en plads under stregen efter 14 runder. Celta Vigo er dog blot en enkelt placering bedre. Jeg havde store forventninger til Sevilla efter skiftet til Sampaoli, da det måtte betyde en ny spillestil, men der er absolut intet sket, og de leder stadig efter spilmønstre og en decideret holdopstilling. I sidste runde før pausen gik det helt galt hjemme mod Real Sociedad, da de tabte 2-1 og fik både Rakitic og Nianzou udvist. De slutter sig dermed til Montiel, der fik tre spilledages karantæne efter sin udvisning i runden forinden,

De har faktisk leveret fine resultater i venskabskampene her i VM-pausen, men det får mig ikke til at for alvor at tro på dem. Til denne kamp er de også uden Marcao, der igen, igen er skadet, ligesom Delaney, Papu Gómez, Álex Telles Jésus Corona også er ukampdygtige. De fleste spiller der kom langt ved VM får formentlig en pause i første runde i La Liga, men Marcos Acuña der spillede i finalen for Argentina ser ud til at skulle bruges på backen, ligesom Bono også er i målet. Der er for meget, der taler mod Sevilla til, at de kan tage point mod et Celta hold, der har alle mand klar. Også selvom Celta faktisk sluttede efteråret dårlige af end Sevilla.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,33 – SPIL HER >>*

Real Valladolid – Real Madrid 2 (1-3)

Det kostede førstepladsen, at Real Madrid pludselig begyndte at smide point i november måned, så de røg ned efter Barcelona i tabellen. De er dog kun to point efter rivalerne, så en sejr ude mod Real Valladolid, og så kan de om ikke andet overnatte på førstepladsen. Og det burde jo være lige til, eller hvad?

Real Valladolid spillede sig faktisk gevaldig op i efteråets aflsurning med særligt Sergio Leon, der lige pludselig ramte en stime.

Real Madrid har på den ene side flere spillere, der bør komme veludhvilet tilbage fra VM, men der er også mange, der kommer skuffede tilbage. Benzema, Vinicius, Rodrygo, Courtois, Militao, Rüdiger og Valverde for nu at nævne nogle få. Det handler derfor mere om det rent mentale for Real Madrid, der til denne kamp formentlig begynder med Modric og Tchaumeni på bænken, hvilket kan give plads til Ceballos og Valverde ved siden af Kroos. Real Madrid vinder med en revanchelysten Karim Benzema, men det bliver ikke uden at indkassere.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,72 – SPIL HER >>*

FC Barcelona – Espanyol 1 (2-0)

To af Barcelonas bedste offensive kort i denne sæson har været Robert Lewandowski og Ousmane Dembélé. Polakken er dog ikke med her, da han blev udvist mod Osasuna for efterhånden længe siden, og Dembélé spillede VM-finalen for godt en uge siden – hvor han i øvrigt var banens dårligste – så er han fysisk og mentalt klar til denne kamp?

Mentalt klar må Martin Braithwaite til gengæld være. Han vender tilbage til sin tidligere klub og det stadion, hvor han så sent som i august måned blev piftet ud. 

Jeg interviewe Braithwaite kort før VM, og her lagde han ikke skjul på, at folk endnu ikke kender sandheden om hans farvel til FC Barcelona. Måske vi får den en dag, men ellers kan vi være sikre på, at han vil være ekstra tændt på at vise sit tidligere hjemmepublikum, at de tog fejl.

Der skal dog mere end en topmotiveret Braithwaite og et Lewandowski-løst Barça mandskab til, før Espanyol får point her, som jeg ser det. Espanyol har som så mange andre klubber været i aktion i pokalen under VM, og selvom det blev til videre avancement, så kostede det også en udvisning til Daní Gomez der nu er ukampdygtig 

Lisbergs bud: Barcelona – 1,5 (AH) til odds 1,77 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Osasuna 1 (1-0)

Også i Baskerlandet er der derby nytårsaftensdag, når højtflyvende Real Sociedad tager mod Osasuna. Her bør hjemmeholdet kunne sikre sig endnu en sejr, men jeg kan godt finde et par argumenter for, hvorfor det ikke sker.

For La Real sluttede efteråret skidt af med blot en enkelt sejr i de seneste fire kampe, og så er de til opgøret her uden Mikel Merino. Anfører Oyarzabal gør fremskridt, men han skal spilles langsomt ind på holdet og forventes ikke at få en rolle her.

Osasunas fine placering som nummer syv er primært skabt på baggrund af en stærk hjemmebane, så selvom de godt kan presse værterne, så ender det nok alligevel med et spinkelt nederlag.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Villarreal – Valencia X (2-2)

Den store derbydag lukkes af med det største, når Villarreal – nu på eget stadion – tager i mod Valencia. I seks måneder har Villarreal spillet sine hjemmekampe hos naboerne fra Levante grundet ombygning, men nu er de klar til at indvie det nye Ceramica.

En der også er tilbage igen efter hvad der næsten føles som seks måneder er Gerard Moreno, der har brugt pausen på at komme i kampform igen, efter at have fået efteråret ødelagt af skader Er han manden, der forløser Villarreal og bringer dem tilbage i kampen om top fire pladserne?

Quique Setien har ikke fået nogen varm velkomst hos den gule ubåd, så de skal snart i gang, hvis ikke han skal risikere at komme under et stort pres.

Hos Valencia er der for en sjælden gangs skyld en form for ro, og de ramte til tider i efteråret et rigtigt højt niveau. Det bliver tæt, det bliver dramatisk, og det bliver med mål.

Lisbergs bud: Begge hold scorer i første halvleg til odds 5,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra La Liga

Skriv første kommentar

Skriv et svar