18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 9. runde i La Liga d. 16. – 18. oktober 2021

Kriseramte Barcelona tager hjemme mod Valencia i rundens helt store kamp, mens Thomas Delaney og Sevilla skal en tur til Vigo, hvor Celta venter. Nicolai Lisberg er klar med optakt til niende runde i La Liga, der igen byder på to udsatte kampe.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Levante – Getafe 1 (1-0)

Der er blot to klubber i La Liga, der endnu har til gode at smage sejrens sødme, og de to klubber mødes lørdag eftermiddag. Udover en katastrofal start på sæsonen, så har de også det tilfælles, at de begge har skiftet ud på trænerposten siden sidst. Michel blev aldrig nogen succes i Getafe, mens det var lidt mere trist at se Paco Lopez forlade Levante efter flere gode år, hvor de som et af få midter/bundhold i ligaen faktisk forsøgte at spille offensiv fodbold.

Hos Getafe er Quique Sanchez Flores ny mand i spidsen, mens valget hos Levante er faldet på Javi Pereira, der er et noget mere ubeskrevet blad i La Liga-sammenhæng. Med to nye trænere er det svært helt at vurdere, hvad vi skal forvente af dette opgør, hvor begge hold formentlig mangler et par spillere. Jeg fastholder dog fortsat, at Levante har en trup til at blande sig i den bedste halvdel, så efter 16 kampe uden sejr, så får de deres første tre point fredag aften.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*


Real Sociedad – Mallorca 1 (2-0)

Da både Real Madrid og Atlético Madrids kampe er udsat, så har Real Sociedad en gylden mulighed for at ligge sig alene i spidsen af La Liga. En ikke helt ulig situation den vi så sidste år, hvor de længe lå i top, da flere af topholdene var et par kampe bagud.

De mange skader er fortsat en udfordring for baskerne, men det lysner trods alt, og der er håb om, at David Silva måske kan nå at blive klar til opgøret mod Mallorca, der fortsat er uden Kubo og Sedlar. Øboerne vandt godt nok mod Levante inden landskampspausen, men ellers virkede de til at være gået lidt i stå, og derfor skal Sociedad uden de store problemer kunne tage tre nye point på hjemmebane, hvor de indtil videre har hentet ti point af 12 mulige.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,45 – SPIL HER >>*


Rayo Vallecano – Elche 1 (1-0)

Efter tre sejre på stribe vendte heldet for oprykkerne fra Rayo, der i seneste runde tabte til Osasuna på et mål i overtiden. I det opgør kom Falcao for en sjælden gangs skyld ikke på tavlen, i hvad der indtil videre har vist sig at være et forbløffende imponerende comeback til spansk fodbold.

Rayo har tillagt sig en offensiv og modig spillestil i de første otte runder, og det står lidt i kontrast til gæsterne fra Elche, hvor det er defensiven, der skaber grundlaget for deres point. Over tid får det hold der spiller for at opnå frem for at undgå størst succes, og det tror jeg også bliver tilfældet søndag, selvom det ganske givet bliver tæt. Rayo har Balliu i karantæne, mens Merquelanz fortsat er ude med skade. Gæsterne har Bigas ude, mens Diego González er på vippen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,83 – SPIL HER >>*


Celta Vigo – Sevilla 2 (1-2)

I en runde der også tæller Barcelona – Valencia er det svært for alvor at argumentere for, at vi her finder rundens mest interessante opgør, men lad mig så i stedet nøjes med at konstatere, at det bliver voldsomt interessant at rette blikket mod Balaídos søndag eftermiddag, når Sevilla gæster Celta Vigo.

Thomas Delaney er med igen efter overstået karantæne, men selvom han kommer på bagkant af en glimrende landskampspuge, så har de fleste spanske medier danskeren til at begynde på bænken. Omvendt så er En-Nesyri igen klar, og han ligner en starter hos Sevilla, der bagude må undvære Diego Carlos, efter han fik et rødt kort i nederlaget mod Granada.

Celta har alle mand klar, men de fortsætter deres slingrekurs, der senest bød på nederlag mod Elche, efter de ellers havde vundet to i træk mod Granada og Levante. De har endnu ikke hentet point mod nogle af topholdene, og det tror jeg heller ikke sker søndag.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,36 – SPIL HER >>*


Villarreal – Osasuna 1 (2-1)

Med nederlag til Sevilla og Real Madrid i seneste runde, så er Villarreal nu eneste tilbageværende hold i la Liga, der endnu ikke har tabt en kamp. Imponerende, men mon ikke Emery havde byttet den statistik for lidt flere sejre og lidt færre uafgjorte? Fem pointdelinger i de første syv runder gør nemlig, at de hænger fast i midten af tabellen.

I seneste runde leverede de dog endelig en helstøbt præstation, da de besejrede Betis med 2-0, hvor Djanjuma løste de målscoringsproblemer, de har haft i denne sæson. Samme Djanjuma scorede også for Holland i denne uge, og han kommer ind til kampen med masser af selvtillid.
Osasuna har også tanket selvtillid, efter de senest besejrede Rayo med 1-0, og de indtager derfor en aktuel femteplads. Alligevel ser jeg Villarreal som store favoritter til sejren. Det virker mere afstemt end tidligere, og selvom de lider under manglende mål, så er skadesproblemerne heller ikke så graverende som tidligere. Chukwueze og Dia er tvivlsomme, men bortset fra de to har Emery alle mand klar, og det bliver udslagsgivende.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink


FC Barcelona – Valencia 1 (2-1)

Det positive først. Auguero spillede i denne uge en træningskamp og fik dermed endelig lov til at trække en Barcelona-trøje over hovedet. Argentineren er dog næppe klar til mere end en af de yderste pladser på bænken i denne kamp, og dermed bevæger vi os tilbage til det negative. For hvem scorer målene for Barcelona? De var relativt tandløse mod Atlético for to uger siden, da de tabte med 2-0. Efter den kamp var det forventet, at Koeman ville ryge, men hollænderen sidder der endnu, og seneste nyt fra en altid spekulerende spansk presse er, at han har fået de næste to kampe til at vise sit værd, når det først gælder Valencia og siden Dynamo Kiev i Champions League. Pausen har været god for Barcelona, der har kunne bruge tiden på at få Alba, Pedri og Fati op i omdrejninger, mens Gavi også på landsholdet viste, at han går en spændende fremtid i møde. 

Valencias gode sæsonstart er lidt glemt efter fire kampe i træk uden sejr, hvor det dog skal nævnes, at tre af de kampe har været mod Athletic, Real Madrid og Sevilla. De har tidligere formået at volde Barcelona-problemer, og det vil jeg ikke udelukke, at de kan gøre igen, for selvom Alderete er ude med karantæne, så forventes både Soler og Gayà omvendt at være klar efter et par uger ude. Daniel Wass er i øvrigt udset en plads på den centrale midtbane, hvor han skal være med til at bryde Barcelonas spil. Formår catalanerne at få lidt mere fart i bolden end i de sidste kampe, og udnytter de det faktum, at Camp Nou formentlig er fyldt, så henter de også en sejr, men det kan godt blive tæt.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,83 – SPIL HER >>*


Alavés – Real Betis 2 (0-1)

Den overraskende sejr mod Atlético viste sig at være en enlig svale, for i sidste runde tabte de nemlig til 1-0 mod Athletic, så vi skal nok ikke begynde at tale om et nyt Alavés-hold, der har et dagens lys. Betis tabte også, 0-2 ude mod Villarreal, men ellers er de ganske fint spillende, og de har da også vundet de to seneste indbyrdes opgør.

Alavés har blot nettet to gange i deres foreløbige otte kampe, og selvom Betis i denne sæson kun har holdt buret rent en enkelt gang, så kan jeg ikke se hjemmeholdet havde nok offensiv kvalitet til at kunne hente de tre point.

Både Lejeune og Edgar Méndez kan muligvis gøre comeback efter et par uger ude hos Alavés, mens Betis håber på, at Víctor Ruiz når at blive klar.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,30 – SPIL HER >>*


Espanyol – Cádiz 1 (2-0)

2-1 mod Real Madrid var et vidnesbyrd om, at Espanyol for alvor er tilbage i La Liga. Seks point i de seneste tre kampe har løftet dem op midt i tabellen, og det skal de forsøge at bygge videre på, når Jens Jønsson og Cádiz kommer på besøg mandag aften. Gæsterne fortsætter med at skrabe point sammen, senest med 0-0 mod Valencia, men de har kun vundet en enkelt gang i sæsonen, og modsat sidste år så virker deres defensive taktik og omstillinger ikke til på same måde at overrumple konkurrenterne.

Espanyol kommer til at være mest på bolden og i kontrol, hvorfor det bliver vigtigt ikke at miste bolden i opspillet. Holder de fast i bolden, så har Raúl de Tomas, Aleix Vidal og resten af de offensive folk også egenskaberne til at sikre oprykkerne tre yderligere point.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,70 – SPIL HER >>*


Granada – Atlético Madrid

Kampen er udsat på ubestemt tid grundet kampe i den sydamerikanske VM-kvalifikation, der gjorde det næsten umuligt for nogle spillere at vende tilbage til deres klubber i tide.


Real Madrid – Athletic

Kampen er udsat på ubestemt tid grundet kampe i den sydamerikanske VM-kvalifikation, der gjorde det næsten umuligt for nogle spillere at vende tilbage til deres klubber i tide.

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar