18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 5. runde i La Liga d. 15. – 18. september 2023

Buldrer Bellingham videre? Får Sevilla endelig en sejr? Hvordan kommer Villarreals nye træner for land? Og kan Barcelona endelig få spillet til at flyde? Femte runde i La Liga byder på mange spørgsmål, og Nicolai Lisberg er fra det spanske klar til at give sit bud på weekendens begivenheder.

Optakt til La Liga 2023 5. runde ved Nicolai Lisberg

Vores spanske ekspert, Nicolai Lisberg, ser på alle 5. rundes kampe i La Liga, hvor både Barcelona og Real Madrid er hjemme mod tricky modstandere. (Foto: IMAGO / Ricardo Larreina Amador)

Rayo Vallecano – Deportivo Alavés 1 (1-0)

[Fredag d. 15. september kl. 21.00]

To sejre i de første to kampe er siden blevet fulgt op af to nederlag i træk. Sidst dog med beskedne 0-1 mod Betis ude efter øretæven på 0-7 mod Atlético i runden forinden. To svære kampe, så måske fredagens opgør mod Alavés er en tidlig indikation af, om Rayo igen går en komfortabel sæson i møde.

Alaves er på samme pointantal efter fire runder, og det er takket være to sejre hjemme, mens det første point og det første mål ude lader fortsat vente på sig. Oprykkerne har virket en smule tamme på fremmed græs, og derfor tror jeg mest af alt på, at Rayo tager de tre point.

Hos hjemmeholdet er der tvivl om keeper Dimitrievski samt Nteka, mens Pathé Ciss og Balliu har været bortrejst med landsholdet i denne uge.

Lisbergs bud: 1-talet til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Athletic Club – Cádiz X (1-1)

[Lørdag d. 16. september kl. 14.00]

Nogle gange skal man jo hyppe sin egen hest, og når jeg nu havde kaldt en 0-0-løsning mellem Mallorca og Athletic i sidste runde, så lad da den kamp tjene som eksempel på, hvad Athletic fortsat er for et hold. For det er stadig et mandskab, der kommer til at kæmpe unødvendigt hårdt med at score mål trods et par fine sejre i de foregående runder med 4-2-triumfen mod Real Betis som den mest iøjnefaldende.

Nu gælder det så Cádiz, og her har de tidligere haft det svært hjemme med to nederlag i tre kampe i de tre sæsoner, hvor de har mødtes siden Cádiz’ oprykning i 2020.

Cádiz, der kommer på bagkant af en sejr mod Villarreal, og som mod Barcelona for et par runder siden også var tæt på at holde dem for døren.

De er dog til denne kamp lidt ramt af, at Darwin Máchis, der scorede to gange mod Villarreal, har været på landsholdsrejse i Sydamerika, og muligvis derfor ikke er klar til 90 minutter.

Hos Athletic er der tvivl ud for Nico Williams, da han måtte lade sig udskifte med en skade i Spaniens kamp mod Cypern efter en ellers flot første halvleg, og uden ham mister Athletic en stor offensiv trussel.

Lisbergs bud: X2 til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Valencia – Atlético Madrid 2 (1-2)

[Lørdag d. 16. september kl. 16.15]

Los Che er kommet lidt ned på jorden igen efter to sejre i de første to kampe, da det siden er endt med to nederlag. Senest mod Alavés. Nu gæster de så mesterskabsaspiranerne fra Atlético Madrid, der fik deres kamp mod Sevilla udsat grundet uvejr umiddelbart før landskampspausen. Måske ikke helt skidt, da de til det opgør havde en del skadede spillere. Det har de for så vidt stadigvæk, da Depay endnu ikke er klar, men til gengæld kan anfører Koke muligvis gøre comeback.

Jeg ved ikke, om jeg ligefrem synes, at Valencia har været bedre spillende i de to kampe, de har tabt, end i de to de har vundet, men jeg har om ikke andet fortsat svært ved at vurdere deres reelle niveau. Det ligner et forholdsvist låst opgør, hvor Atlético skal forsøge at skabe kampen, som de ikke lykkedes særligt godt med i udekampen mod Betis, så i stedet for at jagte udesejr, går jeg med få mål ved pausen.

Lisbergs bud: Flest mål i anden halvleg til odds 2,12 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Mallorca 1 (2-1)

[Lørdag d. 16. september kl. 18.30]

Mallorca minder på mange punkter om Mallorca i sidste sæson, men med den ikke ubetydelige forskel, at de denne sæson har svære ved at score. For de tilspiller sig i de fleste kampe egentlig chancerne, men skarpheden lader meget tilbage at ønske.

Celta Vigo er muligvis ikke meget bedre, men de fik inden pausen en ekstrem vigtig sejr, da Swedberg kort før tid gav dem tre point ude mod Almería, efter de ellers havde smidt en 2-0-føring over styr.

Jeg bilder mig ind, at jeg ser antydninger af et Mallorca-hold i noget større problemer denne sæson, så derfor går jeg med en sejr til hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Barcelona – Real Betis 1 (1-0)

[Lørdag d. 16. september kl. 21.00]

Det er stadig relativt undervældende, sådan som Barcelona tager sig ud i denne sæson, men de formår alligevel at skrabe sejrene hjem til sidst. Senest med 2-1 ude mod Osasuna, på et straffe begået mod og eksekveret af Lewandowski i den absolutte slutfase.

To gange Joao gjorde ikke det store indtryk i kampen mod Osasuna, men Cancelo kan meget vel få sin første start for Barça siden skiftet fra Manchester City, mens Félix ser ud til at begynde på bænken. 

Pellegrini bliver ofte rost for sine angrebsivrige hold, men den rutinerede chilener er også ekstremt dygtig til at sætte sit hold op defensivt mod større klubber, så jeg synes ikke nødvendigvis, at de er uden chance her. 

Særligt ikke med tanke på, at alle fra Barcelonas formodede start 11’er på nær Romeu har været afsted med landsholdet, mens flere Betis-spillere omvendt hat kunnet blive hjemme i klubben og koncentrere sig om klubfodbolden.

Kan de få Carvalho klar, kan de også modstå trykket fra Barcelonas midtbane, men kan de virkelig stå distancen i over 90 minutter?

Hos Barcelona er det værd at notere sig, at Gündogan gik skadet ud af kampen mod Frankrig tirsdag med rygsmerter, der tidligere har voldt ham store problemer i karrieren. Uden ham og Pedri bliver det hele lidt mere stationært, men Barcelona tager lige akkurat sejren.

Lisbergs bud: Barcelona vinder, og Betis scorer ikke til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Getafe – Osasuna X (0-0)

[Søndag d. 17. september kl. 14.00]

Samtlige fire spillerunder har indtil videre budt på målløse kampe, og skal jeg finde et opgør i denne runde, der kan forlænge den stime, så giver det mening at kigge mod Coliseum Alfonso Pérez. 

Osasuna har godt nok været involveret i et par ganske målrige kampe, men en middagskamp klokken 14 i Madrid-forstadens varme skriger ikke ligefrem på en kamp i et opskruet tempo for et hold, der allerede har spillet mange kampe med deres to europæiske kvalopgør, og som her må undvære en karantæneramt Catena, ligesom Moncayola er ude med en skade.

Og hvad kan så Getafe så? De var tæt på at overraske i derbyet mod Real Madrid for et par uger siden, men det er ikke just et mandskab, der spiller med hovedet under armen, så måske en pointdeling ikke er hel dum for begge mandskaber.

Lisbergs bud: Der scores mellem 0-1 mål i kampen til odds 2,28 – SPIL HER >>*

Villarreal – Almería X (1-1)

[Søndag d. 17. september kl. 16.15]

Landskampspausen blev brugt på at skifte ud på trænerposten hos Villarreal, der sagde farvel til Setién og i stedet ansatte Pacheta. En mand der kommer med to nedrykninger i sine to seneste klubber (eller i hvert fald blev fyret i Valladolid, da de var på vej mod bunden). Så galt går det næppe hos Villarreal, men det er svært at se, hvad det helt præcist er, Pacheta skal bidrage med, og det er ikke ligeså eksotisk som Gallardo og Raúl, der også blev bragt i forbindelse med jobbet.

Almería var blandt de bedste hjemmehold i sidste sæson, men det eneste point de indtil videre har hentet i år er kommet på udebane, mens de hjemme har indkasseret tre nederlag.

Den gule ubåd skal jo kunne tage en sejr, og er da også kæmpe favoritter, men de er uden Pedraza, der blev udvist i seneste runde. Så skal vi prøve et lille langskud i denne runde, så kunne det meget vel komme på Estadio de la Cerámica.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,30 – SPIL HER >>*

Sevilla – Las Palmas X (0-0)

[Søndag d. 17. september kl. 18.30]

For første gang i sæsonen tabte Sevilla ikke i forrige uge, men det skyldes mest af alt, at et voldsomt uvejr i Madrid udsatte deres kamp mod Atlético. 

Det var et forsøg herfra på lettere humoristisk at formulere, hvor elendig Sevillas sæson har været indtil nu. Og selvom de ikke har spillet i et par uger, har der stadig været uro i klubben, for det var langt fra alle fans, der var lige tilfredse med, at den (for)tabte søn Sergio Ramos vendte hjem til klubben, hvor der hele begyndte.

Ramos er dog nok på bænken her, og spørgsmålet er derfor mest af alt, hvad han på sigt kan gøre for at få Sevilla på ret køl.

Mod Las Palmas skal de ganske enkelt hente point, men oprykkerne har gjort det fint indtil videre med en god defensiv, mens de offensivt har manglet lige dele dygtighed og marginaler. Et andet godt bud på rundens 0-0 kamp.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Real Sociedad X (2-2)

[Søndag d. 17. september kl. 21.00]

Nå, det blev heller ikke denne gang, at en Real Madrid-optakt kom til at handle om andre end Jude Bellingham. For hvad skal man næsten efterhånden sige om englændernes indtog i Madrid? For selvfølgelig var det ham, der dukkede op, da Real Madrid var i problemer senest mod Getafe og sikrede en ny sejr. Den fjerde i fire kampe.

Ligesom tilfældet er med Barcelona, synes jeg ikke nødvendigvis, de storspiller for tiden, og på et tidspunkt koster det dem point. Så bliver det mod Real Sociedad, der efter tre uafgjorte i træk endelig vandt i forrige uge? Og det endda med hele 5-3 mod Granada i en kamp, hvor gæsterne først scorede to gange i slutasen.

Real Madrids skadesproblemer og til tider lidt hakkende spil ender som nævnt med at koste inden længe. Måske allerede søndag Real Sociedad er langsomt er ved at komme i omdrejninger, og de har tidligere leveret flotte præstationer på Bernabéu, så det vil ikke undre, hvis de kan spille lige op med Real Madrid, der nok engang skal håbe på, at Bellingham kan redde dem, når det kniber allermest.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Granada – Girona 2 (0-1)

[Mandag d. 18. september kl. 21.00]

Vi lukker af mandag aften med en af de helt store positive fortællinger, når Girona skal en tur til Granada. Girona der brugte de sidste dage af transfermarkedet på at forstærke sig ved at hente Eric García på en lejeaftale hos naboerne fra Barcelona. Måske en startplads lige er en postgang for tidligt, men det er en aldeles glimrende handel, der for mig at se kun er med til at understrege den positive udvikling, som de er inde i. 

Omvendt er det ikke meget positivt, jeg har set fra Granada, der fortsat må undvære Vallejo, så selvom Gironas imponerende start nok skal nå et mere naturligt lejde, så går jeg med en sejr til gæsterne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,40 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar