18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 5. runde i La Liga d. 17. – 20. september 2021

Real Madrid og Valencia mødes i rundens topkamp, mens Barcelona skal rejse sig mandag aften mod Granada efter ydmygelsen i Champions League. Nicolai Lisberg tester et par overraskelser og gennemgår en interesant runde, der byder på flere storkampe.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Celta Vigo – Cádiz 1 (2-0)

Da de to hold mødtes her på banen i seneste sæson, vandt Celta Vigo med hele 4-0, i en af forholdsvis få kampe hvor Cádiz var chanceløse. I sidste sæson var det særligt en god start på udebane, der gav dem fundamentet, der sikrede overlevelse, men det kan gæsterne ikke just prale af i år. Ja, faktisk kan de endnu ikke prale af en sejr, og de seneste to kampe er begge endt med nederlag.

Celta Vigo er ikke bedre kørende med blot et enkelt point efter fire runder, men de spiller stadig bedre fodbold, og deres offensive bevægelsesmønstre kan igen volde Cádiz problemer. Mens hjemmeholdet har tæt på samtlige spillere klar, så er gæsterne hårdt ramt af skader, og Cala er ude med karantæne. Det skal Celta ganske enkelt kunne udnytte til at tage sæsonens første sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,58 – SPIL HER >>*


Rayo Vallecano – Getafe X (0-0)

De første tre nederlag i denne sæson kunne Getafe til dels bortforklare med svær modstand (Barcelona, Sevilla og Valencia), men jeg har svært ved at se, hvordan de kan bortforklare, at de også tabte til Elche hjemme og dermed fortsat har nul point efter fire runder.

Det helt store problem er målscoringen, hvor de nu ikke har scoret i syv af deres seneste ni kampe, og derfor handler det måske om at søge tilbage til gamle dyder. En god defensiv. Rayo  fik et sent point mod Levante for en uge siden, og oprykkerne har overrasket i de første fire runder. De er af samme grund gjort til favorit til opgøret her, men jeg synes egentlig, at deres spil bør bekomme Getafe vel. For mens hjemmeholdet kommer til at være mest på bolden, så kan Getafe stille sig tilbage og satse på omstillinger. Det ligner set herfra en fysisk hårdt spillet duel med den del advarsler og knapt så mange mål, og hvor jeg, til trods for Rayos flotte præstationer på det seneste, har svært ved at udpege en vinder. Mauro Arambarri er ude for Getafe, mens hjemmeholdet har Merquelanz tvivlsom.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,00 – SPIL HER >>*


Atlético Madrid – Athletic Club 1 (1-0)

Griezmann fik hjemmebanecomeback i Champions League kampen mod Porto, hvor han dog ikke fik den mest varme velkomst af de lokale tilhængere. Præstationen var heller ikke videre imponerende, så det ligner en ny tur på bænken. Mod Porto havde Simeones tropper en smule held, da en sen portugisisk scoring lige akkurat blev annulleret for hånd på bolden, og i sidste runde var der også held, da en scoring i ti minutters overtid fra Lemar gav dem en 2-1-sejr mod Espanyol. Samme Lemar er i øvrigt eneste mand på skadeslisten hos Atlético.

Hos gæsterne er de blevet til to sejre i de seneste to kampe, hvor Iñaki begge gange er kommet på måltavlen, senest i 2-0 sejren mod Mallorca. Hjemmeholdet har vundet de seneste seks gange på hjemmebane, når Athletic er kommet på besøg, og de er da også favorit her. Jeg er dog ikke sikker på, om de kan nedbryde gæsternes defensiv, så jeg går i stedet med en kamp med få mål.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,65 – SPIL HER >>*


Elche – Levante X (1-1)

Fem point efter fire kampe, hvor man blandt andet har mødt Atlético og Sevilla. Elche har imponeret mig, og måske også sig selv i de første fire runder. Senest med en 1-0-sejr ude mod Getafe. Jeg holder dog fortsat fast i, at klubben er en kandidat til nedrykning. På samme måde holder jeg fast i, at Levante har et hold, der skal kunne klemme sig ind i den bedre halvdel, men det gør de ikke meget for at leve op til. I hvert fald er de fortsat uden sejr, men det er også værd, at nævne at de blot har tabt en enkelt, og i deres tre uafgjorte kampe havde de hentet fuld gevinst, hvis ellers de kunne holde stand i de døende minutter. 

Campaña og de Frutos er ude for gæsterne, og selvom de burde have kvaliteten til at besejre Elche, så kunne det godt ligne en pointdeling.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,20 – SPIL HER >>*


Alavés – Osasuna 2 (1-2)

I sidste uge lykkedes det endelig for Alavés at komme igennem en weekend uden nederlag. Primært fordi deres kamp mod Villarreal blev udsat. For efter tre runder er de sammen med Getafe eneste hold i dette års La Liga uden point. Ret skal være ret og kampe mod Valencia og Real Madrid, de to tophold i ligaen, har ikke ligefrem været en nem start på denne sæson, så de er bestemt ikke uden chance hjemme mod Osasuna. 

Gæsterne fik ellers en god start i sidste uges kamp mod Valencia, da de kom foran kort inde i kampen, men i anden halvleg blev de kørt over og tabte med hele 4-1. Hjemmeholdet har Ruben Duarte tilbage efter endt karantæne, og det bør hjælpe på defensiven, der ikke just har set imponerende ud i de første par kampe.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,63 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink


Mallorca – Villarreal 2 (1-3)

Tre uafgjorte i træk, så set i det lys var det ikke den store overraskelse, at Villarreal også delte i porten, da de tirsdag vendte tilbage til Champions League og mødte Atalanta. Det var ikke nogen stor præstation, de leverede i begyndelsen af det opgør, og jeg har heller ikke været imponeret over det, vi har set fra Emerys mandskab indtil videre. 

Mod Atalanta gjorde Dani Parejo comeback, og det er vigtigt for Villarreals offensive spil, for han er manden med ideerne, der skal binde det offensive spil sammen, ligesom Pau Torres var tilbage efter et par uges restitution. Hjemmeholdet tabte for første gang i sæsonen i sidste runde mod Athletic, og til denne kamp må de så undvære en del spilere, hvorfor det godt kunne blive til et nyt nederlag.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,30 – SPIL HER >>*


Real Sociedad – Sevilla 2 (1-2)

Fire straffespark i første halvleg, hvor tre af dem blev dømt mod Sevilla og en udvisning til En-Nesyri. Thomas Delaney og holdkammeraterne havde nok håbet på mere mod Salzburg end et enkelt point, men de beviste i anden halvleg, at de kan holde stand, og at defensiven stadig er intakt. 40 minutter i undertal har trukket tænder ud, men de har haft to dages mere hvile end Sociedad, der torsdag var i Europa League aktion og fik 2-2 ude mod PSV, så det bør ikke spille ind.

Hjemmeholdet har en del skader op til kampen, mens Lopetegui kan vælge frit mellem sine spillere. Et tæt opgør, hvor jeg dog ser Sevilla som smal favorit.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,00 – SPIL HER >>*


Real Betis – Espanyol 1 (1-0)

Det var en hård skæbne, som Espanyol led i seneste runde, da de ellers så ud til at være på vej til en meriterende sejr mod Atlético. I stedet udlignede gæsterne, inden de scorede i ti minutters overtid, og dermed må los pericosfortsat vente på den første sejr. Positivt for dem var det dog, at Raúl de Tomás kom på tavlen, for det er fra ham, at det skal ske. 

Det var i øvrigt første scoring for Espanyol i denne sæson, mens søndagens rivaler har været noget mere skarpe foran mål. Senest torsdag, da de i Europa League slog Celtic i en 4-3 underholdende kamp. Hjemmeholdet må fortsat må undvære nyindkøbet Sabaly samt Lainez og Bartra.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*


Valencia – Real Madrid 2 (2-3)

Rundens vel nok mest interessante kamp. Det plejer i hvert fald aldrig at være kedeligt, når de to mødes, og nogen vil måske kunne huske Carlos Solers straffe-hattrick, sidst de to hold dystede på Mestalla. Nu er der så tilskuere på stadion, og det bør give kampen et gevaldigt løft. Valencia har vundet sine seneste fire hjemmekampe i La Liga, tæller vi afslutningen af sidste sæson med, og de indtager en andenplads i La Liga efter Real Madrid, der har en marginalt bedre målscore.

Og heri ligger måske den største forskel på Kongeklubben under Ancelotti og Zidane. Onsdag vandt de godt nok en kneben sejr mod Inter, i et opgør hvor en sen scoring og en storspillende Courtois gav dem en heldig sejr af den slags, de har været så gode til at hente de senere år, men ellers har det været et andet udtryk, vi har set fra dem i denne sæson. I seneste runde vandt de hele 5-2 mod Celta Vigo, selvom de kom bagud to gange. Benzema scorede hattrick ved den lejlighed, og Camavinga blev den næstyngste debutant til at score for Madrid, ligesom Vinicius, naturligvis fristes jeg til at skrive, kom på tavlen. Brasilianeren har været ligaens største spillemæssige oplevelse i de første par runder, og han virker forvandlet.

Det bliver ganske givet et tæt opgør, hvor jeg tror, begge hold kommer på tavlen, men hvor Real Madrids gode offensive spil, samt en velspillende Courtois bliver udslagsgivende.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,96 – SPIL HER >>*


FC Barcelona – Granada 1 (3-1)

Puha. Barcelona røg godt nok ikke ind i en øretæve onsdag, men de var udspillet på alle leder og kanter, da de hjemme tabte med 3-0 mod Bayern München. Deres tredje hjemmebanenederlag på stribe i turneringen. Es lo que hay – det er, hvad det er sagde Koeman resignerende efter kampen, hvor han lidt opsigtsvækkende skiftede både Busquets og Sergi Roberto ud, mens han gav nogle af klubbens unge spillere chancen. Så hvad gør han mod Granada?

Alex Balde have et godt indhop i den kamp, og han kan nok se frem til en startplads, da Jordi Alba måtte udgå med en skade, ligesom Demir også kan få chancen fra start, da Luuk de Jong viste tæt på ingenting. Nederlaget var hårdt at sluge for catalanerne, men de skal være i stand til at rejse sig mod Granada, der efter en god start på sæsonen nu har tabt to i træk. Godt nok vandt de på netop Camp Nou i sidste sæson, men der var de også et andet sted, og jeg fastholder, trods kampen tirsdag, at Barcelona er i bedring som hold. Pedri er ny mand på en efterhånden skadesliste hos hjemmeholdet, mens Granada kun må undvære Neyder Lozano.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,30 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar