18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 38. runde i La Liga d. 24. – 26. maj 2024

Alt er på plads i La Liga, hvor mesterskab, Europa og nedrykning er fordelt inden sidste spillerunde. Men det giver jo udgangspunkt for nogle interessante og uforudsigelige opgør, mener Nicolai Lisberg, der er klar med tips til 38. spillerunde fra det spanske.

(Foto: Action Plus Sports Images / Alamy Stock Photo)

Girona – Granada 1 (4-0)

Fredag d. 24. maj kl. 21:00

Det har været en fantastisk sæson for Girona i deres blot fjerde år i La Liga, også selvom de gik lidt døde hen imod slutningen, og til sidst også blev overhalet af Barcelona. En tredjeplads og Champions League er stort for en klub af denne størrelse, og nu gælder det så om at slutte godt af mod Granada. 

Selvom der ikke er noget på spil for hjemmeholdet, så kan Dovbyk med en rigtig god kamp stadig nå at blive Pichichi, så mon ikke det er det, der er målsætningen til sæsonens sidste 90 minutter?

Jeg ved ikke, om han ligefrem kan nå at gå forbi en vis nordmand fra Villarreal, men han skal nok komme på tavlen, og Girona skal nok tage en sejr mod et Granada-hold, der for længst er rykket ned.

Lisbergs bud: Girona – 2 (EH) til odds 2,34 – SPIL HER >>*

Osasuna – Villarreal 2 (1-3)

Lørdag d. 25. maj kl. 14:00

Det er de færreste forundt at score fire mål mod Real Madrid, men det var ikke desto mindre, hvad Alexander Sørloth formåede i en hæsblæsende 4-4 kamp mod de spanske mestre. Det var dog et pointtab, der betyder, at Villarreal lige akkurat ikke kommer i Europa til næste sæson, da de er sikre på at slutte otter, men der er stadig masser af positive ting at tage med frem mod næste år, og det fornemmer jeg også gerne, at Marcelino vil holde fast i, ligesom Alexander Sørloth selvfølgelig også gerne vil slutte øverst på topscorerlisten i den spanske række. 

Da Girona allerede spiller fredag aften, kan den del jo være afklaret, inden Villarreal løber på banen, og så bliver det i stedet en stor hyldest til Sørloth.

Budimir kan muligvis få minutter for Osasuna, der retfærdigvis er uden nederlag i de seneste tre kampe, men jeg har gæsterne som favorit.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Atlético Madrid 1 (2-0)

Lørdag d. 25. maj kl. 16:15

Sidste runde byder på et par store kampe mellem store hold, men når der ikke rigtig er noget på spil, jamen hvad er det så for et opgør, vi skal forvente, når Real Sociedad hjemme tager mod Atlético Madrid?

Jeg synes, at gæsterne fandt formen hen mod slutningen af sæsonen, for så blot at tabe hjemme til Osasuna med hele 1-4, så hvad er det, for en udgave af Atléti vi er i den sidste kamp? De har hele sæsonen igennem været dårlige udebane, og når der så ikke er noget vigtigt at spille for, hvorfor skulle det så ændre sig nu? 

Real Sociedad har med sejren mod Betis, og generelt en god slutspurt ,sikret, at de også i næste sæson spiller i Europa, selvom Champions League er byttet ud med Europa League. Det har været lidt forkrampet gennem hele sæsonen, og de mangler virkelig en angriber, men kan en sidsterunde kamp være med til at løsne lidt op for Kubo og alle de andre, mod hvad jeg formoder bliver et reservespækket Atlético-hold?

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,40 – SPIL HER >>*

Almería – Cádiz 1 (2-0)

Lørdag d. 25. maj kl. 18:30

Det kunne have været det helt store bundbrag, nu bliver det bare bund. Almería og Cádiz er begge rykket ud, og hvor det for Almerías vedkommende har været en skæbne, der har været besejlet siden starten på sæsonen, så havde Cádiz indtil det sidste et spinkelt håb om overlevelse. 

Det må derfor også være et halvrystet og demotiveret Cádiz-hold, der stiller op til dette sydspanske opgør. Jeg fastholder, at Almería i store dele af sæsonen faktisk har spillet ganske fint fodbold, men de har ramt topniveauet mod de forkerte hold, da de faktisk har spillet bedst mod de store. For dem handler det om at slutte sæsonen fornuftigt af foran eget hjemmepublikum, mod et Cádiz-hold, hvor alt kan synes ligegyldigt og som er uden Chris Ramos og Víctor Chust grundet karantæne. Almería tager sæsonens første hjemmesejr i sæsonens sidste forsøg

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – Athletic X (2-2)

Lørdag d. 25. maj kl. 18:30

Det kunne næsten ikke blive smukkere med mål af både Muniain og Raúl García, da Athletic sagde farvel til hjemmepublikummet og deres to legender med en 2-0-sejr mod Sevilla. Rayo er et af de hold, der kan rykke sig mest på sidstedagen, hvor de kan ende alt fra nummer 17 til nummer 13, men det er næppe sekundære placeringer, der giver dem en ekstra motivation, der kan være udslagsgivende.

Athletic har et par profiler på vippen eller helt ude, så hjemmeholdet kan godt få point, men her har vi virkelig med et opgør af den slags at gøre, hvor alt er i spil, fordi intet er på spil.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,59 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Real Madrid – Real Betis 1 (3-1)

Lørdag d. 25. maj kl. 21:00

Endnu en af de på papiret store kampe i sidste runde, og endnu en af dem hvor der absolut intet er at spille for. Real Madrid har brugt de sidste par uger på at gøre sig klar til Champions League finalen om en uges tid. I sidste uge så vi mere eller mindre et reservehold, og ud fra tesen om, at Ancelotti skifter 11 fra uge til uge efter mesterskabet og Champions League finalepladsen kom i hus, så forventer jeg, at det bliver med noget nær stærkeste startellever i dette opgør. Og er det så en fordel? For hvem kommer til at kaste sig ind i tacklingerne, og vitterligt give alt så kort tid inden finalen?

Vi så mod Villarreal, at Real Madrid stadig kan spille god fodbold, selvom sæsonen er gået på hæld, men vi så også, at koncentrationen ikke er den samme, som den ellers har været gennem hele sæsonen, da Villarreal og Sørloth på få minutter i anden halvleg gik fra 1-4 til 4-4.

Real Betis har dog et væld af skader, og det på absolut nøglepositioner, så Real Madrid tager en sejr og får en god optakt til den 1. juni.

Lisbergs bud: Real Madrid -1 (EH) til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Getafe – Mallorca 1 (3-0)

Søndag d. 26. maj kl. 14:00

Onsdag kom det frem, at Mallorcas succestræner, mexicanske Javier Aguirre, ikke fortsætter for øboerne i den kommende sæson. Måske en meget fornuftig beslutning, da følelsen herfra om ikke andet er, at han og Mallorca har opnået det maksimale, de sammen kunne opnå. 

De fik et vigtigt point i sidste runde med 2-2 mod Almería, der sikrede livet i den bedste spanske række, og sammenholdt med en finaleplads i Copa del Rey, har det jo været en ganske succesfuld sæson for Mallorca, selvom de rent offensivt ikke har ramt samme niveau, som de gjorde i sidste sæson. 

Det har Getafe til gengæld, ikke mindst takket være Greenwood, og Mayoral, der indtil sin skade var ligaens måske bedste angriber.

Normalt vil jeg til sådan en kamp gå med et spil på antal gule kort, da det er to hold, hvor intensitet og flyvende tacklinger er på tapetet, men hvor meget intensitet kan man bringe ind i en 38. spillerunde, hvor alt er afgjort?

Apropos gule kort er Latasa, Ilaix og Diego Rico alle i karantæne for hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Valencia 1 (2-0)

Søndag d. 26. maj kl. 16:15

Det ender nok med en henholdsvis 14. og 9. plads, men jeg bilder mig alligevel ind, at det vi har set fra de to mandskaber i denne sæson, giver håb til den kommende. Knap så meget i forhold til den måde, Valencia sluttede sæsonen af på, men det har i det store hele været opløftende under Baraja, og hvis ellers ikke Peter Lim går ud og forærer hele holdet til Villarreal, som han har for vane, så er der en masse at bygge videre på. 

Det er der også for Celta Vigo, der har fundet ny energi under Giraldez og som i løbet af sæsonen er blevet mindre afhængig af Iago Aspas.

Valencias skadesproblemer fortsætter, så det kunne godt blive til den syvende kamp uden sejr for los che.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Las Palmas – Alavés X (1-1)

Søndag d. 26. maj kl. 16:15

Det var ikke fordi, de gjorde meget, men de gjorde nok. To uafgjorte resultater i de seneste to kampe til at bryde stimen af lutter nederlag, var med til at sørge for, at forårets deroute ikke blev helt fatal, da Las Palmas også i næste sæson spiller La Liga.

De har været et charmerende bekendtskab i store perioder, men afslutningen på sæsonen bekymrer.

Så er det lige anderledes hos gæsterne, der har hentet fire sejre i de seneste seks kampe og som nu ser ud til at slutte sæsonen i den bedste halvdel. Med formen in mente ville jeg under normale omstændigheder have gået med en sejr til gæsterne, men de er uden Tenaglia, Blanco og Benavidez grundet karantæne, så jeg forsøger i stedet for X’et.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Sevilla – Barcelona X (1-1)

Søndag d. 26. maj kl. 21:00

Barcelona vandt i sidste runde en 3-1-sejr mod Rayo Vallecano, men uroen ulmer fortsat i Catalonien. Ryger Xavi? Ryger Laporta? Og hvad skal der i det hele taget ske med Barcelona de kommende uger og måneder?

Ingen ved det for alvor, og derfor synes det så meget mere imponerende, at spillerne i slutfasen faktisk har formået at holde fokus på præstationerne på banen og sikre andenpladsen. En af dem der leverede i kampen mod Rayo var Pedri, der ellers har haft en svær sæson, hvor skader og formdyk har gjort, at han har været langt fra den toneangivende spiller, som vi havde forventet.

Sevilla sikrede sig for efterhånden et par uger tilbage livet i La Liga, men mon ikke de kan sætte sig op til en kamp mod Barcelona på hjemmebane alligevel? Gæsternes favoritværdighed overvurderes, så jeg prøver en pointdeling i sæsonens allersidste kamp.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,10 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar