18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 38. runde i La Liga d. 20. – 22. maj 2022

Der venter en vild bundkamp i sidste spillerunde af La Liga, hvor tre hold kæmper for at undgå at tage den sidste plads ned. Og der er faktisk gode chancer for, at alle tre hold henter point, vurderer Nicolai Lisberg i sin rundegennemgang, hvor der også holdes øje med kampen om Conference League-pladsen.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Rayo Vallecano – Levante 1 (1-0)

Levante er rykket ned, mens Rayo er sikker på overlevelse, og derfor er dette opgør flyttet til fredag, da der intet er på spil, og kampens resultat ikke har indflydelse på nogle af de øvrige hold. Det har været en lang sæson, som nu bare skal færdiggøres, så hvem har mest motivation til at slutte bedst af?

Levante viste i side kamp, at de stadig har noget at give trods nedrykning, da de vandt med 3-1 mod Alavés, men det var på hjemmebane, og måske denne kamp er mere oplagt til at give et par spillere, der ikke har spillet alverden, lidt minutter frem mod den kommende sæson i den næstbedste række. Nu er det Rayo, der skal takke sine fans for den fornemme opbakning i løbet af sæsonen, og i deres favør taler også, at gæsterne har Duarte og Son i karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,03 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Real Betis 1 (3-2)

Den store farvel aften på Bernabéu har de spanske medier døbt kampen, da spillere som Marcelo, Bale og Isco alle kan være fortid efter sæsonen. Bale er dog skadet, og både Isco og Marcelo er på vippen, så spørgsmålet er, hvor flot et farvel det reelt set bliver til trioen, der har været med til at vinde alle fire Champions League titler siden 2014.

Næste lørdag venter sæsonens største kamp med Champions League finalen mod Liverpool , men ifølge de spanske medier så vælger Carlo Ancelotti her sin A-kæde. Men jeg tænker ikke, at Benzema, Modric, Kroos og alle de andre ligefrem kommer til at give sig 100 procent. Real Madrid må dog undvære Alaba, der ikke har trænet med i ugens løb og derfor ikke skal risikere noget.

Det kan blive Betis’ chance, om ikke andet for at skabe en ligeværdig affære. Deres sæson er ovre, da de ikke længere kan nå Champions League, og Europa League er sikret, så hvor meget kommer de med? Hold øje med startopstillingerne fra begge hold op til kampen.

Lisbergs bud: BTS i første halvleg til odds 3,50- SPIL HER >>*


Valencia – Celta Vigo 2 (1-2)

La Liga skulle da også lige have en lørdagskamp på programmet for at få mest muligt ud af tv-aftalen, og den ”ære” tilfaldt Valencia og Celta Vigo, der nu mødes i det vanvittigt spændende slag om tiendepladsen. Sikke da en kamp, vi har i vente. 

Valencia er gået fuldstændigt i stå siden nederlaget i pokalen mod Betis, og krisen kradser som altid i klubben. I denne uge blev der lækket en audiofil, hvor præsident Anil Murthy blev overhørt sige, at ”han ville dræbe Carlos Soler i pressen”, hvis han forlod klubben. Valencia har udsendt en meddelelse, hvor de siger, at beskeden er taget ud af en kontekst, men det er næppe befordrende for et hold, der tørster efter en sejr. Det kan meget vel være netop Soler og også anfører Gayás sidste kamp, og kan det måske give lidt motivation til om ikke andet at få et point mod Celta Vigo, der har en del skader til kampen og har Tapia i karantæne. Alligevel går jeg dog med en sejr til de lyseblå, der ganske enkelt virker mest velspillende.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,63 – SPIL HER >>*

Elche – Getafe 2 (0-1)

Begge hold har gennem hele sæsonen kæmpet en tæt kamp i bunden, men de er nu begge reddet og kan gå ind med lidt ro i sindet til dette opgør, da de ikke kommer til at følge Alavés og Levante ned. Måske meget godt, da Elches form ikke ligefrem er storartet med tre nederlag på stribe.

Getafe er faktisk ubesejret i de fem seneste kampe, men fire af disse er endt uafgjort, så selvom det er to hold, der kan løsne lidt op, så ligner det ikke ligefrem et brag af en fodboldkamp, vi her har i vente. Det bliver tæt, og Getafe får som minimum et point. Lovera er i karantæne hos gæsterne, mens Elche må undvære Marcone grundet for mange gule kort. Boyé er desuden tvivlsom hos hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,61 – SPIL HER >>*


Deportivo Alavés – Cádiz 2 (0-1)

Så begynder det endelig. Kampene med noget på spil. Ikke for Alavés, der med nederlaget mod Levante rykkede ud af La Liga, men for Cádiz, der trods point på Bernabéu dumpede ned under stregen grundet dårligere indbyrdes statistik mod Mallorca. 

Cádiz kan rykke ud med en sejr og overleve med en uafgjort, lidt afhængigt af hvordan de andre kampe flasker sig, så hvordan spiller det ind på opgøret her?

Alavés vil selvfølgelig gerne slutte ordentligt af foran egne fans, men det her er en af de klassiske motivationskampe, hvor det hold der kan opnå noget har en kæmpe fordel. Spørgsmålet er bare, om Cádiz jagter sejren fra start eller forholder sig afventende, velvidende, at uafgjort måske rækker til overlevelse? Jeg tror, de sikrer sig bagude i første halvleg, hvorefter de muligvis åbner op i anden halvleg afhængigt af meldingerne fra Mallorcas og Granadas kampe.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Granada – Espanyol 1 (2-0)

Hjemmeholdet har et enkelt point flere end både Mallorca og Cádiz, så det ser umiddelbart godt ud for Aitor Karankas hold, der om ikke andet har skæbne i egne hænder og fødder. En sejr sikrer altså med sikkerhed overlevelse, mens uafgjort betyder, at både Cádiz og Mallorca skal vinde sine kampe.

De bør dog gå efter sejren fra start. Espanyol har intet at spille for og er ligaens næstdårligste udehold med blot otte point, så hvorfor ikke forsøge at sætte gæsterne under pres fra start, inden det bliver alt for forkrampet? De har i de seneste to år haft en uforlignelig evne til at levere, når det har været allermest påkrævet, og det gør de også igen. Særligt fordi Espanyol er uden Raúl De Tomas, der er i karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,46 – SPIL HER >>*

Osasuna – Real Mallorca X (1-1)

Øboerne gav sig selv en livline ved at slå Rayo Vallecano i seneste runde på en meget sen scoring af indskiftede Prats. De er er dermed kravlet over stregen, da de er bedre indbyrdes end Cádiz, der ligeledes er noteret for 36 point, men som er placeret under stregen. 

En sejr holder dem altså i La Liga, da deres opgave her bliver at holde øje med, hvordan Cádiz klarer sig samtidigt ude mod Alavés. Et point rækker ikke til at gå forbi Granada, da de er dårligere indbyrdes, så den kamp fylder ikke for alvor det store. Det er igen et motivationsopgør, og som vi efterhånden ser det år efter år, så giver det en stor forskel til det kæmpende hold, men er Mallorca gode nok til at nedbryde Osasuna? Og hvor meget jagter de en sejr, hvis stillingen er uafgjort i Cádiz kampen? Jeg tror, vi kan forvente drama til absolut sidste sekund, men desværre for Mallorca må de ned i den næstbedste række, da uafgjort her ikke rækker.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*

FC Barcelona – Villarreal X (1-1)

Det har været en af de mest tumultariske sæsoner i Barcelonas historie på denne side af årtusindeskiftet, men selv uden Messi og med skiftende trænere samt økonomiske problemer, så fik Xavi styret dem til en andenplads i ligaen. Champions League og næste års Super Cup er sikret, så kan det måske blive muligheden for Braithwaite til at få lidt minutter? Danskeren er dog tvivlsom grundet en  skade, så det bliver højst som indskifter fra bænken, hvis det er.

Selvom der intet er på spil for Barcelona, så er hver kamp for Xavi en forberedelse til den kommende sæson, hvor ambition igen er at vinde mesterskabet, og det er umiddelbart skidt nyt for Villarreal, da det formentlig bliver Barcelona i stærkeste opstilling, vi får at se. Det bliver det ikke hos Villarreal, da Danjuma og Gerard Moreno fortsat er skadede, ligesom Foyth er i karantæne. Den gule ubåd kunne i sidste runde have sikret Conference League pladsen, men den kan stadig glippe efter nederlag mod Real Sociedad.

De er lige nu et enkelt point foran Athletic, der dog er bedre indbyrdes, så de skal i realiteten ”bare” matche baskerens resultat i sidste runde. De har leveret gode præstationer i Europa mod større hold, hvor de ikke har haft bolden alverden, og måske de lige akkurat kan klemme et enkelt point ud af anstrengelserne her.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,30 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Atlético Madrid X (1-1)

Endnu en kamp uden noget på spil. Atlético kan godt nok sørge for at slutte treer i stedet for nummer fire, men det har ikke den store betydning, selvom Simeone nok gerne vil fastholde sin statisk med altid at være sluttet i top tre i La Liga (med undtagelse af sin første sæson hvor han overtog midt inde i sæsonen).

Real Sociedad har sluttet flot af, og den EL-plads der kortvarigt så ud til at komme i fare er nu sikret, efter de senest vandt med 2-1 ude mod Villarreal på to scoringer i anden halvleg. Det kan derfor blive lidt af hvert, som vi bliver vidne til sent søndag aften, men kunne begge hold ikke godt leve med en pointdeling?

Lisbergs bud: X’et til odds 3,48 – SPIL HER >>*

Sevilla – Athletic X (0-0)

Et enkelt point ude mod Atlético sikrede Champions League pladsen for Sevilla, der måske alligevel vil føle, det har været en halvskuffende sæson, da de særligt i efteråret lignede et hold, der kunne følge med Real Madrid, ligesom chancen for at spille en europæisk finale på eget stadion også blev misset med nederlag i Europa League.

Hos Athletic har det også været skuffende, og Marcelino ser ud til at være fortid i klubben. Det blev aldrig helt lige så godt med ham ved roret, som jeg havde forventet, men han har stadig mulighed for at slutte godt af med en syvendeplads og europæisk fodbold i næste sæson. Det kræver, at de som minimum får point mod Sevilla og under alle omstændigheder flere point, end Villarreal får ude mod Barcelona.

Sevilla har spillet fire uafgjorte i træk, og et X kunne meget vel ligne et oplagt ciffertip.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,78 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar