18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 38. runde i La Liga d. 21. – 23. maj 2021

Sidste runde i La Liga skal afgøres over tre dage. Det skal den, fordi der er flere hold, der intet har at spille for – men vi må i den grad også sige, at der er enkelte med alt at spille for. Real Madrid og Atletico Madrid kæmper forsat om mesterskabet, og det bliver afgjort lørdag aften! Nicolai Lisberg tager dig her igennem den sidste La Liga-runde i denne sæson.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg


Levante – Cádiz 1 (2-1)

I Spanien spilles kampene i sidste runde ikke samtidigt, og derfor er de kampe, hvor der ikke er noget på spil blevet rykket til enten søndag eller fredag. Levante – Cádiz er sådan en kamp. Hjemmeholdet kan går forbi gæsterne med en sejr, og det tror jeg også de får, selvom formen, to uafgjorte og fire nederlag i de seneste seks kampe, ikke just er imponerende. Men Cádiz har tabt begge sine opgør efter overlevelsen blev sikret, senest hjemme i en uinspirerende indsats mod Elche, og de har flere prominente fravær til dette opgør, hvor blandt andet Iván Alejo og Choco Lozano sidder ude med karantæne.

Med to hold der intet har på spil, så handler det ikke om motivation eller form, men mere om kvalitet, og der har Levante alt andet lige mere at byde ind med.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Eibar – FC Barcelona 2 (1-3)

Så gik den ikke længere. Efter syv år i den bedste spanske række må Eibar en tur ned i Segunda. Baskerne kan stadig nå op på 33 point, men dårligere indbyrdes forhold gør, at de er ude selv med en sejr. For Barcelona er sæsonen også forbi, og måske var det derfor, at Joan Laporta i denne uge var ude at tale om enden på en æra. Der venter et større oprydningsarbejde i klubben, og lørdagens kamp kan meget vel blive den sidste for en del af Barcelonas spillere. To klubber med meget lidt på spil, om end Barcelona nok gerne vil sikre sig tredjepladsen med tiltrængte tre point efter en stime med blot en enkelt sejr i de seneste fem kampe.

Neto overtager ter Stegens plads i målet, da tyskeren skal opereres, mens Lenglet sidder over med karantæne efter sin udvisning mod Celta Vigo. Hos Eibar er der tvivl om Sergi Enrich, men ellers har Eibar alle mand klar, og jeg forventer egentlig en relativ åben kamp i forhold til det at skabe chancer, men hvor Barcelona trods store problemer alligevel skal vise sig som det bedste hold.

Lisbergs bud: 2-tallet + over 2,5 mål til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Elche – Athletic X (1-1)

Hjemmeholdet har brug for point, hvis de vil over stregen, da de er dårlige indbyrdes end Huesca, der hjemme møder Valencia. Med en 3-1-sejr ude mod Cádiz fik de sparket liv ind i håbet om overlevelse efter fire nederlag i træk, men det var mod et Cádiz-hold, der allerede havde sikret overlevelse og ikke leverede nogen stor præstation. Nu venter så en kamp mod Athletic, der heller ikke har det store at spille for, og som udover en karantæneramt Raúl Garcia har en del skader at slås med, og som har tabt to kampe i træk.

Jeg har prædiket om motivation som altafgørende forskel i disse kampe, og derfor er de også favorit, men jeg kan godt være i tvivl om, hvorvidt der rækker til alle tre point, for det er stadig ikke meget, at Elche har at byde ind med.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Real Betis 2 (1-2)

De lyseblå fra Galicien er La Ligas mest formstærke mandskab netop nu med fem sejre i træk, senest med en 2-1 gevinst på Camp Nou. Uheldigvis for dem vandt Villarreal også sin kamp mod Sevilla, og dermed kan Celta trods deres fornemme slutspurt ikke længere nå syvendepladsen. Og så er vi tilbage til motivationen, der må være stærkest hos Betis, der med en sejr vil være sikker på Europa League, uanset hvordan det går Villarreal mod Real Madrid. De kan udover motivation og potentiel Europa League plads også trække på statistikken, der siger, at de er ubesejret i ti af de seneste 11 kampe mod Celta Vigo, og jeg har dem faktisk også som små favoritter her, men hvor lysten til at angribe kan begrænses, hvis Real Madrid hurtigt kommer foran mod Villarreal. Celta Vigo er potentielt uden otte spillere til denne kamp.

Lisbergs bud: Begge hold scorer til odds 1,50 – SPIL HER >>*


Huesca – Valencia 1 (2-1)

Voro kom, så og sejrede. Eller han sejrede i hvert fald i nok kampe til at holde Valencia oppe, og det var lige før det tenderede en opvisning, da de i seneste runde vandt med hele 4-1 mod Eibar og dermed sendte baskerne ned i den næstbedste række. Valencia har altså ikke det store at spille for, mens Huesca omvendt kan sikre overlevelse med en sejr, eller såfremt at de matcher Elches resultat, og Valladolid ikke vinder.

Med fare for at gentage mig selv, så er sidste rundes kampe altid garant for nogle halvspøjse resultater, hvor motivationen som oftest er den afgørende faktor, og efter en lang og opslidende sæson for Valencia, så kan jeg ikke se dem tage noget med hjem fra Huesca, der kommer til at fighte fra første fløjt.

Huesca tager en sejr og bliver oppe, selvom de har et par skader, og både Galán og Eschriche er i karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Villarreal 1 (2-1)

Først ville La Liga ikke, så var der problemer med sammenfald med Melodi Grand Prix, og så lykkedes det alligevel at få flyttet Villarreals kamp til lørdag. Den gule ubåd skal spille finale i Europa League onsdag, og dermed får de nu en ekstra tiltrængt hviledag frem mod klubbens største kamp nogensinde. Men inden da skal de altså spille en (måske) afgørende kamp mod Real Madrid. Et opgør der kan få indflydelse på det spanske mesterskab, men også Villarreals chancer for at spille i Europa League i den kommende sæson. For det er lidt af en kuriøs situation, de befinder sig i. Med et nederlag slutter de syver i ligaen, og så står den på Conference League. En sejr kan muligvis sende dem op på sjette eller endda femtepladsen, og så hedder den Europa League, mens en sejr onsdag mod Manchester United betyder Champions League.

Så hvad gør Emery? Det spørgsmål stiller de sig nok også i både den hvide og den rød/hvide del af Madrid, for lægger han sig fladt ned og satser på EL-triumf, eller giver han Real Madrid kampe til stregen? Med en ekstra dag til at hvile sine spillere, forventer de fleste spanske medier, at det bliver med noget nær stærkeste startformation, men kommer både Betis og Sociedad hurtig foran, så daler motivationen måske.

Hos Real Madrid har de ikke den store tid til at bekymre sig om modstanderens startopstilling, for de har nok at gøre med deres egen. Toni Kroos er blevet ramt af corona, og derfor er han ikke med lørdag, hvorfor Valverde formentlig tager hans plads på midten. Mendy, Carvajal og Vazquez er fortsat ude, mens Sergio Ramos måske kan gøre comeback, i det der kan blive hans sidste kamp for klubben.

Real Madrid er i den jagende rolle inden sidste spillerunde, men de bør kunne lægge maksimalt pres på Atlético med en sejr mod et Villarreal-hold, der ikke kan undgå at have tankerne på onsdag. Real Madrid er ubesejret i sine seneste 17 kampe i La Liga, og de er ubesejret i 18 af de seneste 19 hjemmekampe mod Villarreal.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,46 – SPIL HER >>*

Osasuna – Real Sociedad 2 (0-1)

Det var ikke langt fra, at Osasuna gav Real Madrid en stor gave, da de førte 1-0 mod Atlético Madrid med otte minutter igen, men i sidste ende rakte en heroisk indsats altså ikke til point. Kampen viste, at Osasuna endnu ikke er gået på ferie trods overlevelse, men det var også et opgør, hvor de burde have været bagud med to eller tre i første halvleg. 

Real Sociedad har haft en stor sæson med pokaltriumf, og nu skal det hele krydres med en plads i Europa League. Det sker med en sejr, eller hvis Villarreal ikke vinder ude mod Real Madrid. Det gør de næppe, men derfor kan Sociedad jo godt selv gøre arbejdet færdigt, og det forventer jeg også, de gør, selvom Osasuna har vundet sine tre seneste hjemmekampe.

Har du læst de øvrige optakter, så ved du også, at jeg igen slår et slag for motivation som altafgørende faktor, og nå kvaliteten derudover også er i Sociedads favør, så skal det ende med en sejr til udeholdet.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Real Valladolid – Atlético Madrid 2 (0-1)

Hold nu op, for en sæsonafslutning vi har i vente lørdag aften, hvor Atlético fortsat er favoritter til at sikre sig titlen efter en nervepirrende sidsteminuts sejr mod Osasuna i seneste runde, hvor Luis Suárez så ud til at blive den store skurk med flere brændte chancer i kampens indledning, men endte som helten med sit 20. sæsonmål til allersidst.

En sejr til Diego Simeones mandskab, og så kan de lade sig krone som spansk mester, mens et pointtab meget vel kan sende mesterskabet i Real Madrids hænder. Det er ikke fordi, Atlético Madrid har fine traditioner, når det kommer til direkte dueller mod Real Madrid om titler (to tabte Champions League finaler, hvis nogen skulle have glemt det), men til gengæld har de en statistik, der lyder på ti sejre i de seneste 11 kampe mod Valladolid.

Og da de i 2014 senest vandt mesterskabet, så skete det med et point på Camp Nou, i en kamp hvor de ellers kom bagud og for en stund kunne se Barcelona gå forbi dem i tabellen. Men det er ikke kun Atlético, der har noget på spil, da Valladolid med alt andet end en sejr er sikker på at rykke ned. Selv en sejr er ikke nok, hvis enten Elche eller Huesca vinder sine kampe, men hjemmeholdet er tvunget til at satse alt, på et tidspunkt hvor formen lyder på blot en sejr i de seneste 11 kampe. Netop det at Valladolid skal frem, kan blive Atléticos held, hvis stillingen er uafgjort i løbet af anden halvleg.

Savic er ude med karantæne hos gæsterne, mens hjemmeholdet er uden Jiménez og Alcaraz. Det bliver tæt, men Atlético tager sejren og det spanske mesterskab.

Lisbergs bud: Atletico Madrid vinder med præcist ét mål til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Granada – Getafe X (1-1)

En kamp uden nogen betydning, hvorfor den spilles søndag aften, og som jeg har meget svært ved at spå om. Granada er gået i stå, har tabt fire i træk og er potentielt uden 11 spillere, mens Getafe formentlig fortsat fejrer seneste rundes sejr, der sikrede overlevelse.

Gæsterne må undvære Ángel Rodríguez, der er ude med en skade, mens Mauro Arambarri, Timor og Cucho Hernández alle er i karantæne. Havde der været noget på spil, havde det været oplagt at satse på gule kort til ligaens badboys fra Getafe (120 gule og 8 røde i sæsonen), men jeg kan ikke se, at de skulle have den samme intensitet til denne kamp. X’et er godt betalt og faktisk det mest sandsynlige udfald.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Sevilla – Deportivo Alavés 1 (2-0)

Dette års La Liga sæson rundes af med en kamp mellem Sevilla og Alavés. Har Barcelona som ventet besejret Eibar lørdag aften, er Sevilla sikker på at slutte sæsonen som firer, mens det næppe betyder det store for Alavés, om de slutter som nummer 15, 16 eller 17. Baskerne har sikret overlevelse efter en fornem slutspurt med to sejre og en uafgjort i de seneste tre kampe, men nu kan de meget vel puste ud og give et par af reserverne minutter.

Et Alavés hold uden intensitet og med et par reserver i startopstillingen bør være en overkommelig opgave for Sevilla, der har Acuña og Diego Carlos ude med karantæne, så selvom de muligvis også sparer et par profiler, så skal de kunne tage en forholdsvis klar sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,57 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar