18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 37. runde i La Liga d. 14. maj – 16. maj 2022

Find den store kugleramme frem, når indbyrdes opgør bliver en afgørende faktor i en drabelig bundkamp, ligesom de sidste europæiske pladser skal fordeles. Nicolai Lisberg har fundet flere fiduser til 37. spillerunde af La Liga, hvor han ikke tror på, at et eneste af top 4-holdene vinder.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Espanyol – Valencia X (2-2)

Én sejr. Så meget kan de to hold mønstre tilsammen i de seneste 12 kampe, og den sejr tilhører Espanyol tilbage i 31. spillerunde. To hold hvis sæson er ovre, da Espanyol med Mallorcas pointtab mod Sevilla nu også endegyldigt har sikret sig overlevelse i La Liga. Det kan de så passende fejre i sæsonens sidste hjemmekamp, men de skal gøre det uden Aleix Vidal og Yangel Herrera, der begge har karantæne. At der ikke er noget på spil er i øvrigt tydeliggjort ved, at det er den eneste kamp i denne runde, der ikke spilles søndag klokken 19:30.

Ifølge lokale medier så kommer begge hold med stærkeste opstilling til kampen, men jeg vil nu alligevel holde øje med startopstillingerne i en kamp, der er svær at gøre sig klog på. Uafgjort ligner det mest oplagte resultat, og for den sags skyld også det bedst betalte.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Elche 1 (2-0)

Ingen af de to hold fik noget ud af midtugens kamp mod top 4-hold, da Celta tabte med 3-1 ude mod Barcelona, mens Elche indkasserede et 2-0-nederlag hjemme mod Atlético Madrid. Det kunne Elche dog sagtens leve med, da de nu er sikret en ny sæson i La Liga, da de er bedre indbyrdes end Mallorca, der er eneste hold under stregen, der ville kunne nå op på samme pointantal.

Celta Vigo er det klart bedst spillende af de to mandskaber, og efter at have haft lidt på problemer på Balaídos i begyndelsen af sæsonen, har de efterhånden leveret flere fine præstationer hjemme. Senest med 4-0 mod Alavés. Mod et Elche-mandskab, der har tabt pusten, igen, som intet har at spille for og har Pere Milla og Bigas i karantæne, så kan jeg ikke se, hvordan de skulle komme fra Galicien med point.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,70 – SPIL HER>>*

Athletic – Osasuna X (0-0)

Athletics evne mod bundhold, eller mangel på samme, er forbløffende. 0-1 mod Granada, og så er der pludselig fire point op til Conference League pladsen. Villarreal har et svært slutprogram og kan snildt tabe begge opgør, men tror man vitterligt på, at dette Athletic-hold ligefrem kan sætte en ”stime” sammen og vinde to i træk? Jeg forholder mig tvivlende. De er storfavoritter i denne kamp, men jeg synes også, deres favoritværdighed er for markant.

Osasuna har spillet uafgjort i tre kampe i træk, og på udebane har de faktisk lukket færre mål ind end Atlético Madrid og Real Sociedad, ligesom de særligt først på sæsonen fik flere store skalpe på fremmed græs. Athletic har Vesga i karantæne, og selvom jeg går lidt mod min generelle anbefaling om at satse på hold, der har noget på spil, så nytter motivation jo ikke det store, hvis Athletic igen ikke kan score.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,20 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Sevilla X (1-1)

Det har været en god uge for Atlético. Først fik de søndag en derby-sejr mod Real Madrid, den første siden flytningen fra Calderon til Wanda Metropolitano, og onsdag blev Champions League – for tiende år i træk – sikret med 2-0 ude mod Elche. En sejr her, og så er de sikre på tredjepladsen, og det er altså værd at huske, at de aldrig er sluttet dårligere end nummer tre med Simeone i spidsen i en hel sæson. Efter en turbulent sæson og ukarakteristisk mange indkasserede mål, skal du ikke fortælle mig, at det ikke betyder noget for argentineren at slutte ordentligt af.

For Sevilla handler det om at få et point ud af kampen, da deres indbyrdes regnskab med Betis vil betyde, at de så er sikret Champions League før sidste spillerunde. Så kan man forestille sig et scenarie, hvor der står uafgjort med tyve minutter igen, og hvor ingen af holdene for alvor har lyst til at risikere alt for at gå efter sejren? Sevilla har blot tabt fire kampe i sæsonen – tre af dem til Real Madrid (to gange) og Barcelona, så det vidner også om, at de er svære at besejre. Jeg kan ikke se dem vinde her, men de kan godt få et point med hjem.

Renan Lodi er ude med karantæne hos hjemmeholdet, mens det samme gør sig gældende hos gæsternes Lamela.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Cádiz – Real Madrid X (1-1)

Hvis nederlaget mod Atlético, hvor Ancelotti sparede flere profiler, overhovedet kan kaldes for en plet, så blev den om ikke andet vasket væk mod Levante torsdag aften. 6-0 og et hattrick af Vinicius Junior. Det var et Madrid-hold i stærkeste opstilling, eller i hvert fald noget der mindede om, men det kunne godt indikere rotationer søndag, hvor Ancelotti har talt om at finde den rette rytme forud for Champions League finalen mod Liverpool. Uanset hvad står det klart, at Modric ikke spiller, da han er i karantæne, og hvis de spanske medier får ret i, at hverken Benzema eller Vinicius spiller fra start, så har Cádiz fået ganske fine arbejdsbetingelser for at lukke Real Madrid ned.

Hjemmeholdet tabte klart i Baskerlandet torsdag aften, men vi kender deres evne til at levere mod de allerstørste, når det er påkrævet. De har i to sæsoner endnu ikke tabt en kamp mod Barcelona, og de har også flere gange taget point fra Real Madrid. Jeg tror, de gør det igen. En sejr kan muligvis sikre dem overlevelse, men uafgjort er heller ikke helt skidt, alt afhængigt af hvordan det går Mallorca i den anden kamp, der spilles samtidig.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,52 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Getafe – FC Barcelona X 2-2)

Det var uhyggeligt at se den måde, som Araujo faldt sammen på efter et sammenstød med Gavi. Han har det efter omstændighederne heldigvis godt, men han skal nok ikke spille kampen her, hvor Barcelona med en sejr, eller et X i Atlético Madrid –Sevilla, kan sikre sig andenpladsen og de rare millioner, som næste års Super Cup indbringer.

De er dog ramt af flere fravær foruden formentlig Araujo, da både Eric García, Alba og de Jong er i karantæne, ligesom blandt andre Piqué, Dest og Pedri fortsat er ude med skader. Så hvordan sætter Xavi sin defensiv op?

Getafe har hentet uafgjort i tre kampe i træk, og selvom det ikke rykker alverden i tabellen, så vil det her være nok til at sikre overlevelse, uanset hvordan Mallorca klarer sig i sine resterende to kampe. Getafe spillede en flot kamp i det omvendte opgør og har hjemme tidligere voldt Barcelona-problemer, så med catalanernes mange skadeskvaler in mente, så kunne der godt ligge en pointdeling og vente.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,42 – SPIL HER >>*

Levante – Deportivo Alavés 2 (1-2)

Så gik den ikke længere. Levantes håb om overlevelse døde endegyldigt på Bernabéu. 6-0 tabte de, og så kunne sømmene i kisten vist ikke hamres mere effektivt i. Sådan et slag er svært at rejse sig efter på blot tre dage, og det kan meget vel blive Alavés’ held. Baskerne vandt i midtugen mod Espanyol, og lige pludselig ser overlevelse igen realistisk ud. Ikke mindst fordi de møder Cádiz i den sidste kamp. En sejr der, og så skal de bare sørge for at være inden for tre points afstand inden da. Lige nu er der fire point op til stregen og med Cádiz mod et efter alt at dømme reservespækket Real Madrid-hold, så er spørgsmålet, om de går efter at fedte en uafgjort hjem og så sætter sin lid til, at Real Madrid trods alt vinder mod Cádiz.

Jeg hælder mest til, at de jagter sejren mod et såret Levante-hold. Særligt fordi, de kan risikere, at Mallorca vinder mod Rayo, og så rækker uafgjort ikke.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Real Mallorca –Rayo Vallecano 1 (2-0)

Det kræver stor moral efter en 6-2 ydmygelse hjemme mod Granada på den måde at rejse sig og få 0-0 med hjem fra Sevilla. Og det kan sagtens vise sig at være et ekstremt vigtigt point. Deres dårlige indbyrdes regnskab mod de øvrige hold i bunden af tabellen gør, at jeg vil tro, at det kræver to sejre, før de redder livet, men de får ikke meget bedre mulighed for at tage den første når de møder Rayo hjemme.  

De tabte torsdag med hele 5-1 mod Villarreal, og selvom jeg har været overrasket over den genfundne form, så er det et mandskab, der er blandt de dårligst præsterende netop nu. Mallorca har ikke været videre overbevisende mod hold fra den nedre del af tabellen, men de må have lært noget af Granada-kampen, ligesom de måske kan udnytte, at Comesaña og Unai López er i karantæne hos gæsterne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Real Betis – Granada 1 (2-1)

Andaluserne overraskede mig lidt ved at vinde så komfortabelt i Valencia, som de gjorde, og dermed lever håbet om Champions League fortsat, når de møder Granada i dette sydspanske opgør.

Gæsterne har med to runder igen lige pludselig spillet sig i noget, der minder om sikkert territorium med to sejre i træk, men jeg tror ikke på, at det bliver alle gode gange tre mod Betis. Pellegrinis tropper har gennem det meste af sæsonen været stærke på hjemmebane, og selvom de har et par spillere ude, så er det intet at regne mod Granada, hvor otte spillere potentielt må se kampen fra tribunen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,52 – SPIL HER >>*

Villarreal – Real Sociedad X (1-1)

5-1-sejren mod Rayo Vallecano lunede godt i forhold til syvendepladsen, der i tilfælde af nederlag til Athletic allerede kan være sikret inden denne kamp. Men så kan Villarreal jo passende forsøge at nappe sjettepladsen fra netop Real Sociedad. Tre point skiller de to hold, men Villarreal vandt den omvendte kamp 3-1, så en sejr her, og så går de forbi baskerne i ligaen.

Jeg har i nu to sæsoner haft svært ved at blive klog på Emerys mandskab, der svinger gevaldigt, og nu møder de så Real Sociedad, der senest vandt med 3-0 mod Cádiz efter en overbevisende indsats.

Villarreal fik mod Rayo gang i Alcácer, ligesom Pedraza viste sig som lidt af en kreatør, men de lider stadig under skader til noget nær samtlige offensive profiler, og derfor kunne det godt ende med et X.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,94 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar