18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 37. runde i La Liga d. 16. maj 2021

Ronald Koeman og Barcelona tabte endnu engang bolden, da mod Levante i seneste runde både smed 0-2 og 2-3 væk. Selvom det matematisk stadig er muligt at blive mestre, så ser det meget svært ud. De to Madrid klubber er stadig i et afgørende kapløb, og det bliver endnu engang nervepirrende at følge dem denne runde. Nicolai Lisberg tipper her den 37. runde af La Liga.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg


Athletic – Real Madrid 2 (1-2)

I en af sæsonens vigtigste kamp og maksimalt under pres, valgte Zinedine Zidane simpelthen at spille Miguel Gutierrez og Marvin Park fra start, og begge medvirkende til at Real Madrid kunne drage hjemme fra Granada med en 4-1-sejr i bagagen. Dermed er de fortsat med i kampen om mesterskabet, om end det nok kræver to sejre i de sidste to kampe, mens Atlético samtidig skal fejle.

Real Madrid er ubesejret i sine seneste 15 kampe i La Liga, og selvom spillet ikke altid er blændende, så formår de som oftest at køre en sejr hjem. En ikke uvæsentlig egenskab, når de gæster Bilbao, hvor der venter en hård kamp. Da de to mødtes i Supercuppen tilbage i januar vandt Athletic ved den lejlighed, men i liga-sammenhæng plejer Madrid at have godt styr på baskerne, og jeg har dem da også som favorit her.

Det kan meget vel vise sig afgørende, at Zidane turde rotere mod Granada, for Toni Kroos møder op til kampen med friske ben, og det er vigtigt for et Madrid-hold, der kører på pumperne, og som er afhængige af Kroos’ evner som den defensive playmaker til at holde gang i bolden.

Athletic tabte senest mod Huesca, og de har flere skader til denne kamp.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Deportivo Alavés – Granada 1 (1-0)

En sejr og så bliver Alavés oppe. Meget mere simpelt kan det næsten ikke stilles op. Alavés vandt det vigtige bundbrag mod Elche tirsdag, og udover tre point så kan det meget vel også vise sig som en fordel, at de spillede tirsdag aften, mens Granada spillede torsdag klokken 22.00 mod Real Madrid. Hjemmeholdet har altså haft over to døgn mere til at lade op til denne kamp, og modsat Granada, der intet har at spile for, så spiller de som nævnt for overlevelse. 
Det skal alt andet lige komme til udtryk i denne kamp, selvom det skal med i ligningen, at Granada før har leveret store præstationer, i kampe hvor de ikke havde det store at spille for – senest med en 2-1-sejr mod Barcelona for et par uger tilbage.

Begge hold har en del fravær, hvor det hos hjemmeholdet særligt er Edgar Méndez’ karantæne, der koster lidt procenter, men det er alligevel intet et regne mod Granada, der kæmper med både karantæne, corona og skader og potentielt må undvære ni mand. Fronttrioen med Puertas, Machís og Suárez kan sagtens volde Alavés problemer, men vi er på et tidspunkt af sæsonen, hvor motivationen oftest er den største faktor, og den bør Alavés alt andet lige have mest af.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Osasuna 1 (2-0)

Si no sufre, no es Atleti. Hvis ikke de lider, er det ikke Atleti. Spanske Marca ramte hovedet på sømmet med deres forside efter Atléticos 2-1-sejr over Real Sociedad. En kamp hvor de var i fuld kontrol de første 60 minutter og burde have været foran med tre eller fire, men i stedet kom Sociedad tilbage i anden halvleg, og det blev endnu en neglebidende affære, inden de kunne fejre 2-1-sejren.

Nu er de snublende nær det spanske mesterskab, som de har ligget i position til at hjemtage gennem det meste af sæsonen, og faktisk kan det allerede blive afgjort søndag aften, skulle de vinde deres kamp mod Osasuna, samtidig med at Real Madrid højst får uafgjort i Bilbao. Men kender vi Atlético, så bliver det hele først afgjort til allersidst i sidste spillerunde.

I sidste runde venter en kamp mod Valladolid, der meget vel skal bruge en sejr for at undgå nedrykning, så af de to sidste kampe bør hjemmekampen mod Osasuna være den mest overkommelige, hvis der da er noget, der er overkommeligt for Rojiblancos.

Mod Sociedad havde de held med at indlede offensivt, og jeg forventer egentlig at se Atlético forsøge at gentage samme bedrift igen. Osasuna har principielt ikke noget at spille for, så det skal blive en sejr til hjemmeholdet, der meget vel kan føre ved både pause og fuldtid.

Lemar er ude for hjemmeholdet med en skade, mens Osasuna har Vidal i karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,25 – SPIL HER >>*

Barcelona – Celta Vigo 1 (4-2)

Batacazo. Begrebet er spansk, og det dækker blandt andet over det at opleve en fiasko på et tidspunkt, hvor der ellers var masser af håb om succes. Sådan som det var tilfældet for Barcelona tirsdag aften, da både 2-0 og 3-2 blev til 3-3 mod Levante og yderligere tabte point i mesterskabskampen. Sergio Busquets sagde efter kampen, at mesterskabet var væk, og det er svært at være uenig. Ikke mindst efter Atlético vandt onsdag aften. For catalanerne er fire point efter Atlético i tabellen og dårligere indbyrdes, så tør jeg godt garantere, at det henter de ikke, selvom denne La Liga sæson ikke har været bleg for at byde på overraskelser.

Efter kampen mod Levante har den spanske presse været fyldt med historier om Koemans fremtid, der siges at være uvis, og selvom man skal tage de historier med et gran salt, så er hollænderens fremtid formentlig til debat internt i klubben, så de gælder for Koeman om at slutte sæsonen af med et par positive kampe og gerne sejre, og det kan måske give grobund for en underholdende kamp mod Celta Vigo, der jagter europæisk fodbold efter en formidabel slutspurt. Tre sejre i træk er det nu blevet til for Galiciens lyseblåhelte, der før har leveret store resultater på Camp Nou.

Barcelona lider under, at De Jong er i karantæne, ligesom Araujo er ude med en skade. Celta Vigo indtager godt nok en aktuel ottendeplads, men de har lukket flere mål ind end to af de tre nederst placerede hold i tabellen, så det ligner mål og en hjemmesejr.

Lisbergs bud: 1-tallet + over 3,5 mål til odds 2,04 – SPIL HER >>*


Real Betis – Huesca 1 (1-0)

En sen udligning fra Eibar betyder, at Betis er a point med Villarreal forud for de sidste to runder, som de dog er bedre end indbyrdes, hvorfor de indtager sjettepladsen i ligaen. At det netop blev uafgjort i den kamp var vel ikke den store overraskelse, for det var det syvende uafgjorte resultat i de seneste otte kampe for Betis.

Med det in mente, så ville det jo være oplagt at gå ned ad den samme vej her, men jeg synes alligevel at hjemmeholdet er relativt klare favoritter mod Huesca. Oprykkerne fik en livsvigtig sejr mod Athletic og rykkede endelig over stregen, hvor der nu er to point ned til Valladolid, men de kommer under et andet pres her, og de har i denne sæson ikke imponeret på udebane, hvor det blot er blevet til 12 point i 18 kampe.

Betis har vist fin stabilitet gennem det meste af sæsonen, og selvom der har været for mange uafgjorte resultater på det sidste, så skal Manuel Pellegrinis mandskab, der er i noget nær stærkeste opstilling, kunne tage en sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Getafe – Levante 1 (1-0)

For et hold der ikke har vundet i seks kampe i træk, kan vi vel næppe snakke om fremgang, og så alligevel. For Levante har nu fået uafgjort i de to seneste kampe, og særligt den anden halvleg mod Barcelona fortjener respekt. Nok en gang var det el Comandante, Morales, der første an i comebacket, da han selv stod for et perle af et mål, og han har nu scoret tre mål i de seneste to kampe.

Levante er altså i fremgang, men er det nok mod Getafe, der kæmper bravt for at undgå nedrykning?

0-1 ude mod Celta Vigo betyder, at de indtager 16. pladsen med to runder igen, og de er altså fortsat en stor del af denne bundkamp, hvorfor point, for slet ikke at tale om en sejr, vil gøre dem godt her. Levante er sikret, og dermed har vi endnu en af disse motivationsopgør, hvor Getafe vil være ekstra tændte til denne kamp. Tre nederlag i træk er bekymrende for hjemmeholdet, men jeg vælger alligevel at satse på, at de tager en sejr mod Morales og co.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Cádiz – Elche 1 (1-0)

Et nederlag, og så er Elche med sikkerhed ude af La Liga. Jeg har fablet en del om motivationskampe i denne rundes optakt, og skal jeg være mine egne ord tro, så skal jeg jo gå med en sejr til gæsterne mod et Cádiz-mandskab, der intet har at spille for. Men, og der er selvfølgelig et men, for det er Elche, vi taler om. Fire nederlag i træk er de nu oppe på, og jeg har ikke set noget i de seneste par kampe, der indikerer, at de skulle kunne levere et comeback i en sådan størrelsesorden, at de bliver i ligaen, hvilket som minimum kræver fire point i de to sidste opgør.

Bookmakerne gør forståeligt nok Elche til favorit, men faktisk så store af slagsen, at det får mig til at gå med Cádiz, der gerne vil runde en flot sæson af i orden stil på hjemmebane.

Et point kan meget vel vise sig ikke at være nok for Elche,  afhængigt af hvordan det går i de andre klampe, og på et tidspunkt bliver de nødt til at angribe, hvilket passer fint til Cádiz, der får lov til at køre på omstillinger.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Real Valladolid 1 (2-0)

Med to runder igen er Valladolid under stregen efter Huescas sejr, og det kan godt være svært at se dem slippe væk derfra igen. I hvert fald har jeg svært ved at se det ske på baggrund af en sejr i San Sebastian. Ti kampe i træk uden sejr giver ikke just håb om, at Valladolid pludselig finder storspillet frem, og slet ikke mod et Sociedad-hold der vil gøre alt for at forsvare sin femteplads.

Baskerne spillede ikke nogen stor første halvleg mod Atlético, men de kom langt bedre med i anden halvleg, og de kunne med lidt held have fået det ene point. Gæsterne må undvære Orellana med en skade, og derudover er både El Yamiq og Guardiola ude med karantæne.

Hos hjemmeholdet er Isak tvivlsom til kampen, men selv uden deres svenske topscorer så har Sociedad så meget kvalitet på de forreste pladser, at de skal kunne tage en sejr mod formsvage Valladolid.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Valencia – Eibar 1 (1-0)

Rundens bedste nyhed. Der kommer for første gang nogensinde siden marts 2020 tilskuere til en spansk La Liga kamp. 5.000 hjemmebanetilskuere lukkes ind på Mestalla, efter den spanske regering besluttede at åbne for muligheden for fans på stadion for klubber i de regioner, der befinder sig i fase 1, som Valencia gør det.

Næsten poetisk, da det var Valencia der først lukkede ned tilbage i vinteren 2020. Fansene har ikke været tilfredse med hjemmeholdets præstationer i denne sæson, men med overlevelse sikret, og klubmanden Voro tilbage ved roret må der alligevel være en form for glæde ved at vende tilbage på stadion, og de kommer trods alt til at lave lidt larm, der kan skubbe favoritværdigheden yderligere et par procenter over i deres favør. I midtugen blev det til et 1-0-nederlag mod Sevilla, men Valencia spillede en rigtig fin kamp, og selvom de ikke sprudler, så virker de mere kompakte end under Gracia.

Eibar fik for tredje gang i træk point, denne gang på en sen scoring af Sergi Enrich, der ellers har haft en svær sæson, og som er tvivlsom til denne kamp da han måtte udgå med en mindre skade i det uafgjorte resultat mod Betis. Gæsterne er fortsat sidst i tabellen, og et point er formentlig ikke nok, så de skal blotte sig bagude i løbet af kampen, og jeg kan godt have min tvivl, om de kan bryde Valencias defensiv ned.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,87 – SPIL HER >>*

Villarreal – Sevilla X (1-1)

Også her er der fans på stadion til at støtte hjemmeholdet. 2-0 ude mod Valladolid sendte Villarreal tilbage i kampen om femtepladsen, mens Sevilla trods en sejr mod Valencia endegyldigt måtte se det spinkle håb om et mesterskab fordufte. Sydspanierne kan dog være stolte af deres sæson, og de har fortsat mulighed for at slutte som toer i ligaen.

Mod Valencia sparede Lopetegui flere af profilerne, hvorfor det forventes, at blandt andre Ocampos, Rakitic og Papú Gomez igen er tilbage i startopstillingen mod Villarreal.

Den gule ubåd har et svært program med Sevilla, Real Madrid og så Manchester United i Europa League finalen, og samtidig med at de jagter femtepladsen, skal de passe på, at de ikke overhales af Celta Vigo. Det vil give mest menig, hvis Emery stiller stærkeste opstilling her og går efter at hente det eller de point, der kan sikre europæisk fodbold i næste sæson, hvorefter han så kan spare et par profiler mod Real Madrid, inden Europa League finalen venter kort tid efter.

Villarreal er fortsat uden Rulli og Mario Gaspar efter deres udvisninger mod Celta Vigo, mens Capoue også er i karantæne efter for mange gule kort. Et tæt opgør, der lugter af uafgjort.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar