18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 36. runde i La Liga d. 14. – 16. maj 2024

Sideoversigt

Der er midtuge runde i det spanske. En runde der kan byde på endnu en nedrykker, og så er der Pichichi-duel, når to tidligere Superliga-spillere mødes tirsdag aften. Spanskboende Nicolai Lisberg er klar med analyser af alle rundens kampe i La Liga.

(Foto: PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY / Alamy Live News)

Osasuna – Mallorca 1 (1-0)

Tirsdag d. 14. maj kl. 19:30

Det er meget muligt, at de skal vente i 24 timer, men dette kan blive runden, hvor Mallorca sikrer sig overlevelse, efter de vandt hjemme mod Las Palmas i den netop overståede weekend. Det kræver i realiteten bare, at de matcher Cádiz, der spiller samme tid dagen efter, da deres målscore er væsentlig bedre.

Og det tror jeg, de gør. Osasuna overraskede mig godt nok ved at hente 2-2 i derbyet mod Athletic og faktisk være tæt på sejren, for jeg synes ellers, at de har mistet momentum i de senere par uger, men det bliver også en helt anden kamp, der venter denne tirsdag. 
For Mallorca skal ikke nyde noget af at have bolden, men kommer til at grave sig dybt ned og så løbe de omstillinger, der byder sig.

Det lysner på Osasunas skadesfront, men mon ikke det stadig er lidt for tidligt for Budimir og Moi Gomez med et comeback?

Mallorca er uden Muriqui, grundet karantæne, og det er et kæmpe tab. De kommer til at spille for 0-0, i hvad der bør blive en meget målfattig kamp.

Lisbergs bud: Mallorca scorer ikke til odds 2,51 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Deportivo Alavés 1 (2-0)

Tirsdag d. 14. maj kl. 21:30

Lørdag slog Real Madrids reserver Granada med 4-0, og søndag kunne spillerne så lade sig fejre sammen med klubbens fans ved Cibeles springvandet, som traditionen jo byder. Det går med andre ord godt for de kommende Champions League finalister, der ser ud til at kunne spille resten af sæsonen færdig med den ene hånd på ryggen.

Buddet herfra er, at de ikke får ligeså gode arbejdsbetingelser mod Alavés, som de gjorde det mod Granada, da Alavés ikke kommer til Bernabéu for at skabe kampen. Gæsterne fik på to mål fra Guiridi et flot point mod Girona senest, og selvom de ikke har noget at spille for, så kan man altid sætte sig op til at møde Real Madrid, og de er nu oppe på fire kampe i træk uden nederlag.

Fra spansk side vurderes det, at Ancelotti stiller med tæt på stærkeste start 11’er, men Vinicius, Bellingham, Kroos med flere skal ikke ud og overbevise nogen om deres startplads på Wembley, så det bliver ganske givet et lidt mere tilbageholdende Real Madrid-hold, end vi er vant til at se, selvom de naturligvis sejrer igen.

Lisbergs bud: Real Madrid vinder uden at indkassere til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Girona – Villarreal 1 (3-0)

Tirsdag d. 14. maj kl. 22:00

Der er Pichichi-duel i Girona sent tirsdag aften, når Dovbyk og Sørloth mødes. Begge kom på tavlen i weekenden, og da Sørloth endda blev noteret for to scoringer, så halede han også ind på ukraineren på topscorerlisten, hvor kun en enkelt scoring nu adskiller de to tidligere Superliga-spillere.

Girona fik kun 2-2 mod Alavés, og afhængigt af Barcelonas kamp mandag aften kan det betyde, at de er røget ned på tredjepladsen igen. Uanset hvordan den kamp ender, får det dog næppe betydning for, hvordan Michel kommer til at gribe dette opgør an. Fuld fart frem. Også selvom Arnau Martínez er i karantæne, og Miguel Gutiérrez er på vippen.

Som proklameret ad flere omgange, så har Villarreal her i foråret fundet stabilitet, men deres indsats ude mod Marseille i Europa League for en del uge tilbage skræmmer, for der mødte de for første gang et hold, der gik op og stressede dem, lagde et voldsomt pres og havde en utrolig fart til at true i bagrummet. Stikord der minder lidt om den måde, et hold fra Catalonien gerne vil spille. Dovbyk og Girona tager sejren i kampen om de tre point og Pichichi-duellen.

Lisbergs bud: Girona -1 (EH) til odds 2,64 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – Granada 1 (1-0)

Onsdag d. 15. maj kl. 19:30

Granada rykkede ned i weekenden, da Real Madrid kørte dem rundt og vandt med 4-0. Godt det samme, for ligesom Almería har de ikke haft niveauet til den bedste spanske række. Det har deres modstandere fra Rayo dog heller ikke haft i store dele af foråret, og de er langsomt men sikkert blevet en del af bundkampen med en aktuel 16. plads i tabellen.

Der er fortsat fem point ned til Cádiz, men med den form, som Rayo er i, er det ikke helt utænkeligt, at de kan blive indhentet, selvom de da skal have ros for at få 0-0 mod Valencia søndag aften i en søvndyssende affære.

Fordelen her er selvfølgelig, at de møder Granada, der altså ikke har noget at spille for, så skal vi en sjælden gangs kigge den lille Madrid klubs vej? Hjemmeholdet må være favoritter, men som med flere kampe i denne runde lugter det af få mål.

Lisbergs bud: under 1,5 mål til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Sevilla – Cádiz 1 (2-0)

Onsdag d. 15. maj kl. 19:30

Takket være en af sæsonens mest mærkværdige og klodsede straffespark begået af Djené, fik Cádiz en yderst vigtig sejr, da de slog Getafe med 1-0. Tre point, der holder liv i håbet om oprykning, men også et liv, der kan være forbi, hvis resultaterne i de andre kampe går mod dem, samtidig med at de selv smider point mod Sevilla. 

Og det sidste er om ikke andet overvejende sandsynligt. For til trods for et nederlag mod Villarreal, viste Sevilla sig rigtig fint frem, og med lidt mere held var de også sluppet fra det opgør med alle tre point, da det var to sene scoringer af Villarreal, der vendte kampen på hovedet.

Normalt vil min argumentation sidst på sæsonen være, at holdene med mest på spil som oftest ender med at vinde, men til hver regel hører en undtagelse, og undtagelsen her er, at Cádiz ikke er et særligt godt hold, og at de har svært ved at score mål.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Celta Vigo – Athletic X (1-1)

Onsdag d. 15. maj kl. 22:00

Skal man være et tophold, skal man helst kunne vinde både ude og hjemme. Skal man overleve i rækken er det oftest nok bare at vinde hjemme. Det har Celta Vigo forstået, og derfor ser det igen lyst ud i forhold til at sikre overlevelse. Naturligvis havde et point mod Atlético søndag gjort underværker, men hvis Cádiz som ventet taber i Sevilla, så kan Celta med bare et enkelt point her sikre overlevelse i ligaen. Så det er med den bevidsthed, at de går ind til deres kamp klokken 22.00 onsdag aften.

Athletic skal omvendt have en sejr for at holde fast i chancen for fjerdepladsen, men den henter de ganske givet ikke uanset hvad, så jeg tror ikke, at den motivationsfaktor er tilstrækkelig for Valverdes mandskab, der også rejser til Galicien med et par markante fravær. Berchiche er ude med karantæne, Sancet og Guruzeta er ude med skader, ligesom der også er tvivl om Nico Williams’ deltagelse.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Getafe – Atlético Madrid X (1-1)

Onsdag d. 15. maj kl. 22:00

En scoring i slutminutterne fra Rodrigo De Paul sendte mere eller mindre Atlético i Champions League. Helt sikkert bliver det, hvis de kan opnå samme resultat som Athletic, der spiller samtidig. Og kan de så det?

Det der taler imod dem er, at de møder Getafe på udebane, og at der i de senere år har været en form for rivalitet mellem de to, der altid får det bedste – eller værste om man vil – frem i Getafes spillere.

Der er dog også behov for, at de finder en helt anden form, end det vi har set fra dem i de seneste par uger, hvor de sandt for dyden ikke har været imponerende at følge.

Jeg forestiller mig en grim og intens kamp med langt flere kort end mål.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Las Palmas – Real Betis 2 (0-2)

Torsdag d. 16. maj kl. 19:30

10. februar. Så langt skal vi efterhånden tilbage for at finde seneste Las Palmas sejr, og det er i sig selv slemt nok. Men helt skidt bliver det først, når vi kigger de seneste mange kampe igennem for scorede mål. Sølle et af slagsen i de seneste otte kampe vidner for mig om, at vi her har med et hold at gøre, der må kandidere til prisen som Europas dårligste for tiden.

Af samme grund kan jeg heller ikke finde et eneste godt argument for, at det skulle vende torsdag mod Betis. Gæsterne rykkede med sejren mod Almería op på sjettepladsen (i hvert fald indtil Real Sociedad har spillet sin kamp mod Barcelona mandag), og de har stadig fine muligheder for at komme i Europa. De giver godt nok lidt for meget væk, men det er der så også råd til mod Las Palmas, der har Araujo i karantæne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Almería – Barcelona 2 (1-3)

Torsdag d. 16. maj kl. 21:30

Bundproppen fra Alméria skal forsøge at give deres hårdt prøvede fans den første sejr på eget stadion i denne sæson, men det giver lidt sig selv, at det bliver en vanskelig opgave. 

Godt nok har de sæsonen igennem leveret de klart bedste præstationer mod alle topholdene, som de enten har taget point fra eller været utroligt tætte på at tage point fra, så kan de også gøre noget mod Barcelona torsdag aften?

Barcelona spiller først mandag aften, og jeg vil opdatere med seneste nyt efter den kamp i forhold til skader og karantæner, men et Barcelona-mandskab, der kæmper for at få fingrene i andenpladsen, skal også kunne sejre her.

*Ilkay Gündogan fik sin femte advarsel mod Real Sociedad, så han glipper opgøret. Det betyder formentlig en plads til Fermin Lopez fra start og dermed en større trussel i dybden.

Lisbergs bud: 2-tallet og BTS til odds 2,37 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Valencia 1 (1-0)

Torsdag d. 16. maj kl. 22:00

Det var en lidt trist affære, vi var vidne til, da Valencia og Rayo delte i porten med 0-0 søndag aften, i en kamp hvor Valencia var bedst, men langt fra gode. Det var i øvrigt den fjerde kamp i træk uden sejr, så vi kan vist godt afskrive muligheden for at komme i Europa næste sæson. Måske for det bedste, da en ung og stadig smal trup nok har godt af at kunne koncentrere sig om at udvikle sig yderligere i La Liga uden alt for mange distraktioner.

Jeg ved ikke, om det er distraktionerne fra deres ⅛-finaler mod PSG tilbage i marts, der stadig driller Real Sociedad, men de har i hvert fald ikke ramt niveauet fra efteråret. Mandag er de i aktion ude mod Barcelona, så jeg vil opdatere med seneste nyt fra den kamp tirsdag morgen, men hvis ikke det går helt galt, så er de favoritter torsdag, når Valencia kommer på besøg, da hjemmeholdets formnedgang ikke er lige så markant som gæsternes.

*Real Sociedad spillede i store perioder lige op med Barcelona mandag aften, men manglende skarphed blev igen dyrt, da de tabte 2-0.

Lisbergs bud: Begge hold scorer IKKE til odds 1,64 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar