18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 36. runde i La Liga d. 11. – 13. maj 2021

De fire øverste hold mødtes i sidste runde af La Liga, og det hele endte med remis. Sevilla er ude af mesterskabsspillet nu, da der er seks point op til Atletico, og det smider Simeones tropper ikke. Til gengæld er der stadig status quo for Barcelona og Real Madrid, der skal vinde deres sidste kampe for at have en chance. Kort hvile til klubberne og Nicolai Lisberg, der igen er tilbage på tasterne.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg


Osasuna – Cádiz 1 (2-0)

Med tre runde tilbage er Cádiz allerede garanteret overlevelse, og det er altså noget af en bedrift af oprykkerne, der har spillet en storslået sæson, og som sikrede overlevelsen med en 2-1-sejr over Huesca.

Osasuna er også i land, efter de fik 2-2 ude mod Athletic, da det blev til både nederlag til Huesca og Elche. Dermed er der intet på spil i kampen mellem nummer 11 og nummer 12 i La Liga, og vi er ude i en af de klassiske motivationsopgør, som der venter en del af i de kommende runder, og som kan få stor indflydelse på, hvordan kampene forløber.

Cádiz har gennem hele sæsonen virket som et hold, der har spillet på gejst og motivation, så med en ny sæson sikret, kunne man sagtens foranlediges til at tro, at de måske giver et par marginalspillere nogle kampe, og at intensiteten daler en smule. Osasuna har mere kvalitet i truppen end Cádiz, så de skal kunne gå forbi gæsterne i tabellen med tre point.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Elche – Alavés X (1-1)

To hold der fortsat har alt at spille for, men som går ind til dette opgør med forskellige formkurver. Elche tabte 2-0 ude mod Sociedad, i hvad der i sig selv ikke var noget overraskende resultat, men det var mere overraskende, at de kunne holde stand så længe, da de allerede efter 11 minutter var blevet reduceret til ti mand efter en udvisning af Guti, der selvsagt også glipper kampen tirsdag aften.

Det var tredje nederlag i træk for Elche, og det har uden tvivl taget mange kræfter at skulle spille i undertal i en hel kamp, hvorfor favoritværdigheden måske bør svinge over i gæsternes favør. Uafgjort 2-2 hjemme mod Levante var muligvis ikke noget drømmeresultat, men det var et vigtigt point, som Joselu sikrede med sin scoring kort før tid, og dermed lyder statistikken på blot et enkelt nederlag i de seneste seks kampe for Alavés

Det er en af de her bundkampe, der kan blive både en dreng og en pige, for rent spillemæssigt har Alavés ikke imponeret mig i de seneste par kampe. Begge hold har i teorien brug for en sejr, men det gælder for alt i verden om ikke at tabe, så det ligner et meget nervøst opgør.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Levante – Barcelona 2 (1-3)

Fire kampe mod Atlético Madrid og Real Madrid, et enkelt point og en målscore på 2-6. Hvis ikke det ender med et mesterskab til Catalonien, behøver Koeman og co. ikke at lede længe efter en årsag. Opgøret mod Atlético i weekenden var som forventet en tæt, taktisk affære, hvor Barcelona havde mere end svært ved at skabe chancer mod gæsternes defensiv, og hvor det mest positive vel var, at Madrid søndag aften ikke kunne lukrere på de to holds pointtab, da de spillede uafgjort mod Sevilla. Med tre runder tilbage er Barcelona dårligere indbyrdes end deres to konkurrenter, så det kræver ganske givet tre sejre, hvis det skal lykkes at hente titlen.

Først bump på vejen er mod Levante, der efter fire nederlag på stribe fik stoppet blødningen med et enkelt point ude mod Alavés i en underholdende 2-2-kamp, hvor Morales nok en gang var den altoverskyggende profil med to scoringer og en meget stor kamp. Havde han ikke haft en alder på 33 år, havde han ikke spillet i Levante.

Barcelona forventes igen at kunne råde over Busquets, der måtte udgå af kampen mod Atlético, ligesom Koeman igen kan tage på plads på bænken efter et par kampe i skammekrogen.

Det er to hold, der gerne vil spille fremad, og i seks af de seneste syv kampe mellem de to med Levante som vært, er der scoret over 2,5 mål. Det sker også tirsdag aften, når Barcelona alt andet lige bør sikre sig en sejr og for et døgns tid spille sig op på førstepladsen.

Lisbergs bud: Begge hold scorer til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Sevilla – Valencia 1 (2-0)

Det spinkle håb om et mesterskab forsvandt i overtiden på Estadio Di Stefano i Madrid, da det lykkedes Real Madrid at få 2-2 mod Sevilla, mens Valencia havde en anderledes glædelig weekend med 3-0 mod Valladolid og en garanteret ny sæson i La Liga. Skiftet fra Garcia til Voro fik den ønskede effekt, og selvom det sandt for dyden ikke var nogen stor kamp, som los che spillede, så virkede de anderledes afstemt og kompakte i defensiven.

Nu er overlevelsen altså sikret, og hvad får det så af betydning for de resterende kampe for Valencia? Og er en tilsyneladende mere stabil defensiv nok mod Sevilla, mod hvem de på udebane blot har vundet 2 af de seneste 20 kampe? Jeg tvivler.

Sevilla virker, trods den sene indkasserede scoring og de tabte point, som et hold, der har tænkt sig at slutte godt af i sæsonen, og flere af deres offensive spillere rammer et ganske fint niveau for tiden, hvorfor de også skal kunne tage en sejr mod Valencia.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,50 – SPIL HER >>*

Huesca – Athletic X (2-2)

Det var Athletic, som vi efterhånden kender dem med et uafgjort resultat, i en kamp de burde have vundet, da Osasuna på et mål af Budimir i slutfasen fik et enkelt point ud af anstrengelserne. Europa League er derfor kun en teoretisk mulighed, selvom Villareal smed dyrebare point hjemme mod Celta Vigo, så det er næppe det argument, som Marcelino forsøger at motivere sine spillere med.

Huesca løb lige ind i Cádiz-fælden i weekenden, da tæt på 70 procents boldbesiddelse og fem afslutninger inden for rammen ikke gav andet end et 1-2-nederlag, og dermed er de fortsat under stregen.

Hjemmeholdet har mest brug for point af de to mandskaber, men de har blot vundet seks kampe i sæsonen, og ligesom med Athletic så har for mange uafgjorte indtil videre ødelagt store del af sæsonen. Så endnu en uafgjort ligger næsten i kortene.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Getafe 1 (1-0)

Getafe dummede sig noget så eftertrykkeligt, da de hjemme tabte med 0-1 mod ligaens bundprop fra Eibar, og nu er de under maksimalt pres, ikke mindst skulle det blive til et nyt nederlag.

For Celta blev det til en mindre sensationel 4-2-sejr ude mod Villarreal i en af denne sæsons mest dramatiske kampe med tre røde kort og tre straffespark. Så voldsomt går det nok ikke for sig onsdag, selvom der næsten er garanti for mange advarsler, når ligaens ”Bad Boys” fra Getafe skal til den lyseblå del af Galicien.

Hos hjemmeholdet må de undvære Ferreyra, der blev udvist mod Villarreal, ligesom Néstor Araujo er i karantæne efter for mange advarsler. Hos gæsterne er det Timor, der er i karantæne, mens det næsten er være, at Djene meldes tvivlsom til kampen. Det ligner en hårdt spillet kamp, men hvor formstærke Celta Vigo, der nu har tre sejre i de seneste fire kampe, bør kunne sikre sig alle tre point.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Real Sociedad 1 (1-0)

Selvfølgelig havde en sejr været at foretrække, men når nu Diego Simeone ikke kan vinde på Camp Nou i liga-sammenhæng, så var 0-0 bestemt ikke skidt for Atlético, der udover at bibeholde sit forspring i toppen af tabellen, nu også endegyldigt er bedre indbyrdes end Barcelona. Et pointtabt yderligere til Real Madrid, der har det sværeste restprogram, og så er syv point i de sidste tre kampe nok for Atlético.

Sent onsdag aften skal de forsøge at sikre sig tre af slagsen mod Sociedad, der havde en god runde med sejr samt et nederlag til Villarreal. Spillet var dog ikke videre sprudlende mod Elche, hvor de havde svært ved at skabe chancer trods en mand i overtal, og kan man ikke skabe chancer mod ti Elche-spillere, hvor meget skaber man så mod Atlético, der mod Barcelona nok en gang viste, hvordan man lukke en ellers god offensiv fuldstændig ned?

Det var ikke meget, som Messi og holdkammeraterne havde at byde ind med, og i den anden end af banen lykkedes det faktisk at komme frem til et par gode muligheder, selvom særligt Suárez virkede uskarp.

Lemar måtte udgå tidligt i det opgør, og de sidste forlydender går på, at franskmanden ikke når at blive klar, hvorfor mere offensivt ansvar kommer til at hvile på Joao Felix, der fik godt 25 minutter lørdag.

Atlético har mest at spille for, og de kommer til at være sat godt op af Simeone, der igen kan dufte et mesterskab i horisonten.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Real Valladolid – Villarreal 2 (1-3)

Emerys tropper virkede ikke til at være kommet ned på jorden efter triumfen mod Arsenal, for i hvert fald leverede de en af sæsonens mest håbløse præstationer, da det blev til et 4-2-nederlag mod Celta Vigo hjemme. Indrømmet, der var mange reserver fra start af, og det er næppe for meget at konstatere, at dommerkendelserne heller ikke gik deres vej med to dømte straffe i mod og to udvisninger.

Så hvad gør den gule ubåd nu? Disse linjer skrives inden Betis’ kamp mandag aften, men hvis ikke der kommer en anden indstilling i de resterende kampe, så hedder den Conference League næste sæson, medmindre de selvfølgelig vinder finalen i Europa League.

Jeg forventer at se en trodsreaktion og spillere som Gerard Moreno, Alcácer og Parejo tilbage i startopstillingen mod et Valladolid-hold, der faktisk spillede en fin kamp mod Valencia, men som blev straffet og tabte med 3-0, og det er lidt historien om Valladolid i øjeblikket, der har svært ved at hente sejre.

Rulli og Gaspar er ude med karantæne efter weekendens udvisninger.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Eibar – Betis 2 (0-1)

17 kampe i træk uden sejr og nu to sejre på stribe. Eibar virker alligevel til at have fundet både liv og håb i slutfasen, og de har nu blot to point op til stregen. Et næsten uvirkeligt scenarie for et hold, der i store dele af foråret end ikke har vist niveau til den næstbedste række.

Det er svært helt at forklare, hvad der rent spillemæssigt lykkes for Eibar nu, udover det åbenlyse faktum at de vinder og pludselig ikke lukker mål ind, og derfor har jeg også svært ved at vurdere, hvor holdbar den seneste uges genfundne form reelt set er.

Betis er anderledes stabile med deres mange uafgjorte kampe, men der skal snart sejre til, hvis de skal sikre sig en plads i top 6 og Europa League adgang.

Sydspanierne er i aktion mandag aften mod Granada, så hold øje med, hvordan de kommer ude af det opgør, men mest af alt så ligner denne duel en relativ målfattig en af slagsen mellem to hold, der ikke har for vane at levere sprudlende kampe, når de mødes.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Granada – Real Madrid 2 (0-2)

Straffe eller ej? Debatten har raset her i det spanske siden søndag aften, hvor Eder Militao om ikke andet ifølge dommeren begik et straffespark mod Sevilla. I sidste ende lykkedes det dog at hente et uafgjort resultat, og selvom Madrid ikke har skæbnen i egne hænder, så er de grundet bedre indbyrdes statistik fortsat foran Barcelona i tabellen.

Madrid og Zidane kan have en fin pointe i, at dommeren måske ikke så deres vej søndag aften, men det overskygger alligevel ikke det faktum, at de ikke spillede nogen stor kamp. Der er træthed at spore hos flere profiler, der har kørt på pumperne i de seneste mange uger, og de konstante skadesproblemer hjælper ikke just på problemet. Forud for kampen mod Sevilla blev det offentliggjort, at Ramos igen er ude, og Real Madrid–anføreren kan meget vel have spillet sæsonens sidste kamp, hvis ikke den sidste kamp overhovedet i Madrid, skulle kontrakten ikke blive forlænget.

Dermed består defensiven igen af fire spillere, der i begyndelsen af sæsonen ikke var en del af startopstillingen, mens det offensivt er Benzema, der skal levere efter en, for hans standarder, skidt periode med tre kampe uden mål.

Granada har intet at spille for, og de har indkasseret nogle store nederlag i sæsonen, men de viste for et par uger siden, at de fortsat kan levere med 2-1-sejren ude over Barcelona, så det bliver ikke nemt for Madrid at tage de tre nødvendige point.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,49 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar