18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 36. runde i La Liga d. 10. maj – 12. maj 2022

Sæt X i kalenderen og X på kuponen. For med tre runder tilbage af La Liga er brikkerne ved at falde på plads, hvorfor det for flere hold handler mere om ikke alt tabe end om at vinde. Nicolai Lisberg er klar med den store gennemgang, når der er europæiske pladser på spil i 36. spillerunde, ligesom vi meget vel kan finde sæsonens første nedrykker.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Valencia – Real Betis X (1-1)

En gentagelse af pokalfinalen for et par uger tilbage, men denne gang med knap så meget på spil. Real Betis drømmer trods det bitre 2-1-nederlag mod Barcelona lørdag aften fortsat om Champions League, mens Valencias sæson er forbi.

Los Che viste dog, at de ikke bare lægger sig fladt ned for hold, der fortsat kæmper for Europa, da de fik et point ud af deres tur til baskerlandet og mødet med Athletic. Det var ikke meget, de havde at byde ind med i det opgør, hvor Hugo Guillamon fik et rødt kort i kampens slutning, hvorfor han ikke er med her.

I kampen mod Athletic blev der uddelt otte gule kort, og jeg kunne godt forestille mig, at vi rammer noget lignende denne gang, for selvom der i tabellen ikke er noget på spil for Valencia, så skal pokal-nederlaget revancheres. Formen er dog stærkt nedadgående, så kan det blive til meget mere end et enkelt point?

Lisbergs bud: X’et til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Granada – Athletic X (0-0)

Så rejste tumlingen sig. Granada virkede døde og begravet, og et nederlag mod Mallorca kunne have været fatalt. Så hvad gjorde de? De tog til Mallorca og vandt med 6-2. Deres blot tredje sejr på fremmed græs. Jeg skal ikke forsøge at tage noget fra den sejr, men de scorede på noget nær samtlige forsøg, og det var en langt mere jævnbyrdig kamp, end resultatet ellers antyder, og de er stadig en del af nedrykningskampen, selvom sejren lunede gevaldigt, og også gav dem overhånden i forhold til Mallorca i tilfælde af pointlighed.

Nu gælder det så Athletic, der fortsat lever i kampen om Conference League, selvom de skuffede med blot uafgjort mod Valencia i weekenden. Hjemmeholdet har en del skader, og Suárez er tvivlsom, men med Athletics manglende kvalitet foran kassen, kunne der godt ligge en af mange uafgjorte resultater i denne runde at vente her.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

FC Barcelona – Celta Vigo 1 (2-1)

På en sen, og i øvrigt utrolig smuk scoring, af Jordi Alba, sikrede Barcelona sig en 2-1-sejr mod Betis og vigtigere også adgang til næste års Champions League. Med det finansielle rygstød på plads går der nok heller ikke længe, før sommerens handler begynder at blive præsenteret.

Andenpladsen i ligaen er dog ikke uvæsentlig, da den som tidligere nævnt giver adgang til Super cuppen og flere millioner, så jeg forventer at se et Xavi-hold i stærkeste opstilling. Formentlig igen med Ansu Fati på bænken, selvom han scorede kort efter sit indhop i det andalusiske. 

Celta spillede en flot kamp mod Alavés, hvor Aspas og Suárez var de store nydelser. De er bedst på omstillinger, og dem skal de nok få et par stykker af, men med livet sikret, er motivationen så til at levere en overraskelse på Camp Nou?

Lisbergs bud: BTS til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Deportivo Alavés – Espanyol X (1-1)

Var det så det? Alavés ”beviste” nok engang, at de er det dårligste hold i La Liga, da de tabte med hele 4-0 mod Celta Vigo. For det var faktisk billigt sluppet, da defensiven var hullet som en si med kun rammen tilbage. Med seks point op til stregen og tre runder igen er kan det reelt set være forbi efter denne runde, og det hjælper ikke just på sagen, at de har Navarro i karantæne, efter han fik rødt kort i weekenden for en nødbremse på Aspas.

Mens Alavés er tvunget til sejr, så er Espanyol ganske fint stillet med et enkelt point, da det selv i tilfælde af Mallorca-sejr holder dem i La Liga, da deres målscore er væsentlig bedre.

Så er stillingen uafgjort helt til sidst, så skal Alavés smide alt over bord, hvorfor Espanyol kan lukrere på omstillinger. Det kan selvfølgelig være gæsternes chance for at tage alle tre point, men ellers ligner et X det mest oplagte resultat.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Osasuna – Getafe X (1-1)

Begge mandskaber fik uafgjort i weekenden. Getafe havde nok håbet på mere hjemme mod Rayo Vallecano, men situationen er fortsat ikke værre, end at en sejr her og så spiller de også i La Liga i den kommende sæson. Med blot en enkelt sejr på udebane i sæsonen dufter det dog ikke ligefrem af en udesejr, men det dufter til gengæld alvorligt af en pointdeling. Osasuna kan hverken nå det ene eller det andet, mens en uafgjort for Getafe bestemt heller ikke er helt dumt.

Så hvis stillingen er lige midt i anden halvleg, så har jeg svært ved at se et af de to mandskaber for alvor jagte den afgørende scoring. Osasuna har alle mand klar, mens Jaime Mata er på vippen hos Getafe.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,14 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Sevilla – Real Mallorca 1 (2-0)

Det var ikke helt uvæsentligt, at Kounde i dommerens absolutte overtid kunne sikre Sevilla det ene point ude mod Villarreal. Godt nok bliver det svært at nå andenpladsen og deltagelse i næste års Super Cup, men en sejr her, og så er Champions League billetten om ikke andet sikret, uanset hvordan Betis har båret sig ad i deres kamp om tirsdagen.

Og det burde være muligt. Selv for et Sevilla-hold for hvem manglende mål har kostet dem muligheden for at kunne byde Real Madrid op til en flamengo om mesterskabet. For Mallorca kunne ikke ligefrem belønne et ellers helt rødklædt stadion, da de hjemme tabte med 6-2-til Granada efter en opvisning af gæsternes Molina. Et langdskudsdrøn fra Salva Sevilla var noget nær det eneste positive, der var at sige om indsatsen i den kamp. Det bliver dog en anden kamp mod Sevilla, hvor de, selvom de skal have point efter at være røget ned under stregen igen, kommer til at have langt større fokus på at forsvare. Mon ikke Sevilla tager en sejr, men det bliver i givet fald en snæver en af slagsen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,63 – SPIL HER >>*

Elche – Atlético Madrid 2 (1-2)

Det er et spøjst mandskab, Elche. De ramte noget fortrinligt i begyndelsen af året med et par flotte kampe mod Real Madrid i ligaen og pokalen, men ellers har jeg svært ved at sætte en finger på, hvordan de har kunne skrabe foreløbigt 39 point sammen. I weekenden var de næstbedst i 3-0-nederlaget mod Cádiz, hvor de fik Ponce udvist, så han er ude af denne kamp.

Atlético tog omvendt en sejr mod et reservespækket Real Madrid i derbyet, og dermed er Simeones tropper fortsat på vej mod Champions League. Når de endnu ikke er sikret, skyldes det blandt andet nogle dumme pointtab mod hold fra bunden af tabellen. Elche kommer ind til kampen velvidende om, at alt andet end en sejr til Mallorca i deres kamp, der fløjtes i gang en time tidligere, og så er de sikret overlevelse. Det er derfor ikke utænkeligt, at de ånder lettet op i løbet af anden halvleg, i takt med at meldingerne nok skal komme fra fansene på stadion, og så kan Atlético profitere og sikre sig en sejr.

Hjemmeholdet vil håbe på, at Lucas Boye når at blive klar, men det er nok mere sandsynligt, at han spares til de kommende kampe.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Cádiz 1 (1-0)

Jeg har rost Cádiz for at være gode mod de store, men de skal også have ros for på den måde at sætte Elche på plads med 3-0 i weekenden. Ok, de scorede alle tre mål i de sidste ti minutter af kampen, og først efter Elche var blevet reduceret til ti mand, men træner Sergio Gonzalez skal hyldes for en heldig/dygtig hånd, da både Rubén Sobrino og Anthony Loxano kom ind fra bænken og scorede. Og Cádiz var retteligt også bedste mandskab, de de to hold fortsat var fuldtallige.

Nu venter så en tur til San Sebastián, og kan de også få point der, så begynder det for alvor at se godt ud. Chancen er i hvert fald til stede, da Real Sociedad i weekenden tabte til et andet bundhold, nemlig Levante. Med tre runder igen kan baskerne ende alt fra nummer 8 til nummer 4. Champions League er i realiteten fortsat inden for rækkevidde, men mere sandsynligt er det nok, at de skal forsøge at fastholde deres Europa League plads, hvor de presses hårdt bagfra at Villarreal og Athletic. Jeg minder om, at Real Sociedads målscore hjemme i denne sæson er 12-7, så mod et Cádiz hold, der skal ud at forsvare 0-0, så ligner det en målfattig affære.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – Villarreal 2 (0-2)

Kunsten at fastholde en føring. Villarreal evnede det ikke mod Liverpool, og de gjorde det heller ikke mod Sevilla søndag eftermiddag, da en scoring i det 95. minut forhindrede en sejr. Dermed er de fortsat at finde på syvendepladsen, og efter Champions League eventyret nu er endegyldigt forbi, er det tid til at fokusere udelukkende på La Liga og de resterende tre kampe.

Slutprogrammet tæller opgør mod Barcelona og Real Sociedad, så skal Villarreal spille europæisk næste år, så skal de ganske enkelt vinde mod Rayo. Holdet fra Madrid-forstaden har faktisk hentet otte point i de seneste fire kampe, og i weekenden lykkedes det igen at holde nullet, da Getafe ikke kunne nedbryde dem. Det er ret imponerende, at de har fundet den form for energi, for de virkede tømte for kræfter for bare et par måneder siden. Villarreal er bedst, når de har kniven for struben, så selvom Rayos defensive tilgang kan volde dem problemer, så tiltror jeg Emery og hans mandskab de tre point. Også selvom de til kampen er uden på Moreno, Danjuma og Pino.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,78 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Levante 1 (3-1)

Sikke et pres, der må have været på Meleros skuldre, da han løb til bolden i slutningen af kampen mod Real Sociedad i weekenden ved stillingen 1-1. Men nerverne holdt, og det samme gør Levantes chancer for overlevelse, selvom det ikke var ideelt, at rivalerne Cádiz og Granada begge vandt.

Real Madrid valgte ikke overraskende at spare flere profiler efter comebacket mod Manchester City, da kun fire spillere fra den kamp var i startopstillingen til derbyet mod Atlético Madrid. Det kostede et nederlag, men det lever de nok med i den del af Madrid. Da de to hold mødtes i den omvendte kamp først på sæsonen, fik vi en forrygende kamp med seks scoringer i en 3-3-deling, der for alvor indikerede, hvad vi havde i vente fra Vinicius Juniors side.

Ancelotti antydede efter kampen søndag aften, at en del af de spillere der ikke spillede så meget mod Atlético Madrid kan se frem til en startplads her, og det bør alt andet lige pege mod en noget mere slagkraftig startopstilling, hvorfor Real Madrid ganske givet tager en sejr, men hvor jeg ser gode muligheder for, at begge hold kommer på tavlen.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar