18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 35. runde i La Liga d. 6. maj – 8. maj 2022

Et Madrid-derby uden æresport og tæt kamp om pladserne i Champions League og i bunden af tabellen. Den spanske mester er fundet, men 35. spillerunde i La Liga bliver decideret brandfarlig, vurderer Nicolai Lisberg, der er klar med sin gennemgang af samtlige rundens ti kampe.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Levante – Real Sociedad 2 (0-1)

Denne runde indledes med lidt af en kamp. Ved første øjekast har Levante mod Real Sociedad måske ikke det store at byde på, men tag ikke fejl. Hjemmeholdet kæmper for overlevelse, mens Real Sociedad kæmper for Europa og i teorien en spinkel chance for Champions League.

For Levante er det sidste chance. Det har vi efterhånden sagt et par gange, men med seks point op til stregen og fire kampe tilbage giver det næsten sig selv, at der skal tre point på bordet. En uafgjort rækker ikke. Og det er lidt det udgangspunkt, der får mig til at gå med en sejr til gæsterne. De er bedst, når modstanderne kommer frem, og det gør Levante. Fordi de er tvunget til det, og fordi det er måden, de spiller på.  Hos hjemmeholdet håber man, at Roger kan nå at blive klar.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,35 – SPIL HER >>*

Real Mallorca – Granada 1 (1-0)

Et enkelt point skiller Mallorca over stregen og Granada under stregen. Klemt inde mellem de to finder vi i øvrigt Cádiz, så det fortæller vist meget godt, hvad det er for en intens spansk bundkamp, der udspiller sig i denne sæson. Øboerne har vundet de seneste to kampe hjemme, og de virker til at trives, når der er alt på spil, mens det blot er blevet til en enkelt sejr i de seneste seks kampe for Granada. Jeg tror, de kommer under et pres fra start, og så kan det blive svært for dem at komme tilbage i opgøret, kommer de først bagud.

Jaume Costa er tvivlsom hos hjemmeholdet, mens Granada fortsat har Rochina, Torrente og Neva på skadeslisten.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,01 – SPIL HER >>*

Athletic – Valencia X (0-0)

2-0 mod Atlético Madrid, og lige pludselig er Athletic for alvor tilbage i kampen om syvendepladsen, da Villarreals Champions League eventyr har kostet lidt fokus for deres vedkommende. De er kun et point efter Villarreal, og kan – for en stund om ikke andet – gå forbi dem i tabellen, skulle de sejre mod Valencia.

Men gør de det? De har hele sæsonen, og på sin vis også den forrige – igennem haft det svært, når de møder hold, der ikke for alvor vil det store offenisvt, og Valencia under Bordalás har flere gange vist, at de kan slå kampe i stykker. To hold, der spiller alt for mange kampe uafgjort med 25 til sammen, så ligner det ikke næsten noget så sjældent som en sikker pointdeling?

Lisbergs bud: X’et til odds 4,20 – SPIL HER >>*

Cádiz – Elche 1 (2-1)

De imponerer mig, Cádiz. Senest med 1-1 mod Sevilla, og dermed fortsætter de deres imponerende bedrift med at hente point mod de store hold gang på gang. Så måske en hjemmekamp mod Elche faktisk ikke er det bedste for dem netop nu. 

Det ændrer dog ikke på, at de er favorit til opgøret her efter en god stime mod et hold, som dog ikke skal undervurderes efter tre kampe med syv point til følge, hvilket næsten har sikret dem overlevelse i rækken. I matchuppet kan jeg godt se dem gøre skade på Cádiz, men deres chancer forringes af, at Lucas Boyé ser ud til at misse kampen, mens Roco er ude med karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Deportivo Alavés 1 (2-0)

Hos Alavés nød de godt af at møde Villarreals B-hold, da de holdt fast i håbet om overlevelse med en 2-1-sejr i seneste runde. De var dog overmatchet i store dele af kampen, og de er for mig at se fortsat det dårligst spillende hold over en hel sæson i La Liga. Celta kan sikre sig her med en sejr, og det skal de ganske enkelt kunne gøre, selvom sæsonen ikke har været storslående, og de ikke ligefrem har forkælet hjemmepublikummet.

Men deres mindre gode form på Balídos er intet at regne mod de dårligdomme, Alavés har oplevet på udebane, hvor de blot har hentet en enkelt sejr og seks point. Der kommer ikke flere til regnskabet lørdag. Da særligt ikke fordi Duarte og Escalante er ude med karantæner.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,91 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Real Betis – Barcelona X (1-1)

Det er ganske simpelt. En sejr til Barcelona, og så er Champions League pladsen sikret. Det alene bør være nok til at motivere Xavis tropper, der ellers har haft det svært i den seneste uger, selvom de godt nok fik brudt stimen af nederlag på hjemmebane, da de slog Mallorca søndag aften med 2-1.

Det er dog ikke kun CL-kval, der er på spil, for en andenplads giver adgang til næste sæsons Super Cup og 8 millioner euro, og de penge kan en meget tom klubkasse i Catalonien godt drage nytte af.

Betis’ sæson er allerede succesfuld med pokalen sikret, men de drømmer selvfølgelig om Champions League kval, og de har tidligere kunne drille Barcelona. Det ligner umiddelbart en her åben affære.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,86 – SPIL HER >>*

Getafe – Rayo Vallecano 1 (2-0)

Det er ret så enestående, men også tæt på uforklarligt, hvordan Rayo Vallecano hen mod slutningen af sæsonen pludselig har genfundet noget momentum i forhold til at sætte point ind på kontoen. For de er i intensitet og også spil langt fra det, vi så først på sæsonen.

Det kan lyde dumt, når nummer 15 møder nummer 11, men det er lige før, jeg anser Getafe som den største favorit i denne runde. Også selvom Mitrovic er ude med karantæne. De har spillet til nu i to kampe i træk, og de har mere at kæmpe for end Rayo, der i teorien er sikker på overlevelse.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,14 – SPIL HER >>*

Villarreal – Sevilla 2 (1-2)

Det var lige ved og næsten. Godt nok tabte Villarreal returkampen mod Liverpool med 3-2, men indtil Rulli begyndte at fumle bagude, så var der en følelse af, at sensationen lurede, efter de gik til pause foran 2-0 på 45 af de bedste minutter, jeg har set Villarreal spille.

Men hvordan rejser de sig efter en af klubbens største kampe? De skal stadig kæmpe for at sikre syvendepladsen og adgang til Conference League, men jeg tror, det bliver med et noget anderledes hold, end det vi så tirsdag, da flere af de spillere, der har haft små skader, måske får et hvil.

Det bør fylde mere hos Sevilla, at de med en sejr her så godt som kan sikre sig en plads i Champions League til den kommende sæson, omend uafgjort heller ikke er helt af vejen for Lopeteguis mandskab, der skuffede ved blot at hente uafgjort mod Cádiz i seneste runde.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Espanyol – Osasuna 1 (1-0)

De fik lov til at være vidne til Real Madrids mesterskabs fejring på første række, da de tabte 4-0 i seneste runde.  Det er som bekendt heller ikke ligefrem på udebane, at de henter deres point, og hvis de som ventet overlever i rækken, så er det ikke præstationerne på fremmed græs, der ligger til grund herfor.

Så er det jo meget heldigt, at de møder Osasuna hjemme – et Osasuna-hold der allerede er sikret og derfor intet har at spille for. Vi er på et stadie i sæsonen, hvor motivation spiller en væsentlig faktor, og selvom Espanyol ikke har kniven for struben, så kan de med en sejr hjemme muligvis sikre overlevelse, lidt afhængigt af hvordan det går Granada i kampen efter dem. Den motivation bør alene gøre forskellen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,38 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Real Madrid 1 (2-0)

Jeg giver op. Hvad klogt skal man efterhånden sige i forhold til Real Madrid og deres kampe, når det eneste gældende argument tilsyneladende er, at de vinder, for det gør de jo altid til sidst. Onsdag aften blev vi vidne til endnu en magisk aften på Bernabéu, da de ud af ingenting kom tilbage mod Manchester City og sikrede sig finalepladsen i Champions League. 

En altid rolig Carlo Ancelotti roste sine folk fra bænken, og dem kan han meget vel tiltro en rolle igen søndag, for da mesterskabet er i hus, så skal flere profiler have et hvil. Også selvom det er naboerne fra Atlético, der venter. Atlético der har afvist at lave en æresport, som man ellers ynder at gøre i Spanien for at fejre de nyslåede mestre, men det er der som sådan ikke noget nyt i, da både Barcelona og Real Madrid tidligere har fritaget sig selv fra at yde den gestus.

Simone har heller ikke tid til at tænke på hyldest af Real Madrid, for de jagter vigtige point i kampen om Champions League pladsen, efter de blot har hentet et enkelt point i de seneste tre kampe, og afstanden til Betis på femtepladsen nu er nede på tre point med fire runder igen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,22 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar