18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 34. runde i La Liga d. 30. april – 3. maj 2021

Pointtab af de to Madrid-klubber i den seneste runde betyder, at Sevilla er snublende tæt på at lave en af de største overraskelser i europæisk fodbold. Forud for denne runde og imens dette stykke er skrevet, der har Barcelona stadig en kamp til gode mod Granada, hvilket vil sige at de kan stå på førstepladsen inden første kamp i 34. runde. Nicolai Lisberg kommer her med 10 bud på hvordan runden kommer til at gå.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg


Celta Vigo – Levante X (2-2)

Begge hold er så godt som sikret en plads i ligaen i den kommende sæson, og begge mandskaber har deres klare forcer i offensiven. Læg dertil at begge hold er kommet på tavlen i de seneste seks indbyrdes opgør, og at der har været over 2,5 mål de seneste fem gange, at Levante har lagt vejen forbi Balaidos i Galicien. Med andre ord er vi ude i et opgør, hvor det virker oplagt at satse på mål i fredagens kamp. 
Særligt Celta er underholdende at følge med en målscore på 44-51, og på nær nulløsningen mod Cádiz har de både scoret og indkasseret i de seneste syv kampe. Levante er lidt bedre organiseret og satser i højere grad på omstillinger, og dem bør der så også være plads til mod et gavmildt Celta hold, der har ligaens næstdårligste defensiv rent statistisk set.

Gæsterne er uden Mickael Malsa grundet karantæne, og formen er ikke videre positiv, så de vil være godt tilfredse, hvis de kan slippe af sted med det ene point.

Lisbergs bud: Over 2,5 mål til odds 1,76 – SPIL HER >>*

Eibar – Alavés 2 (0-1)

15 blev til 16 for Eibar i forhold til kampe uden sejr, da de tabte det baskiske derby med 0-1 hjemme mod Sociedad mandag. Lørdag er der så nyt baskisk derby på programmet mod Alavés, der indtil for nylig så ud til at være på nogenlunde samme omgangsdybde, som det vel må hedde, men som nu er oppe på fire kampe i træk uden nederlag (to sejre og to uafgjorte). Senest blev det til 1-1 ude mod Valencia, hvor næsten glemte John Guidetti kom på tavlen, inden Valencia udlignede helt til sidst, efter Javi Lopez var blevet vist ud. Lopez glipper derfor kampen mod Eibar, hvor Alavés har gode muligheder for at fortsætte stimen.

Jeg har skrevet det før og skriver det gerne igen, men Eibar ligner ganske enkelt ikke et hold, der selv tror på, at de kan vinde en fodboldkamp for tiden. Måske de ligefrem dyster med Schalke om at være Europas dårligste hold i de store ligaer netop nu. Syv point har de op til redning, så nedrykningen kan ikke blev en realitet allerede i denne runde, men det er et spørgsmål om når, og ikke hvis Eibar rykkerne endegyldigt ned.

Recio er ude med karantæne for hjemmeholdet, mens gæsterne går ind til kampen med en del skader.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Elche – Atlético Madrid 2 (0-1)

La Liga er et maraton, ikke en sprint. Lige nu kører Atlético på kedlerne, og det kræver efterhånden en ekstraordinær indsats, hvis de skal slæbe sig over målstregen og sikre sig det mesterskab, de så ud til at være på vej mod for blot et par måneder siden. Et 2-1-nederlag ude mod Athletic, hvor de fik kæmpet sig tilbage, blot for at indkassere fire minutter før tid, kan vise sig ekstremt dyrt for Simeones tropper, der kæmper lidt for at finde løsningerne.

De gode nyheder er, at argentineren har samtlige spillere til rådighed, selvom der fortsat hersker en smule tvivl om Joao Felix’s deltagelse i opgøret. Luis Suárez har siden januar mere lignet den udgave, vi så til sidst i Barcelona end i begyndelsen hos Atlético, men han får ganske givet chancen igen fra start, selvom han blot har scoret tre gange i sine seneste ti La Liga kampe.

Elche kæmper fortsat i bunden, hvor de lige nu er under stregen, og et point, som de har fået i halvdelen af denne sæsons hjemmekampe, vil være guld værd, men Atlético viste mod både Eibar og Huesca, at selvom de ikke rammer topniveau, så kan de stadig vinde mod bundholdene.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,44 – SPIL HER >>*

Huesca – Real Sociedad 2 (0-1)

Tre nederlag i træk. Huesca lignede et hold, der var på vej frem, indtil de ikke længere gjorde det. To af nederlagene er kommet mod Getafe og Alavés, så de kan ikke bortforklare den seneste form med at svært kampprogram, selvom Atlético Madrid har været på besøg.

Jeg har svært ved helt at forklare de seneste par ugers nedtur og endnu svære ved at gennemskue, om det har været et par uheldige udfald, eller om det er deres aktuelle niveau. For Huescas vedkommende kan man godt frygte det sidste, og det er selvsagt ikke godt nyt, når man er under stregen med blot fem point tilbage af sæsonen.

Hos Sociedad er de til gengæld på vej i form igen efter en periode uden sejre. Nu er de oppe på to i træk efter en 1-0-gevinst ude mod Eibar, hvor Alexander Isak kom på tavlen. Den unge svenske angriber har ikke været godt kørende i foråret, hvor det blot er blevet til to scoringer i de seneste ni kampe, men kan han ramme formen igen, er der håb for Sociedad, der fortsat er uden flere profiler, men som håber at kunne have Silva klar inden længe. Måske allerede til weekendens opgør.

Huesca er uden Escriche, der har karantæne, og jeg har svært ved at se dem for alvor bryde den dårlige form her.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Osasuna 1 (1-0)

Der er fire ting, der er givet i livet. Skat, døden, en Real Madrid-sejr mod Osasuna og regn over Estadio Alfredo Di Stefano, når det bliver kampdag. Det sidste er måske mest tilfældigt, men det er efterhånden blevet en vane at se en drivvåd Zinedine Zidane på sidelinjen, hvad enten modstanderne hedder Barcelona, Betis eller Chelsea, som den gjorde i midtugen. Til det lidt mere interessante aspekt i overstående påstand, så har Real Madrid vundet sine seneste 11 hjemmekampe mod Osasuna, og derfor er de naturligvis også store favoritter lørdag.

Sidste rundes 0-0 kamp mod Betis var et alvorligt hak i tuden i forhold til at forsvare mesterskabet, og efter 1-1 hjemme mod Chelsea er der måske en returkamp på Stamford Bridge tirsdag, som også fylder en del hos Zidane.

Den kommende semifinale kan meget vel få Madrid til at spare et par spillere, og det er i hvert fald det, som den spanske presse hernede spekulerer i, hvor spillere som Kroos og Modric kan få et hvil, ligesom Carvajal måske ryger ud igen for at have ham helt klar mod Liverpool.

Det kan betyde en startplads til Isco, med hvem Real Madrid ikke just har brilleret i denne sæson, men selv med et par reserver fra start, så skal der være nok kvalitet i det her hold, til at de tager alle tre point mod et ellers godt spillende Osasuna-hold, der har tre sejre i de seneste fire kampe og som ikke lukker alverdens mål ind. Real Madrid vinder, men ikke i overbevisende stil.

Lisbergs bud: 1-tallet + Under 2,5 mål til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Real Valladolid – Real Betis X (1-1)

15 uafgjorte i 33 kampe. To gange mod Athletic kom Valladolid tilbage og fik som så mange gange før lige akkurat skrabet et enkelt point sammen, som hjælper dem i en tæt bundstrid, men som alligevel ikke rykker alverden. Rekorden for flest uafgjorte i en sæson i den spanske liga indehaves i øvrigt af Deportivo, der i 2015/16-sæsonen hele 18 gange delte i porten, mens det er Bordeaux, der har rekorden på tværs af de fem største ligaer med 20 uafgjorte. Det tal kan Valladolid altså nå op på, og selvom det kræver remiser i de resterende kampe, så er der om ikke andet mulighed for, at det bliver til 16 af slagsen søndag.

For Valladolid er ikke eneste hold, der excellerer ud i kunsten at dele i porten. Betis er godt nok kun oppe på otte af slagsen, men de fem af dem er kommet i de seneste fem kampe. Senest mod Real Madrid hvor de spillede en god organiseret kamp uden at give alverden væk.

Ude mod Valladolid er de favoritter til at tage sejren,  men det kan næsten ikke undgå at blive tæt mellem to hold, der i grove træk har alle mand klar.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Villarreal – Getafe X (1-1)

Hvad gør Villarreal søndag? Torsdag spiller de en af klubbens største kampe, når det gælder returen mod Arsenal i Europa League, og med mindre de har fået så skidt et resultat i den første kamp på hjemmebane, så kommer Emery til at have fuldt fokus der. Det betyder ganske givet også, at vi kan komme til at se et par rotationer i startopstillingen, når Getafe kommer på besøg. Trigueros er med sikkerhed ude, efter han blev udvist i seneste rundes 2-1-nederlag mod Barcelona, men flere profiler kan altså få en frivillig pause.

Den luksus har de ikke hos Getafe, der på to mål af Ünal fik en livsvigtig sejr ude mod Huesca, sidst de var i aktion. Dermed er de oppe på 15. pladsen med fire point ned til stregen, og mod et muligvis reservespækket Villarreal-hold med tankerne på de to kampe mod Arsenal, kan de ane chancen for at sikre sig yderligere point.

Villarreal har nu tabt tre af sine seneste seks kampe i ligaen, og selvom de har lagt den dårligere vane på hylden, når det kommer til uafgjorte resultater, så kunne det meget vel ende med endnu et pointtab til den gule ubåd, men hold et vågent øje med deres kamp mod Arsenal samt seneste trupnyt forud for kampen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Granada – Cádiz X (1-1)

Der er mange potentielle pointdelinger på programmet i denne runde, og Granada mod Cádiz er endnu en af dem. Hjemmeholdet har været i aktion torsdag, og det er svært at forstille sig, at en tur til Barcelona ligefrem skulle have givet ekstra kræfter til en meget træt trup, hvor de fortsat har mange skader.

Cádiz er ikke gode ude, i hvert fald ikke længere, hvor de ikke har vundet i 11 af sine seneste 12 kampe, mens Granada har været meget stabile hjemme, og faktisk er femte bedste hjemmehold, men formen og trætheden begynder at spille ind hos andalusierne, og det kan Cádiz måske udnytte til at tage et point, der næsten med garanti er nok til at holde dem i ligaen i endnu en sæson. Gæsterne har Espino i karantæne og en skade til blandt andet Alex Fernandez, mens hjemmeholdet meget vel kan være uden hele syv profiler.

Med danske briller skal det da også nævnes, at Jens Jønsson er med igen efter overstået karantæne.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Valencia – Barcelona 2 (1-2)

Disse linjer skrives, inden Barcelona har været i aktion torsdag mod Granada, så hold øje med eventuelt nyt fra truppen angående skader og karantæner. Med fare for, at de har oplevet en skuffelse hjemme på Camp Nou, så virker Barcelona til at være et hold, hvor pilen kun peger opad.

For det virker til, at uanset hvad du smider mod Barcelona og Koeman, så preller det af. Villarreals udligning i seneste runde varede kun få sekunder, og så var Barcelona igen i front og kørte en fortjent sejr hjem, hvor Griezmann overstrålede alt og alle med sin vel nok bedste præstation i Barcelona-trøjen.

Valencia er dog lidt Barcelonas onde ånd, eller i hvert fald kan vi strække den så vidt som til at sige, at de blot har tabt en enkelt af de seneste seks indbyrdes opgør mod catalanerne, og i det omvendte opgør blev det til 2-2 på Camp Nou.

Stabilitet er ikke ligefrem et nøgleord for Valencia, men hjemme på Mestalla har de faktisk gjort det hæderligt, og de har blandt andet besejret Real Madrid i denne sæson. De plejer at finde et ekstra niveau, når Barcelona kommer på besøg, men der er også brug for noget ekstra, for formen er ikke god med fem kampe i træk uden sejr, og de er fortsat en del af nedrykningskampen, selvom det nok ikke ender så galt.

To hold i stærkeste opstilling, ser vi bort fra langtidsskadede Ansu Fati, og jeg tror lige akkurat, at Barcelona henter yderligere tre point i jagten på mesterskabet.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,41 – SPIL HER >>*

Sevilla – Athletic 1 (2-1)

Seks point er blevet til fire (givet, at Barcelona vinder torsdag). Sevilla fortsætter med at spise storklubbernes forspring i tabellen, og de er nu blot et enkelt point efter Real Madrid på tredjepladsen, og de har gang i deres bedste hjemlige sæson nogensinde. De er oppe på fem sejre i træk, og lidt bemærkelsesværdigt er alle fem sejre vundet med et enkelt mål – senest med 2-1 mod Granada i et spøjst opgør, hvor dommeren fløjtede af et minut for tidligt, og derfor måtte kalde spillerne tilbage på banen igen for at spille de sidste 60 sekunder, der dog ikke ændrede noget ved kampens udfald.

Gennem store dele af sæsonen har vi set Sevilla sætte stimer sammen, både gode og dårlige, og det plejer at være omtrent nu, at de ryger ind i et par dårlige præstationer. Jeg tror fortsat ikke på dem som en decideret bejler til mesterskabet, og de kommer til at sætte dumme point over styr i de resterende kampe, men det behøver ikke nødvendigvis ske mod Athletic, der efter en flot sejr mod Atlético Madrid igen var tilbage i rollen som holdet, der spiller uafgjort. To gange satte de en føring over styr mod Valladolid, i en kamp hvor unge Nicholas Williams, bror til Iñaki Williams, fik sin debut.

Marcelino sparede et par spillere i det opgør, og det virker til, at de store kampe er dem, der motiverer baskerne mest, så det ligner et tæt opgør, hvor en sejr på et enkelt mål til Sevilla eller en uafgjort ligner det mest oplagte udfald.

Lisbergs bud: Sevilla vinder med præcist ét mål til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar