18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 33. runde i La Liga d. 26. – 29. april 2024

Sideoversigt

Er det en målfarlig Andreas Christensen, der får Barcelona tilbage på sporet? Kan Real Madrid klare turen til Baskerlandet fredag aften? Hvem vinder slaget om fjerdepladsen, og hvem er egentlig favorit i derbyet i Sevilla? Nicolai Lisberg melder ind fra det spanske med optakt til en hæsblæsende 33. spillerunde i La Liga.

Xavi. FC Barcelona. 2023-2024

🎶 Should I Stay or Should I Go? 🎶 Barcelona-træner Xavi viser sig at være dybtfølt The Clash-fan i disse uger. (Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Alamy Live News)

Real Sociedad – Real Madrid X (1-1)

Fredag d. 26. april kl. 21:00

Det blev på forhånd kaldt for lidt af en skæbneuge, det som Real Madrid var oppe imod, så efter avancement mod Manchester City og sejr i El Clásico mod Barcelona må det siges, at de er sluppet helskindet igennem. Og ja, så kan vi med rette tale om kontroversielle kendelser i kampen mod Barcelona og et meget defensivt udgangspunkt mod Manchester City, men for mig har det kun været med til at slå to ting fast. Real Madrid er det mest pragmatiske tophold i Europa, og så har de vinder-DNA som ingen anden klub.

Med 11 points forspring og kun 18 at kæmpe om er mesterskabet på plads. Så er det ikke nu, at Carlo Ancelotti endelig foretager den helt store udskiftning i truppen og hviler et par spillere? Spillere som Kroos, Vinicius og Bellingham er i hvert fald gode bud på spillere, der kunne spares her, og det giver alt andet lige hjemmeholdet en fordel.

Den har de så også brug for, hvis de fortsat skal sikre sig adgang til Europa League i den kommende sæson. Som proklameret i sidste uges optakt har de nogle svagheder rent offensivt, ikke mindst når det gælder den ikke helt uvæsentlige del af fodboldspillet, nemlig at score mål. Men det er primært i forhold til at skabe kampene, at deres problem ligger, og der skal nok opstå bagrum, som eksempelvis Kubo kan udnytte, så jeg kan godt se hjemmeholdet få point i fredagskampen.

Også fordi Zubeldia og Zubimendi igen er klar efter overstået karantæne.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Las Palmas – Girona X (1-1)

Lørdag d. 27. april kl. 14:00

Det blev fejret på banen efter slutfløjtet, at Girona efter 4-1 mod Cádiz nu er sikret europæisk deltagelse for første gang nogensinde. Men da både Attlético og Athletic samtidig smed point, så er vi ved at være derhenne, hvor det vil være skuffende, hvis Michels hold ikke også kommer i Champions League.

Kampen her er et opgør mellem to trænere, der på hver deres måde har imponeret i denne sæson, også selvom Pimientas gyldne skær er lidt mindre lysende, end det var tidligere på sæsonen. Senest med et 1-4-nederlag som et billede på det. Det femte nederlag i træk.

I bund og grund er der mest pres på Girona, da Las Palmas trods forfærdelig form ikke kommer i nedrykningsfare. Catalanerne har dog tabt fem udekampe i træk, så er de alligevel gjort til lidt for store favoritter mod et Las Palmas-hold, der på nær Araujo har alle mand klar?

Lisbergs bud: 1X til odds 1,94 – SPIL HER >>*

Almería – Getafe 2 (1-2)

Lørdag d. 27. april kl. 16.15

Alt andet end en sejr, og så er Almería endegyldigt ude af La Liga. Og det ligner umiddelbart det mest sandsynlige scenarie. De spillede faktisk en fin kamp mod Villarreal i sidste weekend, hvor de havde bolden mest og også var farligst, men alligevel tabte de i klassisk Almería stil med et indkasseret mål i overtiden efter et tildelt rødt kort.

For sådan er det med Almería, der ofte spiller fint med, men altså meget sjældent vinder. Det gør Getafe dog heller ikke for tiden, senest med en deler mod Real Sociedad, og det er efterhånden tydeligt, at de hverken kan gøre fra eller til i resten af sæsonen. Jeg forudser et kampbillede, hvor Almería vil forsøge at lægge et stort pres på Getafe indledningsvist, men kommer Bordalas’ spillere igennem det, så kan de sagtens tage sejren mod et hold, der mangler Ramazani og Melero grundet karantæne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Deportivo Alavés – Celta Vigo X (1-1)

Lørdag d. 27. april kl. 18.30

Celta Vigo fejrede Giraldez’ kontraktforlængelse ved at hente en 4-1-sejr mod Las Palmas, hvilket betyder, at de nu har hele seks point ned til stregen, hvor Cádiz fortsat befinder sig. Med seks runder igen begynder det altså at se ud til, at de nok engang redder sig.

Og hvem er det så, der lige nu og her er i gang med at redde Celta Vigo? Iago Aspas, naturligvis. Klubbens talisman har været mindre synlig i denne sæson, end han plejer at være, men når tingene skal afgøres, er det fortsat ham, som Galicien spejder mod.

Også til denne kamp, da hans normale angrebsmakker Jørgen Strand Larsen er ude med karantæne.

Alavés viste i sidste runde, at de har masser af kvalitet, da de slog Atlético med 2-0, og hjemme er de generelt stærke, hvorfor de også er små favoritter trods fravær af karantæneramte Abqar og Marín. Ét point til begge hold er heller ikke dumt, så står der uafgjort midt i anden halvleg, har jeg svært ved at se begge hold helhjertet jagte en sejr.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Athletic 1 (2-1)

Lørdag d. 27. april kl. 21.00

Den værste udbanestatistik siden nedrykningen. Det er de triste facts for Atlético Madrid, der ikke profiterede af Athletics pointtab mod Granada, da de selv tabte ude mod Alavés. Det ottende nederlag på udebane i denne sæson. Diego Simeone ligner efterhånden en mand, der har svært ved at forklare, hvordan det kan være, men han kan lægge den dårlige statistik lidt væk og i stedet finde en god en frem, for hjemme er det kun Real Madrid, der er marginalt bedre end dem. Faktisk gik de 28 kampe i træk uden nederlag (26 sejre, to uafgjorte), inden netop lørdagens modstander fra Athletic slog dem i den første af to semifinaleopgør. En kamp hvor de dog også havde flere marginaler på sin side.

Athletic har blot fået to point efter pokaltriumfen, og så har de også offentliggjort, at to profiler forlader dem efter sæsonen. I sidste uge var det Raúl Garcia, der annoncerede, at han lægger støvlerne på hylden, mens anfører Iker Muniain er kommet til den erkendelse, at det nu er tid til at prøve noget andet.

Atlético er sandt for dyden ikke noget sprudlende hold, men de rejser sig som regel til de store begivenheder, og jeg minder om, at de for nylig slog Girona her på banen, selv efter de var kommet bagud. De kan foran egne fans lægge et tryk, som jeg også godt kan se dem give tre point og et stort rygstød i kampen om den sidste Champions League-plads.

Savic og De Marcos er ude med karantæne for henholdsvis hjemmeholdet og gæsterne, men ellers er alle profilerne klar.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Cádiz – Mallorca X (0-0)

Søndag d. 28. april kl. 14.00

Skal badeanden flyde op til overfladen, så skal det snart være. 1-4 mod Girona var jo et eller andet sted som ventet, men da Celta sejrede med samme cifre i deres kamp, er afstanden ved at være bekymrende stor op til Celta og netop Mallorca, der begge har seks point flere. 

Med blot 22 scorede mål i sæsonen er det ikke svært at sætte fingeren på deres overordnede problem, og det er også bekymrende taget i betragtning af, at det nu er Mallorca, der kommer på besøg. Aguirres hold har tabt begge deres kampe post pokalfinalen knebent, først mod Real Madrid og siden mod Sevilla, men de er svære at nedbryde.

Den gode organisation med en dyb femback.kæde kommer også til at være udgangspunktet her, og de kan sagtens bruge et enkelt point, da det fastholder afstanden til stregen. Det bliver dramatisk og med få mål

Lisbergs bud: Under 1,5 mål til odds 2,22 – SPIL HER >>*

Granada – Osasuna X (1-1)

Søndag d. 28. april kl. 16.15

Fire point de seneste to kampe. For et hold, der inden da blot havde hentet 14 af slagsen, kan vi vel næsten tale om en lille stime for Granada, der skal forsøge at fortsætte denne utrolige serie på to kampe uden nederlag mod Osasuna, der ikke just er godt kørende med fire nederlag i de seneste fem kampe.

De var ellers ved at ramme formen for en måneds tid siden, men Budimirs skade og brændte straffe har kostet dem dyrt. Ingen af de to hold har reelt set noget at spille for, og så plejer hjemmebanefordelen og motivationen for at vise sig frem foran egne fans at trække et par procenter over til hjemmeholdet, så jeg prøver alle gode gange tre for Granada, der får point.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Villarreal – Rayo Vallecano 1 (2-0)

Søndag d. 28. april kl. 18.30

To sene scoringer fra Rayo betyder, at de reelt set sikrede sig endnu en sæson med sejren over Osasuna. En kæmpe lettelse efter nogle opslidende måneder, hvor de gode indsatser har kunne tælles på meget få fingre. For nogle hold kunne det frigive lidt energi, men jeg synes mere, det handler om, at Rayo ikke er særligt godt sat op som hold, så derfor må Villarreal også være store favoritter til at tage de tre point søndag.

Det gjorde de også i sidste runde, da Sørloth blev helten i overtiden og dermed lige akkurat holdt liv i håbet om en syvendeplads.

Der er ganske enkelt kvalitet til forskel, og der er en del ting, der begynder at spille for Marcelinos Villarreal-hold, så derfor skal det munde ud i tre point til hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Real Betis – Sevilla X (0-0)

Søndag d. 28. april kl. 21.00

Det er på sin vis meget fint, at hverken Real Madrid eller Barcelona skal spille søndag, for så får El Derbi sevillano den opmærksomhed, som en kamp af denne størrelse fortjener. Nuvel, det er ikke en kamp helt i toppen af ligaen, men det er om ikke andet et opgør mellem to hold, der er i klar bedring, hvis vi sammenligner med først på året. Sevilla fik en sejr mod Mallorca og har dermed endegyldigt sikret sig overlevelse, mens Betis med 2-1-sejren over Valencia igen rækker ud efter Conference League-pladsen.

Betis’ gode præstationer på det seneste hænger ikke overraskende sammen med, at Isco er tilbage i fulde omdrejninger. Den elegante spanier har døjet lidt med nogle muskelproblemer, men han har selv været ude at sige, at hans deltagelse i derbyet ikke kommer i fare.

Jeg kan godt frygte et lidt låst derby, da Sevilla ganske givet vil være fint tilfredse med at lade Betis køre bolden rundt, og derfor kunne det godt blive et opgør, der bliver mere rigt på kort og dramatik end mål.

Lisbergs bud: 0-0 til odds 9,70 – SPIL HER >>*

Barcelona – Valencia 1 (3-1)

Mandag d. 29. april kl. 21:00

Det var på mange måder et slag i ansigtet, da Barcelona tabte til rivalerne fra Real Madrid søndag aften, for resultatet betyder, at de ikke længere kan håbe på at genvinde mesterskabet. Og så har særligt måden de tabte på skabt voldsom utilfredshed i Catalonien, hvor præsident Laporta truer med at kræve kampen spillet om, hvis det viser sig, at VAR havde beviser for, at bolden skulle være over stregen i kampens uden tvivl mest debatterede episode. 

I minutterne efter nederlaget kunne man selvsagt ikke bruge den kamp til alverden, men jeg synes alligevel, at Barcelona kan tage en masse med fra det opgør. De spillede igen ganske fint rent offensivt og skabte de fornødne chancer.

Hos Valencia var de også skuffede efter weekendens duel, da de tabte til Real Betis og dermed også tabte et skridt i kampen om Europa, som de lokale medier ellers var begyndt at varme op til.

El Clásico kostede også De Jong en ny skadespause, så mon ikke målfarlige Andreas Christensen igen indtager pladsen som pivote liggende bag Pedri og Gündogan?
For FC Barcelona handler sæsonen om at slutte toer og kvalificere sig til den ganske økonomisk attraktive spanske Super Cup, så Xavi skal ikke have reserverne i spil her.

Lisbergs bud: Barcelona -1 (EH) til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar