18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 33. runde i La Liga + Copa del Rey-finalen d. 17. – 18. april 2021

Atlético Madrid snublede igen i den seneste runde, og derfor er det nu kun 2 point, der skiller Diego Simeones mandskab på 1. pladsen fra Barcelona på 3. pladsen (Real Madrid ligger 2’er). Nicolai Lisberg kigger nærmere på en vital 33. runde af La Liga + finalen i Copa del Rey.

Real Sociedad – Sevilla X (1-1)

Vi får noget af en kamp at begynde denne runde med. Sevilla var involveret i en sand målfest, da de i seneste runde vandt med 4-3 ude mod Celta i en af de mest underholdende kampe i denne sæson, hvor føringen skiftede flere gange undervejs. Med sejren er Lopeteguis tropper nu kun seks point fra Atlético på førstepladsen, og de er altså fortsat en del af mesterskabskampen, men det kræver en noget nær perfekt sæsonafslutning, og så er der ikke råd til fejltagelser i San Sebastian.

Hjemmeholdets sæson er selvsagt ikke ovre, da de fortsat har en femteplads at spille for, men pokaltriumfen for et par uger siden gør, at de måske er gået lidt ned i gear. I hvert fald spillede de ikke nogen stor kamp ude mod Valencia, hvor de godt nok fik 2-2, men hvor det snarere skyldtes Valencias manglende evne til at afgøre kampen end egen dygtighed.

Sevilla er lidt Sociedads onde ånd, og i de seneste seks opgør er det ikke lykkedes at besejre dem, men de har dog fået uafgjort i to af disse kampe. Begge på hjemmebane.

Fire kampe i træk uden sejr skræmmer, ligesom fravær af både Merino og Silva gør det for et ikke videre stærkt hjemmehold, men derfor kan de godt få det ene point mod Sevilla, hvis defensiv ikke er lige så solid som tidligere på sæsonen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Osasuna – Elche 1 (1-0)

Det var en kæmpe sejr for Osasuna, da de kunne tage hjem fra Villarreal med en noget overraskende 2-1-sejr. Godt nok blev arbejdsforholdene begunstiget af, at Villarreal sparede et par profiler i den kamp, men det skal ikke tage noget fra Osasuna, der nu er oppe på fire kampe i streg uden nederlag. Det vil være meget typisk for denne La Liga sæson, hvis den stime blev brudt hjemme mod Elche, men det er også kun ligaens forudsigelige uforudsigelighed, der kan give Elche en chance her. Og så det at Osasuna faktisk ikke har scoret hjemme i fire kampe i træk.

Gæsterne tabte i seneste runde den vigtige bundkamp mod Huesca med 3-1, og det begynder at ligne en hurtig tilbagevenden til den næstbedste spanske række. Elche har blot vundet to af sine seneste 25 kampe, og var det ikke for Eibar, var de ligaens dårligste hold.

Deres chancer for at hente vigtige point forbedres ikke af, at de søndag må undvære Carillo, der er ude med en skade, mens Fidel sidder ude med karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Alavés – Huesca X (1-1)

Det lykkedes for Alavés at få et brugbart point ud af anstrengelserne mod Athletic i en ganske fin struktureret indsats, hvor de godt nok ikke skabte alverden, men hvor de også holdt modstanderne fra store chancer. Det bliver også vigtigt, når det gælder Huesca, der endelig har fået forvandlet flere måneds fine spillemæssige præstationer til fornødne point. Måske lige i tide til at sikre overlevelse. I hvert fald er de nu kravlet over stregen, efter de senest slog Elche, i øvrigt fuldt fortjent, med 3-1 på hjemmebane.

Alavés er uden sejr i de seneste otte kampe i træk i La Liga, og derfor kan det godt undre lidt, at vi finder så høje odds på en udesejr til et relativt formstærkt Huesca-hold, der faktisk har fået point i otte af sine 15 udekampe i sæsonen. Alavés har godt nok set en smule bedre ud siden trænerskiftet, men ikke i en sådan grad at det retfærdiggør, at de skulle være forholdsvis store favoritter hjemme.

Lejeune og Manu García har karantæne for hjemmeholdet, mens Huesca er uden blandt andre Maffeo. Huesca får point med hjem fra denne kamp, men jeg er usikker på, om det bliver et enkelt eller alle tre.

Lisbergs bud: Huesca +0,5 (AH) til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Eibar 1 (2-0)

Diego Simeones mandskab holder lige akkurat fast i førstepladsen, men forspringet er nu nede på bare et enkelt point, efter de måtte nøjes med 1-1 ude mod Betis i sidste runde. Dermed er det blot blevet til en enkelt sejr i de seneste fem kampe, og med et meget svært kampprogram i vente så er en sejr i hjemmekampen mod ligabundproppen Eibar ganske enkelt et krav.

For Eibars vedkommende er det næsten bare at gentage mange ugers dystre forudsigelser. Formen er nedadgående og ingen sejr i 13 kampe i træk.

Det var en utrolig præstation, at de i sin tid rykkede op, endnu mere utrolig at de blev i ligaen i så mange år og endda bød sig til i kampen om europæiske pladser, men opturen er slut, og jeg har svært ved at se dem vende dette på hovedet. Eibar i deres øjeblikkelige form bør være en god modstander for Atlético til at genopbygge deres selvtillid og lægge lidt pres på de øvrige tophold, også selvom Eibar i to af deres tre seneste besøg til den rød/hvide del af hovedstaden faktisk har fået point med hjem.

Det bliver til en, egentlig pæn velbetalt, hjemmesejr for Atlético, der ikke kommer i problemer, til trods for at de er uden både Joao Felix og Luis Suárez, mens Trippier og Lemar meldes tvivlsomme. Gæsterne er nemlig også ramt af skader til flere profiler, og de har derudover Diop i karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,45 – SPIL HER >>*

Real Betis – Valencia 1 (2-0)

Man skal passe på med at reklamere, at man er bedre klædt på end bookmakerne, men det virker alligevel voldsomt at få så høje odds på en hjemmesejr. Ja, Betis har nu spillet to uafgjorte i træk, men den ene af disse var mod Atlético, og de er altså ubesejret i ni af deres ti seneste hjemmekampe i ligaen, og søndag møder de et udesvagt Valencia-hold, der har tabt ni af sine 15 kampe på fremmed græs.

I seneste runde leverede de faktisk en fin præstation, da de vendte 0-2 til 2-2 mod Sociedad, men de skulle have vundet, og det var et dyrt point, da Gabriel Paulista fik en advarsel for meget, mens Maxi Goméz fik direkte rødt, hvorfor de begge er ude af denne duel.

Med danske øjne var det i øvrigt interessant at se, at da Soler brændte straffe – igen – så var det Daniel Wass der overtog bolden, og scorede fra 11-meter pletten i andet forsøg.

Betis er muligvis uden Borja Iglesias, men de har et bedre hold, er bedre spillende, og så er motivationen også højere hos et mandskab, der med Sociedad og Villarreals svingende resultater måske kan slutte på en femteplads i ligaen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Cádiz – Celta Vigo X (1-1)

Jeg bøjer mig i støvet. Jeg troede, at Cádiz ville knække, da resultaterne gik dem lidt i mod her i foråret, men to sejre i træk, tre i de seneste fem kampe, betyder, at de kun mangler en lille håndfuld point for at være sikre på endnu en sæson i ligaen.

De har gennem hele sæsonen været tro mod deres koncept, og det kommer ikke til at ændre sig, når Celta Vigo kommer på besøg. Det er to meget forskellige stilarter, der mødes søndag, og Celta Vigos ønske om at stå højt og efterlade meget bagrum bør egentlig passe Cádiz godt.

Celta viste i kampen mod Sevilla, trods et nederlag, dog, at de rent offensivt har et hold, der hører til i toppen af tabellen, når alt kører, men det gør det bare for sjældent, og opgøret mod Cádiz ligner endnu en af de kampe, hvor de sagtens kan komme i problemer, specielt fordi de potentielt er uden seks spillere til kampen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Getafe – Real Madrid 2 (0-2)

’Real Madrid er tilbage,’ lød det på forsiden af de spanske aviser torsdag morgen efter den samlede sejr ude mod Liverpool i Champions League, og det er svært at være uenig. Ni semifinaler på 11 år er enestående, og det samme er den forvandling, som holdet har gennemgået i de seneste par måneder. Sejren i sidste uges El Clásico gør, at de vel næsten er favorit til titlen i en ekstrem tæt topkamp, og formen begynder efterhånden at minde om det vi så sidste forår, hvor de bare gik fra sejr til sejr.

Nu gælder det så Getafe i et Madrid-derby, hvor storebror plejer at vinde. De seneste seks opgør er endt med fem sejre og en uafgjort og en målscore på imponerende 14-0. Getafe har altså ikke just tradition for at score mål mod Madrid, der, godt nok takket være et par uskarpe angribere hos Liverpool, altså igen holdt buret rent i onsdags.

Netop defensiven er det store samtaleemne i Spanien, for Courtois leverer store redninger i hver kamp, og ellers udskældte Militao ligner nu en fuldgod makker til Nacho, der bare vokser fra kamp til kamp og vel efterhånden må kandidere til at være Spaniens bedste midterstopper lige nu. Derfor er det også skidt nyt, at han og en formstærk Casemiro begge er ude med karantæne.

Zidane kunne måske være fristet til at rotere, men franskmanden har gentagne gange fortalt, at ligaen er det vigtigste, så jeg tror ikke, at vi udover de skadede spillere som Varane, Ramos og Carvajal skal forvente at se yderligere rotationer hos Madrid, der med deres offensiv skal kunne nedbryde et Getafe-hold, der har set bedre dage.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Levante – Villarreal X (2-2)

Jeg var overrasket over at se, at Emery sparede en del spillere til hjemmekampen mod Osausna, der altså endte med et skuffende nederlag. Det gjorde han selvfølgelig, fordi de torsdag er i aktion hjemme på Estadio de la Cerámica, hvorfra disse linjer skrives, hvor det gælder returen i Europa League. Emery og Villarreal øjner selvsagt en mulighed for at gå hele vejen i den turnering, og spørgsmålet er, om det får indflydelse på kamptruppen mod Levante søndag aften.

Får spillere som eksempelvis Gerard Moreno igen et hvil i et tæt kampprogram, hvor der meget vel kan vente midtugekampe og to semifinaler i Europa League i de kommende par uger, så forsvinder store dele af Villarreals offensiv, da Alcácer efter sin skade endnu ikke er kommet tilbage i den form, han tidligere har vist.

Gæsterne er favorit, men det er en af den slags kampe, hvor du skal holde et vågent øje med, hvordan Villarreal kommer ud af kampen torsdag, for der kunne sagtens ligge en pointdeling at vente. I givet fald den 14. af slagsen for Villarreal i denne sæson.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Athletic – Barcelona 2 (1-2)

Denne weekend byder også pokalfinalen i Copa del Rey, og som det var tilfældet for to uger siden, er det igen Athletic, der er det ene hold, når de møder Barcelona, som de efterhånden har opbygget lidt af en finalestatistik mod. Det var netop catalanerne, de stod overfor, da de to hold mødtes i Copa del Rey-finalen i 2015, hvor Barcelona vandt. Kort efter fik Athletic sin hævn, da de vandt den spanske Supercup, og senest gentog de den bedrift, da de tilbage i januar først besejrede Real Madrid og siden Barcelona i dette års udgave af Supercuppen.

At det lige netop er de to hold, der skal duellere i den spanske pokalturnering er derfor ingen overraskelse, for det er også de to mandskaber, der har vundet turneringen flest gange. Barcelona med 30 triumfer, mens Athletic har 23 af slagsen. Uheldigvis for Athletic har de dog tabt de seneste fem pokalfinaler, tre af gangene til Barcelona, og seneste triumf var derfor helt tilbage i 1983-84-sæsonen.

Det virker som om, der næsten er en forbandelse over klubben, når det kommer til store finaler, og det der kunne være blevet en historisk sæson med to pokaltriumfer inden for 14 dage, ser nu ud til at blive en middelmådig en af slagsen, og baskerne, der begyndte så godt under Marcelino, er nu uden sejr i de seneste seks kampe i træk.

Mens Athletic kæmper lidt med at tage det sidste skridt i Copa del Rey, kan det samme ikke siges om Barcelona, der godt nok tabte senest mod Valencia i 2018/19-sæsonen (Et Valencia-hold med Marcelino som træner), men som inden da vandt turneringen fire år i træk.

Landskampspausen virker til at have lagt en lille dæmper på den ellers opadgående formkurve, vi så hos catalanerne i særligt februar og marts, for efter en lidt heldig sejr mod Valladolid, blev det som bekendt til et 2-1-nederlag mod Real Madrid i sidste runde. De kunne havde hentet 2-2, havde Illaix’s afslutning være en centimeter lavere i kampens slutfase, ligesom der var utilfredshed at spore med det manglende dømte straffespark mod Braithwaite, men det ændrer ikke på, at Barcelona var næstbedst i den kamp. De havde særligt svært ved at forsvare sig mod Real Madrid fart, når de slog omstillinger, og det kan skabe bekymring forud for denne kamp, hvor specielt Iñaki Williams vil forsøge at udnytte sin hurtighed.

Peru Nolaskoain, Yuri Berchiche, Yeray Alvarez og Oier Zarraga er ude for baskerne, mens Koeman omvendt igen forventes at kunne råde over Gerard Piqué, der meget vel kan erstatte Araujo i bagkæden, ligesom Griezmann måske prøves fra start, efter han begyndte på bænken i sidste weekend.

Det er to hold, der er en smule ramt på selvtilliden efter et par dårlige resultater, men Barcelona har trods alt vist højest topniveau i løbet af de seneste par uger, og de taber sjældent finaler, så de henter Copa del Rey pokal nummer 31 til trofæskabet, mens stakkels Athletic får endnu et pokaltraume til samlingen.

Denne weekend byder også pokalfinalen i Copa del Rey, og som det var tilfældet for to uger siden, er det igen Athletic, der er det ene hold, når de møder Barcelona, som de efterhånden har opbygget lidt af en finalestatistik mod. Det var netop catalanerne, de stod overfor, da de to hold mødtes i Copa del Rey-finalen i 2015, hvor Barcelona vandt. Kort efter fik Athletic sin hævn, da de vandt den spanske Supercup, og senest gentog de den bedrift, da de tilbage i januar først besejrede Real Madrid og siden Barcelona i dette års udgave af Supercuppen.

At det lige netop er de to hold, der skal duellere i den spanske pokalturnering er derfor ingen overraskelse, for det er også de to mandskaber, der har vundet turneringen flest gange. Barcelona med 30 triumfer, mens Athletic har 23 af slagsen. Uheldigvis for Athletic har de dog tabt de seneste fem pokalfinaler, tre af gangene til Barcelona, og seneste triumf var derfor helt tilbage i 1983-84-sæsonen.

Det virker som om, der næsten er en forbandelse over klubben, når det kommer til store finaler, og det der kunne være blevet en historisk sæson med to pokaltriumfer inden for 14 dage, ser nu ud til at blive en middelmådig en af slagsen, og baskerne, der begyndte så godt under Marcelino, er nu uden sejr i de seneste seks kampe i træk.

Mens Athletic kæmper lidt med at tage det sidste skridt i Copa del Rey, kan det samme ikke siges om Barcelona, der godt nok tabte senest mod Valencia i 2018/19-sæsonen (Et Valencia-hold med Marcelino som træner), men som inden da vandt turneringen fire år i træk.

Landskampspausen virker til at have lagt en lille dæmper på den ellers opadgående formkurve, vi så hos catalanerne i særligt februar og marts, for efter en lidt heldig sejr mod Valladolid, blev det som bekendt til et 2-1-nederlag mod Real Madrid i sidste runde. De kunne havde hentet 2-2, havde Illaix’s afslutning være en centimeter lavere i kampens slutfase, ligesom der var utilfredshed at spore med det manglende dømte straffespark mod Braithwaite, men det ændrer ikke på, at Barcelona var næstbedst i den kamp. De havde særligt svært ved at forsvare sig mod Real Madrid fart, når de slog omstillinger, og det kan skabe bekymring forud for denne kamp, hvor specielt Iñaki Williams vil forsøge at udnytte sin hurtighed.

Peru Nolaskoain, Yuri Berchiche, Yeray Alvarez og Oier Zarraga er ude for baskerne, mens Koeman omvendt igen forventes at kunne råde over Gerard Piqué, der meget vel kan erstatte Araujo i bagkæden, ligesom Griezmann måske prøves fra start, efter han begyndte på bænken i sidste weekend.

Det er to hold, der er en smule ramt på selvtilliden efter et par dårlige resultater, men Barcelona har trods alt vist højest topniveau i løbet af de seneste par uger, og de taber sjældent finaler, så de henter Copa del Rey pokal nummer 31 til trofæskabet, mens stakkels Athletic får endnu et pokaltraume til samlingen.

Lisbergs bud: Barcelona vinder til odds 1,53 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar