18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 30. runde i La Liga d. 29. marts – 1. april 2024

Sideoversigt

Det er påske og tid til de store comebacks. Så lykkes Barcelona med at hale ind på Real Madrids forspring i tabellen, og kan Almería ligefrem sætte en stime af sejre sammen? Nicolai Lisberg er klar med optakt til samtlige kampe i 30. runde af La Liga.

Filip Jörgensen og Villarreal møder Atletico Madrid.

(Foto: IMAGO / eu-images)

Cádiz – Granada 1 (1-0)

Fredag d. 29. marts kl. 21:00

Måske ikke rundens mest seværdige kamp, men så i hvert fald den, hvor der er mest på spil. Det er sådan vi lægger ud fredag aften, når Granda skal en tur til Cádiz i en sydspansk bundkamp. Og er vi derhenne, hvor vi næsten kan sende begge mandskaber ned efter denne runde? Granada har godt nok en kamp i hånden, men har også 13 point til redning, mens Cádiz’ afstand til stregen nu er oppe på fem point, efter at Celta er kommet lidt i gang. Så jeg er oprigtig bekymret på den gule badeands vegne.

Sejren mod Alético for et par uger siden kunne ikke følges op mod Real Sociedad, så de er tvunget til at hente en sejr her og ikke spille på uafgjort, som jeg synes, de har haft en tendens til i perioder af sæsonen. De møder dog også La Ligas dårligst spillende hold for tiden, så selvom hjemmeholdet er ramt af et par noterbare fravær, så skal de kunne tage sejren.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Getafe – Sevilla X (1-1)

Lørdag d. 30. marts kl. 14:00

Andaluserne missede chancen for endegyldigt at lægge afstand til bunden, da de smed en føring over styr mod nedrykningsrivalerne fra Celta Vigo. Der er i skrivende stund dog stadig seks point ned, men hvis det går som både præsten og jeg prædiker, så er afstanden reduceret til tre point, inden de spiller lørdagens  tidlige kamp. Så hvad får det af indflydelse på, hvordan de griber opgaven i Getafe an?

Jeg tror, Quique Sanchez Flores og holdet gør klogt i at overlade en del af initiativet til Getafe og så selv satse på omstillinger, for Getafe viste senest hjemme mod Girona, hvad de kan gøre, hvis ellers ikke de tildeles for meget offensivt ansvar.

Jeg forestiller mig, at Sevilla, der i øvrigt er uden en karantæneramt Navas, kommer til at være afventende og måske også spille på et uafgjort resultat, i en kamp, der sagtens kan blive hektisk, men nok mest af alt chancefattig.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Almería – Osasuna 2 (0-1)

Lørdag d. 30. marts kl. 16:15

Pepe Mel kom, så og sejrede. Jeg kaldte det i sidste rundes optakt for en Urias-post, han har påtaget sig, og selvom han formentlig ikke skal være træner i Almería i klubben efter sommer, så er det kun at lette på hatten over, at han gjorde det, som ingen af hans forgængere havde formået. Han vandt en fodboldkamp med Almería. Og det endda på udebane mod Las Palmas.

Måske det har forløst noget hos Almería, selvom det utvivlsomt er alt, alt for sent i forhold til overlevelse. Også hos gæsterne er der sket lidt på trænerfronten i landskampspausen, eller det vil sige, at der snart skal ske noget, da Jagoba Arrasate ikke forlænger sin kontrakt. Arrasate har været i klubben siden 2018 og ført dem fra den næstbedste række og ud i Europa og i en pokalfinale, så det er lidt af en personlighed, der inden længe skal siges farvel til, og med hans kommende afsked har sæsonen også fået en lille smule betydning her til sidst, ds Osasuna hverken kan gøre fra eller til.

Gæsterne har Lucas Torro i karantæne, mens det samme gør sig gældende for hjemmeholdets Melero, der er ude i det næste lange stykke tid, efter han endelig har fået sin dom efter udfaldet tilbage i januar i kølvandet på det kontroversielle nederlag mod Real Madrid. Jeg tror ikke, at Almerías sejr for alvor ændrer det store, og holder derfor gæsterne som snæver favorit, selvom det sagtens kunne ende med uafgjort.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,78 – SPIL HER >>*

Valencia – Mallorca 1 (2-0)

Lørdag d. 30. marts kl. 18:30

Mamardashvili har haft nogle store uger. I sidste runde kunne flere fremragende redninger mod Villarreal i sidste ende ikke forhindre et nederlag, men i denne uge blev han så den store helt, da han efter straffespark sendte Georgien til sin første slutrunde nogensinde. Han er en af La Ligas aller bedste keepere, og spørgsmålet er hvor længe, han kan forblive i Valencia.

I første omgang kan han være med til at sikre en sejr for Los Che, når de møder Mallorca. Øboerne fik en vigtig sejr inden pausen og har alle mand klar, men kommer de med hele A-kæden med tanke på, at der næste uge venter en af deres største kampe nogensinde, når de spiller pokalfinale mod Athletic?

Jeg har hjemmeholdet som favoritter, selv uden anfører Gayà, og den favoritværdighed øges kun, hvis Mallorca vælger at spare en profil eller to til denne kamp.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,07 – SPIL HER >>*

Barcelona – Las Palmas 1 (2-0)

Lørdag d. 30. marts kl. 21:00

Det begynder at se rigtig fornuftigt ud for Barcelona. Måske de var en smule på hælene i den første halve time senest mod Atlético, men da først Joao Felix – hvem ellers – scorede til 1-0, havde de fuldstændig styr på den kamp, selvom Xavi blev udvist igen, igen og dermed må se dette opgør fra tribunen.

I midtugen storspillede Lamine Yamal med en formidabel præstation mod Brasilien, og Barcelonas unge stortalent tager nogle voldsomme skridt for tiden. Han bliver ganske givet også en mundfuld for Las Palmas lørdag aften. Et Las Palmas-hold, der er inde i deres dårligste periode med fem kampe i træk uden sejr og senest tabte med 1-0 hjemme mod Almería.

Der er lidt tvivl om, hvorvidt Barcelona når at få AC klar, efter han glippede Danmarks to landskampe med en lille skade, men ellers giver hjemmeholdets startopstilling næsten sig selv. En startopstilling, hvor alle mand – altså på nær AC – har været med landsholdet den seneste uges tid, hvilket står i kontrast til Las Palmas, hvor ikke en eneste fra den formodede start 11’er har været af sted. Det og Garcia Pimientas lyst til at vise sig frem for sin tidligere klub er det eneste, der taler for en overraskelse, for ellers er Barcelona så velspillende, og Las Palmas omvendt så dårligt spillende, at hjemmeholdet bør vinde komfortabelt.

Lisbergs bud: Barcelona vinder uden at indkassere til odds 2,09 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Celta Vigo – Rayo Vallecano 1 (3-1)

Søndag d. 31. marts kl. 14:00

Der er ikke noget at sige til, hvis der er begyndende Claudio Giráldez feber i den lyseblå del af Galicien. For Giráldez fik en fantastisk debut som Celta-træner, da de tog til Sevilla og hentede en ekstrem vigtig 2-1-sejr, der udover lidt tiltrængt selvtillid også skabte lidt luft i bunden. 

Har du læst med så langt, så vil du også vide, at den afstand kan være minimeret gevaldigt inden dette opgør, så jeg forventer, at Celta kommer ind til denne kamp med ønsket og udtrykket om at tilbageerobre det forspring, og det skal gå ud over Rayo.

Gæsterne vandt langt om længe, da de lidt overraskende slog Betis, men jeg synes, at de er det hold lige over stregen, der er dårligst kørende for tiden, og til denne kamp har de både R.D.T og Lejeune ude med karantæne, mens der er tvivl ud for Aridane, Bebé og Kike Pérez.

Hjemmeholdet har bestemt også sine skader, men med Jørgen Strand Larsen på toppen skal der nok komme mål.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Girona – Real Betis 1 (1-0)

Søndag d. 31. marts kl. 16:15

Med nederlaget til Getafe gled Girona for første gang længe ud af top 2, og vi kan vist godt afskrive et sensationelt spansk mesterskab. Nu gælder det i stedet om at sikre top 4, hvor de presses voldsomt bagfra af Atlético og Athletic, der dog også har andre turneringer at forholde sig til.

De var ikke gode mod Getafe, men hvis de kan formå at flytte fokus over på, hvor stor en præstation det vil være at sikre sig Champions League til den kommende sæson, så kan det sagtens give dem lidt af den tabte selvtillid tilbage. 
Betis tabte senest til Rayo efter en på alle måder skuffende indsats, men det var dog positivt, at Isco gjorde comeback, og efter yderligere to uger til at arbejde på formen, så kan han måske være medvirkende til, at også Betis finder lidt af den tabte form.

Girona kommer til at mangle Savio, der er i karantæne, og det er et voldsomt tab, men de er stadig det bedst spillende hold af de to.

Lisbergs bud: Girona vinder uden at indkassere til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Alavés – Real Sociedad X (1-1)

Søndag d. 31. marts kl. 18:30

Et baskisk derby som optakt til rundens vel nok største kamp. Real Sociedad har nu vundet to i træk, så er de ved at genfinde formen, eller følger der endnu en stabil præstation? Jeg hælder mest til det sidste, også fordi de har Le Normand ude med karantæne til denne kamp, ligesom Brais Mendez er ude med en skade.

Hjemmeholdet har Guiridi tvivlsom foruden den langtidsskadede Sedlar, men ellers er den en trup forskånet for skader, og hjemme på Mendizorrotza så viser de normalt fine takter.

Ingen kan rigtig bruge uafgjort til noget i tabellen, men hvem har for alvor kvaliteterne til at åbne det andet hold op?

Lisbergs bud: X’et til odds 2,90 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Athletic 1 (2-0)

Søndag d. 31. marts kl. 21:00

Det skal godt nok være en god kamp, hvis den skal kunne hamle op med det opgør, der blev spillet tirsdag aften på selvsamme bane, da Spanien og Brasilien egenhændigt reddede venskabskampenes renommé. For der var ikke meget venskabeligt over det opgør, der bød på masser af intensitet og forrygende individuelle aktioner. Blandt andet af den kommende Real Madrid-spiller Endrick.

Men tilbage til søndagens kamp. Normalt vil et opgør på Bernabéu været blandt sæsonens største kampe for baskerne, men de har altså en pokalfinale i næste uge mod Mallorca at tænke på, og selvom der ikke er midtugekampe, så kunne det godt medføre, at Valverde hviler et par af de spillere, der også var i aktion i landskampene. Så hold øje med startopstillingerne.

En af de spillere der helt sikkert ikke får en rolle i denne kamp er Vinicius, der er ude med karantæne efter for mange advarsler, men Brahim Diaz har efterhånden vist, at han uden problemer kan træde ind og blive det tredje ben i den offensive taburet, der denne gang også kommer til at bestå af Bellingham og Rodrygo.

Det er ikke usandsynligt, at Barcelona kan presse Real Madrid lidt op til denne kamp ved at sejre mod Las Palmas, men når vi nærmer os 23.00 søndag aften, så forventer jeg alligevel, at forspringet i toppen fortsat er på otte point.

Lisbergs bud: Real Madrid -1 (EH) til odds 2,43 – SPIL HER >>*

Villarreal – Atlético Madrid X (1-1)

Mandag d. 1. april kl. 21:00

Påsken er jo genopstandelsens tid, og det er vist også på tide, at Atlético Madrid rejser sig fra den grav, de efterhånden er ved at grave for sig selv i La Liga. Senest med 0-3 hjemme mod Barcelona. Deres andet nederlag i træk i ligaen, og de har nu ikke scoret i de to seneste kampe, mens de omvendt har lukket hele fem mål ind.

Mod Barcelona kunne de muligvis undskyldes med, at de hvilede et par spillere, og Griezmann startede således på bænken, men det var stadig en svag og bekymrende præstation.

Så er der anderledes tur i den hos Villarreal, der nu er oppe på fire sejre i træk og efterhånden begynder at ligne et hold, vi skal til at regne med.

Begge hold skal egentlig helst have en sejr, men jeg har svært ved for alvor at udpege en favorit, så jeg går med X’et. Læg mærke til, at gæsterne mangler Rodrigo de Paul og Molina grundet karantæne, mens det hos hjemmeholdet er Alberto Moreno og Femenía, der er i skammekrogen.

Lisbergs bud: X’et og BTS til odds 4,10 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar