18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 30. runde i La Liga d. 9. – 12. april 2021

What a thrill! Atletico Madrid bliver ved med at smide point i La Liga, hvilket betyder at mesterskabsræset er helt åbent! Ikke nok med det, så mødes Real Madrid og Barcelona også i denne runde, hvilket kun kan blive et brag af en kamp! Vores faste La Liga skribent, Nicolai Lisberg, tager jer her igennem all

Huesca – Elche X (1-1)

Det er efterhånden blevet en tradition, at runden indledes med et bundbrag, selvom det er nyt, at det ikke er Levante, der er et af holdene. Det er til gengæld Levantes overmænd fra seneste runde, Huesca, der vandt med 2-0 i Valencia og hentede sæsonens blot fjerde sejr. De er fortsat under stregen, men en sejr fredag kan om ikke andet midlertidigt sende dem op over stregen for første gang i sæsonen, og det burde der være gode muligheder for, når Elche kommer på besøg. Elche, der er to point foran Huesca.

Gæsterne er dog også ganske fint spillerne og samler jævnligt point sammen, og så har de modsat Huesca samtlige spillere til rådighed, mens Huesca potentielt er uden seks spillere. Det ligner med andre ord en tæt duel, og måske også tættere end bookmakerne indikerer. Huesca har kun hentet 12 point på hjemmebane, og selvom deres form er opadgående, så er de uden flere profiler, og derfor kunne det godt ende med et uafgjort resultat, som lige knap hver anden kamp er endt med i sæsonen for deres vedkommende.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Getafe – Cádiz 1 (1-0)

Cádiz vandt, men fodbolden tabte. Nogenlunde sådan lød overskrifterne i den spanske presse, efter Cadiz i seneste runde vandt med 2-1 mod Valencia, i et opgør der blev overskygget af en episode i første halvleg, hvor Valencias Diakhaby og Cádiz’ Cala havde en ordveksling, hvor Diakhaby hævdede, at Cala skulle have ytret sig racistisk. Valencias spillere forlod banen, men kom tilbage igen, og i skrivende stund kører sagen stadigvæk, da det endnu ikke er bevist, hvad der helt præcist er blevet sagt. Dermed er Cala ganske givet også med fra start hos gæsterne, der med seneste rundes sejr tog et stort skridt i forhold til overlevelse.

Hjemmeholdet er en smule mere presset, og har nu fire kampe i træk uden sejr. De har Chakla i karantæne og Unal i coronakarantæne, så selvom de er favoritter, virker det mere oplagt at satse på en målfattig kamp og ganske givet også flere advarsler. De to hold har blot scoret 28 mål tilsammen, og den samlede total stiger ikke alverden i lørdagens tidlige opgør.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 2,40 – SPIL HER >>*

Athletic – Alavés 1 (2-0)

Baskerderby for tredje kamp i træk for Athletic, der skal håbe på, at tredje gang er lykkens gang. Efter nederlaget i pokalen blev det onsdag til 1-1 ude mod Sociedad, efter de indkasserede i sidste minut. Generelt har der været lidt for mange X’er hos Athletic, der af samme grund hænger lidt fast i ingenmandsland i tabellen. Næste uge er der pokalfinale igen, denne gang mod Barcelona, men jeg tror ikke, at det får Marcelino til at spare spillere af den grund. Det handler som tidligere nævnt om at bygge selvtilliden op, og det skal de gerne kunne gøre med en sejr mod Alavés, der har brugt ugen på at skifte ud på trænerposten. Igen. Abelardo fik lige knap tre måneder på posten, og nu er det op til Calleja, som de fleste nok husker for et par mindre gode ophold hos Villarreal, at styre Alavés fri af nedrykning.

Et trænerskifte kan som bekendt give en chokeffekt, men det vil også være lidt af et chok, hvis Alavés, der har Duarte i karantæne efter for mange gule kort, vinder.

Yeray er tvivlsom hos hjemmeholdet og får måske et hvil, men ellers regner jeg med at se Marcelino stille med A-kæden.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,94 – SPIL HER >>*

Eibar – Levante 2 (1-2)

Rundens fidus finder vi i Eibar, når Levante kommer på besøg. Ja, det var skidt, at gæsterne i seneste runde tabte med 2-0 hjemme mod Huesca, men de har stadig et bedre hold end Eibar, der i øvrigt må undvære et væld af profiler. Heriblandt Bryan Gil og Muto, ligesom også Expósito og også Correa er ude.

Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor gæsterne er gjort til så store underdogs, for det er ikke just fordi, Eibar er flyvende, og de er uden sejr i de seneste 12 kampe, efter de i seneste runde tabte med 2-0 til Real Madrid. Det plejer at være på dette tidspunkt af sæsonen, at de leverer en serie af sejre, de kære baskere, men jeg har ikke set tegn på, at det skulle kunne lykkes i år, og med så flotte odds på Levante skal en udesejr selvfølgelig prøves.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Barcelona X (2-2)

El Clásico. Vinderen tager førstepladsen. Det er konsekvensen efter seneste rundes Atlético-nederlag, og de to mastodonter har for alvor spillet sig tilbage i mesterskabskampen. Real Madrid har endda lanceret sig selv som potentiel vinder af Champions League efter en flot indsats mod Liverpool tirsdag aften, hvor de vandt 3-1 hjemme, efter en kamp hvor flere af deres profiler ramte et højt niveau.

Vinicius scorede to gange, mens Asensio for anden kamp i træk kom på tavlen, og spanieren, der har døjet en del med skader, virker til at være i sin bedste form, siden han for alvor brød igennem for et par sæsoner siden.

Sejren mod Liverpool var ikke mindre imponerende af, at det var uden Ramos, Varane og Carvajal i bagkæden. Tre grundsten i de seneste mange års succes, men særligt Nacho fortjener stor ros for næsten at have overtaget dirigentstokken i forsvaret i profilerne ansvar, og det er også ham sammen med Militao, der skal holde Barcelona fra fadet lørdag.

Barcelona var det bedst spillende hold inden landskampspausen, men de havde alvorligt svært ved at dirke Valladolids defensiv op, og de måtte vente til det 90. minut, før Dembélé gav dem en vigtig sejr, der betyder, de nu kun er et enkelt point efter Atlético Madrid i toppen af tabellen.

Det er to hold, der har skulle genfinde sig selv i løbet af sæsonen, men som ser ud til at være på vej mod topform lige i tide til at byde sig til i forhold til et vanvittig spændende mesterskabsræs, og spørgsmålet er, hvem der står stærkest i billedet.

Real Madrids seneste form og præstationen mod Liverpool har givet dem et boost på formbarometeret, og det er vigtigt, at de ikke længere kun er afhængig af Benzemas mål.

Barcelona har fundet stabilitet, også defensivt, og efter et par halv pauvre El Clásicos i de seneste par år, måske med undtagelse af de to klubbers opgør på Camp Nou tidligere på sæsonen, så kan vi måske igen se frem til en opvisning i offensiv fodbold, sådan som de to klubber havde for vane at levere i en årrække. Hos Barcelona er det værd at nævne, at Piqué måske kan nå at blive klar, mens Hazard måske kan komme med på bænken hos Madrid.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,90 – SPIL HER >>*

Villarreal – Osasuna 1 (2-0)

Det er værd at holde øje med, om Villarreal skulle få nogle skader i deres Europa League opgør mod Zagreb, men hvis de slipper fint fra Kroatien, så har jeg svært ved at se andet end en hjemmesejr her. Spillet er i fremgang, og der er en anden afklarethed over holdet, end vi har set hele sæsonen. Tre sejre i træk er det blevet til i La Liga, og de er a point med Sociedad og Betis på femtepladsen, i hvad der ser ud til at blive en interessant kamp om de europæiske pladser.

Rygterne om Gerard Morenos skifte til Atlético Madrid kan måske have skabt lidt uro, men ellers har jeg svært ved at finde argumenter, der taler mod en sejr til hjemmeholdet. Osasuna gør det hæderligt og har spillet uafgjort tre gange i træk, men de har ikke scoret i fire kampe i træk.

Fem af de seneste seks indbyrdes opgør er endt med sejr til Villarreal og formen taget i betragtning, har jeg svært ved at se andet udfald i søndagens tidlige opgør.

Lisbergs bud: 1-tallet mål til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Valencia – Real Sociedad 1 (2-1)

Sidste rundes nederlag mod Cádiz blev overskygget af Diakhaby/Cala episoden, som beskrevet længere oppe, så det skal vi måske ikke lægge for meget i, da det blev en speciel anden halvleg. Hvad der derimod er værd at kigge på, er, at Valencia hjemme faktisk har været ganske godt spillende, og at de blot har hentet et point færre end eksempelvis modstanderne fra Sociedad, og det er interessant, fordi gæsterne er gjort til voldsomt store favoritter.

Ja, Sociedad er et bedre hold, de er nykårede Copa del Rey-vindere, men de er også ved at virke lidt trætte og var i aktion onsdag i endnu et opslidende derby mod Athletic. Til denne kamp er de så uden Zubeldia og Zubelmendi grundet karantæne, mens Silva er ude med skade og Merino er tvivlsom.

Baskerne har stadig en top fem placering at spille for, men de har blot hentet et enkelt point i de seneste tre runder, og mod et Valencia-hold, der har følt sig uretfærdigt behandlet grundet Diakhaby-episoden og har savnet støtte fra andre klubber og La Liga i al almindelighed, og som derfor vil være ekstra motiverede for at levere en stor præstation, får Sociedad det svært.

Lisbergs bud: 1-tallet mål til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Real Valladolid – Granada 1 (1-0)

Det vil være forkert, at sige at denne kamp er ligegyldig for Granada, men den kommer klemt inde mellem klubbens to største kampe i historien, og på et tidspunkt hvor de næsten er sikret en ny sæson i La Liga. Med andre ord, så er det forståeligt, hvis tankerne er på Manchester United, som de tørner sammen med i kvartfinalerne i Europa League torsdag og igen i den kommende uge.

Senest blev det til et 3-0-nederlag mod Villarreal, i et opgør hvor de ikke havde meget at skyde med, og selvom Valladolid ikke har samme offensive arsenal som Villarreal, så kan hjemmeholdet måske levere en tiltrængt sejr, der kan give lidt luft i bunden, hvor de er på 16. pladsen inden denne runde.

Vi er ved at nå til det stadie i en sæson, hvor motivation bliver en ikke uvæsentlig faktor, og det må de alt andet lige have mere af hos hjemmeholdet, der leverede en flot præstation mod Barcelona, selvom de selvfølgelig vil være skuffede over, at det i sidste ende ikke rakte til point.

Udfordringen for de to mandskaber er skader og karantæner. Hjemmeholdet har potentielt ni ukampdygtige spillere, mens gæsterne må ”nøjes” med seks af slagsen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,14 – SPIL HER >>*

Real Betis – Atlético Madrid X (1-1)

Det går ikke Atlético Madrids vej i øjeblikket. Selvfølgelig havde de forud for sæsonen nok været meget fint tilfredse med at toppe ligaen efter 29 runder, men et stort forspring er sat over styr, og når denne rundes kampe er overstået, kan de meget vel være gledet ned på andenpladsen. Blot en enkelt sejr i de seneste fire kampe er det blevet til, og senest tabte de 1-0 ude mod Sevilla. I den kamp var der efterfølgende lidt brok over manglende dommerkendelser, men Atlético burde se indad i stedet, inden en ny tur til Sevilla venter, når Betis venter.

En svær udekamp, der ikke bliver mindre svær af, at Luis Suárez har pådraget sig en skade, der gør ham ukampdygtig, ligesom Kondogbia og Llorente er ude med karantæne. Det betyder mere pres på Joao Felix, der meget gerne skal ramme formen fra september og oktober, hvis Atlético skal tilbage på ret køl.

Hos hjemmeholdet er det Víctor Ruíz der har for mange gule kort i banken til at være med, mens Borja Iglesias meldes tvivlsom, præcis som Guardado. Betis har været et af de hold, der har udviklet sig mest i løbet af foråret, og de taber efterhånden sjældent grundet en langt bedre struktur, end vi så i begyndelsen af sæsonen.

Valladolid kommer til Camp Nou for at grave sig dybt ned, og Barcelonas pasningsspil og fart i angrebsspillet skal stå sin prøve, men en sejr kommer ikke i fare.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Sevilla 2 (1-2)

Mandag skal Sevilla forsøge at følge op på sidste rundes flotte sejr. Leger vi med tanken om at alle tre tophold har smidt point lørdag og søndag, så kan andalusierne med en sejr faktisk være blot seks point fra en førsteplads. Jeg skal ikke forsøge at gøre årets La Liga titel til en firkamp – ikke endnu, i hvert fald – men Sevilla har igen ramt formen.

Deres sæson har generelt været præget af store udsving, men lige nu virker det altså til, at pilen peger opad, og derfor har jeg dem også som favorit på en ellers halvsvær udebane, hvor de traditionelt set ikke har det godt med tre nederlag i de seneste tre kampe.

Gæsterne har kun Escudero ude med skade, mens Celta er uden et par spillere, heriblandt Murillo, der har karantæne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar