18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 25. runde i La Liga d. 18. – 21. februar 2022

Det var en blandet omgang for de spanske hold i Europa denne midtuge, så hvordan reagerer Real Madrid, Barcelona og alle de andre i 25. spillerunde, der også byder på derby i Baskerlandet. Nicolai Lisberg gennemgår samtlige rundens kampe.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Elche – Rayo Vallecano 1 (2-0)

Jeg spåede et pointtab mod Osasuna hjemme i seneste runde for at hårdt presset Rayo-hold, men et 3-0-nederlag havde jeg ikke regnet med. Måske de er i dårligere forfatning end først antaget. Det var i hvert fald kandiderende til sæsonens dårligste indsats, det de leverede senest. Så hvor galt går det ude, hvor det blot er blevet til fem point i hele sæsonen?

Elche tabte senest med 2-0 mod Sevilla, men det var deres første nederlag (pokalnederlag i ekstra tid fraregnet mod Real Madrid) siden midten af december. De fungerer godt som hold, og modsat Rayo Vallecano, så er forment kraftigt opadgående. Under normale omstændigheder ville jeg have dem som relativt store favoritter, men de er uden deres bedste spiller, Lucas Boyé, der er skadet, og så er både Gumbau og Gonzalo Verdú i karantæne. Der er dog stadig rigtig fin værdi i en sejr til hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Granada – Villarreal 1 (2-1)

På engelsk har man det. Man kalder for en ”banana peel”, når man glider og taber en kamp, man burde vinde. På spansk hedder det en ”batacazo”, og den term definerer Villarreal. Granada er skidt kørende  med fire nederlag i træk, og de seneste tre kampe helt uden at score. Omvendt kører det for Villarreal, der har fået syv point ud af et kampprogram, der lød på Betis, Mallorca og senest Real Madrid. Rent formmæssigt er der intet, der taler for, at det ikke skulle blive til en sejr til Villarreal lørdag aften, men der er noget uforklarligt over dette Villarreal-mandskab, ligesom jeg flere gange har påpeget, at Granada altid hiver en stor præstation, når det er mest nødvendigt og oftest mod de store modstander. Uafgjort mod Barcelona, sejr over Atlético og tæt på at tage point fra Real Madrid i de seneste to måneder.

Villarreal har et par potente fravær i Gerard Moreno og Albiol, så jeg spiller efter følelsen i stedet for fornuften og tror på, at Granada leverer et resultat her mod et Villarreal-hold, der måske har tanker på Champions League.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 4,50 – SPIL HER >>*

Osasuna – Atlético Madrid 2 (0-1)

Uha. Man skal passe på med at lade øjebliksbilleder fylde for meget, men det står altså skidt til hos Atlético, der under Simeone vel ikke er set i en værre forfatning. 0-1 hjemme mod bundproppen Levante var alt andet end godkendt, også selvom Simeone sparede et par profiler. Atlético er i overhængende fare for at glippe top 4, og defensivt er det efterhånden svært at se dem spille til nu, som vi ellers tog for givet tidligere.

Til kampen mod Levante havde de ellers Savic og Giménez samlet, men det hjalp ikke. Den stopperduo er også udset til at begynde inde lørdag, da Felipe er ude med karantæne efter udvisningen mod Getafe.

Osasuna vandt senest med hele 3-0 mod Rayo Vallecano, og de kommer til at tro på, at også de kan gøre livet svært for Atlético. Det rimer egentlig ikke på Simeones tropper for tiden, men jeg synes, der er noget i dette matchup, der lugter af meget få mål.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Cádiz – Getafe 2 (0-1)

De vil ærgre sig hos Getafe over, at de ikke fik noget ud af anstrengelserne ude hos Atlético, da de tabte med 4-3 i en vanvittig kamp med straffe, VAR, rødt kort, skiftende føringer og et sent sejrsmål. Men spillet var godt – igen – og det må de alt andet lige kunne bruge til at bygge videre på den form, der har sendt dem i nogenlunde afstand til stregen. Med tanke på, at de møder Cádiz (nummer 19), og Alavés (18) spiller ude mod Real Madrid, så er her en gylden mulighed for at lægge afgørende afstand til bunden. 

Cádiz har endnu til gode at vinde på eget græs i denne sæson, og jeg synes ærligt talt, at der er fin værdi at finde i, at formstærke Getafe også kan tage tre point her.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Alavés 1 (2-0)

Det var lige dele benovelse over Mbappé og skuffelse over Real Madrid, der fyldte de spanske sportsaviser onsdag morgen, efter Real Madrid havde tabt 1-0 mod PSG i den første ottendedelsfinale. Et ikke umuligt resultat, men en umulig præstation, som de leverede, hvor Ancelottis tropper stort set ikke havde noget at byde på rent offensivt. 

Det må og skal ændres sig mod Alavés. Ikke at jeg tror, at der decideret kommer en trodsreaktion – det ligger ikke for alvor i Real Madrids natur, men de kommer naturligvis op mod en modstander på et lavere niveau, der i presspillet ikke kan udfordre dem på samme måde. Heller ikke selvom de kommer med en frisk sejr mod Valencia i bagagen.

Real Madrid har alle mand klar til kamp, og får de lukket ned for Joselu, så vinder de også kampen, selvom jeg ikke tror på målfest.

Lisbergs bud: +3 Alavés (EH) til odds 1,48 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Espanyol – Sevilla 2 (1-2)

Selvom de indkasserede i de absolut døende sekunder, så bør Espanyol kunne se tilbage på sidste søndags derby med en vis stolthed. De fik genfundet lidt af den tabte form, og selvom Barcelona på dagen var det bedste hold, så præsterede de på et niveau, de ellers har været et stykke fra de seneste par kampe.

Også hos Sevilla er selvtilliden stødt stigende. I seneste runde fik de brudt simen af uafgjorte kampe med en 2-0-sejr mod Elche, og torsdag sikrede de sig et godt udgangspunkt med en 3-1-sejr mod Dinamo Zagreb. Positivt for Sevilla er det især, at Martial virker til at være faldet godt ind på holdet. I sidste runde lagde han op til scoring, og mod Zagreb kom han selv på tavlen. Kan Sevilla finde en decideret målscorer i resten af sæsonen, er mesterskabet, og også tre point her, bestemt fortsat inden for rækkevidde.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,27 – SPIL HER >>*

Valencia – Barcelona X (2-2)

Xavi roterede på et par pladser til kampen torsdag mod Napoli, hvor Barcelona spillede uafgjort, trods de var i stor kontrol i det meste af kampen, og hvor særligt Ferran Torres have et par fæle afbrændere. Piqué spillede dog fra start, da midterstopperen efter sin lidt tåbelige udvisning mod Espanyol er ude af dette opgør. Jeg havde fornøjelsen af at se kampen på stadion, og her kunne jeg sammen med de knap 75.000 andre tilskuere se Pedri være involveret, hver gang Barcelona spillede sig frem til noget. Han bliver igen vigtig som kreatør og dåseåbner, når de gæster Mestalla. Desuden var det interessant at se, at Dembélé blev mødt med lige dele piften og applaus. Ikke alle i Barcelona er klar til at afskrive franskmanden, der gjorde et fint indhop, men som nok igen begynder på bænken her.

Valencia har i La Liga sammenhæng ikke vundet siden før jul, og de er også travlt beskæftiget med Copa del Rey. De plejer dog at kunne sætte sig selv op til kampene mod Barcelona, og det er som regel både underholdende og intenst. Piqués fravær bør vække bekymring, særligt fordi Araujo er tvivlsom, så det kan godt blive en tæt affære, hvor mål synes oplagt. Særligt hvis stakkels Ferran Torres har fået skudtræning fredag.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Real Betis – Mallorca 1 (2-0)

Eventyret fortsætter for Betis, der med 3-2 ude mod Zenit tog et skridt i retningen af ottendedelsfinalerne. Dermed er en top 4 placering, pokalfinale og Europa League triumf fortsat i sigte for Betis, for hvem det her kan blive klubbens bedste sæson nogensinde. Skal drømmen om top 4 fortsætte, skal de gerne have tre point mod Mallorca hjemme. Mallorca der efter en længere stime uden sejr, nu har fået to  i træk, efter de mandag besejrede Athletic med 3-2 på hjemmebane.

Til dette opgør er de dog uden Brian Oliván, der er i karantæne, så selvom Betis i sæsonen faktisk har været bedre ude end hjemme, så får Mallorca ikke point søndag.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Athletic – Real Sociedad X (1-1)

Endnu en weekend, endnu et derby. I sidste runde var det Derbi de Barceloní, i næste uge kan vi se frem til El Gran Derbi, og denne søndag forkæles vi med Derbi Vasco i en gentagelse af pokalfinalen i sidste sæson. Det er altså hjemmeholdet fra Athletic, der ganske givet vil føle, de har revanche til gode, selvom det første opgør i ligaen mellem de to endte med 1-1 i en dramatisk kamp, hvor den tidligere Real Sociedad-spiller Iñigo Martínez blev udvist for Athletic.

Athletic var også indtil for et par uger siden det bedst spillende hold af de to, men det er som om, momentum er ved at skifte. Måske fordi chancen for en ny pokalfinale lurer hos Athletic, der om halvanden uges tid skal møde Valencia i returkampen i semifinalen.

Hos Real Sociedad har de Europa League at forholde sig til, og her var de torsdag i aktion i det tyske, hvor det blev til 2-2 mod RB Leipzig. Begge hold er ramt af fravær. Hos Athletic er de mest markante en skadet Nico Williams og en karantæneramt Zarraga, mens gæsterne har Isac og Diego Rico på vippen. Det bliver intenst og tæt, og uafgjort ligner næsten det mest oplagte resultat.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Levante 1 (2-0)

Af alle steder, så valgte Levante simpelthen at tage til Wanda Metropolitano og hente tre point  ude mod Atlético Madrid. Det gjorde de endda ved at holde nullet. Imponerende fra La Ligas bundhold, der nu skal på en  ny, svær udebanetur, når de rejser til Galicien mandag aften.

Sejren mod Atlético har givet selvtillid, men jeg tror ikke på, de gentager kunststykket ude mod Vigo. De er hårdt ramt af skader og karantæner og møder et Celta Vigo-mandskab, der udover at have alle mand klar, er inde i en rigtig fin periode.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Læs også Nicolai Lisbergs rundeoptakt til Bundesligaen

Skriv et svar