18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 23. runde i La Liga d. 2. – 5. februar 2024

Madrid-derbyet står for døren, for tredje gang på tre uger, og kan vi forvente samme underholdningsværdi som i de to seneste kampe mellem Real Madrid og Atlético? Nicolai Lisberg har ekstra stort fokus på lige netop den kamp, men kommer naturligvis også rundt om rundens øvrige kampe, hvor Girona måske får det svært mod Real Sociedad.

(Foto: IMAGO / Pressinphoto)

Athletic – Mallorca 1 (3-0)

Fredag d. 2. februar kl. 21:00

Det var ikke nogen stor indsats, som Valverdes tropper bedrev i udekampen mod Cádiz senest, hvor problemer fra fortiden med manglende kreativitet og ineffektivitet så ud til at være tilbage. Og kan det ske mod Cádiz, så kan de vel også få det svært mod Javier Aguirres Mallorca-hold?

Det skulle man mene, men som så ofte understreget i disse optakter er Mallorcas succes bundet op på en god hjemmebane, mens det ude ser ganske anderledes sud. Og da Athletic faktisk er det næstmest scorende hold på hjemmebane med 2.36 mål i snit per kamp, har jeg hjemmeholdet til at hente en sikker sejr, selvom Berenguer fortsat meldes ude.

Lisbergs bud: Athletic -1 (EH) til odds 2,44 – SPIL HER >>*

Valencia – Almería 1 (3-0)

Lørdag d. 3. februar kl. 14:00

De fleste fans af Valencia er nok allerede godt trætte af, hvordan den sportslige situation uden for kridtstregerne tager sig ud i disse år, men kritikerne fik yderligere brænde båret til bålet, da det onsdag blev officielt, at Atlético Madrid henter Gabriel Paulista med øjeblikkelig virkning, for nu skal Valencia til at genskabe et midterforsvar, der ellers virkede forholdsvist fint, og som havde en stor aktie i de seneste par ugers fine resultater.

Men så kan fansene måske glæde sig over en kamp, hvor de må være store favoritter, nyt midterforsvar eller ej. Akkurat som spået, så var kampen mod Alavés i sidste runde for mig et vidnesbyrd om, at Almería bare ikke er bedre trods sporadisk opblomstring på Bernabéu.

Luis Suárez’ tilbagekomst var et kort et af slagsen, da han nu er ude resten af sæsonen, og selv med ham på holdet, havde det nok næppe ændret det store.

Lisbergs bud: 1-tallet il odds 1,65 – SPIL HER >>*

Granada – Las Palmas X (1-1)

Lørdag d. 3. februar kl. 16:15

Godt begyndt er halvt fuldendt, men nu skal Las Palmas efterhånden til at lære at fuldføre arbejdet, efter at have været foran mod både Real Madrid og Barcelona hjemme i den seneste måneds tid, men alligevel indkasseret sene nederlag.

Større bør skuffelsen dog ikke være, for det var endnu en god indsats fra deres side af, og de får fine chancer for at følge den præstation op lørdag eftermiddag mod Granada, der tabte med 2-0 ude mod Getafe, senest de var i aktion.

Garcia Pimienta kommer dog på lidt af en opgave, da han skal erstatte en ellers formstærk Javi Muñoz, der udover mål mod Real Madrid også ragede en advarsel til sig, ligesom Julián Araujo fortsat afsoner karantæne for sin udvisning i Copa del Rey. Måske det lige akkurat er nok til Granada til at få point.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Deportivo Alavés – FC Barcelona X (1-1)

Lørdag d. 3. februar kl. 18:30

El Tigrinho. Barcelonas nyindkøb, Vitor Roque, blev helten mod Osasuna i den første kamp efter Xavis udmelding om et exit til sommer. Et mål scoret efter et fornemt oplæg fra Cancelo. Men her stopper roserne så også. For Barcelona var på ingen måder frigjorte, og der blev spillet mere til siden og bagud end frem i banen. Og så hjalp det heller ikke, at Ferran Torres måtte udgå efter få minutter med problemer i baglåret, da han er en af få dybdeløbere på dette hold.

Men Barcelona fik hevet sejren i land, og det skal de så forsøge at bygge videre på mod Alavés, der kommer ind til dette opgør med en sejr på 3-0 ude mod Almería. Sidst de to mødtes, spillede Alavés en rigtig fin kamp, hvor særligt Samu voldte Koundé store problemer, men mon ikke Xavi denne gang sætter Araujo på den stærke angriber?

I øvrigt var det interessant at se, at Xavi havde valgt bare 17-årige Cubarsi foran Andreas Christensen, der efterhånden er gledet et stykke ned i hierakiet i det catalanske.

Gæsternes skadeskvaler blev altså forværret med Ferran Torres, og de er hårdt ramt, mens hjemmeholdet som udgangspunkt kun er uden langtidsskadede Sedlar og Gorosable, der er i karantæne. Fra Barcelonas side vil man håbe på, at Vitor Roques mål genstarter deres sæson, men jeg så altså ingen forbedringer mod Osasuna og spår en svær kamp lørdag aften.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,85 – SPIL HER >>*

Girona – Real Sociedad X (1-1)

Lørdag d. 3. februar kl. 21:00

Havde det ikke været for Madrid-derbyet, så var der vel tale om rundens kamp, når topholdet Girona tager imod Real Sociedad. Den mest potente offensiv i ligaen, mod den mindste potente blandt de store hold. For nok engang var de ikke gode nok til at skabe chancer og får dem omsat, da de måtte nøjes med 0-0 hjemme mod Rayo i seneste runde, og de præstationer har der efterhånden været for mange af for Real Sociedad, der dog også begyndte med blandt andre Brais Mendez og Oyazarbal på bænken. Det gør de ikke her, og Becker kan med sin fart også godt få chancen fra start, da Barrenetxea, der ellers netop har forlænget kontrakten, fortsat er ude med en skade, ligesom Aihen Muñoas blandt andet er det.

Girona har hele fire spillere i karantænefare, hvilket er interessant med tanke på, at de møder Real Madrid i næste uge, men det vil overraske mig meget, hvis Michel for alvor skæver til det, når holdet skal sættes. 

Kampbilledet bør være tydeligt for enhver, men jeg minder om Real Sociedads gode præstationer på bolden mod de store i både La Liga og Champions League, så måske vi får en lille overraskelse her?

Lisbergs bud: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Villarreal – Cádiz X (1-1)

Søndag d. 4. februar kl. 14:00

Den gule ubåd var den ene deltager i en af de mest mærkværdige kampe, jeg nogensinde har set. Opgøret ude mod Barcelona, hvor de førte 2-0, kom bagud 3-2, for så blot at vende det til 5-3 helt til sidst. En kamp hvor Alexander Sørloth spillede sin måske bedste fodbold i karrieren.

En vigtig sejr, der gav lidt luft i bunden, og hvor de var virkelig gode i omstillingerne, men det var så tilpas meget en freak-kamp, at jeg ikke synes, vi skal læse for meget ind i den sejr. Villarreal har fortsat et væld af skader og lukker mange mål ind og mod et Cádiz-hold, der i Pellegrinos debut lykkedes med at få 0-0 mod Athletic, så kan jeg ikke se et mere typisk udfald, end at Cádiz også får point i keramik-byen. Det dog taler imod spillet, at Fali og Rubén Alcaraz er i karantæne, men Villarreal har også skader til flere profiler (Parejo, Foyth, Pino, Pedraza).

Lisbergs bud: X’et til odds 3,85 – SPIL HER >>*

Osasuna – Celta Vigo 1 (2-0)

Søndag d. 4. februar kl. 16:15

Pilen peger fortsat den forkerte vej for Celta Vigo, der senest tabte med 1-0 mod topholdet Girona. Og er vi derhenne, hvor et nederlag mod Osasuna kan få bestyrelsen til at klippe det sidste af den tyndslidte snor, som Benítez fortsat holder fast i? Der er nogle ikke uvæsentlige  økonomiske konsekvenser ved en fyring af spanieren, men på den anden side har de næppe råd til at lade vær, sådan som spillet er for tiden.

Hos Osasuna sidder Jagoba Arrasate lidt mere sikkert i det, og jeg synes faktisk, han går lidt under radaren i forhold til at give sit mandskab stabilitet i ligaen. Arrasate, der efterhånden har været i Osasuna siden 2018, men hvis kontrakt udløber til sommer. For mig at se burde Osasuna forsøge at forlænge, for med Arrasate ved de præcis, hvad de får, og det kunne meget vel være de dyder, der kan give dem en sejr mod Celta Vigo og næsten egenhændigt sikre dem overlevelse. Rubén Peña og Ezequiel Ávila er begge ude med skader, mens Unai Garcia er i karantæne efter udvisningen mod Barcelona, hvor Osasuna forsvarede sig fint og med lidt mere held havde fået det ene point.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,35 – SPIL HER >>*

Real Betis – Getafe 1 (1-0)

Søndag d. 4. februar kl. 18:30

Altimiras scoring kort før pausen var nok til at sikre Betis de tre point ude mod Mallorca, og dermed fik de den anden sejr i de seneste tre kampe. Spillet – og resultaterne – et fortsat et godt stykke fra niveauet i efteråret, da de var bedst, men det er positivt, at Fekir er begyndt at få en mere fremtrædende rolle igen efter sit lange skades fravær.

Søndag gælder det Getafe, og ikke mindst duoen Greenwood-Mayoral, men det ligner et opgør, som de kan sætte sig på. Ikke mindst fordi Getafe har en kamp mod Real Madrid sent torsdag aften, som jeg forventer kommer til at koste dem kræfter.

Hjemmeholdet er fortsat lidt tyndt besat på den centrale og defensive midtbane, ligesom de længere fremme lider lidt under, at Willian José nu er oppe på otte La Liga-kampe uden at score. Men en enkelt scoring, ganske givet signeret af Isco, kan også godt række til en ny sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Atlético Madrid 1 (2-0)

Søndag d. 4. februar kl. 21:00

For tredje gang inden for tre uger mødes Real Madrid og Atlético igen. De to seneste kampe er begge endt med forlænget spilletid, hvor de har taget en sejr hver, så hvad har vi i vente denne gang? Inden jeg dykker ned i analysen, så husk på, at Real Madrid er i aktion torsdag aften i endnu et Madrid-derby, så hold for en god ordens skyld øje med, hvordan de kommer ud af det opgør. Både i forhold til skader, men også om Tchouameni skulle få sit femte gule kort og komme i karantæne.

I de tre kampe mellem de to indtil videre har vi set nogenlunde samme gameplan fra Atlético. Et voldsomt pres fra start af for at ryste Real Madrid. To gange med mål inden for de første syv minutter til følge. Og når nu Real Madrid indkasserede tidligt i hjemmekampen mod Almería, senest de spillede på Bernabéu, så ville det da være oplagt at kopiere den filosofi.

Men det gør Simeone ikke. For det gør han sjældent, som i næsten aldrig, på udebane. Og det er en skam, for vi så mod Valencia, hvor ekstremt et pres de kan sætte deres modstandere under, når de virkelig folder sig ud, mens de mod Rayo var lidt mere tilbageholdende, i en kamp hvor de dog også sparede et par profiler, men hvor Depay alligvel sikrede dem sejren helt til sidst.

Men til dette opgør vil det undre mig meget, hvis de går højt op på Real Madrid, og jeg forudser derfor mere et kampbillede som i opgøret ude mod Barcelona, hvor de i første halvleg var meget tilbageholdende.

Hos Real Madrid er jeg spændt på, hvordan de blander kortene på den centrale midtbane, og hvordan de får lukket af for Atléticos wingbacks, der har voldt dem store problemer i de sidste par kampe. Og så er det ikke nødvendigvis en fordel, at Morata meldes ude, da jeg tænker, at Rüdiger og Nacho får deres sag for at skulle dæmme op for Griezmann og Depay.

De seneste par kampe mellem de to har været voldsomt underholdende, men med Atleticos formodede tilgang til kampen her, tror jeg desværre for underholdningsværdien, at det denne gang bliver mere låst.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – Sevilla 1 (2-0)

Mandag d. 5. februar kl. 21:00

Hvem skal dog redde Sevilla? Jeg spørger, fordi jeg oprigtigt er i tvivl. Selv Mendilibar kunne i nuværende forfatning ikke gentage sidste års bedrifter og give andaluserne, hvad de har brug for. Nuvel, 1-1 hjemme mod Osasuna var jo ikke en katastrofe, men det rykkede heller ikke for alvor noget i stillingen, hvor de stadig er en del af nedrykningskampen, og måske var det netop det, sammen med nogle rare penge, der fik Ivan Rakitic til at sige farvel og i stedet smutte en tur til Saudi-Arabien. En ledertype væk, og til denne kamp er de i stort underskud af dem. Suso fik rødt kort senest og er i karantæne her, ligesom Sergio Ramos er det efter for mange advarsler, mens Gudelj fortsat er skadet. Måske godt det samme, da de heller ikke ligefrem har formået at få Sevilla op af suppedasen.

Rayo fik i weekenden point ude mod Real Sociedad, og det var i sig selv rigtig positivt, men det var sjette kamp ud af de seneste syv, at de ikke formåede at score, så der er grund til bekymring. Også selvom de kom på tavlen i 1-2-nederlaget mod Atlético onsdag aften. Men de bør kunne få plads til at komme af sted i omstillingerne, og på et tidspunkt kommer Izi vel også i omdrejninger igen, selvom han godt nok kæmper med det for tiden.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar