18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 21. runde i La Liga d. 19 – 22. januar 2024

Kan Almería igen drille et tophold, rejser Barcelona sig efter krisemøde, og hvem stopper en flyvende Diego Lopez hos Valencia? Nicolai Lisberg ser fra bopælen i det spanske nærmere på 21. spillerunde i La Liga, hvor Atlético måske skal til at frygte for sin plads i top 4.

(Foto: IMAGO / NurPhoto)

Deportivo Alavés – Cádiz 1 (2-0)

Fredag d. 19. januar kl. 21:00

Havde du spurgt mig for et par uger siden, hvem der ville overleve af de to hold i La Liga, havde mit bud været Cádiz. Men meget kan ændre sig på et par uger, og det er ikke kun pointene, men også spillet, der gør, at jeg nu i stedet ser Alavés’ vej. Således også i dette opgør, der sparker 21. runde i gang i La Liga. For Cádiz er et hold i problemer, senest illustreret ved 1-4-nederlaget til Valencia på hjemmebane, hvor de indkasserede efter omstillinger og store uoverensstemmelser i defensiven.

Alavés fik omvendt en flot sejr ude mod Sevilla, og så lever de måske nok med, at ottendedelsfinalerne i Copa del Rey blev endestationen, da de tabte til Athletic. Jeg vil ikke gå så langt, som at sige at hjemmeholdet er store favoritter mod et gæstende mandskab, der har Sobrino i karantæne, men de har gode muligheder for at lægge Cádiz og næsten også bunden tæt på endegyldigt bag sig med en sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – Las Palmas 1 (1-0)

Lørdag d. 20. januar kl. 14:00

Efter nederlaget til Barcelona var Las Palmas tilbage i sejrherrens rolle, da de sendte Villarreal hjem med et 3-0-nederlag. En sejr der blev til efter to scoringer fra Kirian Rodriguez, samt et mål fra debutanten Juan Herzog, men hvor de også var heldige i et par situationer med ikke at indkassere. 
Det er to forskellige spillestile, der står overfor hinanden lørdag, men det er to hold, der begge har haft meget klare filosofier og som også har haft succes med dem.

Las Palmas’ flotte sæson beror primært på en god hjemmebane, og da de har Araujo i karantæne, så ser jeg i sidste ende hjemmeholdets vej, selvom de må undvære Kike Pérez og Pathé Ciss.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Villarreal – Mallorca 1 (1-0)

Lørdag d. 20. januar kl. 16:15

På et tidspunkt i sæsonen var Filip Jørgensen den målmand med flest redninger, men det var ikke meget, han tilføjede til den statistik i seneste runde, da vi Villarreal tabte med 3-0 til Las Palmas. Ret skal være ret, den danske målmand fik heller ikke alverdens hjælp af sit forsvar, og det har været en problematik, der har stået på gennem hele sæsonen for Den Gule Ubåd. 

Så er der anderledes struktur over Mallorcas defensiv, hvilket måske også er lettere, når man forsvarer sig med op til ti mand, og hvad giver det så for et kampbillede lørdag? Jeg tror, at vi vil se hjemmeholdet være klart mest på bolden, og så vil Mallorca prøve at slå kontra, når muligheden byder sig. 

Med Villarreals defensive problemer som forklaret, kunne det jo være oplagt at spille på mål til Mallorca, men gæsterne er ikke videre farlige, og deres kampe har en notorisk lav score. Hjemmeholdet bør kunne tage tre point, men nogen fest fast på Estadio de Ceramica bliver det næppe mellem to hold, der begge er uden flere profiler.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Valencia – Athletic Club 2 (0-2)

Lørdag d. 20. januar kl. 18:30

Det blev Valverdes mandskab, der vandt sidste weekends store slag, og med ni point til forskel ned til rivalerne, så kan vi godt konkludere, at Baskerlandets bedste hold i denne sæson er Athletic Club. Berenguer blev dobbelt målscorer i den kamp, og så gjorde det mindre, at Oyarzabal reducerede til sidst for Real Sociedad.

Valencia og en flyvende Diego López var virkelig gode mod Cádiz, men røg omvendt skuffende ud af pokalen med nederlag hjemme mod Celta Vigo, men ellers er jeg ret begejstret for den måde, som de tager sig ud på fortiden. De har ligesom gæsterne i grove træk alle mand klar, men jeg synes Athletic tager sig ud som et bedre hold, hvis bundniveau er væsentligt højere, så Barajas unge hær får ikke point lørdag.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,22 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Real Sociedad 2 (1-2)

Lørdag d. 20. januar kl. 21:00

Jeg tror godt, at vi kan konkludere, at top fire røg i sidste weekend, da Real Sociedad tabte Baskerderbyet mod Athletic med 2-1. Der er for mange hold foran dem i tabellen, de har også stadig Champions League at fokusere på, men derfor skal de selvfølgelig gerne til igen at ramme formen i den hjemlige liga. Gør de så det mod Celta Vigo?

Begge mandskaber gik videre i pokalen i denne uge, og det er efterhånden lige før, at Benítez’ Celta er inde i en stime. En positiv en, vel at mærke.

Som flere gange proklameret i disse optakter, har Real Sociedad problemer, når de skal skabe kampene mod de mindre hold, da de mangler manden med målene helt fremme, og derfor har de været en tur i Union Berlin for at hente Sheraldo Becker med hjem. Han starter dog næppe inde i kampen her, hvor jeg godt kan se Celta blive for overmodige og give gæsterne den plads, der gør, at de kan afgøre kampen til egen fordel.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,40 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Osasuna – Getafe 1 (1-0)

Søndag d. 21. januar kl. 14:00

De viste sig godt frem Osasuna i semifinalen mod Barcelona, men det hjalp lige lidt, og efter exit i pokalturneringen, er der nu fuldt fokus på La Liga. Det er da også for Getafe, der lidt overraskende, og også skuffende, røg ud af pokalturneringen mod Sevilla tirsdag aften med et 1-3-nederlag på hjemmebane.

Så hvem får bedst børstet midtugens skuffelser af sig? Buddet herfra er, at det gør hjemmeholdet. De har mest brug for point, og så har Getafe Damian Suárez, Jaime Mata og Latasa i karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Almería 1 (4-0)

Søndag d. 21. januar kl. 16:15

I en runde, hvor Real Madrid mistede førstepladsen, er det alligevel på sin plads at udnævne klubben som sidste uges store vinder. For mens de selv gjorde rent bord i Saudi-Arabien med sejr i den spanske Super Cup efter en opvisning mod Barcelona i finalen, så fik de også en hjælpende hånd fra netop Almería, der lidt overraskende fik uafgjort 0-0 mod Girona i sidste weekend.

Almería spillede rigtig fint i det opgør, men det får mig alligevel ikke til at tro på, at de skulle kunne hamle noget op mod Real Madrid på Bernabéu. Ancelottis hold rammer virkelig noget stort for tiden, og selv hvis de foretrukne 11 ikke leverer, så er der så meget kvalitet på bænken, at det så rigeligt rækker til en sejr mod Almería, der dog kan glæde sig over, at angriber Luis Suárez gjorde comeback i seneste weekend.

Real Madrid er torsdag, efter disse linjer skrevet, i aktion mod Atlético i Copa del Rey, så hold øje med, om de skulle løbe ind i skader. Men selv med et par trætte spillere, såfremt Ancelotti ikke roterer på alle positioner, skal kunne tage sejren, og en komfortabelt en af slagsen, mod bundproppen, der har Baptistao ude med karantæne.

Lisbergs bud: Real Madrid -3 (EH) til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Real Betis – FC Barcelona 2 (1-2)

Søndag d. 21. januar kl. 18:30

Skal vi finde den positive vinkel, så var det, at Barcelona for første gang i 20 kampe lykkedes med at vinde med to eller flere mål i samme kamp, da de besejrede Osasuna i semifinalen, men det faktum overskygges naturligvis af den blege indsats, de leverede i finalen mod Real Madrid søndag aften. 

Her var der ganske enkelt klasse forskel, og særligt Vinicius Junior gjorde, hvad der passede ham mod en Ronald Araujo, der havde det rigtig svært på højre backen. Han ryger formentlig tilbage i midterforsvaret til kampen mod Betis, og så er spørgsmålet, om Cancelo skal ind på højre back, hvilket i givet fald koster Andreas Christensen en tur på bænken.
Der har været krisemøde i denne uge i Catalonien, hvor der har været mulighed for at rense luften, og så må vi se, om det gør en forskel ude mod Betis, der fik en vigtig sejr senest, naturligvis på scoring af Isco, men som har haft det svært den seneste måneds tid godt og vel, og som har et væld af skader til denne kamp.

Varede fodboldkampe kun 45 minutter, så lå Barcelona nummer 14 i tabellen, så det giver anledning til at prøve et satset spil på, at de igen får det svært i første halvleg, men at de alligevel tager sejren.

Lisbergs bud: HT/FT 1/2 til odds 22,50 – SPIL HER >>*

Girona – Sevilla 1 (1-0)

Søndag d. 21. januar kl. 21:00

Jeg ved ikke, om Michel ligefrem forregnede sig, men hans udskiftninger i opgøret mod Almería var af mindre heldig karakter. Derfor var det faktisk heller ikke ufortjent, at La Ligas tophold ikke fik mere end 0-0 med fra turen til det sydspanske. 

Det kunne endda have været gået helt galt, da Almería i det opgør havde nogle store chancer i slutningen af kampen, efter at David Lopez blev udvist for en nødbremse. Han er derfor ude af dette opgør mod Sevilla, akkurat som Aleix Garcia fortsat er det. 

Quique Sanchez Flores’ mandskab er en spøjs størrelse. Fredag tabte de hjemme mod Alavés for første gang siden 1954 i en på alle måder dårlig indsats, men tirsdag gik de så videre i Copa del Rey efter sejr ude mod Getafe. De har faktisk været gode i kampe mod de store hold i sæsonen, når de kan stå dybt og forsvare sig, men jeg tror på, at revanchelysten Girona-hold tager sejren, selvom de måske skal kæmpe lidt mere for det.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Granada – Atlético Madrid 2 (0-3)

Mandag d. 22. januar kl. 21:00

Er det lige før, at torsdagens kamp mod Real Madrid i pokalturneringen er vigtigere for Atletico Madrid, end opgøret mod Granada mandag aften? Jeg tror i hvert fald, at duellen mod naboerne kommer til at trække tænder ud, men omvendt kan Simeone ikke tillade sig at sælge kampen mod Granada, da det ligner en hård kamp for at komme i top 4, efter Athletic også har meldt sig ind i den kamp.

Sidst vi så Atlético i aktion var i deres semifinale i Super Cuppen, og der var de rigtig gode offensivt, men mistede lidt momentum i den forlængede spilletid i forhold til kræfter, der slap op. Det behøver de ikke være bekymret for mod Granada, og det kan sagtens vise sig som en fordel, at hjemmeholdet formentlig gerne vil lidt frem på banen for at spille sin chance.

Griezmann er nu klubbens mest scorende spiller nogensinde, og han er stadig et godt bud på La Ligas bedste spiller, og sammen med Morata kan han sagtens lukrere på den plads i bagrummet, jeg forestiller mig opstår, såfremt det ikke lykkes for Granada at komme foran.

Lisbergs bud: Atlético Madrid -1 (EH) til odds 2,76 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar