18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 20. runde i La Liga d. 8. – 10. januar 2022

Corona, corona, corona. Ny runde, samme problem. La Liga er hårdt ramt, men der er masser af god bold i vente, når 20. runde løber af stablen. Nicolai Lisberg guider dig gennem alle opgør, hvor vi blandt andet kan se frem til Real Madrid mod Valencia, mens Villarreal møder Atlético Madrid.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Levante – Mallorca 1 (2-1)

Her få dage inde i det nye år må den hurtige konklusion være, at 2022 ikke ser ud til at blive bedre end 2021, hvis man har en forkærlighed  for Levante. De var i hvert fald aldrig i nærheden af point mod Villarreal, hvor to hurtigt indkasserede mål lagde grundstenene til et 5-0-nederlag.

Så var der, spillemæssigt om ikke andet, mere at være begejstret for hos øboerne fra Mallorca, der godt nok tabte, men ydede find modstand mod et Barcelona-hold, der var ramt af flere fravær. Så bør det alt andet lige ikke ende med point til Mallorca mod et hold, der endnu har til gode at vinde i denne sæson?

Måske, men der var fremgang i kampen mod Valencia, selvom de tabte derbyet, og Levante, trods den seneste ydmygelse, virker på vej frem. Clerc sidder over for hjemmeholdet grundet karantæne, mens Dani Rodríguez har raget for mange gule kort sammen hos gæsterne. Morales, Vukcevic og Son er tvivlsomme for Levante grundet corona.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Celta Vigo X (1-1)

Iago Aspas. Jeg skriver sjældent digte og endnu færre om mandlige fodboldspiller, men Iago Aspas får mig til at overveje at gøre en undtagelse. For selvfølgelig var det Celtas talisman, der med to scoringer var afgørende, da de tog en overraskende sejr ude mod Betis.

I sidste sæson så vi Celta blomstre i foråret, så var den flotte gevinst i Andalusien et vidnesbyrd om, hvad vi har i vente? Det får vi måske svar på lørdag, når de denne gang skal til San Sebastian. Real Sociedad var måske lidt uheldige med kun at få 1-1 mod Alavés, men tilbage står, at de fortsat ikke har vundet en ligakamp siden den 7. november. To hold der i skrivende stund ikke har corona-problemer.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Granada – FC Barcelona X (1-1)

Man kan vælge at se det fra to sider. Det var jo positivt, at Barcelona fik de tre point og holdt nullet i en kamp, hvor de havde skader, karantæner og corona at forholde sig til. Omvendt var indsatsen igen ikke videre god, og det var kun en jernarm fra ter Stegen, der i de døende sekunder forhindrede Mallorca i at få en udligning.

Positivt er i øvrigt igen ordet, der fylder op til denne kamp, hvor der er flere nye smittede. Otte spillere er i skrivende stund ramt af corona hos gæsterne, mens fire spillere risikerer at miste kampen grundet sygdom hos Granada. Busquets er tilbage og giver lidt tiltrængt rutine til et ungt hold, men det er stadig et Barcelona-hold, der er meget langt fra topform og idealopstilling, hvorfor jeg har svært ved at forstå, at bookmakerne gør dem til så store favoritter.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,05 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Valencia 1 (3-2)

I Danmark synger vi om, at julen varer til påske, mens den i Spanien kun varer til og med Tre Konger. Real Madrid virkede dog fortsat til at være på ferie, som Ancelotti formulerede det efter det skuffende nederlag mod Getafe i den første kamp i 2022. En kamp hvor ikke meget gik Real Madrids vej, og hvor den individuelle klasse hos de forreste udeblev. Det var en kamp, hvor de måtte undvære Vinicius Junior, der var smittet med corona, og brasilianeren er i skrivende stund tvivlsom til dette opgør mod Valencia.

I det meste af 2021 har jeg haft en følelse af, at Real Madrid fik flere point, end de egentlig spillede til, og måske var det lidt af det, vi så mod Getafe. Hjemme er de dog ubesejret i de seneste 19 kampe, og de møder et Valencia-hold, der kom skidt fra land med et 2-1-nederlag mod Espanyol, efter Hugo Duro blev udvist i det opgør, hvorfor han også glipper dette opgør.

Lisbergs bud: BTS i første halvleg til odds 4,70 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – Real Betis x (1-1)

To hold der begge indledte 2022 med et 2-0-nederlag. Rayo forventeligt ude mod Atlético Madrid, mens det var anderledes skuffende, at Betis måtte se sig besejret hjemme mod Celta Vigo. Holdet fra Madrid er dog fortsat både La Ligas og Europas bedste hjemmehold, så kan de tage den niende sejr i ti forsøg, når Betis kommer på besøg?

Jeg har været ekstremt positivt overrasket over det høje bundniveau, Pellegrino har fået ind på Betis, seneste kamp mod Celta fraregnet, og de er – i øjeblikket om ikke andet – lige så hårdt ramt af fravær som hjemmeholdet, der har flere ude med corona, mens Willian José er ude med en skade. Det ligner umiddelbart en helt lige duel.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Sevilla – Getafe 1 (1-0)

Fem point forskel og en kamp i baghånden. Sevilla er i allerhøjeste grad med i mesterskabskampen efter netop weekendens modstander i senest runde sendte Real Madrid hjem med et nederlag på 1-0, mens Sevilla sejrede med de samme cifre mod Cádiz. Thomas Delaney og co. er fortsat ubesejret hjemme på Ramón Sánchez Pizjuán, og den statistik bør heller ikke komme i fare, selvom Getafe tjekker ind med fornyet selvtillid i bagagen. Sidste rundes sejr sendte dem nemlig over stregen, og de er faktisk et af ligaens mest formstærke hold. 

Seks kampe i træk uden nederlag lyder bedriften for Quique Sanchez Flores, der har forvandlet Getafe, siden han overtog i begyndelsen af oktober. Af samme grund tror jeg heller ikke, Sevilla får det let, men de tager en sejr, også selvom det nok bliver uden alverdens mål mellem to mandskaber, der begge ved, hvordan man skal forsvare sig. Sevilla med det bedste forsvar og Getafe med det femtebedste til trods for en placering lige over stregen. Begge hold har flere på vippen, men Olivera og Arambarri er med sikkerhed ude for Getafe, da de har karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,61 – SPIL HER >>*

Deportivo Alavés – Athletic X (0-0)

Oihan Sancet. Har Athletic endelig fundet den målscorer, der kan løfte denne trup væk fra middelmådighed? En kamp gør det ikke alene, men det var om ikke andet noget af en præstation, da han med et hattrick sænkede Osasuna i seneste runde.

Nu venter der et baskisk derby for Athletic og Marcelino, der med et par flotte sejre igen er ved at kravle lidt op i tabellen. Hos Alavés kravler de også, men lidt langsommere, da de fortsat er under stregen a point med Elche inden denne runde. Hjemmeholdet har modsat gæsterne en målgaranti i front, da Joselu nu er oppe på ti scoringer i ligaen, efter han nettede mod Real Sociedad. Gæsterne er favorit, men der er stadig store udfald, så jeg går med en pointdeling, i en kamp hvor særligt Athletic er ramt af corona.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,61 – SPIL HER >>*

Osasuna – Cádiz 1 (1-0)

To af La Ligas dårligst præsterende mandskaber netop nu, og to hold der har meget svært ved at vinde. Osasuna som den største skuffelse, selvom de fortsat er over stregen takket være deres flotte start på sæsonen.

Lidt kuriøst er både Cádiz og Osasuna bedst ude, så det giver måske gæsterne en lille fordel, men jeg hælder fortsat mest af alt til en hjemmesejr, i hvad der ligner et målfattigt opgør. Osasuna har Adriane Hernández tvivlsom, mens Ezequiel Ávila er ude med karantæne. Hos Cádiz er der i øjeblikket tre spillere smittet med corona, mens Choco Lozano fortsat er ude med en skade.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Villarreal – Atlético Madrid X (1-1)

Efter fire nederlag på stribe fik de forsvarende spanske mestre endelig en sejr, da de forholdsvist overbevisende slog Rayo Vallecano med 2-0 efter to scoringer fra Angel Correa. Overbevisende må det også siges at være fra Villarreals side, da de fuldstændigt tilintetgjorde Levante med 5-0, i et opgør hvor Gerard Moreno blev dobbelt målscorer.

Den gule ubåd er endelig på vej op til overfladen, og de kan faktisk komme blot et enkelt point efter Atlético, skulle de tage de tre point mod Simeones mandskab søndag aften. Det er dog ikke noget, de har tradition for de senere par år, men de får næppe en bedre chance end denne, da Atlético udover spillemæssige problemer også har flere fravær, der svækker holdet gevaldigt. Blandt andet er Simeone uden Suárez og Giménez, der begge har karantæne, mens Savic er skadet. Hos Villarreal er det primært corona, der skaber bekymring. Vil en pointdeling være helt skidt?

Lisbergs bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Espanyol – Elche 1 (2-0)

Oprykkerne kan nu også vinde ude, eller de fik i hvert fald tre point mod Valencia, i et opgør hvor de ikke var helt uheldige med et par afgørende dommerkendelser, der gav dem sejren, efter de ellers var bagud 1-0 indtil kampens slutfase. Elche havde ikke marginalerne, eller dygtigheden, til at besejre Granada, hvorfor de fortsat hænger fast i bunden, hvor det kun er bedre målscore, der holder dem over stregen. Espanyol har særligt hentet deres point på hjemmebane, og selvom Elche sagtens kan volde dem problemer, så er de favorit til igen at tage tre point. Ikke mindst fordi Diego González og Fídel begge er ude med karantæne hos Elche.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar