18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 2. runde i La Liga d. 18. – 21. august 2023

Nicolai Lisberg tuner ind på mandagens to opgør fra La Liga. Alaves tager imod Sevilla kl. 19:00, mens Granada og Vallecano mødes kl. 21:30.

Sevilla kommer direkte fra et Super Cup-nederlag på straffespark til Manchester City. Foto: IMAGO / Raddad Jebarah

Sevilla kommer direkte fra et Super Cup-nederlag på straffespark til Manchester City. Foto: IMAGO / Raddad Jebarah

Mallorca – Villareal  1 (1-0)

[Fredag d. 18. august kl. 19.30]

Jeg burde jo vide bedre, end sådan ukritisk at hoppe med på Villarreal-vognen i deres første kamp i La Liga mod Real Betis på hjemmebane. For det opgør var næsten selve definitionen af Villarreal. Skal vi starte med den positive danske vinkel, så var det, at Filip Jörgensen fik chancen fra start i målet. Han var chanceløs ved Betis’ to scoringer og havde faktisk et par ganske fine aktioner i den kamp.

Med nederlaget fik Quique Setíen lige præcis den form for start, der gør, at han meget vel kan blive første trænerfyring i denne sæson, og da særligt hvis det går, som jeg forventer i fredagens første kamp. For der er ikke mange andre hold, det skulle måske lige være Getafe, det passer Villarreal dårligere at stå over for. Mallorca er eminente på hjemmebane til at holde modstanderne fra chancer, og i sidste sæson havde de den næstbedste defensiv i ligaen på eget græs med kun 12 indkasserede mål. 

Deres trup er skadesfri, mens Villarreal måske igen må undvære Yeremy Pino.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,90- SPIL HER >>*

Valencia – Las Palmas 2 (0-1)

[Fredag d. 18. august kl. 21.30]

Der er fortsat liv i den syge patient. Således må overskriften lyde, efter Valencia i sæsonåbningen slog Sevilla på udebane på en sen scoring af Guerra Moreno. En vigtig start for Valencia, i hvad jeg dog forestiller mig fortsat bliver en lang sæson.

Nu gælder det så oprykkerne fra Las Palmas, der fik 1-1 i deres første kamp tilbage i La Liga mod Mallorca. Jeg har en nogenlunde fidus til holdet fra Gran Canaria, da de har en solid defensiv, og de kommer med et klart koncept. Efter den flotte åbningssejr er Valencia naturligvis favorit, men det er ikke altid, de befinder sig specielt godt i den rolle. Las Palmas kommer til at lukrere på omstillinger, så der er om ikke andet noget i matchuppet, der godt kan indikere, at vi muligvis kan få en velbetalt overraskelse her.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 4,95 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Celta Vigo 1 (2-0)

[Lørdag d. 19. august kl. 17.00]

En af de store skuffelser fra første spillerunde i La Liga. En ny træneransættelse og positive vinde gør det tilsyneladende ikke alene, for det var en bleg indsats fra Celta Vigo, der indledte sæsonen hjemme mod Osasuna med at tabe 2-0. 

Real Sociedad var ikke meget bedre, da de kun fik 1-1 mod Girona, i en kamp hvor de ikke skabte alverden. Blandt andet var Oyarzabal en smule anonym, og han er stadig et stykke fra det niveau, han viste inden sin alvorlige skade. Det ændrer dog ikke ved, at Real Sociedad igen må påtage sig favoritrollen. Særligt hvis det lykkes at få Mikel Merino klar, efter han glippede den første kamp i sæsonen. Celta har på nær Marchesin alle mand klar.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Almería – Real – Madrid 2 (1-3)

[Lørdag d. 19. august kl. 19.30]

Det var en overbevisende præstation, som Real Madrid leverede i Baskerlandet, da de vandt den første kamp i sæsonen med 2-0 i Bilbao. Især var det overbevisende, fordi de kort inden det opgør fik bekræftet deres værste frygt. Nemlig, at Thibaut Courtois’ skade var en korsbåndsskade, hvorfor han er ude det næste lange stykke tid.

I kampen mod Athletic stod Lunin, men siden da er Kepa hentet til på leje, og han forventes at begynde inde, når Madrid skal en tur til Almería. Jeg har været lidt skeptisk omkring Real Madrids manglende angriber i min optakt til denne sæson, og selvom de scorede to gange i første runde, så synes jeg, at der manglede bevægelse inde i feltet. For vi skal ikke glemme, at første mål kom efter en vunden tackling i feltet, mens det andet blev scoret efter et hjørne, som Bellingham ramte på en måde, der snød Simon.

Almería tabte lidt skuffende hjemme til Rayo Vallecano, og måske de mangler den angriber, der kan udfylde skoene og gå i fodsporene på Darwin Nuñez, Sadiq og El Bilal Touré. Med særligt Ramezani har de dog stadig fart at byde ind med, og det kan godt volde Real Madrid problemer, akkurat som det gjorde det på samme tidspunkt i sidste sæson, men Ancelottis mænd får alligevel den anden sejr i sæsonen.

Lisbergs bud: Almería fører ved pausen til odds 6,60 – SPIL HER >>*

Osasuna – Athletic Club X (1-1)

[Lørdag d. 19. august kl. 21.30]

Et baskisk derby mellem to klubber, der indirekte har kæmpet en kamp om pladsen i Conference Legaue henover sommeren, da Osasuna først blev udelukket af UEFA for så alligevel at blive lukket ind. De to mødtes i øvrigt også i semifinalen i pokalen sidste sæson, hvor Osasuna tog sejren, og de har faktisk haft overhånden over storebror.

Osasuna lagde flot fra land med 2-0 ude mod Celta Vigo, mens Athletic tabte til Real Madrid, i en kamp hvor jeg havde forventet mere fra deres side, særligt offensivt. Det ligner et helt åbent opgør, hvor jeg har svært ved at udpege en favorit, og derfor går jeg med et X.

Gæsterne har fortsat Yeray Álvarez ude.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Girona – Getafe  (0-0)

[Søndag d. 20. august kl. 17.30]

Så kender vi Getafe igen. Efter et par år med et mislykket forsøg på at videreudvikle filosofien er de nu tilbage til det, vi kender dem som. Det beskidte hold, hvor de virker mere opsatte på at bryde rytmen i spillet end at skabe en kamp. Nogle hader det, men jeg er personligt glad for, at vi får lidt diversitet ind i ligaen, og det er imponerende, hvordan Bordalas igen har formået at sætte sit aftryk på holdet.

I kampen mod Barcelona rørte de ikke bolden alverden, men  gjorde det til en kamp på nærkampe med tre røde kort til følge. Nu gælder det et andet catalansk hold, når turen går til Girona, der fik et flot point ude mod Real Sociedad i deres første kamp på et mål af den tidligere Superliga-spiller Artem Dovbyk. Girona var virkelig stærke hjemme i sidste sæson, hvor de blot scorede to mål færre end Barcelona, men kan de nedbryde Bordalás Getafe-hold? 

Det er kun anden  runde, men begge hold er allerede ramt af en del fravær. Hos hjemmeholdet er de potentielt uden seks spillere, mens antallet hos Getafe er syv. Heriblandt Jamie Mata, der er i karantæne, mens det er skidt nyt, at Djené er tvivlsom, da han døjer med muskelproblemer.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Barcelona – Cádiz 1 (2-0)

[Søndag d. 20. august kl. 19.30]

Der var undskyldninger nok fra Xavi, da Barcelona kom lidt hakkende fra land med 0-0 ude mod Getafe. Men det var i høj grad selvforskyldt, så i stedet for at lede efter dommerfejl, så bør de stedet se indad og se på, hvad der ikke fungerede i det opgør. Der er ingen tvivl om, at Dembélés afgang har svækket Barcelona, da de nu mangler den ekstra kvalitet i udfordringerne, som franskmanden havde på kanten. Raphinha gjorde det ikke just nemmere for sig selv eller holdkammeraterne ved at blive udvist efter godt 40 minutters spil, og han er derfor også ukampdygtig i kampen mod Cádiz. 

I sidste sæson indledte Barcelona også med 0-0, og der endte det jo som bekendt meget godt, så vi skal heller ikke gøre situationen værre, end den er. 

Cádiz var til gengæld præcis, som de plejer at være. Gode i defensiven og farlieg på de få muligheder, de kunne opstøve. De har tidligere leveret store præstationer mod nogle af de største hold, heriblandt en meriterende sejr på Camp Nou for et par sæsoner siden. Denne gang spilles kampen dog på Olympiske Stadion, da Camp Nou er under ombygning, så måske vi her for første gang får et fingerpeg om, hvad det kommer til at betyde for FC Barcelona denne sæson, at de er forvist fra egen hjemmebane. 

Defensivt så Barcelona solide ud mod Getafe, med endnu et clean sheet, og finder de løsningerne på den sidste tredjedel, så tager de også en sejr, uden de dog formentlig kører Cádiz over. Bemærk i øvrigt, at Xavi ikke er med på bænken, da han har fået to spilledages karantæne efter sin udvisning.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 2,36 – SPIL HER >>*

Real Betis – Atlético de Madrid 2 (1-2)

[Søndag d. 20. august kl. 21.30]

Velsagtens det mest interessante opgør, vi har i vente i denne runde. To hold, der lagde fra land med sejre. Real Betis med en sen scoring i udekampen mod Villarreal, mens Atletico hjemme vandt med 3-1 mod Granada.

I den kamp scorede både Morata og Depay – sidstnævnte med rundens mål – og selvom de til tider mistede lidt af kontrollen over den kamp, så var det en fin præstation. Eneste malurt i bægeret var, at Koke måtte udgå allerede efter få minutter. Skaden var dog ikke så slem som først antaget, men han er yderst tvivlsom til opgøret her, hvor også Gimenez fortsat er ukampdygtig.

Hos Betis var det imponerende at se, hvor god Isco var efter et halvt år uden fodbold, da han var banens bedste og til tider spillede på et niveau, som det han viste for et par sæsoner siden med sit gode blik for sine medspillere. 

Atlético er vel svag favorit, og jeg tror også, de tager point, men kan de holde hjemmeholdet fra at score?

Lisbergs bud: BTS til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Alavés – Sevilla 2 (1-2)

[Mandag d. 21. august kl. 19.00]

Oprykkerne kunne ikke stille noget op i kampen mod Cádiz, hvor de ikke formåede at skabe det store. Sevilla var sammen med Real Sociedad for mig den store skuffelse i første runde, og selvom der næppe er pres på efter blot en enkelt kamp, så skal de ikke lige så dårligt fra land som i sidste sæson. De kommer på bagkant af en Super Cup finale mod Manchester City, hvor de spillede en flot defensiv kamp, men i sidste ende tabte på straffe. Et opgør der vidnede om, at Sevilla måske har det bedst mod de større hold under Mendilibar.

I opgøret mod Valencia blev Loïc Badé udvist, så han er ligesom Nioanzou ude af kampen her. Jeg har andaluserne som små favoritter, men synes faktisk, det er et meget lige opgør med tanke på, at onsdagens kamp mod City ganske givet har kostet kræfter.

Lisbergs bud: BTS til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Granada – Rayo Vallecano X (1-1)

[Mandag d. 21. august kl. 21.30]

Runden lukkes af med den sene mandagskamp mellem Granada og Rayo Vallecano. Rayo kom flot fra land med en sejr ude mod Almería, og dermed gjorde Francisco indledningsvist min skepsis til skamme. En enkelt kamp gør det ikke alene, men præstationen var alligevel markant bedre end ventet/frygtet, selvom R.D.T ikke var med, hvilket han i øvrigt heller ikke er her. Det gør heller ikke det store, så længe Izi bare fortsætter formen fra sidste sæson.

Granada havde stor ære af kampen mod Atlético, men et fantastisk spark fra Depay kunne de alligevel intet stille op overfor, så de skal helst på tavlen her. 

Lisbergs bud: X2 til odds 1,43 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra La Liga

Skriv første kommentar

Skriv et svar