18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 19. runde i La Liga d. 31. december – 3. januar 2021/22

Corona spiller et puds hos de fleste trupper i Spanien, og det giver en ekstrem uforudsigelig 19. runde, hvor Sevilla skal forsøge at mindske afstanden til Real Madrid i toppen, mens Atlético jagter første sejr i fem kampe. Nicolai Lisberg er klar med sin rundegennemgang.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Valencia – Espanyol 1 (2-0)

Bagud 0-2 lignede Valencia et hold på vej mod et derby-nederlag mod Levante, men så fik de vendt det til en 4-3-sejr, og dermed har de faktisk kun to point op til en Champions League givende placering. Flere tilbagevendte profiler er en del af forklaringen på, at de har vundet tre på stribe og nu er en af La Ligas mest formstærke hold. 

Det er Espanyol også, hvis vi kun ser på hjemmebaneform. Ude er historien en ganske anden med seks nederlag og tre uafgjorte i ni kampe. Af samme grund ser jeg dem heller ikke kunne stille det store op her. Hjemmeholdet har godt nok Racic i karantæne, ligesom der konstant er rygter om Gayàs fremtid, men det bør ikke forhindre, at de tre point forbliver i Valencia. Særligt ikke fordi der er udfrit coronasmitte hos Espanyol, hvor fire spillere i skrivende stund er smittet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Getafe – Real Madrid 2 (1-2)

Som så mange gange før i denne sæson var Karim Benzema forskellen, da Real Madrid  kort før jul vandt med 2-1 mod Athletic. Særligt det første mål var en ren nydelse af den slags, som vi næsten er blevet forvente med.

Hos Getafe er det måske ikke ordet nydelse, der står skrevet udover det hele, men den lille Madrid-klub skal have ros for at have vendt en svær sæsonstart på hovedet og nu være kravlet over stregen med fem kampe på stribe uden nederlag.

Real Madrids sejr mod Athletic kom i kølvandet på et sandt corona-helvede med flere prominente fravær, men i skrivende stund er det kun Sergio Arribas, der fortsat er smittet, hvorfor Real Madrid næsten har fuld trup til rådighed. Hos Getafe er det et hårdt slag, at Djené er ude med karantæne, og derfor bliver det ganske sandsynligt til det første nederlag i seks kampe, selvom det nok bliver et spinkelt et af slagsen.

*Update: Courtois, Valverde, Camavinga og Vinicius Jr er alle blevet smittet med corona.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Rayo Vallecano 1 (2-0)

Et Madrid-derby halvvejs i sæsonen, hvor det er gæsterne, der sensationelt ligger øverst af de to klubber. Et kæmpende anerkendende nik til dem af jer, der havde forudset det før sæsonstarten.

Rayo Vallecano har været den helt store overraskelse i La Liga og til dels også i europæisk fodbold, og faktisk er de bedste hjemmehold på tværs af alle ligaer. Men nu spilles kampen jo på Wanda Metropolitano, og der er historien en anden.

Hos Atlético er historien til gengæld den samme. De taber, taber og taber. Ja faktisk er de nu oppe på fire nederlag i træk i La Liga, senest med 2-1 mod Granada, hvor de nok en gang ellers kom foran. Det er svært helt præcist at forklare, hvad der går galt, men skader i defensiven er en af forklaringerne, og derfor er det godt nyt, at Savic meget vel kan gøre comeback, mens Giménez fortsat er ude. Formen er ikke i Atléticos favør, men mod udesvage Rayo bliver det endelig igen til tre point.

Lisbergs bud: Atlético fører ved pausen til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Elche – Granada X (1-2)

To scoringer kort efter hinanden var næsten nok til Elche point i udekampen mod Barcelona, men det blev i stedet til et nyt nederlag. Det tredje i fem kampe. Så er situationen anden hos Granada, der nød godt af Atléticos mindre krise og vandt en 2-1-sejr kort før jul. Deres tredje sejr i de seneste fire kampe. Formen siger derfor Granada, og det gør den aktuelle forfatning hos de to mandskaber også. Hjemmeholdet har Enzo Roco i karantæne, Benedetto på skadeslisten og Mojica som tvivlsom, mens fem spillere i øjeblikket er ramt af corona. Hos Granada kan Montoro måske gøre comeback efter at have siddet ude. Det ligner et meget lige opgør, hvorfor jeg har svært ved at forstå, at bookmakerne ser hjemmeholdet som forholdsvis klar favorit.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Alavés – Real Sociedad 2 (1-1)

Holdet fra San Sebastian har fuldstændigt mistet pusten i toppen af tabellen med fire nederlag på stribe og en målscore på 1-10. Af samme grund er de nu også gledet ud af top 4, men kan de komme tilbage igen efter denne runde? For to dage siden ville jeg havde sagt ja, men siden da er antallet af coronasmittede nået op på ni, så det begynder at blev vanskeligt at sammensætte et slagkraftigt hold.

En af årsagerne til Real Sociedads nedtur har været skader centralt til Merino og Silva, men de er begge med søndag aften, hvor gæsterne dog også må undvære sin største stjerne, da Oyarzabal sidder over, da han blev udvist i nederlaget mod Villarreal. Hos Alavés er man nu oppe på fem kampe uden sejr, heraf tre nederlag. Senest med 5-2 mod Villarreal. Det kostede Javi Calleja jobbet, og derfor sidder den tidligere Eibar-træner Jose Mendilibar på bænken i denne runde.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,28 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Real Betis – Celta Vigo 1 (2-0)

Efter fire sejre på stribe gik den ikke længere, da en sen indkasseret scoring betød, at Betis tabte med 3-2 i Bilbao, i et opgør hvor de ellers havde været foran 2-1. En af andalusiernes store evner denne sæson har været stabiliteten, og den får de så mulighed for at vise er intakt, når de hjemme møder Celta i årets første kamp. En kamp der står i coronaens tegn.

Hos hjemmeholdet ser Guardado og Borja Iglesias ud til at misse kampen grundet smitte, mens gæsterne må se bort fra Jeison Murillo, Kevin Vázquez, Brais Méndez, Fran Beltran og Nolito grundet Covid-19. Meget afhænger af, hvordan smitten udvikler sig i de to trupper, men her og nu ser Celta om ikke andet stærkt decimeret ud, selvom det også skal nævnes, at Betis udover de sygdomsramte spillere har Guido Rodríguez i karantæne. Hold øje med smitte og startopstillinger, men vurderingen herfra er, at der skal gå en del galt, hvis ikke Betis tager sejren.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Mallorca – FC Barcelona X (1-1)

1-1 mod Sevilla føltes næsten som en sejr, for det var en af Barcelonas bedste kampe i sæsonen. Men kan de følge op på den præstation, eller var det flotte spil en konsekvens af, at de mødte et hold, der også gerne ville frem på banen? Det er det store spørgsmål forud for deres første kamp i et 2022, der meget gerne skulle vise sig bedre end 2021, hvis catalanerne skal tilbage til toppen af spansk og europæisk fodbold.

Mallorca kan se tilbage på et 2021, der bød på oprykning, men skal 2022 ikke ende med en hurtig retur, skal de snart til at finde formen, og måske de kan drille Barcelona. For gæsterne rejser til ferieøen uden Busquets og Gavi, der begge er ude med karantæne efter for mange advarsler, hvilket kan åbne op for en startplads til Riqui Puig. Udover de to er også Depay, Dest, Roberto, Pedri, Ansu Fati, Braithwaite, Alba, Balde, Alves, Lenglet, Umtiti og Dembele ude af denne kamp.

Som vi så i kampen mod Elche er der fortsat koncentrationssvigt rent defensivt, og det kan blive hjemmeholdets chance for at hente point, selvom også Mallorca har mange fravær.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Villarreal – Levante 1 (3-1)

Fem sejre i træk på tværs af alle turneringer. Nuvel, den ene var mod et Segunda-hold i pokalen, men har Emery endelig knækket koden i forhold til at udfolde truppens store potentiale? De er i hvert fald nu oppe på en niendeplads i en ekstrem tæt subtop, og mod Levante skal det ganske enkelt give yderligere tre point til regnskabet. 

For mens Villarreal virker forvandlet, resultatmæssigt om ikke andet, så er Levante samme gamle Levante, som vi efterhånden har set siden de glippede en plads i finalen i pokalen. 26 kampe i træk er de nu oppe på uden sejr, efter de ellers første 2-0 i derbyet mod Valencia kort inden jul. Til denne kamp har de så Pepelu og Soldado ude med karantæne, så selvom Villarreal efter alt at dømme må undvære Djanjuma, så tager hjemmeholdet en ny sejr. Ikke mindst fordi, Gerard Moreno endelig virker til at være kommet i gang igen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,46 – SPIL HER >>*

Osasuna – Athletic X (1-1)

Der er omtrent lige langt til Champions League som til nedrykning for Osasuna, men man kan ikke undgå at sidde med en følelse af, at de er væsentligt tættere på nedrykning efter en skidt periode med tre nederlag og tre uafgjorte i de seneste seks runder. 

Men er situation så meget bedre hos Athletic, der egentlig spiller ganske fint, men som har store problemer med at score? Den gode nyhed er dog, at Ezkieta, Unai Simón, Iñigo Martínez og Álex Berenguer alle ser ud til at være klar igen efter at have været ramt af corona. Hos hjemmeholdet er fem spillere i øjeblikket ramt, så hold godt øje med, hvordan hele situationen udspiller sig, da det kan rykke på favoritværdigheden. Men det ligner en lige kamp uden alverdens mål mellem to hold, der kæmper lidt med resultaterne.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,13 – SPIL HER >>*

Cádiz – Sevilla 2 (0-2)

Point mod Real Madrid  og Granada i de seneste to runder vidner om, at Cádiz fortsat godt kan knokle et resultat hjem, og det skal de så forsøge at gøre igen, når Sevilla gæster dem mandag aften. Sevilla kunne ikke nedlægge Barcelona og dermed fastholde presset på Real Madrid i toppen, da de faktisk var heldige med at få uafgjort i det opgør, efter Kounde mistede hovedet og kastede en bold efter Alba, der gav ham et rødt kort og karantæne.

Sevilla har i enkelte kampe haft svært ved at nedbryde hold, der står dybt, men de bør kunne tage en sejr mod et ret så skadesramt Cádiz mandskab. Fraværet af en skadet Choco Lozano helt i front er markant, ligesom de også må se bort fra Cala, der er i karantæne. Sevilla har dog også sine skader samt Covid-19 at forholde sig til, og de har ligesom Cádiz potentielt 11 spillere ude af denne kamp, men vi finder stadig fine odds på en sejr til gæsterne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar