18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 18. runde i La Liga d. 19 – 21. december 2023

Bliver det Girona eller Real Madrid, der skal overvintre på førstepladsen, og er Barcelona virkelig det mest uskarpe hold i Europa? Nicolai Lisberg lukker det spanske fodboldår ned med en stor optakt til 18. runde i La Liga.


(Foto: IMAGO / NurPhoto)

Rayo Vallecano – Valencia 1 (1-0)

Tirsdag d. 19. december kl. 19:00

Det var ikke meget, som Valencia havde at byde ind med mod Barcelona, i en kamp hvor de dog også havde et par markante fravær. Så meget mere imponerende var det derfor, at de holdt sig inde i opgøret, indtil Guillamon i det 70. minut sikrede dem et flot point.

En sen scoring var der også i Rayos kamp mod Osasuna, men det var desværre for Rayo til hjemmelavet Osasuna, og dermed tabte de 1-0.

Javi Guerra afsoner fortsat karantæne, ligesom Gayà igen ikke ligner en mand, der kommer i spil, så til trods for god moral hos Valencia senest går jeg med sejr til Rayo.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Getafe 1 (2-1)

Tirsdag d. 19. december kl. 21:30

Der er efterhånden en verden til forskel på Atlético ude og hjemme. På Metropolitano hiver de den ene sejr efter den anden, mens de ude har det svært og for anden gang i træk tabte, da det blev til 0-2 mod Athletic i en ny, undervældende indsats. Nu gælder det så Getafe, der under Bordalas igen har gjort sig fortjent til tilnavnet “Mini Atlético” i forhold til kunsten ud i det at forsvare.

Lørdag kunne de dog også angribe, da de slog Sevilla med 3-0, og dermed førte de an i fyringen af Diego Alonso.

Jeg gentager gerne, at jeg er begejstret for Bordalas, og det han bringer til La Liga, men den energi og intensitet kommer som oftest til kort, når det er Atlético, der står på den anden side. Simeones tropper har også en udsat kamp mod Sevilla før jul at forholde sig til, og selvom de seneste par uger har været lidt hårde, så er de med to sejre i de opgør stadig en seriøs bejler til mesterskabet. Jeg forventer, at vi ser tremandsangrebet igen, så Correa får chancen, og så må selv Getafe give fortabt over for Atlético.

Lisbergs bud: 1-tallet og BTS til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Granada – Sevilla X (1-1)

Tirsdag d. 19. december kl. 21:30

Der gik ikke mange minutter, fra der var fløjtet af i kampen mod Getafe, til Diego Alonso var fyret. 12 kampe 7 nederlag og 5 uafgjorte blev det til for Alonso, hvis vi ser bort fra to Copa del Rey-opgør mod segunda-hold. En katastrofe på niveau med den indsats, de leverede i 3-0-nederlaget mod Getafe, hvor de godt nok var uheldige med at indkassere tidligt grundet et straffe, men dernæst faldt helt fra hinanden og begik flere simple fejl.

Sevilla er i monumentale problemer, og det er ikke kun grundlagt den lange skadesliste, der betød, at de mod Getafe var uden 11 spillere. Det skyldes ganske enkelt også, at de i årevis nu har udstukket flere retninger, end hvad godt er. Seneste nye er, at Quique Sanchez Flores bliver ny træner for Sevilla, og at han måske allerede kan være på plads frem mod denne kamp.

Et trænerskifte kan give noget ny energi og en midlertidig opblomstring, men nogen længerevarende effekt bliver det næppe til. Dertil er problemerne i Sevilla for afgrundsdybe.

Granada er vitterligt heller ikke særlig imponerende, og det er to hold, der har hængt deres hat på ældre spillere. Trænersituationen i Sevilla er en joker, men formen skriger på nye problemer for skadesramte Sevilla, der også har Rakitic ude efter for mange advarsler.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

FC Barcelona – Almería 1 (3-0)

Onsdag d. 20. december kl. 19:00

“Vi må være Europas dårligste hold, når det kommer til effektivitet.” Xavi måtte igen finde undskyldningerne frem, da Barcelona nok engang smed point i et opgør mod Valencia, hvor de ellers virkede på vej mod en sikker sejr, men hvor brændte chancer blev dyre, da de indkasserede 20 minutter før tid.

Det er svært at være positiv efter endnu et pointtab, men skal jeg finde noget frem, så var det, at de netop skabte mange chancer, og at De Jong spillede sin bedste kamp efter sit comeback. Specielt oplægget til oplægget ved 1-0-scoringen var af ypperste kvalitet. Derfor er det også ekstra ærgerligt, at han her er ude med karantæne.

En anden god nyhed må i øvrigt være, at de lukker året ned med en kamp mod Almería, der for en sjælden gangs skyld fik point, da de spillede 0-0 mod Mallorca, men som stadigvæk er uden sejr i denne sæson og er det hold, der har indkasseret flest mål. Så selv et Barcelona-hold i spillemæssige og resultatmæssige problemer kan ganske enkelt ikke undgå at vinde sikkert mod Almería.

Lisbergs bud: Flest mål i 1. halvleg til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Athletic – Las Palmas 1 (1-0)

Onsdag d. 20. december kl. 21:30

Den bedste udgave af Athletic i de seneste mange år. Det må være dommen, hvor vi er næsten halvvejs inde i sæsonen og på bagkant af 2-0-sejren hjemme mod Atlético, hvor Nico Williams stod for kampens detalje med en lækker scoring fra kanten af feltet.

De har været en af de mest positive overraskelser i denne sæson, men nok alligevel ikke mere positiv end Las Palmas. Oprykkerne har vist sig fint frem, selvom de måtte nøjes med 1-1 mod Cádiz senest, da de blev straffet efter et hjørne kort før tid.

De er godt sat op, giver ikke alverdens chancer væk, så det kan sagtens blive en tæt affære, hvor gæsterne måske endda kommer til at være mest på bolden, men Athletic sejrer lige akkurat grundet den større kvalitet helt fremme.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Villarreal – Celta Vigo 1 (2-0)

Onsdag d. 20. december kl. 21:30

At tabe 4-1 på Bernabéu kan ske for de fleste, men det var alligevel bekymrende, så dårlige Villarreal var søndag aften. For efter en god periode under Marcelino har de nu tabt to ligakampe i træk med sammenlagt 7-1, og de har givet et væld af chancer væk i de to opgør.

Onsdag venter der en modstander af en lidt anden kaliber, da Celta Vigo ikke just kan beskyldes for at have sprudlet i denne sæson, men de fik trods alt den længe ventede sejr mod Granada, da en hæl fra Jørgen Strand Larsen sikrede en sejr, i et opgør hvor Iago Aspas blev udvist og derfor er i karantæne onsdag. Får de bare lidt bedre styr på defensiven, så tager Villarreal de tre point.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,43 – SPIL HER >>*

Cádiz – Real Sociedad 2 (0-1)

Torsdag d. 21. december kl. 19:00

La Ligas mindst scorende mandskab er gode til at få sine mål til at tælle meget, og således også Chris Ramos’ sene scoring efter et hjørnespark, der gav 1-1 ude mod Las Palmas. Hos Real Sociedad kunne de godt have brugt lidt af den farlighed, da de måtte nøjes med 0-0 hjemme mod Real Betis, og jeg begynder så småt at have svært ved at se dem for alvor klemme sig ind i top 4 i denne sæson. Fordi der flere gange har været kampe i sæsonen, hvor jeg ikke synes, at de skaber nok chancer.

Det kan også snildt blive vanskeligt ude mod Cádiz, hvis målscore hjemme lyder på 8-9. Det ligner med andre ord et rigtig målfattigt opgør, men hvor Real Sociedad naturligvis er favoritter, selvom de altså det næste stykke tid er uden Brais Mendez.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Real Betis – Girona X (2-2)

Torsdag d. 21. december kl. 19:00

Pellegrinis tropper fik rejst sig med uafgjort ude mod Real Sociedad, i en kamp hvor de viste lidt af den defensive struktur, der plejer at kendetegne dem, men som var svær at få øje på sidste torsdag i det smertelige nederlag til Rangers i Europa League.

Personligt er det her en kamp, jeg ser rigtig meget frem til, for hvad kan Girona stille op på Benito Villamarin? Vi så eksempelvis, at de havde det rigtig svært, da de for et par runder tilbage hjemme mødte Athletic, og jeg kan godt se et lignende kampbillede her. For jeg er slet ikke i tvivl om, at de kommer til at være meget på bolden, så bliver der plads til at løbe omstillinger? Det er dog en væsentlig fordel for dem, at Isco er ude med karantæne for hjemmeholdet.

De skal i aktion mandag aften mod Alavés, og efter den kamp vil jeg herunder opdatere, skulle der ske afgørende nyt i forhold til skader eller karantæner. 

*Update: Tsgygankov er tvivlsom til kampen. Bliver han ikke klar, spiller Portu formentlig fra start, som han også gjorde det i sejren mod Alavés.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Deportivo Alavés – Real Madrid 2 (1-3)

Torsdag d. 21. december kl. 21:30

Var det på en halv billig baggrund? Muligvis. Men sejren mod Villarreal søndag aften på 4-1 var set fra min stol blandt Real Madrids bedste præstationer i denne sæson. De var voldsomt aggressive i presset og fastholdt intensiteten i stort set alle 90 minutter, i en kamp der beviste, at vi snart skal til at tale om Brahim Diaz i samme åndedrag som Bellingham og Rodrygo, når det kommer til at være blandt Real Madris vigtigste offensive profiler.

Den dårlige nyhed var så, at både Alaba og Mendy måtte udgå, og østrigeren med en korsbåndsskade. Der skal graves dybt fra Ancelotti, men de har været eminente til at afløse de mange skadede profiler, så de får endnu en sejr.

Vær opmærksom på, at Alavés først spiller mandag aften, så hold øje med nyt om skader.

Lisbergs bud: 2-talet til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Mallorca – Osasuna X (0-0)

Torsdag d. 21. december kl. 21:30

Vi skulle hen til det 95. minut, før Osasuna brød dødvandet mod Rayo efter et flot hovedstødsmål, men det var tre vigtige point for en klub, der så småt begyndte at have kurs mod bunden. En bund som Mallorca langsomt og møjsommeligt kravler væk fra.

De manglende mål i forhold til sidste sæson gør, at de ikke kæmper med om de sjovere placeringer, for defensivt synes jeg efterhånden, at de har fundet formlen fra sidste år. Senest med 0-0 mod Almería selvom det måske ikke var den store præstation.

To hold, der begge kæmper med målene, men som nok ved, hvordan man normalt spiller til nul…

Lisbergs bud: 0-1 scoringer i kampen til odds 2,49 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar