18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 17. runde i La Liga d. 15 – 18. december 2023

Sideoversigt

Girona er igen tophold, Barcelona er i krise, og i Real Madrid er der ingen grund til at spare spillere. Der er nok at tage fat på i 17. runde af La Liga, og den gode nyhed er, at det er lige præcist, hvad spanskboende Nicolai Lisberg gør i sin rundeoptakt.

IMAGO / Pressinphoto

Osasuna – Rayo Vallecano X (1-1)

Fredag d. 15. december kl. 21:00

Hvor sidste uges fredagskamp var højdramatisk, er det desværre nok en lidt mere tam udgave, vi her har i vente, når Osasuna hjemme tager imod Rayo Vallecano. To hold, der begge fik et enkelt point i den forgangne runde, men i kampe som de burde, og nok også skulle, have vundet.

Osasuna har haft svært ved at følge op på den mindeværdige sidste sæson, så selvom truppen faktisk forekommer stærkere, rammer de særligt defensivt ikke samme niveau som tidligere. Rayo er sammen med Betis det hold, der har spillet flest uafgjorte i denne sæson (otte styks), og det ligner også et godt bud på et resultat mellem to klubber, der i grove træk kan råde over alle deres spillere.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Granada 1 (2-0)

Lørdag d. 16. december kl. 14:00

Det blev anset som lidt af et scoop, da det lykkedes for Celta at tiltrække en kapacitet som Rafa Benitez til klubben, men siden da er begejstringen kølnet en smule af. Ja, der tales i enkelte dele af den spanske presse endda om muligheden for at sige farvel (og tak) til Benitez, hvis ikke snart Celta begynder at vinde.

I det henseende er det jo noget nær en tidlig julegave at få Granada på eget græs at skulle op i mod. Andaluserne har efter trænerskiftet til Medina præsenteret sig ganske fint, og de fik da også uafgjort mod Athletic senest. En kamp der blev afbrudt og færdigspillet et par dage senere efter et tragisk dødsfald hos en Granada-fan på tribunen.

Men et enkelt point i to kampe under Medina ændrer ikke på, at de er storfavorit til at rykke ned, så skal Celta hente sin blot anden sejr i sæsonen, så skal det ganske enkelt være muligt at slå Granada.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Athletic – Atlético Madrid X (0-0)

Lørdag d. 16. december kl. 16:15

Et såkaldt søster-derby mellem Athletic stiftet i 1898, og det der nogle år senere blev til først Athletic de Madrid og senere Atlético Madrid. Der har dog ikke været meget venskabeligt over kampene de seneste par år, hvor de to hold har spillet nogle intense opgør, og det forventer jeg også bliver tilfældet på San Mamés lørdag eftermiddag.

Atlético tog den vigtige førsteplads i gruppen i Champions League, da Lazio blev besejret med 2-0 hjemme på Metropolitano. I sig selv ingen overraskelse, da Atlético vinder alle sine hjemmekampe. Ude er historien en ganske anden. Her har de kun hentet tre sejre i La Liga indtil videre, og jeg kan sagtens se dem få det svært mod dette Athletic-hold.

Mod Barcelona for to uger siden var Atlético underligt passive, så hvad bliver det for et udtryk, som Simeone sender sit hold på banen med i Bilbao? Buddet herfra er, at det igen bliver en lidt forsigtig tilgang, og at man defensivt vil forsøge at koncentrere sig om at lukke Nico Williams ned, hvorfor Llorentes offensive rolle i dette opgør måske bliver en smule begrænset. En intens, men også målfattig, affære, hvor jeg har svært ved at udpege en vinder.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Sevilla – Getafe X (1-1)

Lørdag d. 16. december kl. 18:30

Fra Lopetegui til Sampaoli til Mendilibar til Diego Alonso. Sevilla har haft travlt det seneste år, men bortset fra en uventet og tæt på uforklarlig opblomstring sidste forår, så har pilen fortsat med at pege nedad, og de er nu i en noget nær identisk situation, som de var for et år siden. Dog med den undtagelse, at de ikke kan vinde Europa League denne gang, da de i midtugen røg helt ud af Europa efter nederlag mod Lens trods Panenka-scoring fra Sergio Ramos.

Så går det noget bedre for Getafe, der gjorde kampen mod Valencia senest akkurat så brutal og beskidt som ventet, og til sidst også lykkedes med at sejre med 1-0 på en ny scoring af Mayoral.

Et beskidt Getafe-hold over for en Sevilla-defensiv med Gudelj og Sergio Ramos. Du kan næsten gætte, hvor det ender henne. 

Duarte er i karantæne for gæsterne, mens Sevilla potentielt er uden ti spillere, så dette bliver ikke kampen, hvor Diego Alonso får sin første La Liga-sejr.

Lisbergs bud: X og BTS til odds 4,70 – SPIL HER >>*

Valencia – Barcelona 2 (1-2)

Lørdag d. 16. december kl. 21:00

I et par måneder har Barcelona kunnet skjule et dårligt spillemæssigt udtryk under fine resultater, men efter to nederlag i træk, er problemerne brudt ud i lys lue. Først med indsatsen mod Girona for en uge siden og senest med nederlaget mod Royal Antwerpen i Champions League. En kamp, hvor der i den spanske presse blev skrevet om, at Laporta skulle have talt med Xavi for at få ham til at ændre i den trup, han ellers først havde udtaget.

Det kører altså ikke for Barcelona, og nu møder de så en notorisk kriseklub, der dog, som flere gange understreget i disse optakter, befinder sig i en noget bedre situation i denne sæson. Dog er situationen heller ikke bedre, end at de ikke har vundet i fire i træk, og at de efter blodbadet mod Getafe har Paulista og Javi Guerra i karantæne, ligesom Gayà og formentlig også Amallah er ude med skader. 

Hos Barcelona må de fortsat undvære ter Stegen og Gavi, men på et eller andet tidspunkt må den midtbanekonstellation bestående af Pedri, de Jong og Gündgoan da begynde at ramme noget.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,90 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Almería – Mallorca X (0-0)

Søndag d. 17. december kl. 14:00

Der er ved at være sidste chance, skal Almería vinde en La Liga kamp dette efterår. 16 kampe, fire uafgjorte og 12 nederlag lyder den lidet flatterende statistik på. I sidste runde kæmpede de faktisk bravt ude mod Atlético, men det tilegner jeg mere Atléticos evne til altid at komplicere tilværelsen mere end højest nødvendigt, end jeg ser det som et udtryk for nye vinde i Almería.

På nær en fortsat skadet Suárez har de ikke det store at skyde med, og mod et Mallorca-hold, der nu har spillet til nul tre kampe i træk, så ligner det jo heller ikke ligefrem dette opgør, hvor de får brudt dødvandet. 

Mallorca har dog også et par markante fravær, og efter sidste uges sejr mod Sevilla så er et uafgjort på udebane heller ikke helt dumt mod La Ligas bundprop.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Real Betis 1 (1-0)

Søndag d. 17. december kl. 16:15

Der er flere om buddet, men vi har her med et godt ud på rundens kamp. Og det mellem to mandskaber med en meget kontrastfyldt europæisk uge. Real Sociedad gjorde arbejdet færdigt i Milano mod Inter og tog gruppens førsteplads i Champions League, mens Betis skuffende og overraskende tabte hjemme mod Rangers og nu må i Conference League. Et Betis-hold der indtil for to uger siden var ubesejret i 16 kampe, men som nu har tabt to i træk i Europa.

Så hvor ramt er Pellegrinis mandskab af torsdagens opgør, der rent mentalt, men især også fysisk, kostede mange kræfter, da det var en hæsblæsende affære, hvor det bølgede frem og tilbage i næsten alle 90 minutter?

Jeg har hjemmeholdet som pæne favoritter, selvom de må undvære Brais Méndez, da han kom galt af sted med sin hånd efter et møde med Villarreals Capoue i sidste uge. 

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,69 – SPIL HER >>*

Las Palmas – Cádiz 1 (1-0)

Søndag d. 17. december kl. 18:30

Havde det ikke været for højtflyvende Girona, så er påstanden herfra, at vi havde talt væsentligt mere om Las Palmas, og det de har gang i som oprykker. Garcia Pimientas tropper tog endnu en sejr, da de i sidste uge vandt med 1-0 ude mod Alavés.

Det giver dem en aktuel syvendeplads, og går det som præsten, og i dette tilfælde undertegnede, prædiker, så kan det sagtens blive til en europæisk adgangsgivende position efter denne runde. 

Jeg kommer helt sikkert til at æde disse ord, når vi kommer ind i april måned, men Cádiz virker ikke helt så sammentømret som i de foregående sæsoner. Selvom de fik point mod Osasuna senest, så har de kun tre point ned til stregen.

Det er måske det opgør, hvor jeg er mest sikker på kampbilledet. Las Palmas kommer til at diktere tempoet, være mest på bolden, men også kæmpe en lille smule for at tilspille sig de helt store chancer, mens det nok bliver begrænset, hvad Cádiz kan byde ind med i den anden ende.

Las Palmas har desværre for dem Cardona i karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Villarreal 1 (2-0)

Søndag d. 17. december kl. 21:00

Ancelotti valgte lidt overraskende at stille med noget nær stærkeste 11 i den ellers på papiret ligegyldige kamp i Champions League ude mod Union Berlin, hvor det ellers havde været oplagt at give chancen til nogle af akademiets drenge, mens profiler som Bellingham, Rodrygo med flere kunne få et hvil. Men det virker vigtigt for italieneren at få sammenspillet en startformation, hvor der har været store udskiftninger undervejs grundet skader, og på den måde sætte en stime af sejre sammen, på et tidspunkt hvor de to på forhånd formodede stærkeste konkurrenter fra Barcelona og Atlético kæmper lidt med det.

I sidste uge rakte det dog kun til 1-1 mod Real Betis, og dermed mistede de igen førstepladsen til Girona. Den kan de så passende tage tilbage, om ikke andet for en stund, i søndagen sene kamp mod Marcelinos Villarreal, der ligesom Real Madrid sikrede sig førstepladsen i sin europæiske gruppe efter noget af et drama mod Rennes.

Det er et helt andet Villarreal-hold, vi har set i de seneste par uger, og Moreno er igen begyndt at score, men ligesom Real Madrid har de et væld af skader, og de har ikke samme brede til at kompensere for det. Vi så senest, at de tabte med 3-0 hjemme mod Real Sociedad, og jeg spår dem heller ikke store chancer for point her.

Lisbergs bud: Flest mål i anden halvleg til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Girona – Deportivo Alavés 1 (2-1)

Mandag d. 18. december kl. 21:00

Hvis, og jeg mener stadig HVIS, Girona skulle blive spanske mestre, kommer vi til at se tilbage på sidste søndags opvisning ude mod Barcelona som et definerende øjeblik. For hold fast, hvor spillede de noget opløftende og optimistisk fodbold i den kamp, der var La Ligas bedste i sæsonen. Jo, lidt mere skarphed fra Barcelonas side, og så havde de bragt sig foran og senere udlignet, men jeg synes alligevel ikke, der kan indvendes noget mod Gironas sejre en kamp, hvor de flot kombinerede et lidt mere tilbagetrukket udgangspunkt med giftige omstillinger.

Nu venter der lidt af en kontrast, når de hjemme møder Alavés, der ligger midt i tabellen og endnu har til gode at vinde ude. Tre sikre point? Tre point, ja. Sikre, nej. I to af de fire sidste hjemmekampe er de kommet bagud, men har alligevel vundet, og jeg kan sagtens se, at de tager en sejr, men ikke uden at indkassere. 

Yangel Herrera er stadig ude med en skade, mens Stuani vilde jubel efter målet for en uge siden kostede ham et gult kort og karantæne. Hos Alavés er det Abdel Abqar, der er i skammekrogen.

Lisbergs bud: 1-tallet og BTS til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

2 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Johnny

  Tak for endnu en god analyse i den kommende la liga runde, men bliver lidt i tvivl om, du tror på x eller en Barcelona sejr?

  1. Nicolai Lisberg

   Hej Johnny. Og tak. Det kan jeg da godt forstå, når ciffertips og spiltips ikke rigtig matcher. Beklager.
   Jeg troede på spinkel sejr til Barcelona, men det er ikke meget, der går deres vej i øjeblikket 🙂
   Men mon ikke det trods alt lykkes at få tre point mod svage Almería onsdag aften…