18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 17. runde i La Liga d. 10. – 13. december 2021

Kan Real Madrid sætte Atlético på plads i derbyet og stikke af i toppen, og hvordan rejser Xavi og Barcelona sig ovenpå en forfærdelig uge, der bød på Champions League-exit? Nicolai Lisberg er klar med sin gennemgang af samtlige kampe i 17. runde af La Liga.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Mallorca – Celta Vigo X (1-1)

Det var noget af en choksejr, som Mallorca hentede i sidste runde. Inde i en længere periode uden sejr og bagud 0-1 ude mod Atlético var der ikke meget, der tydede på point, men de fik hele tre af slagsen, da Kubo blev den store helt.

Celta Vigo smed omvendt en 1-0-føring over styr mod Valencia og måtte samtidig vinke farvel til Aspas. Deres talisman scorede, blev skadet og tog så sin trøje af for at fremprovokere sit femte gule kort i sæsonen, i en episode der nu undersøges af det spanske ligaforbund. Det var imponerende, det som Mallorca leverede på Wanda Metropolitano, men jeg er påpasselig med ligefrem at gøre dem favorit her, da de har en del fravær, så jeg går efter X’et i en næsten helt lige kamp.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Espanyol – Levante 1 (2-1)

Newcastle fik en sejr i seneste runde i Premier League, så lige nu og her er det kun Levante og Fürth, der er de eneste to hold i Europas top 5 ligaer, der endnu har til gode at vinde en kamp i denne sæson. Det tror jeg desværre for dem ikke ændrer sig lørdag. Heller ikke selvom Espanyol kæmper med flere skader, ligesom Fran Mérida er i karantæne.

Levante spillede faktisk en rigtig fin kamp mod Osasuna, og de burde have vundet det opgør, men de får det svært i den blå/hvide del af Barcelona. Espanyol har hjemme hentet flere point end Atlético Madrid og det samme antal som Real Madrid , hvilket understreger, hvor stærke de er foran eget publikum, og da coronarestriktionerne endnu ikke betyder noget i forhold til antal tilskuere i Spanien, så kan den ekstra støtte meget vel blive afgørende.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Alavés – Getafe X (0-0)

Der er mange af denne weekends opgør, hvor det er svært at udpege en klar favorit, og Alavés mod Getafe er endnu en af dem. Bookmakerne har godt nok hjemmeholdet som forholdsvis klar favorit, og det forstår jeg også godt, hvis vi kun ser på form over den seneste halvanden måneds tid. Men ser vi på mere aktuel form, så har Alavés tabt de seneste to, mens Getafe er ubesejret i deres seneste tre kampe.

Getafe har en del skader, blandt andet til Chema, Macías og Vitolo, men deres seneste opblomstring er altså sket uden disse tre, så der bør ikke får den store indflydelse. Det er de to dårligste offensiver, der tørner samme i Europas mindst målrige liga, så det er svært at se, at vi skulle blive forkælet med alverdens mål.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,42 – SPIL HER >>*

Valencia – Elche 1 (2-0)

Det er lidt som om, at Valencias point kommer i stimer. Efter en utrolig flot start på sæsonen gik de helt i stå, og nu har de så spillet fem kampe i træk uden nederlag. Senest blev det til tre point i Galicien, da de på imponerende, og for mig også overraskende, vis kom tilbage fra 0-1 og vandt 2-1. Elche slog som ventet Cádiz med 3-1, men det var et mere lige opgør, end resultatet antyder, og hvor Cádiz brændte straffe ved stillingen 1-0.

Valencia har vist sig som lidt af nogle comeback-konger, for det var ikke første gang, de formåede at komme tilbage i en kamp, skulle nogen have glemt deres 3-3-opgør mod Atlético Madrid tidligere på sæsonen.

Denne gang bør de dog kunne sikre sig en mere komfortabel sejr, også selvom Gayà er ude med karantæne, mens Paulista og Correia formentlig begge glipper kampen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,77 – SPIL HER >>*

Athletic – Sevilla 2 (0-1)

La Liga lægger meget blødt fra land i denne weekend, hvor man skal være forholdsvis stor tilhænger af spansk fodbold for at sidde klistret til skærmen til de første kampe, men herefter begynder der at ske noget. Athletic – Sevilla er således den første af en lang række store kampe, som vi har i vente.

Andaluserne må være voldsomt skuffede, efter de røg ud af Champions League, men så kan de jo passende tage sig af Europa League trofæet, som de næsten har patent på. Lige nu og her gælder det dog mesterskabskampen, for den er de altså stadig en del af, og de er vel næsten største udfordrer til Real Madrid. Det kræver dog, at de rejser sig mod Athletic og viser nogle andre takter, end de seneste par uger. Det bør også være muligt mod Athletic, der er elendigt spillende for tiden. 0-0 mod Getafe var ikke nogen katastrofe, men de kan altså ikke vinde, og de kan heller ikke score. Sevilla har flere profiler, En–Nesyri, Rakitic, Navas og Lamela, ude til denne kamp, men Athletics miserable form gør, at jeg går med en sejr til udeholdet.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink


Villarreal – Rayo Vallecano 1 (2-1)

Jeg bliver nok aldrig klog på Villarreal. For hvordan kan et hold, der har underpræsteret i halvandet år i La Liga blive ved med at overpræstere i Europa? Sidst bevist med en 3-2-sejr mod Atalanta, der sender dem i ottendedelsfinalerne i Champions League. Hvis bare de kunne ramme marginalvist samme niveau i den hjemlige liga, ville de være et godt bud på et top 4-hold, men i stedet er de placeret på en 13. plads med blot tre sejre i sæsonen.

Hjemme mod Rayo Vallecano er der ganske enkelt ingen undskyldninger. En dags mindre hvile grundet snevejret i Bergamo og en flok trætte spillere bør simpelthen ikke komme i vejen for en sejr. Rayo Vallecano indtager en flot sjetteplads, men de har tabt fem af otte udekampe og møder et Villarreal hold, der efterhånden har alle mand klar til kamp. Det lugter af mål i begge ender, og mon ikke at Villarreal og Emery endelig også oplever lidt lokal succes?

Lisbergs bud: BTS til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Osasuna – Barcelona 2 (0-1)

0-1 mod Betis i ligaen og 0-3 mod Bayern i Champions League. Barcelona skal i foråret spille Europa League, og hvis ikke snart de henter point i La Liga, så får de svært ved at kvalificere sig til den fineste klubturneringen gennem tabellen.

Det var ikke det, at de tabte i München, men det var måden, de gjorde det på. De første tre-fire minutter var opløftende, men det er sjovt nok ikke alverden i en fodboldkamp på 90 minutter. Xavis mandskab har store problemer med at score mål, og lidt kuriøst kan det nævnes, at Braithwaite faktisk er den eneste spiller i denne sæson, der har scoret to mål eller flere for Barcelona i en kamp. Danskeren er fortsat ukampdygtig, og det samme gør sig gældende for Aguero, Fati, Pedri, Roberto og også Alba, der måtte lade sig udskifte i München.

Osasuna har efter en flot start nu ikke vundet i seks i træk, og de har været tæt på miserable på hjemmebane, hvor de blot har hentet syv point. Barcelona bør tage sejren, men mest af alt ligner det et målfattigt opgør.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Real Betis – Real Sociedad 1 (2-1)

To hold der lidt overraskende blander sig i mesterskabskampen, nu hvor både Atlético Madrid og særligt Barcelona ikke er på tidligere sæsoners niveau. Det er også to hold, der er videre i Europa League, og dermed må siges at have haft et mere end godkendt efterår.

Real Sociedad tabte i seneste runde 2-0 hjemme mod Real Madrid, og det var faktisk tredje kamp i træk, at de gik fra banen uden sejr. I stærk kontrast til Betis, der fik tre point på Camp Nou og vandt for tredje gang på stribe. 

Begge hold var som sagt i aktion torsdag, men Betis kunne tillade sig at spare flere profiler, da de allerede var videre, og den ekstra hvile kan godt vise sig udslagsgivende, for Sociedad kører på pumperne og har fortsat Silva, Merino og Monreal ude.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,38 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Atlético Madrid 1 (1-0)

Et Madrid-derby mellem de to seneste års mestre, og to mandskaber som begge gik videre til ottendedelsfinalerne i Champions League. Real Madrid i overbevisende stil, mens Atlético Madrid led til sidste fløjt. Præcist som det plejer at være. I den spanske presse er der meget fokus på Rojiblancos disse dage, for hvordan kan det være, at det stærkeste Atlético hold nogensinde, spiller for spiller, har så store problemer og ikke mindst lukker ukarakteristisk mange mål ind?

I sidste weekend var den gal igen, da de hjemme smed 1-0 mod oprykkerne fra Mallorca. Der skal et helt andet niveau til, hvis de vil besejre Real Madrid, men det plejer de nu også at vise, når de to tørner sammen i et opgør, hvor der plejer at være mere dramatisk end mål. Af de seneste 12 kampe er ti sluttet med under 2,5 mål.

Real Madrid har allerede opbygget et forspring på ti point til naboerne inden denne kamp – godt nok med en ekstra spillet kamp – men en sejr søndag og 13 point forspring, så kan jeg ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at Atlético indhenter det. De skal helst vinde på Bernabéu, men det bliver svært mod et velsmurt Madrid-hold. Ikke mindst fordi de har flere alvorlige skader til kampen. Savic og Suárez er med sikkerhed ude, mens både Trippier og Giménez er yderst tvivlsomme.

Real Madrid vinder og vinder, men på nær Vinicius sprudler de ikke, og jeg kan godt se et kampbillede, hvor begge hold lige skal føle hinanden an i kampens indledning.

Lisbergs bud: Under 0,5 scoringer ved pausen til odds 2,95 – SPIL HER >>*

Cádiz – Granada X (1-1)

Det er nummer 18 mod nummer 15, der mødes mandag aften, i en kamp hvor fokus er på skader. Granada er potentielt uden syv spillere, mens Cádiz ”kun” er oppe på fem potentielle fravær. Heriblandt danske Jens Jønsson, der døjer med muskulære problemer.

Granada overraskede mig lidt ved at hente en sejr mod Alavés i seneste runde, men her vil det omvendt overraske mig, hvis ikke de får point. Cádiz er fortsat mit bud på et af de hold, der tager en billet ned. Det er en næsten modbydelig kamp at spå om, fordi de to hold svinger så meget i niveau.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga*

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Du kan i denne weekends udgave af SpilXpoden lytte til en grundig gennemgang af Real Madrid – Atletico Madrid

Skriv et svar