18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 15. runde i La Liga d. 1 – 4. december 2023

Sideoversigt

Det spidser til i toppen af La Liga, hvor Real Madrid og Girona skiftes til at være tophold. Hvem kommer bedst ud af denne runde, og hvem af Barcelona og Atlético kan kalde sig førsteudfordrer efter de to giganters kamp søndag aften? Nicolai Lisberg er fra det spanske klar med sin optakt til alle kampe i 15. spillerunde af La Liga.

IMAGO / Pressinphoto

Las Palmas – Getafe X (0-0)

Fredag d. 1. december kl. 21:00

Fredag aften skal vi en tur til De Kanariske Øer, når Las Palmas tager i mod Getafe. To hold, der er dygtige til at forsvare, men på hver sin måde. Las Palmas med bolden og Getafe uden. Sådan sat lidt på spidsen. Getafe har lige et enkelt point flere end fredagens modstander, og det kan vi godt tilskrive Borja Mayoral, der med otte sæsonscoringer har været et vigtigt aktiv for dem i denne sæson.

Kampbilledet bliver med Las Palmas på bolden, Getafe stående dybt og lurende på omstillinger. En fascinerende kamp i forhold til to meget forskellige spillestile, men nogen målfest bliver det næppe.

Lisbergs bud: Under 1,5 mål til odds 2,41 – SPIL HER >>*

Girona – Valencia 1 (4-2)

Lørdag d. 2. december kl. 14:00

Med 1-1 hjemme mod Athletic i seneste runde måtte Girona overgive førstepladsen til Real Madrid, men den kan de så erobre tilbage – for en stund om ikke andet – hvis de besejrer Valencia. Los Che der senest lidt skuffende måtte nøjes med 0-0 mod Celta Vigo.

Selvom der er flere gode kampe på programmet søndag aften, så har jeg sat ekstra X ud for denne, for det kan sagtens blive den mest målrige i denne runde. Girona ved vi efterhånden, hvordan spiller på hjemmebane, og mod et Valencia-hold, der også er ganske modige, og som må have set, at Gironas defensiv bestemt kan udfordres, kan det sagtens blive underholdende.

Valencia skal nok komme frem til sine chancer, men de har fået ørerne i maskinen ude mod Betis og Real Madrid, når der for alvor kommer tempo i kampen, så kan de stå distancen i over 90 minutter?

Begge hold har et par profiler på vippen i form af Dovbyk og Gayà.

Lisbergs bud: 1-tallet og BTS til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Athletic – Rayo Vallecano 1 (2-1)

Lørdag d. 2. december kl. 16:15

Allerede inden kampen lørdag har det været en god uge for Athletic, da holdets store stjerne, Nico Williams, har forlænget sin kontrakt. Han har ganske enkelt været en nydelse at følge, og mod Girona senest var han helt ustyrlig. Nu skal han så levere mod Rayo Vallecano, når Athletic meget gerne skal have tre point. Rayo, der akkurat som ventet viste sig som en drilsk størrelse for FC Barcelona og igen tog point fra catalanerne for en uge siden.

De bliver til stadighed ved med at imponere mig, Rayo, men Athletic i den offensive forfatning, som de er i og med en Nico Williams i absolut storform, tager lige akkurat en sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,61 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Granada 1 (4-0)

Lørdag d. 2. december kl. 18:30

Fem kampe i Champions League og 15 point samt en førsteplads i ligaen. Real Madrids mange skader har endnu ikke kostet, og det skyldes naturligvis Bellingham, men også Rodrygo. For brasilianeren har virket genopstået de seneste par uger efter en ellers meget svag start på sæsonen. Mod Cádiz var han absolut forrygende med mål og assist, og også mod Napoli kom han på tavlen. Det gjorde Joselu også, efter han ellers havde brændt og brændt, så det går godt for Real Madrid for tiden, da de også kunne fejre unge Nico Paz’ første mål for klubben onsdag.

Fra tid til anden kan de miste koncentrationen mod på papiret dårlige modstandere, og Ancelotti kan måske finde på at rotere lidt her, men vi taler om et Granada-hold, der sammen med Almería er det klart dårligste i ligaen og som blot har hentet et enkelt point på udebane indtil videre. En ikker sejr til hjemmeholdet. Meget vel med Rodrygo i hovedrollen.

Lisbergs bud: Real Madrid -3 (EH)til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Osasuna – Real Sociedad 2 (1-2)

Lørdag d. 2. december kl. 21:00

Baskerne kunne ikke nedbryde Salzburg i Champions League, men det lever de nok med, da de allerede er kvalificeret. Hvad de også fint lever med var sidste uges sejr over Sevilla, hvor den største historie var, at Sadiq kom på tavlen med en fremragende soloaktion og næsten brød grædende sammen efter et langt skadesforløb. Det var rørende at se, hvor meget det betød for ham, men også hele truppen, og det siger for mig noget om den holdånd, der er på dette hold.

Osasuna ligner allerede nu et hold, der kan se frem til en sæson lidt i ingenmandsland, og de tabte senest med 3-1 ude mod Villarreal. De kan være svære at have med at gøre på hjemmebane, men jeg tror nu alligevel på, at Real Sociedad, med Oyazarbal tilbage i fuldt vigør, tager sejren.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,27 – SPIL HER >>*

Mallorca – Deportivo Alavés X (1-1)

Søndag d. 3. december kl. 14:00

Øboerne var i aktion i midtugen i deres udsatte kamp mod Cádiz, hvor de fik 1-1, og det var et vigtig point for Mallorca, der har det lidt svært i denne sæson, men som i de seneste par kampe dog har fået vist, at intensiteten stadig er at spore i dette Aguirre-mandskab.

Alavés vandt senest mod Granada, men det er hjemme de får point, så hvad kan de gøre sig af forhåbninger om her? Når jeg stiller mig tvivlende, er det fordi, Mallorca har Dani Rodriguez i karantæne, ligesom Muriqui er ude med skade, mens Raillo og Maffeo begge er på vippen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Almería – Real Betis 2 (0-1)

Søndag d. 3. december kl. 16:15

Den gode stime af kampe uden nederlag blev brudt for Betis i Europa League trosdag, da de tabte til danskerklubben Sparta Prag. Det var dog en kamp, hvor Betis sparede et par profiler, så det skal vi nok ikke lægge alverden i. Og da slet ikke taget i betragtning, at det er håbløse Almería, der nu står for tur. Almeria der godt nok tog føringen mod Getafe senest, men som endte med at tabe 2-1 og som stadig jagter sin første sejr i sæsonen.

Med A-kæden tilbage for Pellegrini så kan jeg ikke se, at hjemmeholdet skal kunne gøre noget mod Betis, der tager sejren, selvom det sandsynligvis ikke bliver en stor en af slagsen.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,24 – SPIL HER >>*

Sevilla – Villarreal 2 (0-2)

Søndag d. 3. december kl. 18:30

Røde kort er aldrig gode, men for Sevilla har de godt nok ødelagt meget den seneste uges tid. Først da Ramos og Navas fik rødt kort i nederlaget mod Real Sociedad i en hektisk slutfaste, og senest mod PSV, da Ocampos tabte hovedet og blev udvist ved stillingen 2-0 til Sevilla, i en kamp som de endte med at tabe 3-2.

Det fungerer slet ikke for Sevilla, der ikke ser ud til at have nydt godt af samme effekt ved et trænerskifte, som tilfældet er for Villarreal. For efter tre kampe med Marcelino i spidsen, er det blevet til tre sejre. Og seks mål af El Comandante, for dem der fører regnskab. Spillet kan stadig forbedres, men de får resultaterne nu, og det kan jeg også godt se dem gøre ude mod Sevilla, der altså er uden karantæneramte Navas og Ramos, og derudover har flere profiler ude med skader.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,33 – SPIL HER >>*

FC Barcelona – Atlético Madrid X (1-1)

Søndag d. 3. december kl. 21:00

Søndag klokken 21 er der al mulig grund til at spejde mod bjerget Montjuic, når Barcelona tager i mod Atlético. To hold der begge spillede sig videre i Champions League i midtugen, og som kæmper om at være førsteudfordrer til Real Madrid og for den sags skyld Girona. 

Diego Simeone skal forsøge at hente en sejr ude mod Barcelona, hvilket aldrig er lykkedes for ham i sin karriere, men søndag er der bestemt muligheder. For Barcelonas spil er ikke prangende for tiden, så selvom alle mand efterhånden er klar, Gavi undtaget, så er det bekymrende at se Barcelona folde sig ud sådan her. Når de to hold har mødtes de seneste ti år i Barcelona, har det næsten uden undtagelse været med Barcelona som det kontrollerende hold og Atlético som det afventende. Det kampbillede tror jeg ikke bliver vendt på hovedet søndag, men vi befinder os i en situation, hvor det er Atlético, der er bedst kørende af de to mandskaber rent offensivt.

For Barcelona bliver det vigtigt at få Ter Stegen klar mod den duo der hedder Morata og Griezmann, for ellers kan det godt blive svært. Atleticos form taget i betragtning og Barcelonas spillemæssige udfordringer kunne det give mening at prøve en sjælden Atlético-sejr, men jeg tror nu alligevel mest på, at det ender med point til hjemmeholdet.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,80 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Cádiz 2 (0-1)

Mandag d. 4. december kl. 21:00

Mandag lukker vi runden ned, når Celta i Vigo tager i mod Cádiz. Cádiz, der efter 1-1 mod Mallorca i midtugen har ytret sin utilfredshed med, at kommentatorerne fra den spanske tv-kanal DAZN, skulle have favoriseret Mallorca i deres kommentering.

De har dog andre ting at slås med Cádiz, for de var ikke gode mod Real Madrid senest, og de begynder at kunne fornemme, at stregen kommer nærmere og nærmere.

Til denne kamp har de en hel del skader, heriblandt Ledesma, der måtte udgå mod Real Madrid, så jeg er helt med på at Celta er favoritter. Men ikke meget er gået deres vej i sæsonen, og La Ligas gummiand popper altid op til overfladen, når det er mest uventet. Rundens langskud.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 5,42 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar