18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 14. runde i La Liga d. 24 – 27. november 2023

Sideoversigt

Real Madrids skadeskvaler kan måske koste dem i en drilsk udekamp mod Cádiz, mens Barcelona skal op imod sin skrækmodstander. Spanskboende Nicolai Lisberg er klar med sin gennemgang af 14. spillerunde i La Liga, hvor en gammel kending vender tilbage til Villarreal, og hvor Girona – Athletic står for rundes største kamp mandag.

IMAGO / NurPhoto

Deportivo Alavés – Granada 1 (2-0)

Fredag d. 24. november kl. 21:00

Baskerne chokstartede ude mod Barcelona, sidst de var i aktion, men endte alligevel med at tabe 2-1 inden landskampspausen, mens Granada omvendt fik et enkelt point i deres hjemmekamp mod Getafe.

Det er to hold, der begge hører til i bunden, men i sæsonens første 13 kampe har jeg set klart mest fra Alaves’ side. Særligt på hjemmebane, hvor de faktisk har hentet flotte ti point. Omvendt er det blot lykkedes for Granada at skrabe et enkelt point sammen i foreløbigt seks udekampe. Hjemmeholdet er favoritter i rundens første kamp, og specielt fordi en af få spillere, der har imponeret for Granada, Bryan Zaragoza, er ude med karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – FC Barcelona X (0-0)

Lørdag d. 25. november kl. 14:00

Måske er skrækmodstander for stort et begreb at anvende, men FC Barcelona har det under ingen omstændigheder godt med at spille mod Rayo Vallecano. Siden Madrid-klubben rykkede op for to sæsoner siden, har de vundet tre og spillet en enkelt uafgjort mod catalanerne, der har haft svært ved at nedbryde deres defensiv. Ofte med et kampbillede i stil med det vi så, da Rayo for et par runder tilbage også holdt Real Madrid fra fadet på Bernabéu.

Så kan de gøre det igen? De er uden Álvaro Garcia, der er i karantæne, men Barcelona har også deres kvaler, da Gavi blev alvorligt skadet i landskampen mod Georgien og nu meldes ude i resten af sæsonen, ligesom De Jong fortsat er tvivlsom.

Barcelona kommer uden tvivl til at være mest på bolden, men hvor langt er spillere som Lewandowski og ikke mindst Pedri i forhold til at genfinde deres form fra før deres skader? Rayos dårlige statistik på hjemmebane, hvor de til tider bliver en smule for overmodige, skræmmer en smule, men jeg går med en pointdeling og få mål.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Valencia – Celta Vigo 1 (2-0)

Lørdag d. 25. november kl. 16:15

Los Che kunne ikke stille noget op på Bernabéu, hvor de fik sig lidt af en lektie og en påmindelse om, at selvom sæsonen har været ganske fin indtil videre, så vokser træerne ikke ind i himlen. Men det er heller ikke i den slags kampe, at de skal sikre deres point. Det er i stedet i kampe som den, der venter lørdag, hvor deres tidligere helt Rafa Benitez vender tilbage til Mestalla med sit Celta-hold.

Det er to hold, der har tæt på alle mand klar, men hvor formen peger i hver sin retning. Jeg har flere gange argumenteret for, at Celta har været det måske mest uheldige hold i La Liga med tvivlsomme dommerkendelser og sene mål indkasseret – senest med 3-4 mod Athletic – og på et tidspunkt vender det jo nok til deres fordel. Men lørdag, mod Valencias unge drenge, er de underdogs.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Getafe – Amería 1 (2-1)

Lørdag d. 25. november kl. 18:30

Indrømmet, jeg kan godt lide Bordalas. Ikke at hans hold som sådan forkæler os med flot og berusende spil, men fordi det er så tydeligt et koncept, han har, og fordi det som oftest viser sig bæredygtigt. For Getafe er en klub, der efter i et par år at have kæmpet med i bunden, nu ser ud til at kunne gå en sæson i møde, hvor det handler om midterplaceringer, måske ligefrem Conference League hvis alt virkelig flasker sig.

For Almería handler det udelukkende om at undgå nedrykning, og det bliver også vanskeligt nok i sig selv. De er sidst i tabellen og jagter fortsat første sejr i sæsonen, og jeg kan altså heller ikke se den komme på Coliseum. Fine odds på, at Getafe fører ved pausen, og det kan eventuelt kombineres med et målscorerspil på Borja Mayoral, der har scoret i fire af de seneste fem kampe.

Lisbergs bud: Getafe fører ved pausen til odds 2,26 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Mallorca 1 (2-0)

Lørdag d. 25. november kl. 21:00

Det blev lidt mere vanskeligt end forventet mod Villarreal, men Atlético tog en sejr og fastholdt presset på de øvrige tophold i tabellen. Nu skal det så kunne blive til tre nye point, når Mallorca kommer på besøg.

For øboerne er et hold i problemer. Ligesom Atlético har de kun spillet 12 kampe, så vi skal passe på med at læse for meget ind i en placering som  nummer 17, men det er tydeligt, at de langt fra rammer samme niveau som i den forgangne sæson. Og en af årsagerne hertil er en mindre potent offensiv, der ikke ligefrem forbedres af, at Muriqui er ude med skade til dette opgør.

Defensivt kan Mallorca være svære at spille mod, og det ville være en klassisk Atlético kamp sådan at bruge 90 minutter på at skyde med løst krudt, men som jeg har argumenteret for et par gange i disse optakter, så er Atlético i denne sæson, og for første gang under Simeone, bedre offensivt end defensivt. Måske de skal slide lidt for det, men de tager en sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet og Mallorca scorer IKKE til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Villarreal – Osasuna 1 (2-1)

Søndag d. 26. november kl. 14:00

Marcelino er tilbage. Manden, der førte Villarreal i top 4 og i semifinalen i Europa League, er vendt retur, hvor han nok en gang skal føre en klub lidt op fra dybet. For selvom han denne gang ikke skal føre dem op fra den næstbedste række, så skal han føre Villarreal ud af en selvforskyldt depression.

Villarreals trup er ikke ligeså god som tidligere, men den er stadig bedre end deres aktuelle placering retfærdiggører, og det skal Marcelino nu få styr på. Vi ved, at det bliver med 4-4-2 og langt mere fokus på organisationen end under Setién og Pacheta, men hvor hurtigt kan han få leveret resultater? Til denne kamp er de eksempelvis uden Sørloth, Coquelin og Pino, når Osauna kigger forbi.

Han har haft nogenlunde tid til at arbejde med truppen, da langt fra alle har været af sted med landsholdet, så måske vi allerede søndag ser de første indikationer på, hvordan Villarreal meget vel kan blive det mest forvandlede hold i de kommende måneder.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Sevilla 1 (2-1)

Søndag d. 26. november kl. 16:15

Spillemæssigt har de været en af de allerstørste nydelser i denne La Liga sæson, men de har lige manglet det sidste mod de store hold, for de for alvor har kunne være en del af mesterskabskampen. Men mindre kan også gøre det for Imanols tropper, der søndag møder Sevilla, der trods alt lykkedes med at få et enkelt point ud af deres derby hjemme mod Betis før pausen.

En kamp hvor Gudelj samlede endnu et gult kort op, og dermed er han i karantæne, hvilket koster lidt bagude. Hos Real Sociedad er der i øvrigt tvivl ud for anfører Oyazarbal, hvilket betyder, at han måske må pausere her.

Hjemmeholdet er grundet deres fine form og langt bedre spil favoritter, men de har også haft væsentligt flere spillere med landsholdet, og det kan måske koste en smule i favoritværdigheden.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Cádiz – Real Madrid 2 (1-2)

Søndag d. 26. november kl. 18:30

Carlo Ancelotti har i denne uge kunne se både Vinicius Junior og Camaviga komme galt af sted, mens de var med landsholdet, og begge er nu ude i længere tid. Akkurat som flere af Real Madrids profiler efterhånden er det. Heriblandt også Bellingham, der stadig har lidt problemer med den skulderskade, han pådrog sig for et par uger tilbage.

Så det ligner spilletid til Joselu på toppen og muligvis også Brahim eller Modric inde centralt, hvis englænderen ikke er klar.

Jeg har flere gange argumenteret for, at Real Madrid er bedre med Joselu på holdet, men det er klart, at må de undvære både Vinicius og Bellingham i denne kamp, så kommer de til at mangle kreativitet mod et godt organiseret Cádiz-mandskab, der ikke var i aktion  i runden før landskampspausen, og derfor har haft en del uger til at træne frem mod lige netop denne kamp. Gæsterne skal naturligvis kunne tage sejren, men hvem dukker op i det 90, minut på en bøvlet aften, hvis Bellingham ikke når at blive klar? Og er Rodrygo klar til at træde i karakter i Vinicius’ fravær, eller var de seneste par ugers gode form en midlertidig opblomstring?

Lisbergs bud: BTS til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Real Betis – Las Palmas 1 (1-0)

Søndag d. 26. november kl. 21:00

Pellegrinis tropper kunne godt have fået mere ud af sidste rundes derby, men de er fortsat inde i en fin periode med kun et enkelt nederlag i de to seneste måneder.

Jeg har været imponeret af deres offensiv i de seneste par uger, der for alvor begynder at fungere, og det er der også behov for, når Las Palmas gæster dem søndag aften. For Garcia Pimientas tropper har statistisk set den næstbedste defensiv i La Liga med blot 12 indkasserede mål. Det der gør dem til et interessant bekendtskab er, at det ikke er ved at stå dybt, men derimod ved at forsvare sig med bolden, at deres fundament er bygget op.

Real Betis skal på hjemmebane kunne styre begivenhederne, og de har den offensive og individuelle klasse, som Las Palmas fortsat mangler, men det bliver ikke en storsejr.

Lisbergs bud: 1-tallet og Las Palmas scorer IKKE til odds 2,56 – SPIL HER >>*

Girona – Athletic X (2-2)

Mandag d. 27. november kl. 21:00

La Ligas tophold er stadig Girona, og Montilivi kommer igen til at være elektrisk mandag aften, når Athletic er modstander i den 14. spillerunde i det, der isoleret set er rundens kamp, selvom den har fået det mindst attraktive tv-spot. For mens Girona fuldt fortjent får en masse fokus, så er Athletic altså også inde i sin bedste periode i flere år i ligaen.

De er aktuelt på en femteplads i ligaen og ligner endelig et hold, der får det optimale ud af sit potentiale. Også selvom det var marginaler med et brændt straffe og en scoring i det 98. minut af Berenguer, der skulle til for at sikre 4-3 mod Celta for to uger siden.

To hold der begge har styrker på deres kanter, hvor der er kvalitet og fart en masse, så kunne dette blive en målrig kamp, som det oftest er, når Girona spiller, men som Athletic faktisk også er involveret i fra tid til anden?

Lisbergs bud: Over 3,5 mål til odds 2,59 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar