18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 13. runde i La Liga d. 10 – 12. november 2023

Guddommelige Girona skal forsøge at fastholde førstepladsen i en vanskelig udekamp, mens forfølgerne Real Madrid, Atlético Madrid og Barcelona alle kan se frem til relativt overkommelige hjemmekampe. Nicolai Lisberg er klar med sin optakt til 13. runde i La Liga.

IMAGO / ZUMA Wire

Athletic – Celta Vigo 1 (2-1)

Fredag d. 10. november kl. 21:00

Jeg har flere gange argumenteret for, at ikke meget går Celtas vej i denne sæson. I sidste uge følte de om ikke andet selv, at alt gik dem imod, da de fik tildelt et straffe mod Sevilla i de absolut sidste sekunder i en kamp, hvor de var reduceret til ti mand, blot for at få det annulleret af VAR. En kendelse der fik dem helt op i det røde felt og Iago Apsas til at vælte et VAR-kamera i ren frustration. 

Nu skal de så rejse sig ude mod Athletic i rundens første kamp, men det skal altså ske uden Tapia, der var manden med udvisningen senest. Og de skal gøre det mod et hold, der kommer ind til denne kamp efter en flot sejr ude mod Villarreal senest, hvor Nico Williams nok engang var den store nydelse.

Igen, Benitez sætter egentlig sine hold godt op til denne slags kampe, men de slår ikke for alvor kapital på det. Sejr til hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – Girona X (1-1)

Lørdag d. 11. november kl. 14:00

Girona er igen tophold, efter Real Madrid smed point mod netop Rayo Vallecano, som Girona nu møder tidligt lørdag. Skal jeg begynde med gæsterne, så var det jo en klassisk sejr, de senest fik mod Osasuna. Bagud både 0-1 og 1-2 ude, fik de alligevel vendt det til 4-2, og det her hold stikker altså ikke op for bollemælk, selvom de skulle komme bagud.

Rayo lagde sig heller ikke fladt ned, bare fordi det var Real Madrid, de skulle op imod sidste weekend, men hvor de tidligere har kæmpet sig til fortjente point i store kampe, så spillede Real Madrid sig faktisk til flere store chancer i det opgør, som Rayo var heldige med at få noget ud af.

Men de kan være svære at nedbryde, så kan Girona gøre det, som Real Madrid ikke kunne? Rayo har alle mand klar til kampen modsat Girona, der har en håndfuld på skadeslisten. Jeg tvivler på, hvor charmerende det end er, at det fortsætter på samme høje klinge for Girona.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Almería – Real Sociedad 2 (0-2)

Lørdag d. 11. november kl. 16:15

Almería, Salernitana og Lyon. Det er de tre klubber i de fem store ligaer, der endnu har til gode at vinde en fodboldkamp i denne sæson. Og buddet herfra er, at der for Almerías vedkommende ikke bliver ændret på den statistik efter weekenden.

For ikke nok er de selv dårlige, de får også besøg af et af Europas bedst spillende mandskaber netop nu. 

Real Sociedad maltrakterede ganske enkelt Benfica i kampens første 20 minutter, da de spillede sig videre fra Champions League i midtugen, og de er en fryd for øjet. Også selvom Imanol nok stadig ærgrer sig over, at deres flotte præstation mod Barcelona senest ikke kastede point af sig. 

Men den her kamp skal de vinde, og det gør de også, selvom opgaven bliver vanskeliggjort af, at både Brais Méndez og Zubeldia er ude med karantæne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Granada – Getafe X (0-0)

Lørdag d. 11. november kl. 18:30

Det kunne næsten ikke blive mere klassisk Getafe, end da de mod Cádiz med en mand i undertal i hele anden halvleg alligevel lykkedes med ikke bare at holde stand, men også score det afgørende mål, der sikrede dem en 1-0-sejr. Kønt er det ikke, men det er effektivt.

Synderen med det røde kort var måske ikke overraskende Djené, der derfor sidder ude her.

Overraskende var det heller ikke ligefrem, at Granada ikke kunne gøre noget ved Valencia, selvom de bed bedre fra sig, end jeg havde forventet. 

Bookmakerne holder hjemmeholdet som favorit til dette opgør, hvilket jeg har svært ved helt at forstå, for jeg kan sagtens se Getafe på typisk Bordalas manér gøre dette til en fysisk kamp mod Granada, og de kommer derfor fra det sydspanske med minimum det ene point.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,49 – SPIL HER >>*

Osasuna – Las Palmas 1 (2-0)

Lørdag d. 11. november kl. 18:30

Sory Kaba og FC Barcelona er måske ikke to ting, man havde regnet med at bringe i samme sætning, men den tidligere FCM-angriber spiller nu på et hold, ledet af en tidligere Barcelona-træner, der insisterer på – til trods for en status som oprykker – at have bolden meget og spille på en ‘Barcelona-måde’. Således også mod Atlético, da de fik en flot skalp med 1-0 i sidste runde.

Det er dog særligt hjemme, at de leverer de flotte resultater, der har sendt dem op midt i tabellen, så jeg forudser, at det godt kan blive svært mod Osasuna. For godt nok tabte Osasuna senest mod Girona, og Las Palmas er måske en light kopi af Barcelona, men de har slet ikke samme offensiv at byde ind med, så eventuelle fejl bliver ikke straffet på samme måde.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Valencia 1 (2-0)

Lørdag d. 11. november kl. 21:00

Ancelottis tropper tabte førstepladsen, da det kun blev til 0-0 mod Rayo, i hvad der faktisk var en af deres bedste offensive præstationer i sæsonen. Hernede i det spanske er der dog for tiden meget fokus på, at Real Madrid er bedst, eller i hvert fald mest effektive, i de kampe, hvor de ikke har bolden mest som senest mod Braga, og det bør være godt nyt forud for kampen mod Valencia, der søndag gæster Bernabéu.

For Barajas hold kommer ikke på samme måde til at stå så dybt, som Rayo gjorde det for en uge siden. 

Det store samtaleemne er derudover, om Jude Bellingham bliver klar, efter han kom galt af sted med skulderen i kampen mod Rayo og sad over mod Braga. Skal vi tro de seneste meldinger, er englænderen klar fra start.

Det plejer at være nogle intense opgør, når de to hold mødes, og jeg glæder mig til at se Valencias unge talenter på den helt store scene. Spillere som Guerra og Pérez kan sagtens excellere, men som hold tror jeg dog ikke, at Valencia kan forhindre Real Madrid i at tage sejren.

Lisbergs bud: Real Madrid vinder uden at indkassere til odds 2,02 – SPIL HER >>*

FC Barcelona – Deportivo Alavés 1 (4-0)

Søndag d. 12. november kl. 16:15

Nederlaget mod Shakhtar Donetsk var en streg i regningen for FC Barcelona, men set i lyset af de seneste par ugers præstationer, var det måske ikke så sensationelt. 

De dårlige kampe har der været en del af på det seneste, og i sidste uge var det decideret tyveri, at de kunne rejse fra San Sebastian med en 1-0-sejr på en sen scoring af Araujo. 

Araujo, der i øvrigt er tvivlsom til dette opgør, mens Gavi nok engang pauserer grundet de gule kort, som han fortsat får lidt for mange af.

Alavés fik en sejr senest mod Almería, men det skal vi ikke lægge det store i, og de var ekstremt blege for et par uger siden ude mod Atlético. Det her skal være en sejr til hjemmeholdet, og en mulighed for nogle af de offensive spillere, jeg tænker især på Lewandowski, for at få tanket lidt selvtillid.

Lisbergs bud: Barcelona -2 (EH) til odds 2,75 – SPIL HER >>*

Sevilla – Real Betis X (2-2)

Søndag d. 12. november kl. 18:30

Det er rundens helt store basker, når der er Sevilla-derby på programmet. For det er kampe, der kan stikke helt af på både godt og ondt.

Til dette opgør er det Betis, der kommer ind i bedst form, for Sevilla kan stadig ikke rigtig finde sine ben at stå på, mens Betis kun ser ud til at blive bedre fra kamp til kamp. Senest med 4-1 i Europa League, hvor Isco, der nok skal forvente en varm velkomst på sin tidligere hjemmebane, igen strålede med en storartet assist, selvom det primært var reserverne, der leverede i det opgør.

Jeg er med på, at et derby lever sit eget liv, og at Sevilla da også er i bedring, men jeg har med Real Betis’ seneste ugers præstationer in mente svært ved at se, at de skulle være så store underdogs, som markedet generelt indikerer.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Villarreal 1 (2-0)

Søndag d. 12. november kl. 21:00

Diego Simeones tropper kunne have taget førstepladsen i sidste runde, men forspildte muligheden med sæsonens dårligste præstation, da de tabte med 1-0 ude mod Las Palmas. Tirsdag revancherede de sig så med hele 6-0 mod Celtic i Champions League, deres største sejr i Europa siden 1950’erne.

Så hvad kan vi tillade os at forvente før deres hjemmekamp mod Villarreal? Jeg tillader mig at forvente en overbevisende sejr, for nu at svare på eget spørgsmål. Af to årsager. Fordi Atlético hjemme er væsentligt bedre, end de er ude, og fordi Villarreal fortsat har store problemer.

Godt nok vandt de mod Maccabi Haifa torsdag, men jeg ser absolut intet rent defensivt, der overbeviser mig om, at de skulle kunne holde Griezmann, Morata og alle de andre Atlético-spillere fra fadet. Det bliver ikke 6-0, men mindre kan bestemt også gøre det for Atlético.

Lisbergs bud: Atlético Madrid -1 (EH) til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Mallorca – Cádiz

Kampen er udsat

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

15. apr.
22:00
Units 4/10
Tippet til 2.15

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar