18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 12. runde i La Liga d. 3. – 6. november 2023

Tre gange kan førstepladsen skifte hænder denne weekend i La Liga i en tæt topstrid, hvor Barcelona efter sidste uges nederlag i El Clásico skal forsøge at holde snor i Real Madrid, Atlético Madrid og Girona, når der venter en svær udekamp mod Real Sociedad. Nicolai Lisberg melder ind fra det spanske med sin optakt til samtlige rundens kampe i La Liga.

Nicolai Lisbergs rundeoptakt til La Liga 3. -6. november 2023

IMAGO / Pressinphoto

Las Palmas – Atlético Madrid 2 (1-2)

Fredag d. 3. november kl. 21:00

Diego Simeones mandskab kan fredag overtage førstepladsen for en stund, skulle de hente den syvende sejr i træk i La Liga, når de skal en tur til De Kanariske Øer. Faktisk kunne de allerede have ligget helt i top, var deres kamp for et par runder siden mod Sevilla ikke blevet udskudt, men jeg tror nu egentlig, at det passer dem ganske fint, sådan at de går lidt ubemærket hen.

Men Atlético er en mesterskabskandidat, og de har efterhånden fået en bredde i denne trup, der kan række til endnu en titel. Offensivt spiller det også godt, og i kampen mod Alavés senest var de væsentligt bedre end en 2-1-sejr ellers kan indikere.

Las Palmas fik tre vigtige point ude mod Almería på en sen Sory Kaba-scoring, og oprykkerne ligger rigtig fint til i tabellen. De vil gerne have bolden meget, men det er særligt defensiven, der leverer, og derfor kan det også sagtens blive bøvlet for gæsterne, som dog lige akkurat skal kunne sikre sig sejren og førstepladsen grundet offensiven og bredden.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Osasuna – Girona X (1-1)

Lørdag d. 4. november kl. 14:00

Lørdag middag kan Atlético så miste førstepladsen, hvis Girona gør, som de så oftest gør. Vinder kampe. Det kniber dog lidt mere for tiden, end vi er vant til at se, for mod Celta skulle vi ind i overtiden for at få den afgørende scoring, mens det samme gjorde sig gældende i pokalen, hvor Savinho måtte redde dem fra forlænget spilletid i det 98. minut. 

De er til lørdagens kamp ramt af en del skader, hvor det er værd at nævne, at David López ikke bliver klar. Osasuna har omvendt noget nær alle mand klar, og de spillede fint mod Betis, men tabte på en sen scoring af Isco. Denne gang får de point, men jeg tror kun, det bliver til et enkelt et af slagsen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Real Betis – Mallorca 1 (2-0)

Lørdag d. 4. november kl. 16:30

No Isco, no Disco. Det har været imponerende at følge Iscos genopstandelse for Betis, efter han røg helt ud i kulden i Sevilla og lignede en mand i færd med at forberede sig på pensionen. For Isco er i høj grad årsagen til, at Betis, til trods for de ikke rammer samme niveau som i tidligere sæsoner, stadig ligger fint til i ligaen og senest vandt med 2-1 mod Osasuna.

Isco har påtaget sig rollen fra Fekir, der har siddet ude længe, men som måske kan gøre comeback her, selvom det nok er mere realistisk, at vi skal en uge længere hen, før han sluses ind på holdet.

Mallorca fik uafgjort mod Getafe senest, og kan med en skadesfri trup sagtens gøre det svært for Betis, hvis ekstra kvalitet i offensiven dog lige præcis giver dem en sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Sevilla X (1-1)

Lørdag d. 4. november kl. 18:15

Jeg har været imponeret af Celta rent spillemæssigt mod de store hold, selvom det ikke giver point. Igen i sidste runde led de en hård skæbne mod Girona, og nu venter der så en kamp mod Sevilla, som jeg har svært ved for alvor at blive klog på.

Godt nok kom de tilbage mod Cádiz og fik 2-2, hvilket fortjener lidt kredit, men endnu har jeg til gode at se de helt store forbedringer under Diego Alonso, men det var måske også for meget forlangt, at de allerede skulle være tydelige nu. Til denne kamp er de uden Sergio Ramos, og det er set herfra et større tab, end folk måske lige tror, for defensiven fungerer bedre, når han organiserer den. Jeg har hjemmeholdet som smal favorit, men det kunne sagtens ende med en pointdeling. 

Lisbergs bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – FC Barcelona X (1-1)

Lørdag d. 4. november kl. 21:00

Det var et hårdt slag for Barcelona at tabe El Clásico på den måde, de gjorde det. For de var bedst i første halvleg, indtil de mistede grebet om kampen i anden halvleg, og nok også blev udmanøvreret på fysikken af Real Madrid. Nu venter der så en svær tur til Donostia, for selvom de har hentet store sejre her på banen i de seneste par år, så er Real Sociedad virkelig godt spillende for tiden. Også selvom de kæmpede lidt i pokalen i midtugen og indkasserede sent mod Rayo Vallecano, hvilket gjorde, at de mistede et skridt i toppen af tabellen.

Mod Real Madrid sad både De Jong og Pedri ude, og det gør de formentligt også igen her, mens Lewandowski omvendt bør være klar til at starte inde, efter han fik et indhop – et i øvrigt ikke videre godt et af slagsen – mod Real Madrid.

Jeg formoder, at det er den moderne historie, der gør, at markedet generelt favoriserer Barcelona ret voldsomt, for kigger vi kun på aktuel form, så ser jeg et tæt på et helt lige opgør.

Lewandowski er endnu ikke i en forfatning, hvor han bare afgør kamp ene mand, og Barça giver en del væk defensivt, så jeg tror på X’et.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Alavés – Almería 1 (2-0)

Søndag d. 5. november kl. 14:00

Der har været en del om buddet, men efter at have tygget mig igennem 90 minutter med Almería – Las Palmas i sidste weekend er jeg nu klar til at konkludere, at Almería er ligaens dårligste hold. Sikke da en jammerlig præstation, og det var næsten tragikomisk den måde, som de indkasserede på helt til sidst i en situation, der aldrig skulle have været farlig.

Men det blev den, og Almería er efterhånden lige så elendige hjemme, som de er ude, hvilket ikke siger så lidt.

Alavés havde heller ikke meget at skyde med mod Atlético Madrid, hvor de trods et spinkelt nederlag aldrig var i nærheden af at få noget med hjem. I løbet af sæsonen har jeg dog set dem levere på et højere niveau, så selvom de ikke sprudler, tager de sejren.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Valencia – Granada 2 (3-1)

Søndag d. 5. november kl. 16:15

The Kids are alright. Det fik vi endnu et bevis for i sidste runde, hvor Valencia fik et flot point med hjem fra San Mamés, selvom Baraja nok er godt og grundigt træt af, at det kun blev til et enkelt, da Athletic udlignede dybt inde i overtiden.

Javi Guerra har løbet med megen af opmærksomheden i de første runder, men i den kamp var jeg særligt begejstret for Fran Perez, der gav den som målscorer og oplægger og var en konstant trussel. Kampen kostede dog også en skade til Hugo Duro, der derfor er ukampdygtig her. 

Begge hold er i øvrigt i pokalaktion torsdag, så hold øje med, hvordan det går, men Valencia er primært rejst af sted med reserverne, så jeg forventer ikke, at det får indflydelse på, at de søndag tager tre point mod Granada.

Lisbergs bud: Valencia – 1 (EH) til odds 2,65 – SPIL HER >>*

Villarreal – Athletic X (1-1)

Søndag d. 5. november kl. 18:30

Den gule ubåd lykkedes med at få en sejr mod Granada, og det var jo positivt, men de var foran 3-0, inden Granada allerede inden pausen fik reduceret til 2-3, og det var endnu en usammenhængende præstation fra deres side. Torsdag kan de måske tanke lidt selvtillid i Copa del Rey, men ellers har de første par kampe kun bekræftet mig i, at Pacheta ikke er vejen frem for Villarreal. I hvert fald ikke den rigtige.

Det tror jeg fortsat på, at Valverde er for Athletic, selvom de lidt skuffende, men dog som ventet, smed point mod Valencia. I midtugen fik de lige akkurat hevet en sejr i land i pokalen, men de er ramt af, at Nico Williams er meldt tvivlsom søndag. Når han at blive klar til at få en afgørende rolle, så går jeg med gæsterne som favorit. Ellers kunne det meget vel ligne en deler i porten.

Lisbergs bud: BTS og X til odds 4,25 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Rayo Vallecano 1 (2-1)

Søndag d. 5. november kl. 21:00

Jude Bellingham. Jeg har lovet, at der en dag kommer en optakt, hvor der ikke skrives om englænderen, men når han scorer to mål i sit første El Clasico –  det ene i overtiden, det andet et vanvittigt drøn fra distancen  – så bliver det heller ikke i optakten til runde 12, at hans navn ikke skal nævnes.

Lige nu er han så god, at han skygger over Real Madrids andre problemer, som er det offensive spil. Fremadrettet kan det også sagtens vise sig som et problem, at Tchoaumeni er ude med en skade frem til januar, for jeg har svært ved at se en spiller i denne trup, der kan gøre det, som franskmanden gør.

Hjemme mod Rayo skal det jo blive til en sejr, men jeg tror faktisk, de kommer til at slide gevaldigt med det. Gæsterne har samtlige mand til rådighed, og kan de lægge et pres på den defensive midt, der snildt kunne være Kroos, når han skal vende op i banen med bolden, kan de sagtens fange Real Madrid højt oppe på banen ved et par lejligheder. Men i sidste ende har Real Madrid Bellingham, og så kan Vinicius næppe være lige så meget ved siden af sig selv, som han var i El Clásico.

Lisbergs bud: Flest mål i anden halvleg til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Getafe – Cádiz X (0-0)

Mandag d. 6. november kl. 21:00

Det er ikke fordi, Getafe er kendt som et hold, og da særligt ikke under Bordalas, der bare oser af charme og mål, men i denne uge vandt de med hele 12-0 i pokalen. Så skal vi til at revurdere den opfattelse? Selvfølgelig ikke. Getafe er fortsat Getafe med alt hvad det indebærer, og det samme prædikat kan klistres på Cádiz, der senest fik 2-2 mod Sevilla og som altid holder sig lige over stregen.

Måske Getafe qua deres hjemmebane er favoritter her mod et Cádiz-hold, der har både Fali, Lejo og Sobrino i karantæne, men det stinker jo af 0-0, eller i hvert fald meget få mål til at lukke runden ned på.

Lisbergs bud: 0-2 mål i kampen til odds 1,43 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar