18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 11. runde i La Liga d. 27. – 30. oktober 2023

Weekenden står i El Clásicos tegn, når Barcelona og Real Madrid dyster om meget mere end bare tre point. Andetsteds kan Girona overtage førstepladsen for en aften, mens stakkels Almería jagter sæsonens første sejr hjemme mod Las Palmas. Nicolai Lisberg kaster et ekstra grundigt blik på Europas største klubkamp, men gennemgår naturligvis samtlige kampe fra 11. runde i La Liga.

IMAGO / PressinPhoto

FC Barcelona – Real Madrid X (1-1)

Lørdag d. 28. oktober kl. 16:15

Rundens absolut største kamp. El Clásico. Barcelona mod Real Madrid. Det bliver ikke meget større, end det der venter os på Montjuic lørdag klokken 16:15, når Barcelona tager imod Real Madrid. Catalanerne er fortsat ubesejret i denne sæson, men det er Real Madrid, der indtager førstepladsen. 

Begge hold kommer efter 2-1-sejre i Champions League, hvor de også er noteret for maksimum point, men hvor ingen af holdene for alvor spillede sig ud. Det vigtigste i de kampe – foruden de tre point – var formentlig også at undgå skader, da begge er hårdt ramt. Real Madrid med de langvarige skader til Militao og Courtois, mens Barcelona har De Jong, Lewandowski, Pedri, Kounde og Raphinha ude. 

Eller det vil sige, at der har været forskellige meldinger i ugens løb, men det står hvert fald fast, at Pedri og Koundé ikke spiller, mens De Jong også må forventes ude. Størst tvivl er der ud for Lewandowski, som Barcelona har hårdt brug for, da afløseren Ferran Torres, trods scoring mod Shakhtar, ikke har samme niveau.

Hos Real Madrid er de godt tilfredse med at have fået Rodrygo i gang igen efter en svag start på sæsonen, og brasilianeren ligner en starter her, da Joselu sad ude i midtugen, og nok formentlig først bringes i spil i anden halvleg i denne kamp, hvor det bliver interessant at se, om Ancelotti vælger fart og intensitet (Valverde, Camavinga) overfor rutine (Modric og Kroos) på midten til at supplere Tchouameni og Bellingham, der igen kommer til at ligge som en form for falsk nier.,

Jeg har Real Madrid som små favoritter, men meget afhænger af, om Lewandowski bliver klar for Barcelona, for spiller polakken, selvom han ikke er på 100 procent, så bliver den lille forskel udlignet. El Clásico har i dette årtusinde leveret nogle af de bedste fodboldkampe i et kalenderår, men jeg er lidt mere påpasselig med at råbe mål bonanza til denne kamp, da jeg godt kunne forestille mig, at Xavi har så meget respekt for Real Madrids omstillinger, at udgangspunktet bliver lidt mere lavt, end vi ellers er vant til at se.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Girona – Celta Vigo X (1-1)

Fredag d. 27. oktober kl. 21:00

Med en sejr fredag aften, så kan Girona genindtage førstepladsen, om ikke andet for en stund, lidt afhængigt af hvordan det går i lørdagens El Clásico. Girona der på overfladen fortsatte sin imponerende form med 5-2 mod Almería senest, men i en kamp hvor de viste defensiv skrøbelighed og faktisk kom bagud 2-0. Det var dog underordnet, da offensiven med Savinho igen leverede.

Nu gælder det Celta, der var ekstremt uheldige mod Atlético i seneste runde. For de var indledningsvist bedst, lige indtil målmand Villar tabte et ellers ufarligt indlæg for fødderne af Morata og dernæst begik straffe og blev udvist. Generelt har Celta manglet marginalerne mod topholdene i denne sæson, så vender heldet fredag? Jeg kan sagtens se Benitez sætte sig hold op til at forsvare sig kompakt mod Girona og sørge for de ikke kan løbe omstillinger, og så kunne der godt vente point for Galiciens helte.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,15 – SPIL HER >>*

Almería – Las Palmas X (0-0)

Lørdag d. 28. oktober kl. 14:00

Begge mandskaber har været at finde i La Liga ad flere omgange, men faktisk har de to hold aldrig mødtes i Spaniens bedste fodboldrække. Det gør de så nu, og det efter begge at have tabt seneste runde. Almerá mod Girona, mens Las Palmas var tilbage i vante rammer med meget boldbesiddelse men meget lidt produktivitet i deres hjemmebanenederlag mod Rayo.

Hjemmeholdet har fortsat Luis Suárez ude med en skade, og det gør ikke noget godt for deres offensiv at måtte undvære deres klart farligste spiller. Las Palmas kommer til Almería med fokus på defensiven, så anbefalingen herfra går på et spil med få mål.

Lisbergs bud: Begge hold scorer IKKE til odds 2,03 – SPIL HER >>*

Mallorca – Getafe X (1-1)

Lørdag d. 28. oktober kl. 18:30

En decideret modsætning til El Clásico, når snakken falder på godt spil og store stjerner. For Mallorca – Getafe kan blive en rigtig uskøn affære mellem to hold, hvis dyder går på aggressivt pres. Det er derfor også en kamp, hvis den ellers kommer op i gear, kan kamme fuldstændig over i anden halvleg.

Mallorca har blot vundet en enkelt kamp i sæsonen, mens Getafe ikke er meget bedre med to af slagsen. De har begge spillet fem ud af ti kampe uafgjort, og selvom hjemmeholdet må være små favoritter, så er det et helt åbent opgør. Gæsterne er dog uden Duarte og Damián, hvilket svækker dem en smule, men med en fint spillende Mayoral har de gode muligheder for alligevel at komme frem til noget, der kan kaste mål af sig.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Cádiz – Sevilla X (1-1)

Lørdag d. 28. oktober kl. 21:00

Den gode præstation mod Real Madrid kunne de ikke helt tage med ind til kampen i Champions League, da Sevilla tabte til Arsenal og Gabriel Jesus, der ved et par lejligheder drev gæk med Sevilla-defensiven.

Nu venter der så en kamp mod Cádiz, der senest tabte med 2-0 mod Valencia, i en kamp hvor Robert Navarro blev udvist allerede efter 22 minutter. Han er naturligvis ude af denne kamp, men ellers har de noget nær alle stamspillere til rådighed. Sevilla har alle mand klar til denne kamp, og det har indledningsvist set godt ud under Diego Alonso, men hvor godt ser det ud til denne type kampe, når de selv skal skabe det?

Lisbergs bud: 1X til odds 1,60 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Real Betis – Osasuna 1 (2-1

Søndag d. 29. oktober kl. 14:00

Ez Abde stod for kampens detalje, da Real Betis vandt deres udekamp i midtugen på Cypern, men den unge kantspiller må formentlig en tur på bænken igen, når Betis tager imod Osasuna. De to hold ligger side om side i tabellen, og jeg synes så småt, at Osasuna er ved at finde fodfæste efter en svær start på sæsonen, hvor det så ud til at påvirke dem, at det europæiske eventyr sluttede, før det i realiteten var begyndt.

På nær Bartra og Fekir har Betis alle spillere til rådighed, og de skal kunne tage en sejr mod Osasuna, selvom det ganske givet bliver en tæt affære mod en modstander, der altså, på nær klare nederlag mod Atlético og Real Madrid, begynder at ligne sig selv.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – Real Sociedad 2 (0-1)

Søndag d. 29. oktober kl. 16:15

Jeg er dybt imponeret af baskerne, og den modenhed de spiller med i Champions League, hvor de efter sejren ude mod Benfica nu ligner et hold med sikker kurs mod ottendedelsfinalerne. Den sjette sejr i de seneste syv kampe fra Imanol Alguacils tropper, der her dog må risikere at undvære anfører Oyzarbal, da han døjer med en skade, der meget vel kan holde ham ude af denne kamp.

Hos Rayo er det kun Óscar Valentin, der er ukampdygtig, og det er han, fordi han sidder i karantæne. Rayo fik en vigtig sejr senest mod Las Palmas ude, og de ligger igen i en position i subtoppen. Normalt er de skræmmende på hjemmebane, men det virker ikke til, at noget for alvor kyser dette Real Sociedad-hold, der selv uden Oyzarbal kan tage den syvende sejr i de seneste otte kampe.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,40 – SPIL HER >>*

Athletic – Valencia X (1-1)

Søndag d. 29. oktober kl. 18:30

Nogle gange har man det med at overvurdere og undervurdere hold. Det er Athletic og Valencia for eget vedkommende et eksempel på. Jeg synes, der er mere i Athletic, og derfor løfter jeg dem til tider op på en pedestal, hvor de måske ikke hører hjemme, for indsatsen mod et skadesplaget Barcelona-hold senest, var eksempelvis skuffende og nærmest ængstelig.

Omvendt forholder det sig med Valencia, som jeg måske burde acceptere er bedre, end jeg inden sæsonen spåede. Fordi deres unge spillere leverer, selvom det senest mod Cádiz var Gayà, der scorede kampens første mål. Og jo, det blev en kamp, hvor arbejdsbetingelserne blev lettere af, at de spillede 70 minutter i overtal, men jeg synes, de virker langt mere frigjorte, end vi tidligere har set. Athletic er gjort til voldsomme favoritter, men efter lidt refleksion, må det være tid til, at jeg her ser Valencias vej i forhold til muligheden for at sikre point.

Lisbergs bud: X2 til odds 2,19 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Deportivo Alavés 1 (2-0)

Søndag d. 29. oktober kl. 21:00

Der var mange marginaler, der gik Atléticos vej i seneste runde, men det er jo også et udtryk for klasse at kunne vinde kampe overbevisende, selv når spillet ikke fungerer. Det gjorde det for så vidt heller ikke i Glasgow i denne uge, da de kun fik 2-2 mod Celtic ude, men det var et opgør, hvor duoen Griezmann og Morata endnu engang viste den sikkerhed, de besidder lige nu.

De to bør også få chancen for begge at komme på tavlen, når Alavés gæster Madrid søndag aften, da gæsterne er kæmpe underdogs. De fik godt nok 1-1 mod Villarreal ude sidst, men hvem gør snart ikke det for tiden. Det var kun det andet point på udebane i sæsonen, og hverken nummer tre eller fem kommer søndag. Faktisk kan Atlético meget vel hente en sejr på minimum to mål, hvilket er ganske velbetalt.

Lisbergs bud: Atlético Madrid -1 (EH) til odds 2,01 – SPIL HER >>*

Granada – Villarreal X (1-1)

Mandag d. 30. oktober kl. 21:00

Grundet krigen i Israel og Palæstina sad Villarreal over torsdag aften, da deres kamp mod Maccabi Haifa var udsat. Så kunne de i stedet bruge tiden til at fokusere på, hvordan de kommer på ret køl igen. For det skete ikke i kampen mod Alavés, hvor der skulle et straffe til, før Gerard Moreno om ikke andet sikrede et enkelt point. 

Villarreal er noget så undervældende, som man kan forestille sig, og de skal være glade for, at flere hold i La Liga, herunder Granada, er så dårlige, at de jo nok skal komme igennem sæsonen uden at havne i nedrykingsproblemer.

Men Granada er faktisk hæderlige hjemme, og Villarreal er af en størrelse, hvor de kan smide point mod alle. Hjemmeholdet har både Gambau og Boye i karantæne, hvilket lige akkurat får mig til at tro, at det ikke rækker til sejr mod Villarreal, der er ramt på begge backs, hvor Foyth og Pedraza begge er meldt tvivlsomme.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar