18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 10. runde i La Liga d. 20. – 23. oktober 2023

Sergio Ramos og Sevillas nye træner Diego Alonso tager i mod Real Madrid, mens et skadesplaget Barcelona-hold kommer på en svær opgave hjemme mod Ernesto Valverdes Athletic. Er dette runden, hvor Real Madrid trækker fra i toppen af tabellen? Nicolai Lisberg er klar med sin optakt til tiende runde i La Liga.

Foto: IMAGO / Riccardo Amador

Osasuna – Granada 1 (2-0)

Fredag d. 20. oktober kl. 21:00

Der har ikke været meget opløftende at berette om i forhold til Granadas tilbagevenden til La Liga med en enkelt undtagelse. Bryan Zaragoza. I sidste runde var den farlige kant i hovedrollen med to mål mod FC Barcelona, og i sidste uge fik han også debut på det spanske landshold med et indhop mod Skotland.

Hans mål og præstationer har været med til at sikre point i de tre seneste kampe, og de skal have stor ros for den måde, de indledte opgøret mod Barcelona på, men ellers er jeg ikke imponeret over dette Granada-hold.

Imponeret var jeg heller ikke over den måde, som Osasuna tog sig ud på mod Real Madrid senest, men der er langt mere bund i dette hold, og mod en gavmild defensiv skal de kunne tage en forholdsvis komfortabel sejr i rundens første kamp fredag aften.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Mallorca 1 (1-0)

Lørdag d. 21. oktober kl. 14:00

Med en scoring fra deres tidligere spiller Griezmann, måtte Real Sociedad lige akkurat rejse hjem fra Madrid i sidste runde med et nederlag i bagagen. Måske forholdsvis sigende for dette hold. For de er det fjerde bedste hold i Spanien, men de mangler lige det sidste for at kunne hamle op med de tre store.

Nu skal de op mod Mallorca, der blot har tabt en af sine sidste fem kampe, og som kan være en svær størrelse at bryde op med deres stramme organisation og aggressive spillestil.

Det er netop den slags kampe på hjemmebane, som Real Sociedad nogle gange har haft det svært med. I denne sæson er de godt nok det mest scorende hold på hjemmebane, men i sidste sæson nettede de eksempelvis kun 26 gange foran deres egne fans. Oyzarbal, Kubo, Brais Mendez og co. skal kunne ramme et tilstrækkeligt højt niveau til at sikre sejren, men det kan sagtens blive en drilsk opgave mod Mallorca, der defensivt lider af, at både Raíllo og Maffeo er ude med skader.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,57 – SPIL HER >>*

Getafe – Real Betis X (1-1)

Lørdag d. 21. oktober kl. 16:15

Der blev kæmpet bravt fra Getafes side, da de med en mand i undertal i en time fik 2-2 i sidste rundes udekamp mod Celta. Det var Duarte, der blev udvist, og ligesom Djené er han i karantæne her. Hos Betis er det i øvrigt Guido Rodriguez og Willian José, der er en tur i skammekrogen. Fire fravær, der omtrent svækker holdene lige meget, men hvor særligt Getafes defensiv skal finde sig selv med fraværet af de to føromtalte spillere.

Det positive for Getafe er dog, at de rent offensivt har mere at byde ind med i denne sæson end ventet. Det har de særligt takket være Greenwood. Vi kan altid diskutere hans eskapader uden for banen, men inden for kridtstregerne leverer han stort for dette Getafe-hold.

Betis har i de seneste fem kampe hentet to sejre og spillet tre uafgjorte, men jeg sidder fortsat med en fornemmelse af, at der er for mange ting, der ikke fungerer i øjeblikket for dette mandskab. 

Lisbergs bud: X’et til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Sevilla – Real Madrid 2 (1-2)

Lørdag d. 21. oktober kl. 18:30

Sergio Ramos står igen over for den klub, med hvem han vandt stort set alt, når Sevilla skal forsøge at sparke gang i sæsonen med en god præstation mod Real Madrid. Men det største fokus denne kamp kommer faktisk til at være Diego Alonso, der er ny træner i klubben, efter man valgte at sige farvel og tak til Mendilibar.

Alonso kommer fra jobbet som træner for Uruguay, og allerede nu er der i spansk presse tale om et par radikale ændringer i måden at gribe tingene an på, hvor der særligt bliver arbejdet meget med intensiteten i træningen. Men kan de tanker virkelig nå at forplante sig allerede til kampen mod Real Madrid?

Ancelottis mandskab leverede sæsonens mest helstøbte præstation, da de inden landskampspausen udspillede Osasuna med 4-0, og de virker generelt ekstremt velspillende. Sevilla er som regel bedst mod de store hold, som vi så det mod Manchester City og Barcelona, og jeg tror godt, de kan volde Real Madrid problemer, men gæsterne tager endnu en sejr. Også selvom Nacho stadig er ude med karantæne, efter den voldsomme tackling han leverede i kampen mod Girona for et par uger tilbage.

Lisbergs bud: Real Madrid vinder med præcis én til odds 4,20 – SPIL HER >>*

Celta Vigo – Atlético Madrid 2 (1-2)

Lørdag d. 21. oktober kl. 21:00

Seks sejre i de seneste seks ligakampe. Atlético har efter en lidt svær start på sæsonen for alvor fundet fodfæste, og i den seneste runde blev det til 2-1, da Griezmann nok engang var redningsmand i slutminutterne mod Real Sociedad. 

Set fra min stol er Atlético det bedst spillende hold i La Liga netop nu, men derfor bliver det ikke nødvendigvis let, når de skal en tur til Galicien. Celta Vigo er godt nok uden sejr i de seneste fem kampe, men de var tidligere på sæsonen tæt ved at tage point fra både Barcelona og Real Madrid, og det er som om, der sker noget med Balaídos, når de store hold kommer på besøg, ligesom Benitez også rammer sit taktiske oplæg en smule bedre, når storholdene kigger forbi

Defensivt ser det også bedre og bedre ud hos Atlético, der dog her formentlig må undvære Gimenez igen, men jeg tror alligevel på, at de tager endnu en sejr.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,11 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Las Palmas – Rayo Vallecano X (1-1)

Søndag d. 22. oktober kl. 14:00

Det er nok at stramme den her at hævde, at Las Palmas ligefrem er gået målamok, men øboerne har om ikke andet scoret fire mål i de to seneste kampe, hvor det er blevet til seks point. Først det sene comeback mod Celta og senest mod Villarreal på udebane. Men gør det dem ligefrem til favoritter i denne kamp? Det synes jeg ikke.

Rayo har ikke fået det maksimale ud af den seneste håndfuld kampe, men de gør det stadig fortræffeligt, og mod Las Palmas forestiller jeg mig, at deres til tider aggressive pres kan volde hjemmeholdet problemer. Las Palmas er potentielt uden fire spillere, mens det kun er Randy Nteka, der er på vippen hos gæsterne, der har spillet de sidste fire kampe i træk uafgjorte, hvilket også ligner det mest oplagte resultat i denne søndags forestilling. 

Lisbergs bud: X’et til odds 3,15 – SPIL HER >>*

Girona – Almería 1 (3-0)

Søndag d. 22. oktober kl. 16:15

En kamp hvor vi næsten skal bruge lige så meget tid på at beskæftige os med de skadede spillere, som dem der er til stede. Begge hold må potentielt undvære otte spillere, men det er særligt gæsterne, der er hårdt ramt, da Luis Suárez med sikkerhed er ude, ligesom der rent defensivt er spørgsmålstegn ud for en række af profilerne. Læg dertil, at Almería ingenlunde har være i stand til at forsvare sig godt selv med alle mand klar, og så begynder det for alvor at ligne en ny sejr til Girona, der fortsat indtager ligaens andenplads efter de i seneste runde fik rejst sig med 1-0 ude mod Cádiz, i en kamp hvor de dog nød godt af at være i overtal i 80 minutter.

Hjemme på Montilivi har det været en sand fornøjelse at se Girona folde sig ud, og det tror jeg også, det bliver igen søndag.

Almería har lukket flere end to mål ind i de seneste seks kampe – heraf 11 i de seneste tre – og derfor går jeg med en sikker sejr til Girona, hvor det nok særligt igen skal komme fra Savinho.

Lisbergs bud: Girona -1 (EH) til odds 2,23 – SPIL HER >>*

Villarreal – Deportivo Alavés 1 (3-1)

Søndag d. 22. oktober kl. 18:30

For anden hjemmekamp i træk tabte Villarreal med 2-1, og denne gang var det til oprykkerne fra Las Palmas i endnu en skuffende indsats. Så hvorfor skulle det gå meget bedre imod Alavés, der gæster Estadio de Ceramica søndag aften? Måske fordi Alavés er et af ligaens absolut dårligste udehold med blot et enkelt scoret mål i de første fire kampe på fremmed græs. 

Baena er fortsat ude med karantæne for hjemmeholdet, ligesom Pino endnu ikke er kommet sig over sin skade, så jeg kunne sagtens finde argumenter for, hvorfor Villarreals fans igen får en frustrerende eftermiddag. Men Alavés er om muligt endnu dårligere end hjemmeholdet, der ganske enkelt skal tage en sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,66 – SPIL HER >>*

FC Barcelona – Athletic Club X (1-1)

Søndag d. 22. oktober kl. 21:00

Ernesto Valverde vender tilbage til Barcelona, hvor han blev kylet ud til trods for sportslig succes for et par sæsoner tilbage. Primært fordi man rent spillemæssigt ikke leverede som ønsket. Spørgsmålet er så, om Barcelona for tiden gør det under Xavi, men de er nu også ekstremt hårdt ramt af skader. Til dette opgør er de således formentlig uden seks spillere fra startformationen, hvor fraværet af Lewandowski, De Jong, Raphinha og muligvis Pedri og Yamal virkelig svækker offensiven.

Men defensivt er der også visse kvaler, som vi så senest mod Granada, der havde overraskende let ved at skabe chancer.

Athletic har i begge deres kampe mod tophold, Real Madrid og Real Sociedad, fået en lærestreg, men ellers har Valverdes tropper været en af de positive bekendtskaber i denne sæson. De får næppe en bedre mulighed end her for at tage point fra Barcelona med alle de skader, de har at slås med, ligesom det ikke just er til hjemmeholdets fordel, at næsten hele holdet har været af sted med landsholdet, mens de fleste af Athletics spillere har kunne passe træningen i Bilbao.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,30 – SPIL HER >>*

Valencia – Cádiz X (1-1)

Mandag d. 23. oktober kl. 21:00

I rundens mandagskamp tager Valencia hjemme mod Cádiz. En kamp hvor de er gjort til relativt store favoritter. Og jeg forstår da som sådan også godt hvorfor. De unge spillere ledet af Javi Guerra har vist sig fint frem i de første ni runder, og så er Cádiz uden Darwin Máchis, der har karantæne, efter han blev udvist allerede efter ti minutters spil i Cádiz’ 1-0-nederlag senest mod Girona.

Men Cádiz er også uden Machís en ubehagelig modstander for et hold som Valencia, og der er ingen tvivl om, at de kommer til at gøre alt for at få kampen spillet på deres præmisser med mange stop og meget lidt rytme. Og kan Valencias mange unge virkelig håndtere det? 

Cádiz har blot hentet et enkelt point på udebane efter fire kampe, men det er værd at nævne, at to af nederlagene er kommet mod Barcelona og Atlético, og det i kampe hvor de var tæt på point. Det får de til gengæld her.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar