18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1. runde i La Liga d. 11. – 14. august 2023

Så sparkes La Liga igang igen. Hvad kan Real Madrid uden Benzema? Hvad gør Barcelona uden Dembélé? Og kan Atlético ligge pres på de to formodede mesterskabskandidater allerede i første runde? Spanskboende Nicolai Lisberg er klar med sin analyse af første runde i La Liga 2023/24.

Foto: IMAGO / Sergio Ruiz

Almería – Rayo Vallecano 1 (2-1)

[Fredag d. 11. august kl. 19.30]

Indrømmet, det er ikke den mest sindsoprivende kamp, som La Liga lægger fra land med. I hvert fald ikke ved første øjekast, men det kan faktisk godt vise sig at blive en meget afgørende kamp og det første fingerpeg om, hvem der kommer til at kæmpe i bunden. Almería klarede lige akkurat frisag i sidste sæson, ikke mindst takket være en fantastisk hjemmebane, mens Rayo Vallecano takket være et godt efterår aldrig kom i fare. 

Men det er et stærkt forandret Rayo-hold, da træner Iraola ikke længere er der, og derfor er jeg også i tvivl om, hvad vi skal forvente fra den lille Madrid-klub i denne sæson.

Gæsterne har R.D.T skadet til den første kamp, og jeg vælger derfor at tro på, at Almerías gode hjemmebaneform fortsætter.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*

Sevilla – Valencia 1 (2-0)

[Fredag d. 11. august kl. 22.00]

Hvis forretten ikke var helt gennembagt, så er hovedretten til gengæld anderledes sprød fredag aften. Sevilla og Valencia var to af de mest skuffende hold i sidste sæson, i hvert fald i La Liga-sammenhæng, og ændrer det sig så i år? 

For Sevillas vedkommende er der grund til at være optimistisk, da fundamentet under Mendilibar ser mere holdbart ud, mens jeg omvendt synes, at det ligner endnu en lang prøvelse af en sæson for Valencias fans. Klubben har mistet nogle af de få spillere, der rent faktisk leverede i sidste sæson, heriblandt Cavani og Musah, så det ligner et hold, der skal finde sig selv. 

Jeg var ikke videre imponeret over det, som Barajas formåede at præstere trods redning, og der skal nok ikke mange dårlige resultater til, før også klublegenden er fyringstruet. Det er en taknemmelig opgave at møde Valencia, og særligt på dette tidspunkt af sæsonen, hvorfor jeg synes, at der bør være tale om en forholdsvis stor favoritværdighed til hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Girona 1 (3-0)

[Lørdag d. 12. august kl. 17.00]

Baskerne plejer at være hårdt ramt af skader tidligt på sæsonen, og i år er det sket så tidligt, at David Silva har valgt at indstille karrieren før tid. Det kan sagtens få indflydelse på denne sæson, da han trods sin fremskredne alder fortsat var en nøglefigur, men i åbningskampen lørdag bør det ikke spille ind.

Sadiq og Oyarzabal, der fik meget af sidste sæson spoleret, er tilbage, så selvom der er tvivl ud for Zubimendi, og nyerhvervelsen André Silva er skadet, så er hjemmeholdet godt stillet mod et Girona-mandskab, der potentielt er uden syv spillere, og som i Romeu og Castellanos denne sommer har sagt farvel til to af deres bedste spillere fra den flotte sidste sæson.

Det ligner et sikkert 1-tal på kuponen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,60 – SPIL HER >>*

Las Palmas – Mallorca X (0-0)

[Lørdag d. 12. august kl. 19.30]

La Ligas to øboere tørner sammen allerede i første runde. Las Palmas er tilbage i La Liga efter et par års fravær, og de skal blive et interessant bekendtskab, da de faktisk har været ganske flittige på transfermarkedet. Det har Mallorca som sådan også været, men de mest markante handler har været ud af klubben med Kang-in Lee og Galerettas farvel.

I sidste sæson var Mallorca et af de vanskeligste hold at spille mod, da de sjældent blottede sig bagude, og Las Palmas’ oprykning blev også sikret med en god defensiv, mens offensiven lod en del tilbage at ønske. Et godt bud på sæsonens første målløse kamp og under alle omstændigheder et opgør, der lugter af få scoringer, og hvor et point til hver vil være en ganske fin start.

Lisbergs bud: Under 1,5 mål til odds 2,58 – SPIL HER >>*

Athletic Club – Real Madrid 1 (1-0)

[Lørdag d. 12. august kl. 21.30]

Kylian Mbappé eller ej. Real Madrid får en svær start på sæsonen, når de skal på en tur til Baskerlandet, hvor Athletic venter. Med mindre der sker overraskelser i løbet af fredagen, så bliver det et Real Madrid-hold uden en klassisk nier, hvor Rodrygo og Vinicius i front med hjælp fra Jude Bellingham i andet geled ganske givet skal forsøge at skabe chancerne.

Bortset fra 45 rigtig gode minutter mod Manchester United, så har den offensive formation set lidt hakkende ud i træningskampene, og jeg er stadigvæk skeptisk over udsigten til at gå gennem sæsonen med en 4-4-2.

Athletic var en skuffelse i sidste sæson, men Valverde er en snu træner, og San Mamés plejer at være ekstra tændte mod de store hold, så jeg vil ikke blive overrasket, skulle vi få sæsonens første store overraskelse i denne kamp.

Lisbergs bud: 1X til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Celta Vigo – Osasuna 1 (2-0)

[Søndag d. 13. august kl. 17.00]

Sidste års sensationshold mod det, der kan blive dette års. Det må være overskriften på denne kamp søndag eftermiddag. For der blæser anderledes gode vinde over den lyseblå del af Galicien i disse dage med ankomsten af Rafa Benitez, og Celta kan med rette gå ind til sæsonen med en målsætning om at slutte i den bedre halvdel. 

Osasuna har haft en lidt mere turbulent sommer i deres krig med UEFA, men truppen ser nogenlunde uforandret ud i styrke i forhold til sidste år. Osasuna er en svær størrelse for alle hold at spille mod, men med den optimisme, der blomstrer i Celta, tror jeg på, at Benitez’ tropper kommer godt fra start.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Villareal – Real Betis 1 (3-1)

[Søndag d. 13. august kl. 19.30]

Der er sket store udskiftninger i Villarreal-truppen hen over sommeren, og jeg er derfor noget i tvivl om, hvor Setiens tropper står forud for sæsonpremieren. Også i Real Betis er der sket udskiftninger. Ikke mindst på den offensive del af banen, hvor Canales er væk, ligesom Fekir fortsat er skadet, så jeg frygter lidt på Betis vegne, at starten på sæsonen godt kan blive svær. 

Jeg synes, der var positive takter at spore i Villarreals sidste kampe i foråret, så selvom de notorisk set har det svært i rollen som favorit hjemme, så skal de kunne tage en sejr mod Betis, der også er uden en skadet Carvalho.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Getafe – Barcelona 2 (1-2)

[Søndag d. 13. august kl. 21.30]

Søndag aften er det så Barcelonas tur til at komme i aktion, og alt er på en eller anden måde, som det plejer. For i skrivende stund mangler de fortsat at registrere en hel del spillere, men i optakten her går jeg ud fra, at det nok skal lykkes i sidste øjeblik, akkurat som det plejer. Men hold da for en god ordens skyld øje med de spanske medier dagen før og måske endda i timerne op til kampen for seneste nyt.

På nær kampen mod Arsenal, har Barças træningskampe været ganske opløftende, selvom der fortsat er plads til forbedringer. Ikke mindst offensivt, hvor jeg ikke føler mig overbevist om Raphinha som kreatøren og i den rolle, som Dembélé indtog sidste år.

Getafe er igen tilbage til Bordalas og med ham ved roret permanent, ved vi også, hvilke dyder vi skal forvente. Det bliver ganske givet en hårdt spillet kamp, og det vil ikke overraske, hvis Barcelona får svært ved at nedbryde Getafe, hvis spillet til tider bliver lidt for stationært. 

Lisbergs bud: X ved pausen til odds 2,18 – SPIL HER >>*

Cádiz – Deportivo Alavés 1 (1-0)

[Mandag d. 14. august kl. 19.30]

Alavés er tilbage i La Liga, og de kommer på en svær opgave i første runde, når Cádiz tager i mod. Alavés var sidste hold til at booke billetten til den bedste række, og det er måske også en af årsagerne til, at truppen ikke ligefrem er blevet forstærket.

Det er Cádiz’ for så vist heller ikke, og deres udfordring bliver igen, igen at finde en mand, der kan komme bare i nærheden af et tocifret antal mål, men defensiven og organisationen plejer ikke at fejle noget, så mon ikke de lige præcis kan tage en spinkel åbningssejr. Også selvom Sergi Guardiola meldes ude.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,12 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Granada 1 (3-0)

[Mandag d. 14. august kl. 21.30]

Det er tidligt, og også for tidligt at tale om noget, der bare rimer på skæbnekamp i første spillerunde, men jeg kan alligevel ikke lade være med at sidde med følelsen af, at deres opgør mandag aften mod Granada giver os en indikation af, hvad vi skal forvente af Simeones hold i denne sæson.

En oprykker på hjemmebane, og med den form som Atlético sluttede sæsonen af med, bør jo være en walk over, men vi har bare tidligere set, at de smider nogle dumme point i denne slags kampe, da de særligt i sidste efterår ikke var så stabile i defensiven som tidligere.

Jeg kan dog ikke for alvor finde nogle gode argumenter for, hvorfor de ikke skulle tage en sejr. De har et par fravær i Gimenez og Witsel, men hos gæsterne er både Vallejo og Puertas på vippen.

Lisbergs bud: Atlético Madrid -1,5 (AH) til odds 1,84 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra La Liga

Skriv første kommentar

Skriv et svar