18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Optakt til La Liga-sæsonen 2022/2023

Bliver 2022/2023 La Liga sæsonen dén, hvor FC Barcelona vender tilbage til toppen af spansk fodbold? Nicolai Lisberg vover pelsen og kalder samtlige 20 holds slutplacering i La Liga.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Nr. 1: Real Madrid

Sidste sæsons mestre og Champions League vindere har stået for sommerens dyreste handel, da de købte Aurélien Tchouameni i Monaco. Deres vindue blegner lidt ved siden af rivalerne fra Barcelona, særligt fordi Mbappé jo kiksede, men Rüdiger er en god handel, der giver muligheder i bagkæden, skulle Ancelotti ønske at spille med tre centrale forsvarsspillere. Start 11’eren er mindst ligeså god som Barcelonas, hvis ikke bedre, men de har ikke den samme bredde, efter der også er ryddet ud i truppen. I sidste sæson kostede det ikke, men hvad gør de, hvis Benzema eksempelvis går i stykker? Personligt har jeg store forventninger til Rodrygo i denne sæson, og det er nogle af de unge, der skal tage det næste skridt, som Vinicius gjorde i sidste sæson, hvis de igen skal blive mestre, ligesom man i Madrid håber, at Hazard endelig får sit gennembrud.

 Ind: Aurélien Tchouameni (Monaco), Antonio Rüdiger (Chelsea), Reinier (Dortmund, endt leje)

Ud: Gareth Bale (LAFC), Isco (Sevilla), Marcelo (Kontraktudløb), Luca Jovic (Fiorentina), Víctor Chust (Cádiz), Takefusa Kubo (Real Sociedad) Borja Mayoral (Getafe).

Lisbergs bud: Real Madrid vinder La Liga til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Får Karim Benzema snøret målstøvlerne godt på igen i 2022/2023-sæsonen? Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix
Får Karim Benzema snøret målstøvlerne godt på igen i 2022/2023-sæsonen? Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix


Nr. 2: FC Barcelona

Sikke et vindue, Barcelona har haft. De har fået hver en spiller, de har peget på, og i de fleste tilfælde de spillere Chelsea har peget på. Det har fremskyndet Xavis projekt med et par år. For med den alvorlige oprustning de har gennemgået i hele truppen, så er målet mesterskabet. På længere sigt kan man med rette forholde sig tvivlende ved metoden med at sælge ud af fremtidig indtjening for øjeblikkelig succes, men rent sportsligt er det ligaens stærkeste mandskab, de nu råder over. Der er en smule svaghed på de to backs, hvor der ikke er en ideel højre back, mens Alba mangler et alternativ i sin side. Mål skal der nok komme mange af, og hvis ellers de mange nyindkøb finder hinanden nogenlunde hurtigt, så bliver Barcelona mestre.

Ind: Raphinha (Leeds), Jules Koundé (Sevilla), Robert Lewandowski (Bayern München), Franck Kessié (Milan), Andreas Christensen (Chelsea)

Ud: Philippe Coutinho (Aston Villa), Francisco Trincao (Sporting, leje), Dani Alves (Pumas )Luuk de Jong (Sevilla, endt leje), Adama Traoré (Wolves, endt leje), Clément Lenglet (Tottenham), Óscar Mingueza (Celta Vigo), Neto (Bournemouth), Riqui Puig (Los Angeles)

Kan FC Barcelona vinde slåskampen i La Liga? Foto: Stephen R. Sylvanie/Usa Today Sports/Ritzau Scanpix
Kan FC Barcelona vinde slåskampen i La Liga? Foto: Stephen R. Sylvanie/Usa Today Sports/Ritzau Scanpix


Nr. 3: Atlético Madrid

Et meget stille transfervindue for Simeones mandskab, men det er ikke nødvendigvis en skidt ting. For det her er et hold, der stadig kan vokse som gruppe. Men det kræver, at de genfinder formlen i defensiven, som de helt mistede i sidste sæson, hvor de lukkede ukarakteristisk mange mål ind. Joao Felix tog nye store skridt i den forgangne sæson, og han kan være manden, der fører Atlético Madrid til storhed, men de mangler generelt lidt kvalitet på et par enkelte positioner for at kunne blive set som en seriøs trussel til titlen. Witsel har således set bedre dage, og jeg tror ikke på, at han kan stabilisere nok til at blive udslagsgivende. Champions League kan jeg dog ikke se komme i fare for los Rojiblancos.

Ind: Nahuel Molina (Udinese), Axel Witsel (Borussia Dortmund), Samuel Lino (Gil Vicente).

Ud: Héctor Herrera (Houston), Sime Vrsaljko (Olympiakos), Luis Suárez (Nacional).

Lisbergs bud: Atlético Madrid bliver nr. 3 til odds 3,75 – SPIL HER >>*


Nr. 4: Villarreal

Købet af José Morales er lidt af en genistreg, for han er godt nok blevet 35, men den evige kommandant er som skabt til at spille for den gule ubåd efter flere flotte sæsoner hos naboerne fra Levante, der nu spiller i den næstbedste række. Læg dertil, at Gerard Moreno forhåbentlig ikke døjer med skader som i sidste sæson, og at Chukwueze ligeledes ser ud til at blive klar igen. I denne sæson skal de allerhøjest koncentrere sig om Conference League, og det bør betyde mere fokus på ligaen for Emery. Potentialet har i de seneste to sæsoner været til mere end en syvendeplads, og jeg tror, de kravler højere op i år. Faktisk så højt at de udnytter Sevillas brandudsalg og sikrer sig fjerdepladsen og Champions League.

Ind: José Morales (Levante), Pepe Reina (Lazio), Kiko Femená (Watford).

Ud: Rubén Peña (Osasuna), Sergio Asenjo (Valladolid), Serge Aurier (Kontraktudløb), Giovani Lo Celso (Tottenham, endt leje), Moi Gomez (Osasuna), Mario Gaspar (Watford), Vicente Iborra Levante.

Lisbergs bud: Villarreal slutter i Top4 til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Nr. 5: Sevilla

Væk er både Diego Carlos og Jules Koundé, og dermed også en væsentlig del af det, der har været en af La Ligas bedste defensiver de sidste par år. Resultatet heraf så vi måske i 6-0 nederlaget mod Arsenal i en træningskamp for nylig, for selvom der intet var på spil, så var det meget atypisk for et ellers velorganiseret Lopetegui-hold. Netop Lopetegui har der været lidt begyndende kritik af hen mod slutningen af sidste sæson, og der skal nok ikke mange dårlige resultater til, før sædet begynder at brænde. Hvor de i sidste sæson havde et hold, der kunne være blevet mestre, så skal de i denne sæson primært koncentrere sig om at slutte i top 4, for forfølgerne har forstærket sig, mens Sevilla ser svækket ud. Købet af Isco er dog en potentiel gamechanger, hvis den hjulbende offensive midt genfinder topniveauet.

Ind: Marcao (Galatasaray), Isco (Kontraktfri), Alex Telles (Manchester United, leje)

Ud: Diego Carlos (Aston Villa), Alejandro Pozo (Almería), Luuk de Jong (PSV), Anthony Martial (Manchester United, endt leje), Javi Díaz (Tenerife), Jules Koundé (Barcelona), Ludwig Augustinsson (Aston Villa, leje).


Nr. 6: Real Sociedad

Det er et par spændende handler, som Real Sociedad har foretaget sig denne sommer med særligt købet af Brais Mendéz, mens Kubo efterhånden virker som en spiller, der skal forsøge at finde noget stabilitet, før det bliver helt godt. De har foreløbigt formået at holde på Alexander Isak, men de kommer i den første halvdel af sæsonen til at lide under, at deres absolutte profil Oyarzabal fortsat er ude med den korsbåndsskade, som han pådrog sig tilbage i marts måned. Det koster formentlig for mange point til, at jeg kan se dem blande sig i kampen om top 4 placeringerne.

Ind: Mohamed-Ali Cho (Angers), Brais Méndez (Celta Vigo), Takefusa Kubo (Real Madrid)

Ud: Wilian José (Real Betis), Kévin Rodrigues (Adana Demirspor), Jon Bautista (Eibar), Portu (Getafe), Roberto López (Mirandés), Adnan Januzaj (Kontraktudløb), Nacho Monreal (Kontraktudløb), Rafinha (PSG, endt leje), Alexander Sörloth (RB Leipzig, endt leje)


Nr. 7: Real Betis

Det blev en mindeværdig sæson med sejren i pokalen og dermed ny adgang til Europa League, hvor de også kom langt sidste sæson. Der er dog også behov for gode resultater, og de penge der følger med, for Betis har ligesom Barcelona været ude at undersøge markedet for en her og nu investering. I skrivende stund er det ikke sikkert, at de kan registrere alle nye spillere, men sker det, så er det et hold, som har bygget på år for år under Pellegrini. Generelt går det jo lidt op og ned i den grøn-hvide del af Sevilla, men Betis virker efterhånden til at have bygget noget solidt op, så en placering omkring de europæiske pladser ser igen ud til at være inden for rækkevidde. Det er som altid offensiven, der skal sikre succesen.

Ind: Willian José (Real Sociedad), Luiz Henrique (Fluminense), Luiz Felipe (Lazio).

Ud: Cristian Tello (Kontraktudløb), Joel Robles (Kontraktudløb), Héctor Bellerin (Arsenal, endt leje), Diego Lainez (Braga, leje).

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår


Nr. 8: Athletic Club

Marcelino levede ikke op til Athletics, egne og for den sags skyld mine forventninger, da han trods en Supercup triumf ikke formåede at gøre baskerne til et subtophold. Det store problem har været mål, for dem kommer Iñaki Williams aldrig til at score mange af, uanset hvor hårdt han prøver. Men de er underlagt deres selvvalgte benspænd med kun af hente baskiske spillere, og så er det jo det, der er at gøre med. Det er en god gammel kending, som har sat sig på trænerbænken, da Ernesto Valverde nu er tilbage i Athletic og La Liga igen. Han har ikke haft et job, siden han uretfærdigt blev gjort til syndebuk i Barcelona, men det er en utrolig dygtig pragmatiker, der forstår at få det maksimale ud af en trup. Og modsat Barcelona er der ingen, der rynker på næsen, hvis han stiller med en kompakt midtbane, hvor hårdt arbejde vægter hårdere end teknik. Kunne de score mål, kunne det blive rigtig godt, men Europa er inden for rækkevidde.

Ind: Gorka Guruzeta (Amorebieta).

Ud: Unai López (Rayo Vallecano), Iñigo Vicente (Racing), Iñigo Córdoba (Fortuna Sittard).


Nr. 9: Osasuna

De er måske lidt grå, men jeg kan nu godt lide Osasuna, der bygger – indrømmet, utroligt langsomt – på fra sæson til sæson. De har ikke rigtig mistet nogle profiler i dette vindue, og selvom der ingen store stjerner er, så er der nogle af den slags spillere, der holder dem på sikker afstand til stregen – og måske mere til. Jeg tænker på Aridane Hernández og David García i midterforsvaret. Og selvom hverken Ruben García eller Budimir er La Liga profiler, så er de gode nok til at sikre Osasuna slagkraft oppe foran.

Ind: Moi Gómez (Villarreal), Manu Sánchez (Atlético Madrid, leje), Rubén Peña (Villarreal), Aitor Fernández (Levante).

Ud: Oier Sanjurjo (AEK Larnaca), Iñigo Pérez (Kontrakudløb), Jonás Ramalho (Malaga), Marc Cadona (Las Palmas).


Nr. 10: Getafe

Det var som ventet svært at erstatte succesfulde Bordalás på trænerbænken, men jeg synes egentlig, at Quique Sánches Flores lykkedes fint med at implementere en ny spillestil, da han kom til i oktober som afløser for den mindre succesfulde Míchel. De fik stabiliseret sig og var gode på hjemmebane, men havde problemer med at score. Det bliver nu igen op til Borja Mayoral, der er købt fri af Real Madrid. Han scorede seks gange i 18 La Liga kampe i sidste sæson, og han kan sagtens være medvirkende til, at Getafe tager et skridt op i tabellen, selvom det igen er defensiven, der er styrken på dette hold.

Ind: Borja Mayoral (Real Madrid), Luis Milla (Granada), Domingos Duarte (Granada), Jaime Seoane (Huesca), Portu (Real Sociedad), Fabrizio Angileri (River).

Ud: Mathías Olivera (Napoli), Hugo Duro (Valencia), Vitolo (Atlético Madrid, endt leje) .


Nr. 11: Valencia

Det kan næsten kun blive underholdende med Gattuso som ny træner i altid kaotiske Valencia. Optakten har været en blandet landhandel med sejr mod Dortmund og nederlag mod Stuttgart som nogle af yderpunkterne. Guedes ser igen ud til at blive den helt store profil, og sammen med blandt andre Hugo Duro og Carlos Soler er der egentlig ganske fint potentiale fremme på banen. Købet af Castillejo gør dog ikke det store, da han siden de unge år i Villarreal blot virker til at være gået i stå. En sæson med store udsving og en plads i midten af tabellen.

Ind: Hugo Duro (Getafe), Samu Castillejo (AC Milan), Samuel Lino (Atlético Madrid, leje).

Ud: Denis Cheryshev (Ukendt), Bryan Gil (Tottenham, endt leje), Ilaix Moriba (RB Leipzig, endt leje), Omar Alderete (Hertha, endt leje).


Nr. 12: Espanyol

42 point fik los Periquitos i sidste sæson som oprykkere. Ganske positivt. 33 af dem kom på hjemmebane med sejre mod Real Madrid og uafgjort mod Barcelona og Sevilla. Det er igen RCDE Stadium, der skal danne grund for deres overlevelse, og så glæder jeg mig personligt til at se Diego Martínez tilbage i La Liga. Espanyol valgte jo at fyre både cheftræner Vicente Moreno og sportsdirektøren Francisco Rufete efter en ellers flot sæson. En beslutning der dog mest af alt havde økonomisk årsag. Diego Martínez gjorde det godt for Granada, indtil han lod kontrakten rende ud. Med ham ved roret tror jeg ikke, Espanyol kommer i problemer. Købet af Joselu er godt set, og selvom de formentlig mister R.D.T., der meget gerne vil væk, så er truppen bedre end i sidste sæson.

Ind: Joselu (Alavés), Brian Oliván (Mallorca), Tonny Vilhena (Krasnodar), Benjamin Lecomte (Monaco, leje), Vinicius Souza (Lommel, leje).

Ud: Diego López (Rayo Vallecano), Víctor Gómez (Braga), Óscar Melendo (Granada), Oier Olazábal (Ukendt), Dídac Vilà (Ukendt), David López (Girona), Fran Mérida (Jinmen Tiger), Yangel Herrera (Manchester City, endt leje)


Nr. 13: Celta Vigo

De lyseblå fra Balaídos har i flere år underpræsteret en smule. Tegningerne har været til noget positivt, men omvendt har man også siddet med følelsen af, at alt står og falder med Iago Aspas. En af La Ligas bedste spillere de seneste mange år, men som uden for La Liga lider lidt under sit ophold i Liverpool og et endda meget dårligt udført hjørnespark. For meget afhænger dog af Aspas til, at jeg kan se dem slutte højt i tabellen denne gang, og så er al den uro i pressen mellem præsident og Denis Suárez ej heller befordrende for en spillertrup.

Ind: Williot Swedberg (Hammarby), Luca de la Torre (Heracles), Agustín Marchesín (Porto), Julen Lobete Real Sociedad B), Oscar Mingueza (Barcelona)

Ud: Brais Méndez (Real Sociedad) Néstor Araújo (América), Emre Mor (Karagümrük), Nolito (Kontraktudløb).


Nr. 14: Elche

Et lidt spøjst hold, der kan ramme nogle flotte stimer for så at gå helt i stå. De kommer ganske givet til at være en del af midter/bundkampen igen, men der er trods alt grund til optimisme. De har udnyttet Levantes nedrykning til at forstærke sig med Carlos Clerc og særligt Roger Martí, der giver dem en ny dimension i offensiven. Samtidig har de ikke rigtigt for alvor mistet nogle profiler, så de går ind til sæsonen som forstærket.

Ind: Ezequiel Ponce (Spartak Moskva), Carlos Clerc (Levante), Roger Martí (Levante), Lautaro Blanco (Estudiante)

Ud: Manu Justo (Racing Ferrol), Pablo Piatti (Estudiantes), Antonio Barragán (Kontraktudløb), Guido Carrillo (Kontraktudløb).

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


Nr. 15: Almería

De vandt den næstbedste spanske række, og de har måske ageret lidt atypisk for en spansk oprykker ved at bruge forholdsvist mange penge i dette vindue. Heriblandt syv millioner euro på den blot 18-årige brasilianer Kaiky. Lidt mindre penge er der brugt på den ligeledes 18-årige Marko Milanovic, der kommer til fra Partizan. Overlever de denne sæson, så kan de bygge noget spændende op, men har vi ikke set det før, at erfaring slår talent i La Liga, når det kommer til bundkampen? Almería er et spændende hold, men jeg er ikke overbeviste om deres transferstrategi, selvom klubben tæller en del velkendte navne. Dog vurderer jeg, at der er dårligere hold end dem, når det spidser til, og kan de holde sig til i efteråret, kan de meget vel hente de fornødne point i løbet af foråret, når holdet har fået erfaring.

Ind: Kaiky (Santos), Marko Milovanovic (Partizan), Alejandro Pozo (Sevilla), Gui Guedes (Vitória Guimarães), Srdjan Babic (Røde Stjerne)

Ud: Aitor Buñuel (Kontraktudløb), Giorgi Makaridze (Ponferradina), Daniel Carriço (Kontraktudløb), Juan Villar (Huesca)


Nr. 16: Real Valladolid

Ronaldos hold er tilbage efter en enkelt sæson i den næstbedste række. Og de har modsat Almería satset på rutinerede spillere, der kender til det at begå sig i bunden af tabellen. Der er ikke meget stjernestøv over truppen, men de kommer til at ramme de cirka 40 point, og deres bredde kan godt vise sig udslagsgivende for, at de også holder sig oppe.

Ind: Monchu (Granada), Gonzalo Plata (Sporting), Iván Sánchez (Birmingham), Sergio Escudero (Granada), Sergio Asenjo (Villarreal)

Ud: Rubén Alcaraz (Cádiz), Saidy Janko (Bochum, leje), Nacho Martínez (Tenerife), Kiko Olivas (Cartagena), Pablo Hervías (Kontraktudløb).


Nr. 17: Cádiz

Det er svært helt præcist at forklare, hvordan Cádiz formåede at sikre sig endnu en sæson. For de var sjældent gode, men de lykkedes alligevel med at skrabe 39 point sammen, da de med en scoring i det sidste kvarter af udekampen mod allerede nedrykkede Alavés lige akkurat gik forbi Granada i sidste spillerunde. De har nu stik imod forventning overlevet to sæsoner i træk, så kan de gøre det for tredje gang på stribe? Det kan de muligvis, fordi de ikke afviger fra konceptet, og fordi feltet af potentielle nedrykkere er stort, men det bliver til en ny placering helt i bunden. 

Ind: Rubén Alcaraz (Real Valladolid), Awer Mabil (FC Midtjylland), Víctor Chust (Real Madrid), Joseba Zaldua (Real Sociedad), Fede San Emetorio (Valladolid)

Ud: Salvi Sánchez (Rayo Vallecano), Jens Jønsson (AEK Athen), Varazdat Haroyan (Anorthosis), Carlos Akapo (San José).


Nr. 18: Girona

De kom fra baghjul, da de blot sluttede sekser efter 42 kampe, men alligevel formåede at komme til playoff kampen og også sikre sig den sidste billet til La Liga. Det er efterhånden ved at blive en vane, at det er nummer seks, der tager billetten op, og går det, som det gik Rayo i sidste sæson, så kan Girona måske ride videre på bølgen indledningsvist. De har lavet nogle ganske fornuftige handler med Yangel Herrera som største navn, men det ligner fortsat en hurtig retur til den næstbedste række.

Ind: David López (Espanyol), Yangel Herrera (Manchester City, endt leje), Rodrigo Riquelme (Atlético Madrid, leje).

Ud: Álex Gallar (Málaga), Jairo Izquierdo (Cartagena), David Juncà (Kontraktudløb), Jairo Izquierdo (Kontraktudløb).

Lisbergs bud: Girona rykker ned til odds 2,25 – SPIL HER >>*


Nr. 19: Mallorca

Øboerne reddede lige akkurat livet i sidste sæson, da trænerlegenden Javier Aguirre blev hentet ind i marts måned, men kan det blive ved med at gå godt? Deres trup er ikke til mere end en placering i bunden, så jeg lader mig ikke forblænde af fine resultater i pre-season. Skal det lykkes Mallorca at holde sig oppe, så skal en spiller  som Kang-in Lee gerne forberede sit slutprodukt, men selv hvis det sker, så får de det svært.

Ind: Pablo Maffeo (VfB Stuttgart), José Copete (Pomferradina), Vedat Muriqi (Lazio), Pedrag Rajkovic (Stade Reims), Rodrigo Battaglia.

Ud: Joan Sastre (PAOK), Brian Oliván (Espanyol), Salva Sevilla (Alavés), Manolo Reina (Málaga).

Lisbergs bud: Mallorca rykker ned til odds 3,00 – SPIL HER >>*


Nr. 20: Rayo Vallecano

De var en af sidste sæsons positive overraskelser, da de som oprykkere lå til i toppen af tabellen et godt stykke hen i efteråret. Årsagen var en frygtindgydende hjemmebane, og den har de jo stadigvæk, så hvorfor skulle de ikke kunne gentage sidste sæsons 12. plads? Fordi der var stor nedgang at spore i foråret. Her gik de næsten fuldstændig i stå, og det kunne snildt være endt med en drabelig bundkamp. Falcao var et hit sidste sæson, men jeg tror ganske enkelt ikke, at han kan holde formen, og i kulissen har de en præsident, der gør mere skade end gavn for dette hold. De kan sagtens havne i store problemer.

Ind: Salvi Sánchez (Cádiz), Diego López (Espanyol), Unai López (Athletic), Sergio Camello (Atlético Madrid, leje).

Ud: Joni Montiel (Levante, leje), Jorge Moreno (Córdoba, leje), Luca Zidane (Kontraktudløb).

Lisbergs bud: Rayo Vallecano rykker ned til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Odds på La Liga

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Vil du have mere La Liga?

Vi dækker La Liga tæt på SpilXperten. Se vores store La Liga-sektion for at læse mere.


Skriv et svar