18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Kroatien – odds på kroaternes EM

Kroatien gik hele vejen til finalen ved den seneste VM-slutrunde, og spørgsmålet er nu, om Luka Modric & Co kan gentage den imponerende bedrift ved et EM, hvor man lægger ud med en kamp mod England på Wembley. Du finder odds, trup og kampe til Kroatiens EM på denne side.


Kroatien vinder EM: 41,00 – SPIL HER >>*

Topscorer ved EM
Ante Rebic: 71,00 – SPIL HER >>*

Kroatien vinder gruppe D: 4,00 – SPIL HER >>*

Hvilke resultater venter der det kroatiske landshold i gruppespillet? Her har vi samlet markedets mest favorable odds på Kroatiens tre første kampe ved slutrunden. Så har du det bedste odds, uanset hvad du vil spille på til kampene.

13. juni 2021
15:00 England – Kroatien (London): 1,83 – 3,45 – 4,50*
18. juni 2021
18:00 Kroatien – Tjekkiet (Glasgow): TBA – TBA – TBA*
22. juni 2021
21:00 Kroatien – Skotland (Glasgow): TBA – TBA – TBA*

Kroatien åbner med en svær kamp mod værtsland og turneringsfavorit England. VM-sølvvinderne ventes dog at tage gruppens andenplads, også selv om der i sidste grupperunde venter endnu et opgør hvor modstanderen har hjemmebane: Skotland.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 6. maj kl. 21:25 (kampodds), d. 6. maj kl. 21:25 (gruppevinder) og d. 6. maj kl. 21:25 (vinder + topscorer).

Kroatiens trup og startopstilling

Bruttotrup udtages 11. maj, nettotrup 1. juni.

Forventet opstilling: Livakovic – Vrsaljko, Lovren, Car, Barisic – Modric, Brozovic, Kovacic – Rebic, Budimir/Kramaric, Perisic

Formation: 4-3-3 (4-2-3-1)

Træner: Zlatko Dalic (2017)

Nøglespillere: Lovren, Modric

Stjerneskud: Brekalo, Bradaric

Straffeskytte:
Modric

Frisparksskytte: Modric

Kroatiens EM chancer: VM-sølvvinder er gået ned i niveau

Det kroatiske landshold er ikke hvad det har været efter farvel til fire markante stamfolk. Der er stadig en overflod af dygtige midtbanefolk, men forsvaret lækker, og en målæder savnes i front. Bookmakerne forventer alligevel en andenplads i gruppen, og i 1/8-finalen venter i givet fald nok Polen eller Sverige. Farligt, men ikke uoverkommeligt. Men så rammes muren sandsynligvis. Modstander i kvartfinalen er nemlig nok vinderen af Dynamitpuljen med Frankrig, Tyskland og Portugal.

Holdanalyse af Kroatien

Kroatien nåede finalen ved VM i 2018 (på vejen var de dog lige ved at snuble mod Danmark der tvang kroaterne ud i straffesparkskonkurrence i 1/8-finalen), og regissør Luka Modric blev kåret som slutrundens bedste spiller.

I dag har Kockasti stadig et glimrende hold. Men tre markante veteraner, målmand Subasic, angriber Mandzukic og venstreback Strinic, stoppede efter VM, midtbanemand Rakitic takkede af efter Nations League sidste efterår, og holdet har ikke samme klasse som før (trods mange gode midtbanenavne). Landstræner Dalic har stadig Modric til rådighed, men Real Madrid-stjernen er blevet 35 og er mindre magisk end tidligere.

Tæv i NL

I Nations League-gruppespillet i efteråret 2018 fik kroaterne tæv med 6-0 i Spanien. De tog en lille revanche med 3-2-sejr hjemme, men endte alligevel sidst i gruppen efter England og Spanien.

Modric førte dog Kockasti til gruppesejr i EM-kvalifikationen, men puljen var relativt svag (Wales, Slovakiet, Ungarn og Aserbajdsjan), og undervejs tabte Kroatien i Ungarn og måtte nøjes med uafgjort hos elendige Aserbajdsjan.

I Nations League-gruppespillet i efteråret 2020 blev Kroatien nr tre efter Frankrig og Portugal. Kroaterne fik blot tre point i seks kampe, en hjemmesejr over bundskraber Sverige (der fik hævn på eget græs). Mod franskmændene tabte de to kampe med samlet 3-6, mod Portugal samlet 3-7. Bemærkelsesværdigt: Alle seks opgør gik over 2,5 mål og indeholdt mål fra begge hold.

Hvad så med VM-kvalifikationen her i marts? Kroatien vandt hjemme over smånationerne Cypern (men kun 1-0) og Malta, men tabte skuffende 1-0 i Slovenien. Her havde kroaterne bolden klart mest efter et tidligt mål af hjemmeholdet, men formåede ikke at skabe ret meget farligt.

Mandzukic savnes i angrebet

Som ved VM opererer Dalic mest med en 4-3-3/4-2-3-1 der er hårdtslående i forsvaret og teknisk dygtig i offensiven. Gerne med en stor centreforward, men ofte med en ”falsk” nier.

Den oplagte arvtager, rent fysisk, efter den store frontløber Mandzukic, er den 1,93 meter høje Dinamo Zagreb-angriber Petkovic der noterede sig for fire kval-mål. Han skuffede i Nations League sidste efterår, var mest indskifter, men skulle alligevel have været med i martstruppen i år. Det satte en skulderskade dog stopper for, men han vendte tilbage for Dinamo i april og bør have gode chancer for en EM-billet.

Osasuna-angriber Budimir er også høj. Han er målløs for landsholdet ud over en scoring i en træningskamp sidste år, men startede inde i to af martskampene og spiller i den stærke spanske liga til dagligt.

Der er mere talent i den teknisk stærke Hoffenheim-offensivmand Andrej Kramaric, men han mangler drøjde og speed og er bedst som hængende angriber. Endelig er der landsholds-uerfarne Lovric der scorer mange mål for Gorica i hjemlandet.

Stærke fløje

På venstre fløj er erfarne og knalddygtige Ivan Perisic naturligt førstevalg. En aflaster kunne være talentfulde Marko Pjaca. Han har fået karrieren bremset af skader, men er pt i Genoa og får en del spilletid. Han har dog ikke været med landsholdet siden 2018, og en EM-plads virker usandsynlig. Kroatien har nemlig også det 22-årige Wolfsburg-talent Brekalo der kan ligge i begge sider, men er mest målfarlig i venstre hvor han kan trække ind og afslutte med sit højreben.

Kroatiens bedste højrefløj er nok Ante Rebic fra Milan. Han missede martskampene pga en mindre skade, men starter normalt inde. Han kan også agere centreforward, men er bedre på kanten.

Masser af midtbane-klasse

En anden mulighed er at bruge den fleksible Chelsea-midtbanetekniker Mateo Kovacic som 10’rer, fx i en 4-2-3-1-formation. Kroatien har nemlig diverse klassespillere på midtbanen – en del flere end der er brug for i startopstillingen.

Der er naturligvis playmaker Modric – han kan ligge dybt a la Pirlo, men på landsholdet ligger han typisk som højre-midtbane eller som 10’er. Men der er også folk som Brozovic fra Inter, Badelj fra Fiorentina og Pasalic fra Atalanta (hvor det dog kniber med spilletiden). Og altså Kovacic. Alle folk der kan agere både defensivt og offensivt. Brozovic er dog mest defensiv.

Der er desuden målfarlige Nikola Vlasic (CSKA Moskva) der kan være central kreatør eller ligge på højrekanten.

Erfarent forsvar

I midterforsvaret råder Dalic stadig over Lovren fra Zenit (skiftede fra Liverpool sidste sommer) og Vida fra Besiktas, begge nu 31 år. Og der er habile folk til at tage over, fx Caleta-Car (venstre midterforsvarer i Marseille) og fleksible Jedvaj. Han har været reserve i Leverkusen, men en ny træner bragte ham tilbage på holdet i april.

Den erfarne højreback Sime Vrsaljko har også problemer med spilletid i Atlético og landsholdsstart-udfordres af Uremovic fra Rubin Kazan, med Juranovic fra Legia Warszawa som alternativ (han kan også spille i midterforsvaret). FC København-højreback Bartolec har ikke været med landsholdet siden 2019. Til venstre er førstemanden Borna Barisic fra Rangers, med Melnjak fra Caykur Rizespor som afløser. Den talentfulde Lille-venstreback Bradaric på 21 år kan evt også komme i spil; han er dygtig fremad. Men i virkeligheden er det en helt fjerde der i mine øjne er Kroatiens bedste venstreback, nemlig Borna Sosa fra Kroatien. Solid defensivt, stærk fremad (knaldgode indlæg; blandt de bedste i Bundesligaen). Han har da også utallige U-landskampe, men A-holdet har han besynderligt nok ikke optrådt på.

Målmænd fra den hjemlige liga

På mål er førstevalget som udgangspunkt 26-årige Dominik Livakovic fra Dinamo Zagreb med den mere erfarne Lovre Kalinic som reserve. Tometer-manden skiftede i januar fra Aston Villas reservebænk til Hajduk Split, og han håber nok at spilletiden i hjemlandet kan give en startplads ved EM. Men Livakovic stod i alle tre VM-kvalkampe i marts og gjorde det pænt.

Historien om Kroatien ved EM i fodbold

Kroatien var del af Jugoslavien der vandt sølv i 1960 og 1968 samt nåede semifinalen i 1976.

Som selvstændigt land er Kroatien nået i kvartfinalen to gange: I 1996 med personligheder som Suker, Boban, Prosinecki og Bilic. Og i 2008 hvor unge Ivan Rakitic og Luka Modric var med i truppen der desuden talte gode navne som Kovac-brødrene og angrebslynet Ivica Olic.

I 1996 røg kroaterne ud mod Tyskland, mens det i 2008 var Tyrkiet der stod i vejen.

I 2012 blev det kun til gruppespil, mens Modric & Co i 2016 i Frankrig gik videre fra indledende gruppe (foran Spanien) og kun røg ud mod de senere guldvindere fra Portugal via et mål af Quaresma i den forlængede spilletid.


Læs om andre deltagere ved EM i fodbold