18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Wales – Tjekkiet: Odds og optakt den 30. marts 2021

Mon ikke de fleste havde mere fidus til Wales end til Tjekkiet forud for denne VM-kvalifikation? Det er i hvert fald ikke længere helt sikkert, det forholder sig sådan, for Tjekkiet er kommet stærkt fra land og særligt 1-1 mod Belgien fortjener respekt. Wales indledte med at tabe 3-1 i Belgien, og så vandt de 1-0 over Mexico i en træningskamp lørdag. De kan ikke tåle et nederlag her, hvis de stadig skal drømme om en VM-slutrunde i Qatar næste år. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Wales – Tjekkiet. Der er kampstart tirsdag d. 30. marts 2021 kl. 20:45. Du kan se med på 6’eren og på Discovery+.

Odds på Wales – Tjekkiet

Oddsene på kampen afslører, at vi kan forvente et meget jævnbyrdigt opgør, men hvis du trykker bookmakerne hårdt nok på maven, vil de pege på Tjekkiet som kneben favorit her.

Wales – Tjekkiet: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Ovidiu Haţegan, Rumænien
Stadion: Principality Stadium, Cardiff
Vejret: 15° og svag vind

Optakt til Wales – Tjekkiet: Skader, karantæner og startopstillinger

Wales var for første gang nogensinde med ved en EM-slutrunde i Frankrig i 2016. Og de fik en fremragende debut på den scene og nåede helt til semifinalen. Det kan de så forsøge at gøre bedre til sommer, når de er med igen. Det bliver ikke let. Lettere bliver det måske at gøre det bedre end i de foregående 15 VM-kvalifikationsturneringer, for de har ikke været med til en VM-slutrunde siden 1958 i Sverige. Umiddelbart så deres chancer for kvalifikation i denne gruppe fornuftige ud, men tjekkernes indledning har i hvert fald vist, at waliserne ikke kommer sovende til noget som helst.

Dette er et nøgleopgør, for realistisk set er både Belarus og Estland kanonføde for gruppens øvrige mandskaber, og dermed kan de 3 trænere for Belgien, Tjekkiet og Wales lave deres egen lille 3-holdsturnering med de indbyrdes kampe, og i det regnskab er Wales næsten tvunget til at få noget ud af hjemmekampene og da særligt denne mod Tjekkiet. Waliserne kan glæde sig over, at de ikke har tabt en hjemmekamp siden 16. november 2018, hvor Danmark slog dem 2-1. Siden er det blevet til 11 kampe på hjemmebane med 9 sejre og 2 uafgjorte.

Tjekkiet kan dog prale af en næsten lige så talmæssigt fin statistik på udebane. De seneste 6 kampe væk hjemmefra har givet 4 sejre og 2 nederlag – 2x 1-0 mod Tyskland og Skotland – mens de 4 sejre har været mod Slovakiet, Cypern, Israel og altså Estland. Ikke kun statistikken på udebane kan give tjekkerne rank ryg. Også det fornemme 1-1-resultat hjemme i Prag mod Belgien, og særligt måden det kom i hus på, maner til respekt. Det var med åben pande, med beslutsomhed og med effektive midler, at de fik stækket et af verdens allerbedste mandskaber. Hvis Tjekkiet kan vise samme niveau af kvalitet og vilje, har de alle muligheder for at rende med sejren i Wales.

Stilling i VM-kvalifikationsgruppe E
1 Tjekkiet 1-1-0 7:3 4p
2 Belgien 1-1-0 4:2 4p
3 Belarus 1-0-0 4:2 3p
4 Wales 0-0-1 1:3 0p
5 Estland 0-0-2 4:10 0p

De næste kampe i gruppen bliver spillet 2. september, hvor programmet er Tjekkiet – Belarus og Estland – Belgien.

Wales:
Ben Davies (Forsvar, Fast) – Skadet
Tom Lockyer (Forsvar, Reserve) – Skadet
Joe Allen (Midtbane, Fast) – Skadet
Aaron Ramsey (Midtbane, Fast) – Skadet

Tjekkiet:
Ondrej Kolar (Mål, Reserve) – Skadet
Tomas Kalas (Forsvar, Fast/Reserve) – Skadet
Alex Kral (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet

Wales forventet startopstilling: Hennesey; Mepham, Rodon, Davies; Roberts, Morrell, Ampadu, Norrington-Davies; Bale, Moore, James.

Tjekkiet forventet startopstilling: Pavlenka; Coufal, Kudela, Zima, Boril; Provod, Darida, Soucek, Jankto; Barak; Schick.

Odds-forslag: Det ligner en pointdeling

De seneste 12 betydende kampe for waliserne – ude som hjemme – har givet 8 sejre, 3 uafgjorte og blot det ene nederlag mod Belgien. Tæller vi alle kampe med, er 12 af deres seneste 15 kampe endt med 2 scoringer eller færre. Kun 3-0-nederlag i træningskamp mod England og 3-1-nederlaget i Belgien i midtugen samt 3-1-sejr over Finland i efterårets Nations League har haft flere scoringer. Og de 2 landes 2 eneste møder på walisisk grund er endt 0-0 – godt nok tilbage i 2002 og 2007.

For tjekkerne gælder samme mønster i 5 af deres seneste 6 kampe. Kun mod Estland er der faldet mere end 2 scoringer i form af 6-2-sejr. Men forud for de 6 kampe er gået 4, der alle er endt med mindst 3 mål. Så tjekkerne er ikke helt så driftsikre i ‘få-mål-kampe’. Risikoen her er, at hvis tjekkerne kommer foran, vil Wales være tvungne til at komme frem på banen og jagte 2 scoringer. De skal have sejren for realistisk at kunne håbe på at snuppe bare gruppens 2. plads og billet til playoffspillet. Så det vil sagtens kunne føre til endnu flere scoringer. Enten som tjekkiske omstillinger eller hvis det rent faktisk lykkes for Wales at vende kampen.

Det bliver utvivlsomt en kamp på en knivsæg. Et opgør, hvor de 2 mandskaber vil vogte på hinanden, og hvor det vil synge, sjunge og brage fra tacklingerne. Måske bliver der slet ikke plads til noget af det fine fodbold, som begge nationer faktisk kan levere. Måske bliver det en duel på midten af banen, og måske ender det så for tredje gang i træk med pointdeling mellem de her 2 på walisisk grund? Det er anbefalingen til dette opgør. Ikke meget skiller de 2 mandskaber i kvalitet, og de har allerede 2 gange neutraliseret hinanden i Wales. Ingen af dem kan heller rigtigt for alvor tåle et nederlag, for så ser VM-kvalifikationen allerede vanskelig ud, før den overhovedet er kommet i gang. Anbefalingen er et kryds.

SpilXperten.com anbefaler: X’et til odds 3,25 – SPIL HER >>

Wales – Tjekkiet: Statistik, topscorer og H2H

  • Wales havde et fint forløb i efterårets Nations League, hvor de vandt deres gruppe og sikrede oprykning til det fineste niveau.

  • Statistikken for Wales i Nations League-kampene var 5-1-0 og 7:1.

  • Tjekkiet har åbnet VM-kvalifikationen med 6-2-sejr over Estland og 1-1 hjemme mod Belgien. Det giver dem en øjeblikkelig 1. plads i gruppen med 1-1-0 og 7:3.

  • Kieffer Moore scorede 2 gange i efterårets 6 Nations League-kampe, og det var rigeligt til titlen som topscorer. Han scorede igen i lørdags, da Wales i en træningskamp besejrede Mexico 1-0, så måske er målnæsen ved at være i form igen.

  • Gareth Bale er anfører hos Wales, og med 33 mål i 89 landskampe er han også topscorer i den aktuelle trup.

  • Lukas Provod stod for Tjekkiets enlige mål mod Belgien, mens Tomas Soucek lavede hattrick i 6-2-sejren mod Estland. Den flittigst scorende i tjekkernes aktuelle trup er Patrik Schick, som har nettet 10 gange i 23 landskampe.

  • Wales og Tjekkiet mødte senest hinanden 2. juni 2007 i kamp om EM-billetter til slutrunden i Østrig/Schweiz i 2008.

  • Opgøret endte 0-0 i Wales, og da de mødtes i Tjekkiet, blev det 2-1 til tjekkerne, som endte som gruppevindere foran Tyskland, mens Wales sluttede som nummer 5. Foran Cypern og San Marino.

Expected Goals: Wales vs. Tjekkiet – de seneste tre kampe

WalesResultatxGTjekkietResultatxG
Belgien – Wales(3-1)2,10 – 0,42Tjekkiet – Belgien(1-1)1,11 – 1,08
Wales – Finland(3-1)1,88 – 0,48Estland – Tjekkiet(2-6)1,10 – 3,45
Wales – Irland(1-0)1,61 – 0,97Tjekkiet – Slovakiet(2-0)1,76 – 0,20
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com

Skriv et svar