18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Kasper Hjulmand & Thomas Frank i spil som næste Aston Villa træner? Se oddsene her

Dean Smith er kastet på porten i Aston Villa efter en sløj start på Premier League. Birmingham-klubben vil større ting, specielt efter at pengene er blevet kastet i vidt omfang forud for sæsonen. Spørgsmålet er nu; Hvem skal tage over? Vi kigger nærmere på oddsene, de største favoritter og de to danskere i spil.

Foto: Bildbyrån

*Reklamelink

Hvem bliver næste Aston Villa-træner: Se oddsene her

Næste permanente managerBookmakerOdds
Steven Gerrard2,20
John Terry5,00
Paulo Fonseca7,50
Kasper Hjulmand10,00
Roberto Martinez10,00
Graham Potter12,00
Frank Lampard13,00
Ralph Hasenhuttl15,00
Lucien Favre17,00
Nuno Espirito Santo21,00
Scott Parker26,00
Andre Villas-Boas34,00
Thierry Henry34,00

*Links i ovenstående tabel er reklamelinks – Odds senest opdateret d. 9/11/2021 kl. 13:06.

Odds på næste Aston Villa træner kan vælges ved at gå til betfair*, ‘Fodbold’, ‘Specialspil’ og derefter rulle ned til ‘Specialspil – Manager’


Store forventninger i Aston Villa

Aston Villa rykkede tilbage op i Premier League i sæsonen 18/19, den første sæson med Dean Smith ved roret. Første Premier League sæson (19/20), der sluttede Aston Villa lige over stregen og var kun ét point fra nedrykning. Ikke just et hold, der burde aspirere efter gigantiske ting, men sæsonen 20/21 løftede baren og den blev sat af nu fyrede Smith. Aston Villa sluttede som 11’er, brugte store beløb på spillere som Ollie Watkins, Bertrand Traore, Emiliano Martinez og Matty Cash. Til sæsonen 21/22 skete det værste dog for Dean Smith, da han måtte sige farvel til talismand, Jack Grealish. Pengene derfra blev også brugt på at opjustere, og derfor er forventningerne større end blot overlevelse i Premier League.

Kigger vi på det økonomiske aspekt, så er Aston Villa ifølge transfermarkt.com det 9. mest værdifulde mandskab i Premier League. En opgørelse lavet af spotrac.com viser også Aston Villa som det hold, der betaler 11. mest i lønkroner om året. Her måler de sig med hold som West Ham og Leicester, der præsterer på en noget højere hylde end The Clarets.

Det er næppe europæisk fodbold som ejerne af Aston Villa forventer denne sæson, og fyringen af Dean Smith ligner en langsigtet investering. Den kommende træner vil inde for retfærdighedens rammer, formentlig få denne sæson “gratis” og derefter skulle bygge op til at Aston Villa i næste sæson kan blande sig i top-8.


Hvem er favoritterne?

Steven Gerrard

Den tidligere Liverpool legende er en stor succes som træner i Rangers, hvor han har trukket sværdet ud af stenen og smidt Celtic af tronen i det skotske. Gerrard roses i stor grad for sin opbygning af Rangers, hvor klubben står stærkere end længe set. Det vil måske også være på tide, at Gerrard tager skridtet til Premier League, efter han har været i Rangers i tre år.

Men hvad med Liverpool? De fleste fans forventer nok, at det bliver Gerrard, der skal overtage for Klopp i 2024. Der er naturligvis lang tid til 2024, men hvis Aston Villa er ude i en langsigtet løsning, så skal de nok ikke gøre sig forhåbninger om at kunne holde ham fra Liverpool, når de står og vifter med en kontrakt.

For Gerrard ser det dog oplagt ud, at få noget Premier League trænererfaring ind under huden, inden han skal tilbage til hjerteklubben – Derfor ser vi også Gerrard som største favorit.

John Terry

John Terry afsluttede sin spillerkarriere i Aston Villa, efter at have opbygget en legendestatus i Chelsea. Det blev også i Aston Villa, at han tog sin første trænergerning, da han blev ansat som assistenttræner for netop Dean Smith i 2018. I sommeren 2021 valgte Terry og Aston Villa dog at skille veje, måske fordi at John Terry aspirerede efter en rolle som cheftræner.

Nu er muligheden der for John Terry, som må formodes allerede at kende klubben ned til mindste detalje. Spørgsmålet er dog om Aston Villa tør at satse på en mand, der ingen erfaring har som cheftræner?

Det vil være oplagt for Aston Villa at tage Terry hvis de ønsker en let transition, men der er en hel masse spørgsmålstegn.

Paulo Fonseca

Portugisiske Paulo Fonseca havde ikke nogen gylden spillerkarriere og for fans, der kun følger Premier League, kan han virke som lidt af et uskrevet blad. Som træner har han allerede dog vist sig flot frem, efter han har haft ophold i Porto, Braga, Shakhtar Donetsk og senest AS Roma.

Det vil dog blive lidt af en omvæltning for Fonseca, der både i Roma Shakhtar, Braga og Porto var vant til at høre til toppen rimeligt fast. Her vil han skulle lede et hold, der med lidt held spiller sig ind i midten af ligaen – Samtidig har han aldrig været i Premier League før, og vi har tidligere set at den omstilling kan være svær for nogle trænere.

For mange fans vil de dog opleve en træner, der gerne vil spille offensivt og har en klar filosofi. I Roma var han af mange fans elsket for deres altid spændende spillestil, samtidig med at der ofte var underholdning. Efter 101 kampe som træner i den italienske hovedstad snittede AS Romas kampe 3,30 mål.

Danskerne: Kasper Hjulmand & Thomas Frank

Kasper Hjulmand
Lidt overraskende finder vi den danske landstræner som den fjerde største favorit på listen. Overraskende fordi Kasper Hjulmand virker fasttømret til posten som dansk landstræner, og han har kvalificeret holdet til VM i vinteren 2022 – Derfor ville Hjulmand højst sandsynligt blive på posten indtil det er afviklet, og derfor virker det usandsynligt med Hjulmand som den næste Aston Villa manager.

Det vil naturligvis være et stort skridt at tage for Hjulmand, som vil komme på verdens største fodboldscene i England, samtidig med det vil betyde en kæmpe lønstigning, så man skal ikke afvise at det er interessant.

Den danske landstræner har helt sikkert vist sig godt frem for en del europæiske klubber, og bliver VM lige så godt som EM, så skal muligheden for en anden Premier League klub nok også opstå for Hjulmand.

Thomas Frank
Brentford-træneren er ikke på Betfairs liste over mulige kandidater, men flere engelske bookmakere og nyhedssider har dog meldt danskeren som kandidat til jobbet i Aston Villa.

Thomas Frank har med stor sandsynlighed også vækket interessen hos nogle klubber, efter han med et meget smalt materiale har fået en flot start på Premier League. Samtidig gør det også en kandidat en del mere interessant, når han allerede har erfaringen fra ligaen.

Hvorvidt Thomas Frank er viklet for meget ind i hele Matthew Benham dynastiet er svært at sige, og rent idealistisk er projektet i Brentford nok også mere spændende med alle de danske spillere. På den anden side venter der dog nok en stor lønstigning, Aston Villa kan lokke med.


Læs også om hvem bookmakerne tror, der bliver den næste Manchester United træner

Skriv et svar