18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Joakim Brandt: Sæsonoptakt til 1. division 2022/2023

En uge efter at Superligaen blev skudt i gang følger 1. division trop. Ned fra Superligaen er kommet SønderjyskE og Vejle, mens Hillerød Fodbold og Næstved er rykket op fra 2. division. I denne artikel klæder ekspert på dansk fodbold, Joakim Brandt, dig på til strabadserne i den næstbedste danske række, også kaldet NordicBet Ligaen. Her vil du kunne finde spiltips på vinder af 1. division, hvem der rykker op, hvem der ender i top seks, hvem der rykker ned og tre bud på en topscorer i rækken.

Mike Jensen er klar til endnu en sæson på midtbanen for HB Køge. Foto: Bildbyrån


Joakim Brandts sæsonoptakt til 1. division

1. division har i de sidste par sæsoner været ekstremt jævnbyrdig med mange tætte kampe. Det var også tilfældet i sidste sæson, hvor tre hold kunne spille sig i top seks i sidste spillerunde af grundspillet, og hvor AC Horsens kom fra baghjul i slutspillet og bl.a. gik forbi FC Helsingør, som ellers lå lunt i svinget til at rykke op i Superligaen. Ned fra Superligaen er kommet to stærke klubber i SønderjyskE og Vejle, som uden tvivl bliver de to klubber, som står rustet bedst sportsligt til at rykke op. Men det er ikke altid lig med succes. Kig bare mod Esbjerg, som mange også spåede et hurtigt comeback til Superligaen, men som nu pludselig skal spille 2. division.

Ligesom vi kender fra Superligaen, så deles rækken op efter grundspillet. De bedste seks skal spille oprykningsspil og de nederste seks skal kæmpe om at undgå nedrykning. En ting er i hvert fald sikkert – 1. division er garant for spænding. I første omgang om, hvem der sikrer sig en plads i top seks, og hvem der går ind i et drabeligt slutspil i foråret.

Odds på 1. division

*Reklamelink

FC Helsingør havde ikke meget at juble over i sidste sæson, da de smed et stort forspring over styr. Her løfter de pokalen efter at have besejret Helsingborg IF i en træningsturnering i februar. Foto: Bildbyrån


Sådan ender holdene i den danske 1. division

Læs om alle hold i rækken, og se Joakim Brandts bud på slutplacering.


SønderjyskE – 1

Der har virkelig været gang i svingdøren i SønderjyskE efter at klubben rykkede ned fra Superligaen. Væk er prominente navne som Stefan Gartenman (FC Midtjylland), Emil Holm (Spezia) og Emil Kornvig (Spezia) og Nicolaj Thomsen, mens der stadig er tvivl om en håndfuld spillere fra sidste sæson. Til gengæld har Emil Berggreen forlænget sin aftale i Haderslev-klubben, ligesom at der er kommet flere interessante navne med Superliga-erfaring ind. Troels Kløve er hentet i OB, og det samme er Ryan Johnson Laursen på en kort aftale. Derudover er Christoffer Remmer hentet hjem fra belgiske Westerloo og endelig har de lejet den unge svensker stopper Rasmus Wikström i Brøndby.

Vurderingen er, at med de navne som SønderjyskE har hentet ind, så er der ingen tvivl om at de går efter en hurtig retur til Superligaen og umiddelbart bør de stå godt rustet til det.

Nordicbet
2,85
SønderjyskE vinder 1. division


Vejle – 2

Når man snakker om oprykning er det også svært at komme udenom de andre nedrykkere fra Vejle. Vejle sluttede faktisk Superligaen rigtig godt af, og var til sidst kun et point fra at hente AGF på 10. pladsen. Men det rakte ikke for Vejle, som i løbet af sidste sæson havde tre forskellige trænere og virkelig var skidt kørende i efteråret. Nu skal der ro på bagsmækken i Nørreskoven under den unge kroatiske træner Ivan Prelec. Vejle har sagt farvel til Tobias Mølgaard, Edgar Babayan og Saeid Ezatolahi som de mest prominente navne. På tilgangssiden er der kommet ungt blod fra Bosnien i forsvarsspilleren Vladimir Arsic og AaB’s tidligere U19-anfører Christoffer Ravn og endelig rutinerede Kristian Kirkegaard fra FC Fredericia og den tidligere kending, Azer Busuladzic.

Umiddelbart virker truppen en smule svækket, men en del af spillerne var trods alt med til at gøre en god figur i slutningen af forårssæsonen, så det bør være nok til en topplacering.

Nordicbet
1,28


FC Fredericia – 3

Historien gentager sig år efter år for FC Fredericia. Et rigtig stabilt 1. divisionshold, som nærmest er garanteret en plads i top 6, men som også har problemer, når det spidser til. I sidste sæson endte FC Fredericia på en femteplads. Op til denne sæson har FC Fredericia igen benyttet sig af deres fine forhold til FC Midtjylland. De har forlænget Oliver Olsens lejeaftale fra sidste sæson, de har hentet den talentfulde keeper Valdemar Birksø og sidst, men ikke mindst angribertalentet Frederik Heiselberg. Derudover har de hentet Mikkel Wohlgemuth, som var anfører i Vendsyssel og det spændende offensivtalent Jagvir Singh i Brøndby. Adam Jakobsen er kommet til fra Vejle og Frederik Christensen er kommet til fra Viborg FF.

FC Fredericia ser ud til at være en smule styrket sammenlignet med sidste sæson, hvorfor de også går fra en femte- til en tredjeplads. Men de får svært ved at måle sig med de to nedrykkere.

Nordicbet
1,40
FC Fredericia slutter i Top 6


HB Køge – 4

HB Køge må siges at være en af de største skuffelser i sidste sæson. Daniel Agger og Lars Jacobsen havde en svær første sæson som trænere, hvor de blot endte på en syvende plads efter at have misset top 6-slutspillet. Med til historien skal også, at sjællænderne var hårdt ramt af skader, særligt i forårssæsonen. HB Køge har sagt farvel til styrmanden i forsvaret, Mathias Nielsen, som er taget til Færøerne. Til gengæld er der kommet nye ansigter i truppen i form af Frederik Bay fra FC Helsingør og Lorenzo Gordinho fra Viborg FF. Samtidig er der rygter om at den tidligere HB Køge-angriber, Simon Makienok skulle være på vej tilbage. Angriberen står i øjeblikket uden klub efter hans aftale i tyske St. Pauli er løbet ud.

HB Køge har haft et år med Daniel Agger og Lars Jacobsen i spidsen og det må trods alt have givet noget kontinuitet, som klubben manglede i sidste sæson. Umiddelbart bør det være nok til en plads i den bedste halvdel.

Nordicbet
1,90
HB Køge slutter i Top 6
Daniel Agger og Lars Jacobsen skal forsøge at forbedre sidste sæsons syvendeplads for HB Køge. Foto: Bildbyrån


FC Helsingør – 5

Den helt store taber i sidste sæson må siges at være FC Helsingør. Det der lignede en sikker billet til Superligaen blev vekslet til gummiben og blot fire point i 10 kampe i oprykningsspillet. Til den kommende sæson har FC Helsingør byttet ud på målmandsposten, hvor Sebastian Mielitz har forladt klubben og Stan van Bladeren er kommet ind på en fri transfer fra Silkeborg. Derudover har klubben også købt Mathias Brems i OB og hentet midterforsvaren Frederik Helstrup hjem efter otte år i udlandet, senest i Almere i den næstbedste hollandske række. Han er udset til at erstatte den tidligere anfører Nikolaj Hansen, som har sat støvlerne på hylden. Det samme har angriber Kristoffer Munksgaard.

Det kan være svært at se, hvordan FC Helsingør vil rejse sig efter skuffelsen i sidste sæson. Spillertruppen indeholder dog stadig rigelig kvalitet til at ende i top 6, særligt hvis de formår at holde på Tonni Adamsen, som har været rygtet til forskellige Superligaklubber.

Nordicbet
1,15
FC Helsingør slutter i Top 6


Hvidovre – 6

Den helt store overraskelse i sidste sæson var Hvidovre med Per Frandsen i spidsen. Sæsonen forinden havde Hvidovre akkurat klaret skærene, men i sidste sæson spillede de med i toppen i lang tid. Faktisk lå de nummer tre ved grundspillets afslutning á point med Lyngby på andenpladsen. Ganske imponerende af Hvidovre, som ikke havde samme budget som de øvrige tophold. Nu har Hvidovre sagt farvel til et par kulturbærere i klubben i form af Kim Aabech og Christopher Østberg, som begge har valgt at trappe ned og fremover skal spille Danmarksserie for henholdsvis Værebro og Tårnby FF. Til gengæld kan de glæde sig over at få Christian Greko Jakobsen hjem efter 7,5 år, hvor han har været forbi FC Roskilde, Brøndby, SønderjyskE og senest Lyngby. Derudover har Hvidovre sikret sig Morten Olsen, som bombede mål ind i Danmarksserien for Allerød og Andreas Pyndt, som er lejet i Brøndby.

Umiddelbart kan bredden kan truppen virke en smule bekymrende, men med de resultater som Hvidovre viste i sidste sæson og med Per Frandsens snilde, så bør de kunne sikre sig en plads i den øverste halvdel.

Nordicbet
1,90
Hvidovre slutter i Top 6
Per Frandsen skabte nærmest mirakler i sidste sæson med Hvidovre. Foto: Bildbyrån


Fremad Amager – 7

Fremad Amager har byttet ud på trænerposten i sommerpausen. Ud af bagdøren er gået Peter Løvenkrands og ind er kommet Michael Hemmingsen, som tidligere var sportschef i OB. Fremad Amager satte en rigtig flot slutspurt ind i forårssæsonen, hvor de vekslede en truende nedrykningsplads med en relativt sikker overlevelse. Der er virkelig sket meget i kulisserne i Fremad Amager i den seneste sæson med truende konkurs, som det største. Hvis Fremad Amager formår at holde styr på finanserne og Michael Hemmingsen styre tropperne på Amager, så ser det fornuftigt ud. Ind er kommet Christoffer Boateng fra Vendsyssel, Mikkel Lejbowicz fra FC Nordsjælland og Wilhelm Aksel Stage Olesen fra Vejles U19-hold. Derudover er der forlænget kontrakter med vigtige og rutinerede spillere som Michael Lumb og Peter Jul-Nielsen.

Fremad Amager har et par profiler i Mark Gundelach, Gustav Marcussen og Mads Aaquist, som alle har gjort sig i Superligaen. En god balance mellem talent og erfaring bør sikre, at Fremad Amager kan blive ‘best of the rest’.


Nykøbing FC – 8

Nykøbing FC sikrede sig med hiv og sving en plads i top seks i sidste sæson, endda som oprykkere. I år går sydhavsøernes fodboldflagskib dog ind til den svære anden sæson. Nykøbing FC har sagt farvel til to af deres helt store profiler fra sidste sæson, heriblandt topscoreren i NordicBet Ligaen Mathias Kristensen, som er taget til Lyngby, sammen med den dynamiske højreback Mikkel Juhl. Tabet af Mathias Kristensen kan vise sig at være dyrt. Han var vital for den måde, som Nykøbing FC byggede spillede op på, og så var han garant for mål. Nu skal Nykøbing FC finde en anden måde, og det ser ud til at blive mere fokuseret på fart og kombinationer. Ahmed Hassan er kommet til fra ærkerivalerne Næstved, Emeka Nnanami er hentet permanent og derudover har Nykøbing FC valgt at satse på egne talenter, hvor fem mand er rykket op i førsteholdstruppen.

Nykøbing FC ser ud til at være svækket i forhold til sidste sæson, men med en god base af erfarne spillere, heriblandt Lars Pleidrup (som snart fylder 41 år), og det unge gåpåmod fra egne rækker, så spås Nykøbing FC til at klare endnu en sæson.


Næstved – 9

Oprykkerne fra Næstved var helt og særdeles suveræne i 2. division i sidste sæson, hvor de endte 17 point foran Hillerød på andenpladsen og yderligere to point foran Thisted på tredjepladsen. Det lader til, at Peter Bonde har tiltro til de spillere som førte Næstved op. I hvertfald har De Grønne kun hentet to nye ind indtil videre. Det drejer sig om forsvarstalentet Jonathan Khemdee, som er lejet i OB og Elias Olsson, som ligeledes er forsvarsspiller og lejet i svenske Kalmar. Det giver mening at finde noget til den bagerste kæde. Styrmanden gennem de sidste par sæsoner Lasse Nielsen overgår nemlig som assistent i stedet for at være aktiv. På afgangssiden har de skibet Ahmed Hassan, Mathias Thrane og Viktor Anker, som nu er i henholdsvis Nykøbing FC, HIK og B93.

Med det niveau, som Næsted viste i størstedelen af kampene i 2. division, så bør de også være konkurrencedygtige i 1. division. Derfor er vurderingen også, at selvom de skal kæmpe noget mere for pointene, så bør de kunne nok til at overleve.


Vendsyssel FF – 10

Vendsyssel er en af de klubber, der har haft mest travlt med kuglepennen i sommerpausen. Væk fra klubben er en række spillere, heriblandt Xandro Schenk, Mikkel Wohlgemuth og Christoffer Boateng, mens at der er kommet nyt blod ind i form af Viktor Anker fra FC Midtjylland og Mattias Jakobsen fra FCK. Derudover er Robert Kakeeto fra AaB på prøvetræning. Vendsyssels niveau var utrolig svingende i sidste sæson og det vil kræve mere kontinuitet, hvis de skal overleve i denne. Dog må man også forvente, at Vendsyssel FF vil være endnu mere aktive på transfermarkedet, som man har set i de sidste par sæsoner.

Der kan sagtens vente Vendsyssel FF en svær sæson i NordicBet Ligaen, men vurderingen er, at de akkurat klarer skærene.


Hobro – 11

Hobro havde et forfærdeligt efterår i sidste sæson, og det var kun et forrygende forår, som sikrede klubben endnu en sæson i NordicBet-ligaen. Her havde den tidligere Superliga-klub en stime på 12 kampe i træk uden nederlag, hvor klubben gik fra at være nedrykningstruet til at være blandt de bedste i nedrykningsspillet. Syv spillere har forladt Hobro i sommerpausen, heriblandt lejesvenden fra AaB, Oliver Klitten, som virkelig gjorde en god figur i sidste sæson. Ind er kommet Laurs Skjellerup fra Randers’ ungdomshold og en talentfuld keeper i Jonathan Fischer fra AB. De forventes dog begge at være perifere spillere i starten.

Indrømmet, det er lidt et sats, at have Hobro så langt nede, men vurderingen er, at de ligeså godt kan ryge i fedtefadet som de 3-4 klubber ovenfor. Derfor forventer odds 10 et skud.

Nordicbet
10,00


Hillerød Fodbold – 12

Hillerød Fodbold fik med hiv og sving kæmpet sig til andenpladsen i 2. division og dermed oprykning. Det er en imponerende rejse, som Hillerød Fodbold har været på. På otte år er klubben gået fra Serie 2 til nu at skulle spille 1. division. Hillerød Fodbold har da også været særdeles aktive i forsøget på at sikre sig en ny sæson i landets næstbedste række. Det tidligere Brøndby-talent Kristian Andersen er kommet til. Det samme er Gregers Arndal-Lauritzen og Youssef Dhaflaoui fra HIK og de to tidligere AB-spillere Mathias Kisum og Frederik Christensen. Eneste spiller der har forladt Hillerød Fodbold er angriber Dino Karjasevic.

Der er ingen tvivl om, at Hillerød Fodbold får det svært. Det er de færreste spillere, som har spillet på det her niveau tidligere. Og som man så med Jammerbugt FC i sidste sæson, så er det utroligt svært at tage springet op, hvis ikke man er rustet til det. Desværre for Hillerød Fodbold må de en tur ned igen.

Nordicbet
2,00
Hillerød Fodbold slutter sidst
Christian Lønstrup er tilbage i 1. division, hvor han skal forsøge at lave mirakler med Hillerød Fodbold, ligesom han gjorde med FC Helsingør for en håndfuld år siden. Foto: Bildbyrån


Spil på vinderen af 1. division 2022/2023

Som man kan se på oddsene nedenfor, så har bookmakerne en forventning om, at de to nedrykkere skal kæmpe om førstepladsen. I den anden ende af tabellen er der ikke meget tiltro til de to oprykkere.

HoldVinderodds
VejleOdds 2,00 – SPIL HER ->>*
SønderjyskEOdds 2,60 – SPIL HER ->>*
FC HelsingørOdds 7,50 – SPIL HER ->>*
FC FredericiaOdds 19,00 – SPIL HER ->>*
Hvidovre IFOdds 34,00 – SPIL HER ->>*
HB KøgeOdds 41,00 – SPIL HER ->>*
Nykøbing FCOdds 51,00 – SPIL HER ->>*
HobroOdds 51,00 – SPIL HER ->>*
Vendsyssel FFOdds 101,00 – SPIL HER ->>*
Fremad AmagerOdds 101,00 – SPIL HER ->>*
NæstvedOdds 201,00 – SPIL HER ->>*
Hillerød FodboldOdds 401,00 – SPIL HER ->>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Tre bud på en topscorer i 1. division 2022/2022

Emil Berggreen

Hvis SønderjyskE, som forventet, bliver et tophold i 1. division, så vil de også komme til at dominere størstedelen af kampene og højst sandsynligt score en del mål. Størstedelen af de mål skulle gerne komme fra Emil Berggreen, hvis han kan holde sig skadesfri. Der er ingen tvivl om, at meget af spillet er langt op til at sætte Emil Berggreen i scene. Umiddelbart passer han også god til 1. division. Han kan sammenlignes en smule med Mathias Kristensen, som blev topscorer i sidste sæson. Både fordi han har højden, men også fordi at han er rigtig god med fødderne og har en god afslutningsfod.

Nordicbet
10,00
Emil Berggreen bliver topscorer


Oliver Drost

Et andet bud på en topscorer er Oliver Drost fra FC Helsingør. Med Kristoffer Munksgaards karrierestop skal FC Helsingør finde en ny angrebsmakker til den lidt mere flavrende Tonni Adamsen. Det kunne meget vel blive Oliver Drost. Oliver Drost havde det svært i sidste sæson, men hen mod slutningen af sæsonen fik han faktisk hul på bylden med to scoringer på sin gamle hjemmebane i Horsens. Med Tonni Adamsen ved sin side, så vil der i hvert fald komme en del chancer.

Nordicbet
12,00
Oliver Drost bliver topscorer


Mileta Rajovic

Sidste mand, der er værd at nævne er Mileta Rajovic. Den unge serbiske angriber blev topscorer i 2. division i sidste sæson, og som vi så i sidste sæson, så er det muligt at tage springet som målscorer fra 2. division til 1. division, som Mathias Kristensen gjorde det. Mileta Rajovic er en fysisk stærk angriber, som skal have bolde i boksen. Umiddelbart passer det godt til et forventet bundhold som Næstved, at have en fysisk stærkt targetman, som man kan sende bolde ind efter.

Nordicbet
31,00
Mileta Rajovic bliver topscorer


Spil på topscoreren af 1. division 2022/2023

Oddsene nedenfor indikerer, så er det ikke fordi at det vrimler med målscorere i 1. division. Bookmakernes bedste bud på en topscorer er Tonni Adamsen, som dog er en meget bevægelig type og i ligeså høj grad noterer sig for assists.

HoldVinderodds
Tonni AdamsenOdds 8,00 – SPIL HER ->>*
Tobias ThomsenOdds 10,00 – SPIL HER ->>*
Emil BerggreenOdds 10,00 – SPIL HER ->>*
Oliver DrostOdds 12,00 – SPIL HER ->>*
Effiong NsungusiOdds 21,00 – SPIL HER ->>*
Muamer BrajanacOdds 21,00 – SPIL HER ->>*
Elijah JustOdds 21,00 – SPIL HER ->>*
Patrick EgelundOdds 21,00 – SPIL HER ->>*
Adam JakobsenOdds 21,00 – SPIL HER ->>*
Kristian KirkegaardOdds 21,00 – SPIL HER ->>*
Ronnie SchwartzOdds 21,00 – SPIL HER ->>*
Richard Sukuta-PasuOdds 21,00 – SPIL HER ->>*
Wessam Abou AliOdds 21,00 – SPIL HER ->>*
Mads HvilsomOdds 26,00 – SPIL HER ->>*
Christian ‘Greko’ JakobsenOdds 26,00 – SPIL HER ->>*
Mikkel HyllegaardOdds 26,00 – SPIL HER ->>*
Andres PonceOdds 26,00 – SPIL HER ->>*
Joachim RothmannOdds 31,00 – SPIL HER ->>*
Christoffer BoatengOdds 31,00 – SPIL HER ->>*
Tiemoko KonateOdds 31,00 – SPIL HER ->>*
Jakob JohanssonOdds 31,00 – SPIL HER ->>*
Gustav MarcussenOdds 31,00 – SPIL HER ->>*
Mileta RajovicOdds 31,00 – SPIL HER ->>*
Peter ChristiansenOdds 31,00 – SPIL HER ->>*
Abdulrahman TaiwoOdds 31,00 – SPIL HER ->>*
Lasse Steffensen Odds 31,00 – SPIL HER ->>*
Justin ShaibuOdds 31,00 – SPIL HER ->>*
Lucas HarenOdds 41,00 – SPIL HER ->>*
Matin Al-AtlassiOdds 41,00 – SPIL HER ->>*
Marcus LindbergOdds 41,00 – SPIL HER ->>*
Emeka NnanamiOdds 41,00 – SPIL HER ->>*
Nicolai JessenOdds 51,00 – SPIL HER ->>*
Asger Højmark-JensenOdds 76,00 – SPIL HER ->>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

*Reklamelink

  1. 500 kroner freebet
    Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår
    • Mange indbetalingsmuligheder
    • Ingen gebyr på ind-eller udbetaling
    • Stort spiludbud

Skriv et svar