18+ | Spil ansvarligt | Regler og vilkår gælder | StopSpillet -  70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, med symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.80
2/10
Cambodia
Malaysia
Tipped at 2.80
BettingGuru-avatar
8. dec.
11:45

Japan – odds på japanernes VM

Japan har mange spændende talenter; diverse driblestærke kuglelyn, men også meget lovende forsvarere. Landstræneren er dog konservativ og læner sig (for) meget op ad veteraner. De Blå Samuraier er i en svær gruppe med Spanien og Tyskland og går næppe videre. Find odds, trup og kampe til Japans VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Japan

Japan vinder VM/ – SPIL HER >>*
Japan vinder Gruppe E/ – SPIL HER >>*
Japan går videre fra Gruppe E/– SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 9. december 2022 kl. 15:06. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Japans trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 3-4-2-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Gonda
Forsvar:Tomiyasu, Yoshida, Taniguchi
Defensiv midtbane:J. Ito, Tanaka, Morita, Nagatomo
Offensiv midtbane:Doan, Kamada
Angreb:Maeda

Seneste opstilling (3. runde mod Spanien): 4-2-3-1: Gonda – Itakura, Yoshida, Taniguchi – J. Ito, Tanaka, Morita, Nagatomo – Kubo, Kamada – Maeda

Nøglespillere: Takehiro Tomiyasu, Wataru Endo

Stjerneskud: Hiroki Ito, Kaoru Mitoma, Takefusa Kubo

Straffeskytte: Takumi Minamino

Frisparksskytte:
Daichi Kamada (Ao Tanaka, Ritsu Doan, Takefusa Kubo)

Skader/tvivl: Endo, Sakai, Tomiyasu

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Yuta Nakayama

Japan startopstilling

Japans VM chancer: Kontrastyrke og konservativ landstræner

Japan har en blanding af veteraner og interessante talenter (og mange Europa-legionærer), men landstræneren er konservativ og læner sig lidt for meget op ad de gamle. De Blå Samuraier er giftige på kontra, men klarer næppe skærene i en svær gruppe. (FIFA rangering på verdenranglisten #4)

Hajime Moriyasu har et ret tyndt CV med fem år som klubmanager (to japanske mesterskaber) og fire år som U23-landstræner før han overtog A-posten efter at have været assistent under VM-2018. Men hans resultater er nydelige.

Japan, der er rangeret som nr to i Asien (efter Iran), vandt sølv ved De Asiatiske Mesterskaber i 2019 i Forenede Arabiske Emirater (finaletab mod Qatar) og tog en andenplads i den ene af VM-kvalifikationens to slutgrupper, foran Australien som japanerne slog to gange. De åbnede tungt med to nederlag i første tre runder, hjemme mod upåagtede Oman og hos gruppevinder Saudi-Arabien, men sluttede med 6-1-0 i sidste syv runder. Målscoren for de 10 opgør: 12-4.

Japan landshold

Tendens i kvalifikationen: Ved føring trak japanerne sig tilbage og spillede kontra. Moriyasu er også konservativ i sin holdudtagelse; svært for unge talenter at tilspille sig en plads i startopstillingen. Typisk 4-1-4-1. 4-2-3-1 med mere kreativitet på midtbanen er dog også en mulighed; har faktisk været den mest brugte formation i 2022.

I juni vandt Japan 4-1 over Paraguay og tabte 0-1 mod Brasilien på straffemål af Neymar. Brasilianerne havde dog mange forsøg og kunne have vundet større. I Khirin Cup på hjemmebane i samme måned blev det 4-1 over Ghana og 0-3 mod Tunesien. I september 2-0 over USA og 0-0 mod Ecuador.

Holdanalyse af Japan

Herunder følger en komplet gennemgang af det japanske herrelandshold.

Målmænd:
Førstekeeper i kvalifikationen var 33-årige Shuichi Gonda fra Shimizu i den hjemlige liga. Han er nok også starter ved VM.

Den tidligere mangeårige Samuarai-førstemålmand, Eiji Kawashima, er en super-erfaren afløser, men den 39-årige sidder på bænken i Strasbourg og trues i landsholds-hierakiet af 30-årige Daniel Schmidt der står fast i belgiske Sint-Truiden.

Midterforsvar:
Landstrænerens yndlings-makkerpar ser ud til at være erfarne Yoshida og talentfulde Tomiyasu, begge næsten 1,9 meter høje. 34-årige Yoshida mistede sin startplads i Sampdoria i foråret, men er nu fast mand i Schalke. 24-årige Tomiyasu spiller mest højreback for Arsenal, men er også god i midterforsvaret. I begge sider; han er tofodet. I 22/23 er Tomiyasu havnet på bænken i Arsenal, men ser ud til at holde fast i sin startplads på landsholdet.

Til venstre er der en glimrende afløser i 23-årige Hiroki Ito, fast starter i Stuttgart. Han fik først A-debut i 2022, men bør få mange landskampe i de kommende år. Lidt mindre end Yoshida og Tomiyasu, men kvik på fødderne.

Til højre er der også en god afløser i 25-årige Ko Itakura, men efter en god sæsonstart i Gladbach (stærk sæsonstart) blev han knæskadet i september. Han nåede overraskende nok at blive skadesfri i tide, og han er med i VM-truppen. Men kampformen kan ikke være optimal; siden startseptember har han kun spillet de to minutter han fik som indskifter i sit comeback for Gladbach 11. november.

Med i truppen er også 31-årige Shogo Taniguchi (1,83) fra Kawasaki Frontale i den hjemlige liga.

Højre back:
Jeg vil mene at førnævnte Tomiyasu er den bedste løsning som højre back, men landstræneren ser ud til at foretrække ham i midterforsvaret. På backpladsen har Moriyasu i stedet satset på 32-årige Hiroki Sakai der i 2021 drog hjem efter næsten 10 år i Europa, senest Marseille. Solid, men han er ikke helt hvad han har været.

Hvis Sakai er ukampdygtig, står valget (ud over Tomiyasu) mellem Miki Yamane fra den hjemlige liga og den fleksible venstreback Nagatomo.

Venstre back:
Førstevalget er umiddelbart Yuto Nagatomo – selv om den 36-årige lige som Sakai i 2021 vendte hjem efter mange år i Europa. Som for Sakai var Marseille seneste europæiske destination, og som Sakai er Nagatomo ikke hvad han har været. Er faktisk endnu mere over-the-hill.

Når Nagatomo vikarierer til højre, er afløseren venstre typisk været Yuta Nakayama fra Huddersfield i den næstbedste engelske række, men han går glip af VM pga en sen skade. Men midterforsvarer Hiroki Ito kan også udfylde venstrebackpladsen.

Midtbane:
6’er-positionen udfyldes som udgangspunkt af Stuttgarts kvikfodede og forudseende Endo. Han begiver sig ind i mellem ud i nogle mærkelige dribleture, men generelt er han en vældigt god balancemand. Mange bolderobringer og konstant stress af modstanderen.

Boks til boks-pladserne: De mest brugte i kvalifikationen var Hidemasa Morita fra portugisiske Sporting og Gabu Shibasaki fra spanske Leganés (Segunda Division). Begge er defensivt anlagte og kan remplacere Endo som balancemand hvis han er ukampdygtig. Ao Tanaka fra BL2-klubben Fortuna Düsseldorf var også hyppig kvalstarter (han er dog skadestvivlsom op til VM). Skal det være mere offensivt, er der først og fremmest Daichi Kamada fra Eintracht Frankfurt, kreativ tekniker.

En anden kreativ tekniker er Genki Haraguchi fra Union Berlin, men han er røget på bænken i sin tyske klub, og det har kostet ham en VM-billet.

Fløje:
Til venstre er førstevalget nok målfarlige Takumi Minamino fra Monacos bænk (han havde håbet på mere spilletid end han fik i Liverpool, men har skuffet ved Riveraen). Til højre Junya Ito der gør det flot i franske Reims efter sommerskifte fra belgiske Genk. Fremragende oplægger.

Men der er glimrende alternativer. Til højre først og fremmest driblerne Ritsu Doan og Kaoru Mitoma. 24-årige Doan spiller i Freiburg efter at have imponeret for Arminia Bielefeld og så et smut til PSV. Mitoma er 25, men har kun fået ni landskampe. Det er alligevel lykkedes ham at score fem mål, inkl to kasser i kval-udekampen mod Australien hvor han blev skiftet ind i 84. minut. Efter en lejesæson i belgiske Union Saint-Gilloise, er han tilbage på bænken i Brighton, men han scorede for Japan i septemberkampen mod USA.

Mitoma er skadestvivlsom op til VM, men ventes at være ok.

Til venstre er der Celtics Daizen Maeda der desuden evt kan ligge som frontløber (er dog kun 1,73). Men klubkammerat Kyogo Furuhashi kom ikke med i VM-truppen – selv om han får flere starter og er mere målfarlig i Skotland end Maeda. (Med i VM-truppen er i øvrigt heller ikke en anden Celtic-starter, midtbanemand Reo Hatate.)

Med i truppen er derimod 25-årige Yuki Soma, venstrefløj fra Nagoya Grampus, samt det 21-årige fløjtalent (21/22 i Mallorca, nu i Real Sociedad) Takefusa Kubo der kan ligge i begge sider samt som central playmaker. Kubo er dog skadestvivlsom op til VM.

Centreforwards:
Den hyppigst brugte angriber (og topscorer med 10 mål i 11 kampe) i kvalifikationen var erfarne Yuya Osako der i 2021 vendte hjem efter en række år (uden større succes) i Bundesligaen. 25 mål i 57 landskampe. Men han havde et tungt og skadespræget forår for Vissel Kobe, og selv om efteråret har været nydeligt, kom han ikke i VM-truppen.

Det vrimler ikke med oplagte arvtagere. I de sidste to kvalrunder fik Bochum-angriber Takuma Asano (der også kan indtage en fløj) og Cercle Brügge-frontløber Ayase Ueda en start hver som frontløber. Men begge har en skidt scoringsrate på landsholdet. Det har Maeda også. Bemærk desuden at Asano ganske vist er med i VM-truppen, men pga en knæskade har han ikke spillet kamp for Bochum siden september.

En god scoringsrate har derimod VM-truppens fjerde angriber, Shuto Machino fra Shonan i den hjemlige liga: tre mål i fire landskampe. Men han er i sagens natur landsholdsgrøn. Svært at forestille sig at han pludselig er VM-starter.

Men hvem er så? Tjah, Ueda har ikke scoret for Japan siden 2018 og aldrig rigtig været fast starter for Nippon , men har gjort det glimrende for Cercle Brügge i efteråret og især været varm i oktober og startnovember, så måske han får chancen.

Ado Onaiwu fra Toulouse har scoret tre mål i tre landskampe, men har ikke været med siden efteråret 2021; er heller ikke med i VM-truppen. Fair nok al den stund at han sidder på bænken i den franske klub.

Historien om Japan ved VM i fodbold

Japan har deltaget i seks VM-slutrunder – de seneste seks af slagsen, såmænd. Tre gange gruppespil og tre gange ottendedelsfinale.

På hjemmebane i 2002 vandt De Blå Samuraier den indledende gruppe foran Belgien (2-2), Rusland (1-0) og Tunesien (2-0), men tabte så 0-1 mod Tyrkiet. Japansk topscorer med to mål blev Junichi Inamoto.

I 2010 i Sydafrika tabte Japan til Holland, men slog Cameroun og Danmark (DK-målmand Thomas Sørensen så skidt ud ved to frisparksmål af Keisuke Honda og Yasuhito Endo i 3-1-kampen) og gik videre som gruppetoer. I ottendedelsfinalen røg japanerne ud via straffesparkskonkurrence mod Paraguay.

Ved VM-2018 i Rusland havde Japan en skidt optakt da landstræner Halilhodzic blev fyret et par måneder før slutrunden. Men caretaker Akira Nishino førte holdet videre fra indledende gruppe. Japanerne åbnede med 2-1-sejr over gruppevinder Colombia og spillede så 2-2 mod Senegal (det ene mål sat ind af Honda som Halilhodzic ellers havde sat af). I sidste grupperunde tabte Samuraierne til agterlanterne Polen, men tog alligevel andenpladsen på bekostning af Senegal. Samme pointtal og måldifference, men positivt fair play-regnskab gav billetten til japanerne. I ottendedelsfinalen tabte de dog til Belgien selv om de førte 2-0 indtil 69. minut.

6 Kommentarer

Skriv et svar

  1. Jens Bøye

    Korrektion: Midterforsvarer Itakura har karantæne, så Tomiyasu kan meget skulle bruges i midterforsvaret. I truppen er der også talentfulde Hiroki Ito, men han er venstremand og har kun fået en halvleg ved VM (mod Costa Rica).

    Det åbner for at Ito alligevel starter inde på højre wingback mod Kroatien. Medmindre Moriyasu er forsigtig og tager Yamane.

    Startbud:
    3-4-2-1: Gonda – Tomiyasu, Yoshida, Taniguchi – J. Ito, Tanaka, Morita, Nagatomo – Doan, Kamada – Maeda

  2. Jens Bøye

    Hvordan stiller Japan i mandagens ottendedelsfinale mod Kroatien? Puha, svært at sige, men:

    Japan spillede 4-2-3-1 i første halvleg mod Tyskland samt i første halvleg mod Costa Rica; 3-4-2-1 i resten af de to kampe som mod Spanien. Helt klart med mest succes med 3-4-2-1-formationen. Så den tror jeg landstræner Moriyasu napper her.

    Hvis jeg var landstræner ville jeg stille med fløjspiller Ito – stærk kamp mod Spanien – som højre wingback og kollega Morito (stærk anden halvleg mod Spanien) som venstre wingback, men jeg er bange for at Moriyasu tager den konservative løsning, dvs starter med gamle Nagatamo til venstre. Til højre er gamle Sakai stadig skadestvivlsom. Afløser Yamane spillede mod Costa Rica og gjorde det skidt. Så hvorfor ikke Ito som mod Spanien? Fordi defensivt stærke Tomiyasu er tilbage efter skadespause; han var indskifter mod Spanien.

    Han er også en mulighed i tremandsmidterforsvaret, men her er der også Taniguchi der spillede mod Spanien.

    Ito har chancen for at starte inde i højresiden af offensiven, men her kæmper han mod Doan der har scoret to mål. I front synes jeg kvikke Asano er den bedste mulighed, men Moriyasu ser ud til at foretrække at starte med Maeda eller Ueda og så smide Asano ind i anden halvleg.

    Bemærk at midtbanemand Endo også stadig er skadestvivlsom.

    Startbud: 3-4-2-1: Gonda – Itakura, Yoshida, Taniguchi – Tomiyasu, Tanaka, Morita, Nagatomo – Doan, Kamada – Maeda

  3. Jens Bøye

    Japan mod Costa Rica (0-1-tab). Asano startede IKKE inde; var igen indskifter. Mærkeligt. Han bibringer en del intensitet.

  4. Jens Bøye

    Før andenrundekampen mod Costa Rica er der skadestvivl om både højreback Sakai og back/midterforsvarer Tomiyasu der ellers ville være den naturlige afløser.

    Andet: Asano, der var fremragende som indskifter mod Tyskland, starter nok inde som frontløber i stedet for Maeda.

  5. Jens Bøye

    Mit bud holdt ikke helt stik. Japans opstilling mod Tyskland:

    4-2-3-1: Gonda – Sakai, Itakura, Yoshida, Nagatomo – Endo, Tanaka – Ito, Kamada, Kubo – Maeda

  6. Jens Bøye

    Forventet opstilling mod Tyskland: Der er mange forskellige bud rundt omkring, så jeg holder fast i min:

    4-2-3-1: Gonda – Sakai, Tomiyasu, Yoshida, Nagatomo – Endo, Morita – Ito, Kamada, Minamino – Ueda