18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Japan – odds på japanernes VM

Sommerens VM-slutrunde bliver japanernes sjette i træk, og i flere omgange har de leveret ganske udmærkede resultater. Både i 2002, hvor de var værter sammen med Sydkorea, og i 2010, hvor de gik videre fra gruppen på bekostning af Danmark, snuppede de to sejre i gruppespillet og kunne derved deltage i 1/16-delsfinalerne, som dog i begge tilfælde blev endestationen. Du finder odds, trup og kampe til Japans VM på denne side.

Japan vinder VM: 301 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Shinji Okazaki: 201 – SPIL HER >>*
Yuya Osako: 751 – SPIL HER >>*

Japan vinder gruppe H: 9,00 – SPIL HER >>*

Vil du spille på kampene i Japans VM-gruppe? Så får du herunder markedets højeste odds på de forskellige udfald.

19. juni 2018
14:00 Colombia – Japan: 1,71 – 3,75 – 5,90*
24. juni 2018
17:00 Japan – Senegal: 3,40 – 3,25 – 2,30*
28. juni 2018
16:00 Japan – Polen: 4,20 – 3,50 – 1,85*

Japan har oddsene imod sig i den første og den sidste gruppekamp, mod henholdsvis Colombia og Polen, og her vil japanerne formentlig være tilfredse, hvis de kan klare uafgjort. Kampen mod Senegal ligner Japans bedste chance for en sejr.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Japans trup og startopstilling

Eiji Kawashima (Metz)
Masaaki Higashiguchi (Gamba Osaka)
Kosuke Nakamura (Kashiwa Reysol).

Yuto Nagatomo (Galatasaray)
Tomoaki Makino (Urawa Reds)
Wataru Endo (Urawa Reds)
Maya Yoshida (Southampton)
Hiroki Sakai (Marseille)
Gotoku Sakai (Hamburg)
Gen Shoji (Kashima Antlers)
Naomichi Ueda (Kashima Antlers)

Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt)
Keisuke Honda (Pachuca)
Takashi Inui (Eibar)
Shinji Kagawa (Dortmund)
Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka)
Genki Haraguchi (Hertha Berlin)
Takashi Usami (Augsburg)
Gaku Shibasaki (Getafe)
Ryota Oshima (Kawasaki Frontale).

Shinji Okazaki (Leicester)
Yuya Osako (Werder Bremen)
Yoshinori Muto (Mainz)

Forventet startopstilling: Kawashima – Nagatomo, Yoshida, Shoji, Sakai – Hasebe, Yamaguchi – Inui, Kagawa, Honda – Osako


Profiler: Kagawa og co. jagter japansk jubel ved VM

Shinji Kagawa
Shinji Kagawa har spillet på både højeste niveau i Premier League for Manchester United og for Dortmund i Bundesligaen, hvor han stadig slår sine folder. Den 28-årige offensive midtbanespiller har leveret gode præstationer de seneste par sæsoner, og det samme har han gjort for landsholdet. Den vævre midtbanekreatør bliver en vigtig brik i Japans forhåbninger om at spille sig videre fra gruppespillet ved VM. Han er ligeledes en playmakertype og en spiller der går forrest, når det gælder. Det har Japan brug for ved VM.

Maya Yoshida
Maya Yoshida er en af de vigtigste defensive spillere hos Japan. Han tørner til dagligt ud for Southampton i Premier League, hvor han dog har mistet sin startplads i denne sæson. Yoshida er god til at agere midtstopper for det japanske landshold, når det bliver tæt i de afgørende kampe. Forsvarsspilleren fra Southampton skal præstere optimalt i hver eneste kamp, hvis Japan skal have en chance for at spille sig videre fra gruppen. Et enkelt fejltrin kan koste et mål og måske en plads videre.

Yuto Nagamoto
Yuto Nagamoto har spillet over 150 kampe for Inter i Serie A, og han er derfor en af de mest rutinerede spillere på det japanske landshold. Han bliver ofte brugt på backen, hvor han er god til at løbe i dybden. Nagamoto kommer til at være vigtig for både Japans offensiv og defensiv. Han har lige rundet 100 landskampe, og derfor var Nagamoto ligeledes med, da Japan afholdte VM i 2002. Ved VM i 2014 var han fast mand for Japan, og den erfaring skal han bruge ved VM i 2018.


Analyse: Japan er Asiens stærkeste kort ved VM

Japan har tidligere været glade for at være meget i boldbesiddelse, men med den nye træner Vahid Halilhodzic fra Serbien foretrækkes det at spille på kontraangreb. Den nye spillefilosofi har skabt meget debat i Japan, og det har angiveligt også kostet de store stjerner Keisuke Honda og Shinji Okazaki pladserne på landsholdet, da de ikke passer ind i trænerens fodboldfilosofi. Den kontroversielle træner har dog erfaring fra tidligere VM-slutrunder, da han stod i spidsen for Elfenbenskysten i 2006 og Algeriet i 2010. I VM-kvalifikationen leverede Japan også fint spil med at vinde deres gruppe foran lande som Saudi Arabien og Australien. Her var landet ganske målscorende og lukkede ikke så mange mål ind, og den stime skal helst fortsætte ved VM, hvis det skal blive til videre deltagelse for de japanske spillere. Japan skal kæmpe med Colombia, Senegal og Polen om pladserne videre fra gruppen, og her kan japanerne sagtens snuppe andenpladsen. Colombia burde være det bedste land i gruppen, mens Japan godt kunne ligne en vinder af kampen om andenpladsen. Den japanske defensiv bliver dog afgørende for succes, da landet kommer til at stå over for farlige angribere allerede i gruppespillet blandt andet Robert Lewandowski fra Polen og Radamel Falcao fra Colombia. Derfor skal japanerne være helt klart fra start i forsvaret. Hvis forsvaret står godt, kan Japan udnytte omstillinger med hurtige Shinji Kagawa fremme til at score vitale mål. Det burde være opskriften for Halildovics tropper, men spørgsmålet er, om japanerne får lov til dette. Nøglekampen bliver for Japan mod Polen i den sidste gruppekamp. Her kan japanerne have tre eller måske fire point, hvor kampen mod Polen kan blive en direkte kamp om en mulig andenplads. Her skal kollektivet stå sammen over for et tungt pressende polsk mandskab. Hvis det lykkes, har Japan fine muligheder for at slå om på kontra og kreere chancer. Japan må nok vurderes som det asiatiske hold med størst chance for succes ved VM i Rusland, grundet deres gode omstillinger og hurtige spillere.

Historien om Japan ved VM i fodbold

Japan har en kort VM-historik, da det asiatiske land første gang var med ved VM i 1998. Til gengæld har landet været med ved VM lige siden.

I gruppespillet i 1998 gik det ikke så godt for VM-debutanten. Argentina, Kroatien og Jamaica besejrede alle Japan, og nationen scorede blot et enkelt mål i de tre kampe.

Fire år efter var Japan automatisk kvalificeret, da landet sammen med Sydkorea var værter ved VM. Måske var det hjemmebanen, der var med at give landet vinger, men Japan vandt deres pulje foran Belgien, Rusland og Tunesien. Her tabte landet ikke en eneste kamp. I den efterfølgende kamp var VM-turneringens helt store overraskelse Tyrkiet modstanderen. Desværre for Japan afgjorde Umit Davala kampen for tyrkerne. Ved VM i Tyskland i 2006 havde Japan mulighed for at spille sig videre fra puljen, men med nederlag til Australien i åbningskampen blev det svært for nationen. Japan sluttede på et point efter tre kampe, og der var derfor ikke mere VM-fodbold for Japan i 2006 efter gruppespillet.

VM i 2010 vil Danmark nok helst glemme, mens de japanske spillere nok husker slutrunden med glæde. Japan var kommet i gruppe med Holland, Cameroun og Danmark. Efter de to første kampe havde Japan tre point på kontoen. Det samme havde Danmark, og derfor var den sidste puljekamp en kamp om andenpladsen og videre avancement ved VM. Japanerne fik en drømmestart på kampen mod Danmark med to mål af de to japanske stjerner Keisuke Honda og Yasuhito Endo. Den føring kom Danmark ikke til at hente. Godt nok fik Jon Dahl Tomasson scoret på straffespark til 1-2, i hvad der blev hans sidste landskamp. Japan slog dog sejren fast tre minutter før tid med et mål til 1-3. Japanerne blev nummer to, og en ottendedelsfinale mod Paraguay ventede. Denne kamp blev afgjort på straffespark, og her var sydamerikanerne stærkest, da Paraguay vandt straffesparkskonkurrencen med 5-3.

Ved den seneste VM-slutrunde i Brasilien kunne Japan ikke følge op på præstationen fra 2010. I gruppespillet tabte Japan både til Elfenbenskysten og Colombia, og derfor var det farvel og tak til asiaterne efter gruppespillet.

Japan var blevet placeret i kvalgruppe med Saudi Arabien, Australien, De Forenede Arabiske Emirater, Irak og Thailand op til denne slutrunde. Japanerne startede ud med tre hurtige sejre mod De Forenede Arabiske Emirater, Thailand og Irak. Første pointtab kom i fjerde kamp mod Australien i Melbourne. Derefter leverede Japan tre gode præstationer, inden at landet igen tabte point mod Irak på udebane. I næstsidste spillerunde sikrede Japan deres deltagelse ved VM, da Australien blev slået med 2-0 i egen hule. Derfor betød det ikke det store, at nationen tabte med 1-0 til Saudi Arabien på udebane i sidste runde. Japans topscorer i kvalifikationen var Genki Haraguchi (Hertha Berlin, udlejet til Fortuna Düsseldorf), og han bankede fire mål i kassen.

Japan er ved VM i 2018 blevet placeret i gruppe med Polen, Colombia og Senegal, og hvis statistikken holder, så burde japanerne have god chance for videre deltagelse.

Den japanske landstræner er serbiske Vahid Halilhodzic, og han har en lang og glorværdig trænerkarriere bag sig. PSG, Rennes, Dimano Zagreb og Algeriets landshold har blandt andet alle haft æren af Halilhodzic som træner.