18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Japan – odds på japanernes VM

Japan har mange spændende talenter; diverse driblestærke kuglelyn, men også meget lovende forsvarere. Landstræneren er dog konservativ og læner sig (for) meget op ad veteraner. De Blå Samuraier er i en svær gruppe med Spanien og Tyskland og går næppe videre. Find odds, trup og kampe til Japans VM på denne side.


Odds på Japan

Japan vinder VM151,00 – SPIL HER >>*
Japan vinder Gruppe E12,00 – SPIL HER >>*
Japan går videre fra Gruppe E4,33 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 1. juli 2022 kl. 15:32. Odds kan ændre sig.

VM gruppe E
K
1
Costa Rica
0000000000
2
Tyskland
0000000000
3
Japan
0000000000
4
Spanien
0000000000
VM gruppe E
23/11/202223/1114:00
Ikke startetIS
-
-
23/11/202223/1117:00
Ikke startetIS
-
-
27/11/202227/1111:00
Ikke startetIS
-
-
27/11/202227/1120:00
Ikke startetIS
-
-
01/12/202201/1220:00
Ikke startetIS
-
-
01/12/202201/1220:00
Ikke startetIS
-
-


Japans trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 4-1-4-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Gonda
Forsvar:Sakai, Tomiyasu, Yoshida, Nagatomo
Defensiv midtbane:Endo
Offensiv midtbane:J. Ito, Morita, Shibasaki, Minamino
Angreb:Osako

Nøglespillere: Takehiro Tomiyasu, Wataru Endo

Stjerneskud: Hiroki Ito, Kaoru Mitoma, Takefusa Kubo, Kyogo Furuhashi

Straffeskytte: Yuya Osako, Takumi Minamino

Frisparksskytte:
Ao Tanaka, Ritsu Doan

Skader/tvivl: Yuya Osako, Hiroki Sakai, Hidemasa Morita

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres

Japans forventede startopstilling til VM i fodbold


Japans VM chancer: Kontrastyrke og konservativ landstræner

Japan har en blanding af veteraner og interessante talenter (og mange Europa-legionærer), men landstræneren er konservativ og læner sig lidt for meget op ad de gamle. De Blå Samuraier er giftige på kontra, men klarer næppe skærene i en svær gruppe.

Hajime Moriyasu har et ret tyndt CV med fem år som klubmanager (to japanske mesterskaber) og fire år som U23-landstræner før han overtog A-posten efter at have været assistent under VM-2018. Men hans resultater er nydelige.

Japan, der er rangeret som nr to i Asien (efter Iran), vandt sølv ved De Asiatiske Mesterskaber i 2019 i Forenede Arabiske Emirater (finaletab mod Qatar) og tog en andenplads i den ene af VM-kvalifikationens to slutgrupper, foran Australien som japanerne slog to gange. De åbnede tungt med to nederlag i første tre runder, hjemme mod upåagtede Oman og hos gruppevinder Saudi-Arabien, men sluttede med 6-1-0 i sidste syv runder. Målscoren for de 10 opgør: 12-4.

Tendens i kvalifikationen: Ved føring trak japanerne sig tilbage og spillede kontra. Moriyasu er også konservativ i sin holdudtagelse; svært for unge talenter at tilspille sig en plads i startopstillingen. Typisk 4-1-4-1.

I juni vandt Japan 4-1 over Paraguay og tabte 0-1 mod Brasilien på straffemål af Neymar. Brasilianerne havde dog mange forsøg og kunne have vundet større. I Khirin Cup på hjemmebane i samme måned blev det 4-1 over Ghana og 0-3 mod Tunesien.


Holdanalyse af Japan

Herunder følger en komplet gennemgang af det japanske herrelandshold.


Målmænd:
Førstekeeper i kvalifikationen var 33-årige Shuichi Gonda fra Shimizu i den hjemlige liga. Den tidligere mangeårige Samuarai-førstemålmand, Eiji Kawashima, er en super-erfaren afløser, men den 39-årige sad på bænken i Strasbourg i 21/22 og trues i landsholds-hierakiet af 30-årige Daniel Schmidt der står fast i belgiske Sint-Truiden.

Midterforsvar:
Landstrænerens yndlings-makkerpar ser ud til at være erfarne Yoshida og talentfulde Tomiyasu, begge næsten 1,9 meter høje. 33-årige Yoshida mistede dog sin startplads i Sampdoria i foråret, så han bør nok overveje at finde en ny klub i sommerpausen. 23-årige Tomiyasu spiller mest højreback for Arsenal, men er også god i midterforsvaret. I begge sider; han er tofodet.

Der er glimrende afløsere. Til venstre er der 25-årige Hiroki Ito, fast starter i Stuttgart, og til højre Ko Itakua der ejes af Manchester City, men i 21/22 spillede i Schalke i den næstbedste tyske række. De er lidt mindre end Yoshida og Tomiyasu, men kvikke på fødderne. 23-årige Ito fik først A-debut i 2022, men bør få mange landskampe i de kommende år.

Højre back:
Jeg vil mene at førnævnte Tomiyasu er den bedste løsning som højre back, men landstræneren ser ud til at foretrække ham i midterforsvaret. På backpladsen har Moriyasu i stedet satset på 32-årige Hiroki Sakai der i 2021 drog hjem efter næsten 10 år i Europa, senest Marseille. Solid, men han er ikke helt hvad han har været.

Sakai missede Japans junikampe pga en mindre skade. Når han er ukampdygtig, står valget umiddelbart mellem Miki Yamane fra den hjemlige liga og den fleksible venstreback Nagatomo.

Venstre back:
Førstevalget er umiddelbart Yuto Nagatomo – selv om den 35-årige (36 i september) lige som Sakai i 2021 vendte hjem efter mange år i Europa. Som for Sakai var Marseille seneste europæiske destination, og som Sakai er Nagatomo ikke hvad han har været. Er faktisk endnu mere over-the-hill.

Når Nagatomo vikarierer til højre, er afløseren til venstre typisk 25-årige Yuta Nakayama fra hollandske Zwolle, men midterforsvarer Hiroki Ito kan også udfylde pladsen.

Midtbane:
6’er-positionen udfyldes som udgangspunkt af Stuttgarts kvikfodede og forudseende Endo. Han begiver sig ind i mellem ud i nogle mærkelige dribleture, men generelt er han en vældigt god balancemand. Mange bolderobringer og konstant stress af modstanderen.

Boks til boks-pladserne: De mest brugte i kvalifikationen var Hidemasa Morita fra portugisiske Santa Clara (han missede junikampene pga en skade) og Gabu Shibasaki fra spanske Leganés. Begge er defensivt anlagte og kan remplacere Endo hvis han er ukampdygtig. Ao Tanaka fra BL2-klubben Fortuna Düsseldorf var også hyppig kvalstarter. Skal det være mere offensivt, er der fx Daichi Kamada fra Eintracht Frankfurt eller Genki Haraguchi fra Union Berlin. Kreative teknikere.

Fløje:
Til venstre er førstevalget nok målfarlige Takumi Minamino fra Liverpools bænk (han håber på mere spilletid i efteråret, fx via et lejeophold). Til højre Junya Ito fra belgiske Genk.

Men der er glimrende alternativer. Til højre først og fremmest driblerne Ritsu Doan og Kaoru Mitoma. 23-årige Doan spiller i PSV efter at have imponeret for Arminia Bielefeld i Bundesligaen. Mitoma er 25, men har kun fået fem landskampe, tre som indskiftere. Det er alligevel lykkedes ham at score tre mål, inkl to kasser i kval-udekampen mod Australien hvor han blev skiftet ind i 84. minut. Han ejes af Brighton, men spillede i 21/22 i belgiske Union Saint-Gilloise.

Til venstre er der Celtic-kollegaerne Daizen Maeda og Kyogo Furuhashi, begge med glimrende første sæson i det skotske i 21/22, men især Furuhashi hvor han nettede 12 gange i 20 starter, 16 fra start. Han kan ligge som fløj, men også som frontløber.

Nævnes skal også det 21-årige Real Madrid-fløjtalent (21/22 i Mallorca) Takefusa Kubo der kan ligge i begge sider.

Centreforwards:
Den hyppigst brugte angriber i kvalifikationen var erfarne Yuya Osako der i 2021 vendte hjem efter en række år i Bundesligaen (uden større succes). Han havde et tungt og skadespræget forår for Vissel Kobe og har ikke været med landsholdet siden februar, men han vender nok tilbage i efteråret når han er helt fit. 25 mål i 57 landskampe har han scoret.

Det vrimler ikke med oplagte arvtagere. I de sidste to kvalrunder fik Bochum-angriber Takuma Asano (der også kan indtage en fløj) og Kawashima-frontløber Ayase Ueda en start hver som frontløber. Men begge har en skidt scoringsrate på landsholdet. Så er førnævnte Furuhasi måske mere oplagt som Osako-afløser. Med 1,70 fylder han bare ikke ret meget i feltet.

Ado Onaiwu fra Toulouse i den næstbedste franske række har scoret tre mål i tre landskampe, men har ikke været med siden efteråret 2021.Historien om Japan ved VM i fodbold

Japan har deltaget i seks VM-slutrunder – de seneste seks af slagsen, såmænd. Tre gange gruppespil og tre gange ottendedelsfinale.

På hjemmebane i 2002 vandt De Blå Samuraier den indledende gruppe foran Belgien (2-2), Rusland (1-0) og Tunesien (2-0), men tabte så 0-1 mod Tyrkiet. Japansk topscorer med to mål blev Junichi Inamoto.

I 2010 i Sydafrika tabte Japan til Holland, men slog Cameroun og Danmark (DK-målmand Thomas Sørensen så skidt ud ved to frisparksmål af Keisuke Honda og Yasuhito Endo i 3-1-kampen) og gik videre som gruppetoer. I ottendedelsfinalen røg japanerne ud via straffesparkskonkurrence mod Paraguay.

Ved VM-2018 i Rusland havde Japan en skidt optakt da landstræner Halilhodzic blev fyret et par måneder før slutrunden. Men caretaker Akira Nishino førte holdet videre fra indledende gruppe. Japanerne åbnede med 2-1-sejr over gruppevinder Colombia og spillede så 2-2 mod Senegal (det ene mål sat ind af Honda som Halilhodzic ellers havde sat af). I sidste grupperunde tabte Samuraierne til agterlanterne Polen, men tog alligevel andenpladsen på bekostning af Senegal. Samme pointtal og måldifference, men positivt fair play-regnskab gav billetten til japanerne. I ottendedelsfinalen tabte de dog til Belgien selv om de førte 2-0 indtil 69. minut.


Læs om andre deltagere ved VM i fodbold