18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Italiensk transferstatus inden sæsonstart

Sommerferien er ovre, sæsonstarten går i morgen… Men hvor står de italienske storklubber dagen før det hele går løs igen? Vi giver her en status på de største klubbers gøren og laden på sommerens transfermarked.

Alt tyder på, at Osimhen bliver i Napoli. Kæmpe scoop! IMAGO/Ciro De Luca

Napoli

Der har nærmest været total stilhed i Napoli denne sommer! I dette tilfælde er der dog tale om en dejlig en af slagsen. Syditalienerne vandt det italienske mesterskab i knuuusende sikker stil i sidste sæson, blandt andet takket være de to lysende offensivprofiler Osimhen og Kvaratskhelia, som efterfølgende har været rygtet til diverse pengestærke storklubber rundt om i verden.

Det var nok de færreste, som havde regnet med, at Napoli kunne holde på deres to stjerner, men De Laurentiis har fået skræmt de fleste klubber væk med voldsomme prissætninger, og de to hovedpersoner virker ikke selv til at have presset på for et skifte, som man ellers ser det mere og mere i moderne fodbold. Vinduet er ikke lukket endnu, og begge spillere forventes at blive, men man skal aldrig sige aldrig. Fx står et Kvaratskhelia-skifte til Newcastle i relativt lave 3.50Unibet*, mens PSG ifølge Betfair* er favoritter til at hente Osimhen med et odds på 6.00.

Min-Jae er strøget til Bayern München, og han vil blive savnet, men derudover ser Napoli ikke dårligere ud på nogen positioner. Natan er hentet ind som Min-Jaes afløser i forsvaret, tidligere FCM-spillere Cajuste er hentet ind til bredden på midtbanen, og så er Napoli eftersigende på nippet til at hente et af La Ligas mest lysende talenter Gabri Veiga i Celta Vigo.

Med mindre der sker vilde udviklinger, ligner Napoli et hold, som er klar til sæsonstart. Noget af en bedrift at holde på ‘Kvaradona’ og Osimhen!

Lazio

Gustav Isaksen er ny mand hos sølvvinderne Lazio. IMAGO/Andrea Staccioli

Sidste års sølvvindere Lazio er ved at have truppen på plads til den kommende sæson. Der har været fart på i den seneste uge, hvor Sarri og co. har skaffet sig to spillere fra Juventus’ overskudslager i form Luca Pellegrini, som Lazio havde på leje i foråret, og 21-årige Nicolo Rovella, som havde en fin sæson på leje i Monza i sidste sæson.

Romerne har også hentet dansk blod til højrekanten i form af Gustav Isaksen, som umiddelbart ikke ligner en starter, men som nok skal få masser af spilletid, når først der skal jongleres med Serie A og Champions League. Spændende! Castellannos er hentet til som backup for Immobile, som rendte ind i en del skader i fjor.

Lazio ser styrket ud i forhold til bredde. Det store spørgsmålstegn er, om japanske Kamada kan løfte den tunge arv efter Milinkovic-Savic, som har været en af Serie A’s mest toneangivende midtbanespillere i en del år efterhånden.

Romerne er fortsat på markedet efter en reservekeeper, hvor blandt andre Hugo Lloris og Frederik Rønnov har været nævnt. Mens der også kan ske mere på midtbanen, hvor Lotito håber at afsætte Toma Basic og Marcos Antonio, for i stedet at gå efter Samardzic, der ikke kunne blive enige med Inter.

Inter

Hos Inter sker der ting og sager! Champions League-finalisterne har været en af Italiens mest aktive klubber denne sommer. Endnu er det dog lidt svært at blive klog på, om de egentlig er styrket eller svækket til den kommende sæson.

To fremragende og nærmest sikre køb i Lukaku og Samardzic er gået op i røg af forskellige årsager, og uden de to tilgange ser transfervinduet lidt mere jævnt ud for Inter, som har sagt farvel til flere betydende(aldrende i to tilfælde) spillere i Onana, Skriniar, Brozovic og Dzeko, samt decideret breddespillere i Gosens, Gagliardini og D’Ambrosio.

Der er også hentet et hav af spillere ind, men udover Frattesi, er det ikke umiddelbart spillere, som ligner klare opgraderinger. Thuram på fri transfer er en god handel, Augusto er en fuldgod erstatning for Gosens, mens halvgamle spillere som Cuadrado, Sommer og Arnautovic næppe løfter Inters niveau.

Inter er ikke færdige med at handle. Ifølge Sky Sports Germany, er italienerne enige med Benjamin Pavard om de personlige vilkår, men mangler stadig at overbevise Bayern München, som håber på at indkassere minimum 30 mio. Euro. Vil et køb af den franske forsvarsspiller gør det til et tilfredsstillende vindue for Inter?

Milan

Milan startede sommeren med en ordentlig saltvandsindsprøjtning, da Newcastle købte Sandro Tonali fri for 520 millioner kroner. En ordentlig slat i italiensk fodbold. Et stort tab selvfølgelig, men umiddelbart har i rossoneri brugt pengene yderst fornuftigt.

Det allerede unge Milan-mandskab har fået endnu mere ungt blod i truppen, nogle spillere mere erfarne end andre, men ikke desto mindre spillere med de bedste år foran sig. Det i sig selv er spændende.

Salzburgs Okafor er hentet ind til at aflaste helt fremme og på kantet Pulisic og Chukwueze er de kreative offensivspillere, som Milan manglede i sidste sæson, når Leao skulle have et hvil eller når han ikke var i gear. Og så er der hentet en hel ny midtbane ind i form af trioen Loftus-Cheek, Reijnders og Musah. Det tager nok lige lidt tid at blive spillet sammen, men det ser spændende ud for Milan. Især med det lange lys på.

Udover Tonali, har Milan også sagt farvel til breddespillere som Messias, Rebic og skuffelsen De Ketelaere. Piolis trup bør være på plads, men hvis muligheden byder sig for en direkte Giroud-backup, slår de nok til.

Roma

Rasmus Nissen ligner Mourinhos 1.valg på højre dør. Foto: IMAGO/Sven Simon

Roma har nærmest ingen penge at handle for. Til gengæld skulle de af FFP-årsager sælge for omtrent 30 mio. Euro inden 1.august. Taget det in mente, er romerne sluppet nådigt igennem sommerens transfervindue.

For en gang skyld har Roma formået at sælge ud af overskudslageret i stedet for profilerne – Tahirovic, Volpato, Kluivert, Perez, Reynolds, Villar er alle fortid i klubben, ligesom de mere faste spillere Matic og Ibanez er det. Umiddelbart ikke afgange, som svækker holdet voldsomt.

Rasmus Nissen er kommet til på leje fra Leeds, og set med danske briller, er det positivt, at han ligner Mourinhos foretrukne på højre back. Ndicka og Aouar er kommet til på fri transfer fra Frankfurt og Lyon, Llorente er tilbage på leje fra Leeds efter et succesfuldt lejeophold i foråret, og så blev der i sidste uge hentet nyt blod til midtbanen i form af Paredes og Renato Sanchez, som begge kommer fra PSG’s overskudslager.

Udmærket vindue af Roma alt taget i betragtning. Der mangler dog stadig en angriber eller to. Abraham er ude det meste af sæsonen, mens Belotti ikke fandt netmaskerne en eneste gang i ligaregi i sidste sæson. Atalantas Zapata meldes pt. som det mest sandsynlige valg, ligesom det unge brasilianske talent Marcos Leonardo har været rygtet til Rom i en rum tid nu…

Juventus

Hvor stilheden i Napoli har været dejlig og betryggende for de lokale fans, er stilheden i Torino måske knap så opmuntrende. Det er selvfølgelig positivt, at man indtil videre er lykkedes med at holde på de to stjerner Chiesa og Vlahovic, som ellers skulle være til salg for den ‘rigtige’ pris. Især sidstnævnte har været et varmt navn på sommerens transfermarked, og er det egentlig stadig. Chelsea og Tottenham søger fx stadig en angriber, og her kunne Vlahovic sagtens være en mulighed. Hos Unibet* er Chelsea favoritter til at sikre serberens underskrift med et odds på 4.00, mens Tottenham står i 5.00.

Det meste af sommeren har Giuntoli brugt på at rense ud i overskudslageret med afgange til Cuadrado, Di Maria, Pellegrini, Rovella, Melo, Zakaria og Kulusevski. Nogle med kontraktudløb, nogle sendt på leje, og de to sidstnævnte salg for pæne beløb.

Juventus kommer til at handle i de sidste uger af transfermarkedet. Blandt andet er der tale om et potentielt køb af Sassuolos Berardi, ligesom der er løse rygter om nyt blod til midtbanen i form af Samardzic, mens også Lukaku virker som et varmt navn, hvis det ender med et salg af Vlahovic. Det skifte står helt nede i 1.50 hos Unibet.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Skriv et svar