18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Island – odds på islændingenes VM

“HUH!” Island betog hele Europa, da den lille nations fodboldlandshold nåede frem til EM-kvartfinalen i 2016, hvor de på vejen dertil blandt andet slog mægtige England ud. Island vandt deres kvalifikationsgruppe foran Kroatien og er nu med ved et verdensmesterskab for første gang og som den mindste nation nogensinde. Bliver VM-eventyret en lige så fantastisk oplevelse for vulkanøen, som EM blev for to år siden? Du finder odds, trup og kampe til Islands VM på denne side.

Island vinder VM: 201 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Alfred Finnbogason: 301 – SPIL HER >>*
Gylfi Sigurdsson: 401 – SPIL HER >>*

Island vinder gruppe D: 14,00 – SPIL HER >>*

Kommer de islandske vikinger til at krige sig til point ved VM? Vil du spille på Islands kampe ved VM, så har vi her samlet de bedste odds, bookmakerne tilbyder på islændingenes tre gruppekampe.

16. juni 2018
15:00 Argentina – Island: 1,33 – 4,75 – 14,00*
22. juni 2018
17:00 Nigeria – Island: 2,80 – 3,10 – 2,75*
26. juni 2018
20:00 Island – Kroatien: 5,10 – 3,70 – 1,80*

Island lægger ud med den sværest tænkelige modstander, og den lille nation må håbe, at mægtige Argentina skal bruge mere end 90 minutter for at komme ordentlig i VM-gear. Ved EM 2016 lagde Island ud mod de senere europamestre, men de holdt skansen mod Ronaldo og co., og hvis det også er muligt mod Messi og co. ved VM, ser det måske ikke så dystert ud for islændingene. I gruppekamp nummer to er modstanderen Nigeria, som Sigurdsson og det islandske mandskab burde have mulighed for at kunne matche langt hen ad vejen. Hvis VM-skæbnen skal afgøres i den sidste gruppekamp, kan Island glæde sig over, at modstanderen her er Kroatien, som de ved, at de kan spille lige op med. Islændingene sluttede foran kroaterne i VM-kvalen og vandt holdenes senest opgør, der fandt sted på vulkanøen.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Islands trup og startopstilling

Hannes Thor Halldorsson (Randers FC)
Runar Runarsson (FC Nordsjælland)
Frederik Schram (FC Roskilde)

Kari Arnason (Vikingur)
Ari Skulason (Lokeren)
Birkir Saevarsson (Valur)
Sverrir Ingason (FC Rostov)
Hordur Magnusson (Bristol City)
Holmar Eyjolfsson (Levski Sofia)
Ragnar Sigurdsson (FC Rostov)

Johann Gudmundsson (Burnley)
Birkir Bjarnason (Aston Villa)
Arnor Traustason (Malmo FF)
Emil Hallfredsson (Udinese)
Gylfi Sigurdsson (Everton)
Olafur Skulason (Kardemir Karabukspor)
Rurik Gislason (SV Sandhausen)
Samuel Fridjonsson (Valerenga)
Aron Gunnarsson (Cardiff City)

Alfred Finnbogason (Augsburg)
Bjorn Sigurdarson (FC Rostov)
Jon Dadi Bodvarsson (Reading)
Albert Gudmundsson (PSV Eindhoven)

Forventet startopstilling: Halldorsson – Saevarsson, Sigurdsson, Ingason, Magnusson – Gudmunsson, Gunnarson, Halfredsson, Bjarnason – G. Sigurdsson – Finnbogason


Profiler: Gylfi Sigurdsson er den store profil – og holdets mand

Gylfi Sigurdsson
Islændingenes største stjerne har spillet en lang årrække i Premier League og er en spiller, der med sin internationale erfaring på højt niveau skal tage et stort ansvar for den lille nation, der for første gang nogensinde skal deltage blandt verdens bedste nationer ved et VM. Som holdets 10’er får Sigurdsson holdet til at hænge sammen. Han har et godt overblik, et lige så godt spark, og han arbejder fantastisk begge veje i holdets tjeneste.

Ragnar Sigurðsson
Den tidligere FCK-bagstopper er en uundværlig del af den islandske defensiv, hvor han sammen med Kari Arnarsson, der også er en gammel kending af dansk fodbold, udgør det midterforsvar, som længe har fungeret rigtig godt for Island. Sigurðsson er en kriger, der dermed også fungerer udmærket som et symbol på den islandske mentalitet. Han betyder meget for det islandske forsvar, men udgør desuden også en stor trussel i modstandernes felt, når der er dødbolde.

Birkir Bjarnason
Den langhårede islandske fløjspiller er løbestærk og et yderst interessant offensivt kort for islændingene. Bjarnasons fart bliver ofte benyttet, når Island skal af sted i den kontrafase, som er af afgørende betydning for holdet, der befinder sig godt med et defensivt udgangspunkt. Skal islændingene op at score på modstanderne ved VM-slutrunden via kontraangreb, bliver det meget muligt med Bjarnason som manden til at føre bolden frem ad banen og igennem modstandernes banehalvdel.


Analyse: Kan det islandske kollektiv stå bag endnu en overraskelse?

Islands helt store force er kollektivet og det stærke sammenhold, der er blandt spillerne. Islændingene giver sig aldrig mindre end 100%, og med den trods alt lille skare af aktive fodboldspillere, som landet mønstrer, kender flokken af spillere hinanden rigtig godt. Selvom de mand for mand er et godt stykke fra de andre hold ved slutrunden, må man bare ikke undervurdere, hvad islændingene kan præstere som hold. Om det var held, holdånd eller huh-råb fra tilskuerne, der var mest medvirkende til, at Island til alles overraskelse klarede sig gennem EM-slutrundens gruppespil og senere slog England ud, er ikke til at sige. Holdet har dog siden EM 2016 båret spillet og de dyder videre, der har gjort dem til en nu frygtet modstander for alle. Og med de mange imponerende resultater, som landet mod alle odds har præsteret, kan man næsten ikke tillade sig at se Island som en mindreværdig deltager i slutrundesammenhæng, selvom de er VM-debutanter. Det hårdtkæmpende islandske hold har vundet stor sympati i Europa, men det er også blevet kritiseret for deres noget kyniske og defensive tilgang til mange kampe. Men det har ikke desto mindre båret islændingene til, hvor de er i dag. Nu indtager islændingene så scenen ved et verdensmesterskab for første gang. Kan de tage fusen på alle ved endnu en slutrunde?

Historien om Island ved VM i fodbold

Island har for første gang nogensinde sikret sig en plads ved VM. Nationen var godt nok kvalificeret til VM i 1954, men de blev ikke godkendt af FIFA. Derfor er Islands deltagelse ved VM i 2018 nationens første. Og Island er den mindste nation, der nogensinde har kvalificeret sig til en VM-slutrunde.

Island havde en ganske flot kvalifikation, hvor holdet var lidt undertippet i forhold til gruppens favorit til at vinde puljen, Kroatien. Den nordiske nation havde dog ved EM i 2016 vist imponerende takter, da det blev til en sejr over England og en kvartfinaleplads til følge. Derfor var der en formodning om, at Island godt kunne presse kroaterne. Island startede dog skidt ud i kvalifikationen med et uafgjort resultat i Ukraine. Dog fulgte islændingene op med en sejr over Finland i kampen efter. Her var Island meget på hælene, da nationen var bagud med 1-2 indtil overtiden. Her scorede Finnbogason og Sigurðsson de afgørende mål, der sikrede Island deres første sejr i VM-kvalen. Der var derimod ingen slinger i valsen mod Tyrkiet i den efterfølgende hjemmekamp (2-0). Island løb ind i første nederlag i gruppen, da Kroatien vandt med 2-0 i Zagreb. Derefter blev det til to sejre i træk over Kosovo og Kroatien, inden Finland var for stærke for islændinge i Tampere. Island var noget presset inden de sidste tre kampe, hvor tre sejre nærmest var påkrævet, hvis det skulle blive til en puljesejr. Det leverede Island også, da det blev til tre sikre sejre over Ukraine, Tyrkiet og Kosovo, mens Kroatien blandt andet snublede mod Tyrkiet. Derfor kunne islændingene juble over en gruppesejr, hvor Kroatien sluttede to point bag den nordiske nation. Island var ganske målfarlige i deres VM-kvalifikation, da det blev til hele 16 mål i ti kampe. Derudover lukkede nationen blot syv mål ind. Den målfarligste herre for Islands mandskab var Everton-spilleren Gylfi Sigurdsson med fire scoringer. Han scorede blandt andet i den sidste gruppekamp mod Kosovo.

Heimir Hallgrímsson er træner for det islandske landshold, og det har han været siden 2013. Før landstrænerrollen var han assistent for landsholdet i to år.

Island er endt i gruppe med Argentina, Nigeria og Kroatien, som de kender aldeles godt fra deres møder i kvalifikationen. Det islandske kollektiv har tidligere båret dem langt ved et mesterskab, men denne gang gælder det VM for første gang.

Island har tidligere været tæt på at sikre sig en plads ved VM – uden held. I kvalifikationen til VM i 2014 sluttede islændingene på en andenplads i gruppen efter Schweiz. I playoff-kampene måtte nationen dog give fortabt, da Kroatien var for stærke over to kampe. Her havde Island muligheden for at blive den mindste nation nogensinde, der havde spillet sig til en VM-slutrunde.

I 2010 missede de ligeledes kvalifikationen til VM, men her var Island ikke rigtig i nærheden. Island sluttede sidst i deres kval-pulje.

Island er noget undertippet i deres gruppe ved VM 2018, men det blev til en sejr over Kroatien i VM-kvalifikationen. Kan Island gentage dette ved VM? Det kan vise sig at blive særdeles afgørende for Islands videre skæbne i turneringen.