18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Isaksen i største Superliga-salg nogensinde?

I disse spalter tager Mads Larsen temperaturen på det europæiske transfermarked. I denne uge kigger han nærmere på tre af sommerens største salgsobjekter fra Superligaen.

Med 18 kasser og en frisk topscorertitel i bagagen, kigger Gustav Isaksen mod udlandet denne sommer. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sidste sommer blev der solgt Superliga-spillere for over 400 millioner kroner, og mon ikke, vi når op omkring samme beløb denne sommer?

Hvis rygterne om de tre Superliga-profiler i denne artikel udmønter sig i salg, er vi i hvert fald allerede godt på vej! Isaksen, Haraldsson og Nuamah står klar på den danske affyringsrampe. Hvor meget får FCM, FCK og FCN for deres tre juveler?

Superliga-topscorer klar til historisk transfer

Claus Steinlein slikker sig formentlig allerede om munden. Inden sæsonens sidste kamp udtalte FCM-bossen i hvert fald til Viasat, at han ikke kun håber på, men derimod forventer, at Isaksen bliver det dyreste salg i klubbens historie, og i så fald også i Superligaens historie. Frit oversat betyder det, at den blonde dansker kommer til at koste sin kommende klub minimum 135 millioner kroner. CHA-CHING!

22-årige Isaksen har hele tiden haft talentet, men slutproduktet har i mange tilfælde manglet. Det er blevet forbedret kraftigt i 22/23, hvor den blonde dansker endte som topscorer i Superligaen med 18 kasser. Især i sidste del af sæsonen var offensivspilleren helt varm med 9 mål og 6 assist i de sidste 11 kampe.

Steinlein melder om interesse fra alle de store ligaer, men håber nok med økonomi-brillerne på, at skiftet bliver til pengestærke Premier League, hvor klubberne bruger 135 millioner uden at blinke med øjnene.

Eftersigende er interessen stor i Italien, og det er der ikke noget at sige til. Isaksen scorede nemlig i begge efterårets Europa League-kampe mod Serie A’s sølvmedaljevindere Lazio.

Hos Bergamo-mediet L’Eco di Bergamo, meldes der om interesse fra Atalanta, som allerede har Højlund og Mæhle i truppen, mens Milan, Fiorentina og Ajax tidligere har været meldt blandt bejlerne.

Hvor ender vores Superliga-topscorer?

Islandsk juvel med fransk bud på bordet

Det er ikke fordi, at Hakon Haraldsson bare har brændt Superligaen af indtil videre. 4 mål og 4 assist på FCK’s mesterhold i 22/23 er egentlig ganske beskedne stats, men potentialet hos den 20-årige islænding er kæmpestort, og derfor står flere europæiske klubber eftersigende klar til at snuppe ham allerede nu.

B.T. meldte så sent som i mandags ud, at der var landet et officielt bud på den islandske tekniker fra franske Lille, som skulle være villige til at slippe 112 millioner kroner for Haraldssons underskrift. Spørgsmålet er, om det beløb stiller PC og FCK-ledelsen tilfredse?

Der var nemlig allerede bud efter islændingen i januar, hvor Salzburg af flere omgange forsøgte at overbevise FCK om et salg, men uden held. Dengang skulle buddet eftersigende have løbet op i underkanten af 100 millioner kroner inklusiv bonusser.

Københavnerne var ikke desperate for at sælge i januar, og det er de nok heller ikke nu. Haraldsson forlængede sin kontrakt i marts, så FCK kommer helt sikkert til at presse citronen så meget som muligt.

Hvor mange millioner skal der til for, at FCK accepterer?

Islandske Hakon Haraldsson kan snart være fortid i FCK. Foto: Bildbyrån

Endnu et stort FCN-salg i støbeskeen

Damsgaard, Skov Olsen, Sulemana, Kudus… Der går nærmest ikke en sommer i Farum uden et stort salg af en stor profil. Når stjernerne skydes afsted bliver der plads til nye, og dem er FC Nordsjælland fantastiske til at finde og gøre affyringsparate til større europæiske adresser.

Nyeste skud på stammen er Ernest Nuamah, som netop er blevet kåret til årets profil i Superligaen. Den ghanesiske kantspiller er blot 19 år, men har drevet gæk med nærmest samtlige forsvarsspillere i Superligaen i denne sæson. Kontinuiteten i præstationerne mangler til tider. Potentialet er til gengæld kæmpestort!

Der har eftersigende ikke været nogle konkrete bud på bordet endnu, selvom det tyrkiske medie Takvim tidligere på året meldte om forhandlinger mellem Fenerbahce og FC Nordsjælland. Noget som Farum-klubben senere afviste.

Nuamah har selv udtalt, at han gerne vil videre denne sommer, og ifølge Sports World Ghana, er den mest sandsynlige destination Frankrig, hvor Marseille, Lille og Rennes alle meldes interesserede. Prisen skulle eftersigende ligge i omegnen af 75 millioner kroner.

Hvor fortsætter årets Superliga-profil karrieren?

FC Nordsjællands Ernest Nuamah er klar til et nyt eventyr. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Skriv et svar