18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Hvem er Danmarks varmeste angribere? Dolberg, Wind og Poulsen skraber bunden

Danmarks landstræner Kasper Hjulmand har mange ting at glæde sig over, men én hovedpine han helt sikkert render rundt med i øjeblikket, er Danmarks 9´er udfordring. Hvem skal spille på toppen, når Danmark den 22. november tager hul på VM mod Tunesien?

SpilXperten har kigget på, hvem der er Danmarks varmeste angribere i øjeblikket, og man kan godt forstå, hvis Kasper Hjulmand har svært ved at sove om natten.

Kasper Dolberg er én af flere danske angribere, der kæmper med at finde målformen i øjeblikket. Foto: Cristina Quicler/AFP/Ritzau Scanpix

Metodik for den indsamlede data:

SpilXperten har indsamlet et omfattende datasæt, med hjælp fra OPTA, hvor vi har kigget på alle de angribere, der har, eller tidligere har været inde omkring landsholdet. Desuden har vi også kigget på nogle boblere. 

Perioden for den indsamlede data strækker sig fra den 1. juli til den 26. oktober, og det er kun ligakampe, der indgår i datasættet, og således hverken kampe i de nationale pokalturneringer eller i europæisk regi. 

Hele datasættet kan findes på dette link.

Dolberg, Wind og Poulsen skraber bunden – Cornelius følger lige efter

Kasper Dolberg, Jonas Wind og Yussuf Poulsen har – af forskellige årsager – kæmpet med både spilletid og målscoringen i indeværende sæson. Tilsammen har de tre angribere scoret nul mål siden den 1. juli i ligaregi. 

Skader er en del af forklaringen, men det ændrer ikke på, at de tre angribere går ind til slutrunden uden at have scoret regelmæssigt, medmindre der sker en markant forbedring i løbet af de næste uger. 

Andreas Cornelius har scoret et enkelt mål i perioden, men det blev scoret, da den store angriber spillede for Trabzonspor. 

Seneste scoring faldt den 5. august, så heller ikke han kommer altså bragende ind på landsholdet i god målform. 

Tengstedt, Ingvartsen, Uhre og Odgaard topper listen

I den anden ene af listen har Casper Tengstedt, Marcus Ingvartsen, Mikael Uhre og Jens Odgaard imponeret stort i den periode, datasættet strækker sig. 

Tallene ser således ud for de fire målræve.

Casper Tengstedt tørner ud for Rosenborg i den norske Eliteserien, som mange måske vil sige, er et for lavt niveau at præstere på, hvis man skal med i en VM-trup. Men lad os lige huske på, at både Nicklas Bendtner og Mike Jensen var en del af landsholdet, selvom det dog var under en anden landstræner, da de repræsenterede Rosenborg.

Den tidligere AC Horsens-angriber er i hvert fald et bud på en brandvarm angriber, der vil komme ind på landsholdet fyldt med selvtillid. 

Marcus Ingvartsen har rigtig nok ikke spillet mange kampe, men angriberen har momentum. Han kender Kasper Hjulmand fra deres fælles tid i FC Nordsjælland, og så har Mainz-angriberen tidligere været inde omkring landsholdet. Derfor kunne han også være en mulig kanin i Kasper Hjulmands hat. 

Jens Odgaard og Mikael Uhre scorer også mål kontinuerligt, og det er næsten svært at forestille sig, at de ikke er en del af bruttotruppen til VM, men mere tvivlsomt er det naturligvis, at de bliver en del af den endelige trup. 

Uhre spiller til daglig i MLS, og ligesom med Casper Tengstedt kan der argumenteres for, at niveauet ikke er det højeste. 

Jens Odgaard tørner ud i den hollandske Æresdivision, og hvis man præsterer så godt, som han gør, så er det i hvert fald naturligt at have ham inde i overvejelserne til landsholdet. 

Jesper Lindstrøm og Andreas Skov Olsen er flyvende

Ja, Jesper Lindstrøm og Andreas Skov Olsen storspiller i henholdsvis Frankfurt og Club Brügge, men de er ikke 9´ere. 

Tallenne ser således ud for de to spillere: 

Andreas Skov Olsen sidder tungt på landsholdets højre kant, og Jesper Lindstrøm er en bejler til startopstillingen, hvor han formentlig skal kæmpe med Mikkel Damsgaard om pladsen på venstre kant. 

Men Jesper Lindstrøm har både ageret falsk 9´er og angriber i et tomandsangreb for Eintracht Frankfurt, hvorfor det er værd at have ham i overvejelserne, selvom det som udgangspunkt vil medføre en systemændring på landsholdet.

Rasmus Højlund og Martin Braithwaite leverer godkendt

Rasmus Højlund har allerede fået sin debut for det danske a-landshold, og han er helt sikkert også inde i overvejelserne til VM. Det samme er Martin Braithwaite, der skiftede fra FC Barcelona til Espanyol – formentlig netop for at styrke sit VM-kandidatur. 

Således ser tallenne ud for de to spillere:

Det skal nævnes, at to ud af Rasmus Højlunds fire mål blev scoret, da angriberen tørnede ud for Sturm Graz. 

Den talentfulde angriber har dog holdt et pænt målsnit siden den 1. juli, hvorfor han formentlig også vil træde ind i landsholdstruppen med tro på egne evner. 

Martin Braithwaite har fået karrieren tilbage på ret køl efter skiftet til Espanyol, og den hurtige angriber har fået en rigtig flot start i Barcelona-klubben. 

Spørgsmålet med Martin Braithwaite er naturligvis, om han er tiltænkt som 9´er eller kant på det danske landshold, men han er i hvert fald et bud på en angriber, der kommer ind med selvtillid, selvom den nok altid har været der hos lige netop Martin Braithwaite. 

Fodbold er et relationelt spil, men…

Det er nok svært at forestille sig, at Hjulmand vil foretage drastiske ændringer i sin udtagelse til VM, og de angribere, der i skrivende stund, er formsvage, har tidligere leveret godt for landsholdet, så man forstår også godt Hjulmands rationale, hvis han udelader Casper Tengstedt, Marcus Ingvartsen, Mikael Uhre og Jens Odgaard, men man kommer ikke udenom, at de er brandvarme i øjeblikket. 

Skriv et svar