18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Holland – odds på hollændernes VM

Oranje har van Gaal ved trænerroret og van Dijk med efter misset EM, men det talentfulde hold virker ikke modent til VM-medalje. Bør vinde Gruppe A (selv om Senegal måske kan true) og ottendedelsfinalen mod fx Wales, men i kvartfinalen venter nok Argentina (eller Danmark!) og i semifinalen Spanien/Tyskland/Brasilien. Find odds, trup og kampe til Hollands VM på denne side.


Odds på Holland

Holland vinder VM15,00 – SPIL HER >>*
Holland vinder Gruppe A1,68 – SPIL HER >>*
Holland går videre fra Gruppe A1,12 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 22. april 2022 kl. 12:25. Odds kan ændre sig.

VM gruppe A
K
1
Ecuador
0000000000
2
Holland
0000000000
3
Qatar
0000000000
4
Senegal
0000000000
VM gruppe A
11/21 202221/1111:00
Ikke startetIS
-
-
11/21 202221/1117:00
Ikke startetIS
-
-
11/25 202225/1114:00
Ikke startetIS
-
-
11/25 202225/1117:00
Ikke startetIS
-
-
11/29 202229/1116:00
Ikke startetIS
-
-
11/29 202229/1116:00
Ikke startetIS
-
-


Hollands trup og startopstilling

Den endelige trup er endnu ikke udtaget.

Målmænd: TBA

Forsvarsspillere: TBA

Midtbanespillere: TBA

Angribere: TBA

Formation: 3-4-1-2

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Bijlow
Forsvar:de Ligt, de Vrij, van Dijk
Midtbane:Dumfries, Koopmeiners, F. de Jong, Blind
Offensiv midtbane:Berghuis
Angreb:Bergwijn, Depay

Nøglespillere: Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Denzel Dumfries, Memphis Depay

Stjerneskud: Ryan Gravenberch, Tyrell Malacia, Cody Gakpo, Noa Lang

Straffeskytte: Memphis Depay

Frisparksskytte:
Memphis Depay

Skader/tvivl: Opdateres

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres


Hollands VM chancer: Groot Kop og de mange talenter

Talentfulde Oranje har dygtige teknikere, er van Dijk-forstærket i forhold til EM, og træner Louis van Gaal er erfaren. Men der er problemer på målmandsposten og med klubspilletiden for en del andre. VM-starten virker overkommelig, men kan Holland (eller Nederlandene som landet retteligt hedder) slå de store hold?

Autoritære van Gaal er hyret for tredje gang. ”Groot kop” (”store hoved”) kiksede VM-kvalifikationen i 2000-02, men havde succes i 2012-14 med bronze ved slutrunden i Brasilien. Nu er han 70 og døjer med prostatakræft (hans strålebehandling meldes dog succesfuld), men er stadig karismatisk.

Efter NL-sølv og god EM-kval tog landstræner Koeman til Barcelona i 2020. Afløser de Boer dumpede med ottendedelsfinale ved EM. Enter van Gaal i 2021. Ubesejret siden: 6-3-0 inkl effektiv afslutning på VM-kvalifikationen (dog svag gruppe). Marts-træningskampene gav 4-2 over forsvarssvækkede Danmark og 1-1 mod svækkede Tyskland der burde have vundet. Hollænderne forsøgte med kontrabold, men havde det svært. I VM-Gruppe A vil de nok i højere grad skabe spillet.

Van Gaal  er mere fleksibel end i gamle dage hvor 4-3-3-systemet var vigtigere end spillermateriale og modstander. Allerede ved VM-2014 overraskede han med 5-3-2, og det tyr han også gerne til nu. Efter 4-3-3 i VM-kvalen varslede han systemskifte og brugte 5-3-2 (3-4-1-2) i marts-træningskampene. Som han siger, er 4-3-3 indbygget i hollændernes hjerner, så han kan altid, også i løbet af en kamp, skifte tilbage.

I begge systemer bruger han højpres og hurtige omstillinger, men typisk tålmodigt opspil.


Holdanalyse af Holland

Herunder følger en komplet gennemgang af det hollandske herrelandshold.


Målmænd:
Hollands bedste målmand, ifølge van Gaal, er Feyenoords 24-årige Justin Bijlow der vogtede landsholdsmålet i seks VM-kvalkampe i efteråret. Han blev skadet i marts og misser resten af sæsonen, men har så efteråret til at genfinde formen og pladsen som nr 1.

I martskampene gik tjansen til Freiburgs 28-årige Flekken, der efter en årrække i klubber i nedre tyske rækker og så som reserve i den sydtyske klub er i gang med sin første sæson som BL-førstekeeper. På bænken mod DK og Tyskland sad 25-årige Drommel fra PSV og 34-årige Krul fra Norwich, sidstnævnte en rutineret landsholdsreserve.

31-årige Marco Bizot gør det godt i franske Brest og kan måske klemme sig med hvis der opstår skader. 33-årige Jasper Cillesen var førstekeeper under de Boer, men spillede kun en enkelt kvalkamp under van Gaal i efteråret. Han var desuden skadet fra januar til april og skal nu tilkæmpe sig startpladsen i Valencia, men må også være en kandidat til VM-truppen. Derimod er gamle Stekelenburg, EM-starter fordi Cillesen havde coronavirus, stoppet på landsholdet.

Midterforsvar:
Holland råder over tre midterforsvarere af meget høj klasse: 30-årige van Dijk fra Liverpool (han missede EM pga skade), jævnaldrende de Vrij fra Inter og 22-årige de Ligt fra Juventus. Den unge alder til trods har de Ligt spillet fem sæsoner på topplan, men er naturligvis ikke så erfaren som de to andre – der nok, når kampklare, er førstevalgene hvis der spilles med tomandsmidterforsvar.

De er alle store og stærke, men også boldfaste og glimrende opspillere med godt blik for konstruktive afleveringer, korte og lange. Alle tre er højrebenede, men de Ligt og især van Dijk kan spille til venstre. Spilles der med tre, er de Vrij nok centermanden.

Van Dijk foretrækker tomandsmidterforsvar som bruges i Liverpool (med ham til venstre), men det er naturligvis van Gaal der bestemmer.

Afløsere: Til højre er den 20-årige Timber (1,79) en mulighed i et tremandsmidterforsvar. Erfarne og opspilsstærke Daley Blind kan udfylde en venstreplads – især i et tremandsmidterforsvar hvor hans langsomhed og tvivlsomme hovedspil betyder lidt mindre. Ligeledes venstrebenede Nathan Aké er kvikkere på fødderne og desuden vældigt hovedspilsstærk, også offensivt (han er dog kun afløser i Man City). Også til venstre: Kæmpestore Sven Botman fra franske Lille er langsom på de første meter, men hurtig når oppe i fart. Ikke verdens bedste tekniker, men rolig i sin boldomgang og en solid forsvarer. Den 22-årige har dog stadig ikke fået A-landsholdsdebut.

Højreback/højre-wingback:
Idealstarter ligner høje, hurtige og fremdrivende Denzel Dumfries fra Inter. Det uanset om der spilles to- eller tremandsmidterforsvar, men han er nok bedst som wingback hvor hans offensive evner virkelig kan komme til deres ret. Han var Hollands bedste ved EM.

Der er glimrende afløsere, fx Hateboer fra Inter og førnævnte Timber fra Ajax. Samt 22-årige Teze fra PSV. Han har sin A-landsholdsdebut til gode, men var med i truppen mod Tyskland i marts. 27-årige Karsdorp gør det godt i Roma, men har ikke været med landsholdet siden 2017. Hurtige St Juste (kan også spille i midterforsvaret) kunne være en mulighed, men Mainz-manden blev skadet i februar og har været ude siden. En anden hurtigløber, Fosu-Mensah, missede det meste af 2021 pga en knæskade og været bænkevarmer for Leverkusen i år. Så har den 21-årige klubkammerat Frimpong nok en lidt bedre chance trods 0 landskampe. Rutinerede Veltman fra Brighton (kan også spille i midterforsvaret) har ikke været med landsholdet siden EM.

Venstreback/venstre-wingback:
Fast starter i VM-kvalifikationen var Daley Blind, langsom, men erfaren og spilintelligent.

Vil van Gaal have (meget) mere speed på flanken, er den lille Feyenoord-back Tyrell Malacia en mulighed. 22 år og blot tre A-landskampe (seks VM-kvalbænke), men de to kom i marts hvor han blev skiftet ind mod Danmark og fik chancen fra start mod Tyskland. Ligeledes 22-årige og kvikfodede Wijndal fra AZ bejlede til en startplads under de Boer, men blev ignoreret af van Gaal i efteråret (var dog i truppen mod Danmark i marts).

Førnævnte Aké er også en mulighed på backen. Erfarne van Aanholt fra Galatasaray startede inde i alle fire kampe ved EM i 2021, men har ikke været med siden. Vilhena (Espanyol) ikke været med siden 2019. 21-årige og kvikke Bakker gør det nydeligt i Leverkusen, men har endnu ikke været del af A-landsholdet.

Midtbane:
Uanset om der spilles 4-3-3 eller 3-4-1-2, er Barcelonas 24-årige Frenkie de Jong nok sikret en plads i startopstillingen som dybtliggende spilfordeler. Han besidder ikke helt en Pirlos regissør-genialitet, men det er ikke langt fra, og hollænderen er hurtigere og en bedre bolderobrer samt går bedre med frem end det italienske fænomen.

I 4-3-3 kan de Jong gå ned som ekstra midterforsvarer i opspillet for at skabe overtal mod modstandernes offensivpres og for at give de to backs frihed til at gå fremad.

Om den anden eller de to andre pladser på midtbanen kæmper erfarne og dygtige boks til boks-folk som Wijnaldum fra PSG, Klaassen fra Ajax og de Roon fra Atalanta – med de to førstnævnte som van Gaals foretrukne i efteråret. Selv om Wijnaldum er gået ned i niveau siden sit 2021-skifte fra Liverpool, og han ikke er fast starter i Paris. Det er Klaassen sådan set heller ikke i Amsterdam.

Landstræneren overvejer dog nok alternativerne. I hvert fald forsøgte han sig i de to martskampe med defensive Koopmeiners (de Roons Atalanta-holdkammerat) som makker til de Jong på tomandsmidtbanen. Længere nede i hierakiet er der fx Clasie fra AZ.

19-årige Ryan Gravenbeerch var med U21-landsholdets i marts, men var hyppig deltager i A-truppens kvalkampe (seks indskiftninger, tre i efteråret under van Gaal) og er absolut også en VM-trupkandidat. Han er stor og stærk, men også teknisk kapabel og er faktisk fast starter i Ajax i modsætning til Klaassen. Hvis jeg var van Gaal, ville jeg snuppe ungersvenden som de Jongs makker.

Defensivmand Bazoer fra Vitesse har ikke været med landsholdet siden 2016. Offensive Donny van de Beek kan derimod banke på, i hvert fald til en trupplads. Den 25-årige har dog haft en tung tid siden den flotte Ajax-periode i 2017-20 og er endnu ikke blevet udtaget af van Gaal. Henslæbte en reservetilværelse i Man Utd i halvandet år, og siden januarskiftet til Everton har han været plaget af skader og sygdom.

Der er talenter som Ihattaren og Simons (samt på fløjen Ünuvar og mere defensivt Rensch og Geetruida), men de er fremtidens folk; kommer næppe i betragtning til dette VM.

Fløje og angribere:
Hvis van Gaal spiller 4-3-3, er den foretrukne midtangriber nok Memphis Depay – fast starter i VM-kvalen og i martskampene (selv om han havde mistet sin faste startplads i Barcelona; nu er han mest indskifter i den katalonske klub). Den fremragende tekniker er en god oplægger og har et stærkt spark udefra, så han agerer falsk nier, dvs går tilbage i banen og er med til at kreere spillet.

Højrefløj er så nok kreative Steven Berghuis. Den 30-årige scorer færre mål i den hollandske Æresdivision siden 2021-skiftet fra Feyenood til Ajax, men har været fast starter under van Gaal. Han er venstrebenet, dvs slår meget ind i banen og afslutter, men kan også gå til baglinjen og aflevere med det svagere højreben.

Til venstre står kampen umiddelbart mellem tre højrebenede, 24-årige Steven Bergwijn fra Tottenham, 22-årige Cody Gakpo fra PSG og 23-årige Donyell Malen fra Dortmund. Bergwijn er mest indskifter i Nordlondon, men det har ikke gjort ham mindre målfarlig; han nettede tre gange for Holland i de to martskampe.

Blandt offensivreserverne er 25-årige Danjuma fra Villarreal og 22-årige Lang fra Club Brügge. Erfarne Ryan Babel og Quincy Promes er nok ude af billedet. Ingen af dem har været med siden van Gaal overtog posten.

Spilles der 3-4-1-2, er Depay også offensiv centralmand, men med en hurtig makker, fx Bergwijn eller Malen, og Berghuis (evt Gakpo) som 10’er. Det er en flydende og fleksibel offensiv hvor de kan skiftes om rollerne.

Deciderede centreforwards har Holland også, nemlig store Wout Weghorst fra Burnley og snu Luuk de Jong fra Barcelona. De ser dog ud til at være regnet som reserver i van Gaals bog. Weghorst scorer færre mål i England end han gjorde for Wolfsburg. Han åbnede EM som angrebsmakker til Depay, men har kun været på bænken under van Gaal. Samme med de Jong der får mindre spilletid end Depay i Barcelona. Mere end mål og klubspilletid handler det dog nok om spillertype. Van Gaal vil gerne have store, deciderede centreforwards som jokere, men foretrækker at starte med kvikke teknikere. Et interessant mix kunne være 20-årige Brobbey, Leipzig-reserven der scorer jokermål som lejesvend i Ajax.Historien om Holland ved VM i fodbold

Holland har været med i 10 VM-slutrunder og gjort det flot for så lille et land (17 mio indbyggere) – dog hjulpet af kolonitiden der har betydet influx af folk fra fx Surinam.

Hollænderne (eller nederlænderne, om man vil) er gået videre fra indledende gruppespil hver gang og har opnået tre sølvmedaljer, een bronzemedalje og een fjerdeplads.

Første deltagelse var i 1934, men her blev det kun til en ottendedelsfinale. Samme i 1938. Der gik næsten 40 år før næste hollandske VM-deltagelse, men det var til gengæld med manér: Sølv i både 1974 og 1978.

I 1974 tabte Johan Cruijff og Co 2-1 til de tyske værter, og fire år senere var det de argentinske værter der vandt slutkampen med 3-1 efter forlænget spilletid. Denne gang uden Cruijff til at yde modstand; han blev hjemme for at passe på familien efter kriminelle året inden var brudt ind i deres lejlighed. Men personligheder som Johan Neeskens, Rob Rensenbrink og Ruud Krol gik igen, og Dick Nanninga var kommet til.

Holland sprang VM-firserne over, men vendte tilbage i 90’erne (efter EM-guld i 1988) med kvartfinale i 1994 og fjerdeplads i 1998 hvor den talentfulde Ajax-generation med van der Saar, de Boer-tvillingerne, Seedorf, Davis, Kluivert etc (plus den ældre Bergkamp) først måtte give fortabt i semifinalen mod Ronaldo Nazario & Brasilien, og det først efter straffesparkskonkurrence.

I 2010 nåede hollænderne finalen, men trods teknikere som van Persie, Robben og Sneijder var de reelt underlegne mod Spaniens tiki-taka. Kampsvinene Mark van Bommel og Nigel de Jong fightede (sidstnævnte kammede over da han stemplede Alonso i brystet – uden at blive vist ud af Howard Webb) og trak kampen i forlænget spilletid, men dér slog Iniesta til. Fortjent spansk sejr.

I 2014 var de Jong, Robben, Sneijder og van Persie også med da semifinalen blev tabt mod Messi & Argentina. Igen var det snært: straffesparkskonkurrence. Men i bronzekampen udnyttede Holland at Brasilien var groggy efter 7-1-lussingen mod Tyskland, og slog værtslandet med 3-0. På mål af van Persie, men også Blind og Wijnaldum, to spillere der nok også er med til VM i år.

2018 gik de derimod glip af: De Flyvende Hollændere chokerede ved at kikse kvalifikationen.


Læs om andre deltagere ved VM i fodbold