18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.05
3/10
Real Sociedad
Paris SG
Tipped at 2.05
BettingGuru-avatar
5. mar.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

2.12
1/10
Real Sociedad
Paris SG
Tipped at 2.12
Dagens Spil-avatar
5. mar.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.95
3/10
Club Sport Herediano
S.V. Robinhood
Tipped at 1.95
BettingGuru-avatar
5. mar.
23:00
sport-icon

Anbefalet til

2.00
3/10
Club Sport Herediano
S.V. Robinhood
Tipped at 2.00
BettingGuru-avatar
5. mar.
23:00
sport-icon

Anbefalet til

2.18
3/10
Central Coast Mariners
Odisha FC
Tipped at 2.18
BettingGuru-avatar
7. mar.
09:00
sport-icon

Anbefalet til

2.60
3/10
Roma
Brighton
Tipped at 2.60
Mads Larsen-avatar
7. mar.
18:45
sport-icon

Anbefalet til

1.94
3/10
Always Ready
Nacional
Tipped at 1.94
BettingGuru-avatar
8. mar.
01:30

Holland – odds på hollændernes VM

Oranje har van Gaal ved trænerroret og van Dijk med efter misset EM, men det talentfulde hold virker ikke modent til VM-medalje. Bør vinde Gruppe A (selv om Senegal måske kan true) og ottendedelsfinalen mod fx Wales, men i kvartfinalen venter nok Argentina (eller Danmark!) og i semifinalen fx Brasilien. Find odds, trup og kampe til Hollands VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Holland

Holland vinder VM/ – SPIL HER >>*
Holland vinder Gruppe A/ – SPIL HER >>*
Holland går videre fra Gruppe A/ – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. december 2022 kl. 10:35. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Hollands trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 3-4-1-2

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Noppert
Forsvar:Timber, van Dijk, Aké
Midtbane:Dumfries, De Roon, F. de Jong, Blind
Offensiv midtbane:Klaassen
Angreb:Gakpo, Depay

Seneste opstilling (kvartfinale mod Argentina): 3-4-1-2: Noppert –Timber, van Dijk, Aké – Dumfries, de Roon, de Jong, Blind – Gakpo – Bergwijn, Depay

Nøglespillere: Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Denzel Dumfries, Memphis Depay

Stjerneskud: Ryan Gravenberch, Tyrell Malacia, Cody Gakpo, Noa Lang

Straffeskytte: Memphis Depay

Frisparksskytte:
Memphis Depay

Skader/tvivl: Opdateres

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres

Holland startopstilling

Hollands VM chancer: Groot Kops mange talenter

Talentfulde Oranje har dygtige teknikere, er van Dijk-forstærket i forhold til EM, og træner Louis van Gaal er erfaren. Men der er problemer på målmandsposten og med klubspilletiden for en del andre. VM-starten virker overkommelig, men kan Holland (eller Nederlandene som landet retteligt hedder) slå de store hold?

1-4-sejr hos lokalrival Belgien i juni og 1-0 sejr hjemme i september, men det var i NL som tages mindre alvorligt end EM og VM.

Autoritære van Gaal er hyret for tredje gang. ”Groot kop” (”store hoved”) kiksede VM-kvalifikationen i 2000-02, men havde succes i 2012-14 med bronze ved slutrunden i Brasilien. Nu er han 70 og døjer med prostatakræft (hans strålebehandling meldes dog succesfuld), men er stadig karismatisk.

Holland landshold

Efter NL-sølv og god EM-kval drog landstræner Koeman i 2020 til Barcelona. Afløser de Boer dumpede med ottendedelsfinale ved EM i 2021. Enter van Gaal. Ubesejret pr oktober 2022: 11-4-0 inkl effektiv afslutning på VM-kvalifikationen (dog svag gruppe). Inkl marts-træningskampe der gav 4-2 over forsvarssvækkede Danmark og 1-1 mod svækkede Tyskland der burde have vundet. Hollænderne forsøgte sig med kontrabold, men havde det svært. I VM-Gruppe A vil de nok i højere grad skabe spillet.

Van Gaal  er mere fleksibel end i gamle dage hvor 4-3-3-systemet var vigtigere end spillermateriale og modstander. Allerede ved VM-2014 overraskede han med 5-3-2, og det tyr han også gerne til nu. Efter 4-3-3 i VM-kvalen varslede han systemskifte og brugte 5-3-2 (3-4-1-2) i marts-træningskampene. Som han siger, er 4-3-3 indbygget i hollændernes hjerner, så han kan altid skifte tilbage, også i løbet af en kamp.

I begge systemer bruger han højpres og hurtige omstillinger, men typisk tålmodigt opspil.

Hollands landshold
Hollands landshold – Foto: Bildbyrån

Holdanalyse af Holland

Herunder følger en komplet gennemgang af det hollandske herrelandshold.

Målmænd:
Hollands bedste målmand, ifølge van Gaal, er Feyenoords 24-årige Justin Bijlow der vogtede landsholdsmålet i seks VM-kvalkampe i efteråret. Men han blev skadet i marts og missede resten af sæsonen. Var tilbage for Feyenoord da den nye sæson gik i gang, men var ikke med i Hollands septembertrup; Van Gaal syntes ikke Bijlow havde vist god form i eftersommeren. Formen har dog været opadgående siden, og Bijlow er med i VM-truppen.

I marts og i to af fire juni-kampe gik starttjansen til Freiburgs 28-årige Flekken, der efter en årrække i klubber i nedre tyske rækker og så som reserve i den sydtyske klub har været BL-førstekeeper fra og med 2020/21-sæsonen.

I de to andre juni-kampe hed starteren Jasper Cillesen. Den 33-årige var førstekeeper under de Boer, men spillede kun en enkelt kvalkamp under van Gaal i efteråret. Han var desuden skadet fra januar til april, men fik altså chancen i juni.

Men i september var det pludselig Remko Pasveer der blev hevet ind som starter i begge NL-kampe. Og holdt målet rent i begge. Landsholdsdebut i en alder af 38. Det har nok hjulpet af han i sommeren 2021 skiftede fra Vitesse til Ajax hvor han har slået den endnu ældre Stekelenburg af.

Flekken og Cillesen? Er ikke med i VM-truppen. Hvilket Cillesen er vred over – men som van Gaal siger: Cillesen viser dårlig form i NEC. Den tredje målmandsbillet er i stedet gået til Andries Noppert fra Heerenveen (0 landskampe). Og at dømme efter træningerne op til Hollands første kamp er det såmænd Noppert der ventes at starte inde mod Senegal.

Midterforsvar:
Holland råder over tre midterforsvarere af meget høj klasse: 31-årige van Dijk fra Liverpool, jævnaldrende de Vrij fra Inter og 23-årige de Ligt fra Bayern. Den unge alder til trods har de Ligt spillet fem sæsoner på topplan, men er naturligvis ikke så erfaren som de to andre.

van Dijk
van Dijk – Foto: Bildbyrån

De er alle store og stærke, men også boldfaste og glimrende opspillere med godt blik for konstruktive afleveringer, korte og lange. Alle tre er højrebenede, men de Ligt og især van Dijk kan spille til venstre.

Van Dijk missede EM sidste år pga en alvorlig knæskade, men vendte tilbage i foråret i år. Nok ikke helt på højde med sit tidligere niveau, men stadig god.

Van Dijk foretrækker tomandsmidterforsvar som bruges i Liverpool (med ham til venstre), men det er naturligvis van Gaal der bestemmer, og landstræneren ser ud til at satse på tremandsmidterforsvar.

Nok med Vrij som centermanden. Med de Ligt og de Vrij på hver sin side? Måske, men van Gaal ventes at prioritere speed frem for fysisk styrke.

Til højre er 21-årige Timber (1,79) fra Ajax – stort talent – i givet fald en oplagt mulighed i et tremandsmidterforsvar. Erfarne og opspilsstærke Daley Blind kan udfylde en venstreplads – især i et tremandsmidterforsvar hvor hans langsomhed og tvivlsomme hovedspil betyder lidt mindre. Men Blind skal nok bruges på backen, og i midterforsvaret er venstrebenede Nathan Aké kvikkere på fødderne og desuden vældigt hovedspilsstærk, også offensivt. Han er dog kun afløser i Man City.

Kæmpestore Sven Botman fra Newcastle fik ikke en VM-billet, men den 22-årige skal nok komme med til andre slutrunder.

Højreback/højre-wingback:
Idealstarter ligner høje, hurtige og fremdrivende Denzel Dumfries fra Inter. Det uanset om der spilles to- eller tremandsmidterforsvar, men han er nok bedst som wingback hvor hans offensive evner virkelig kan komme til deres ret. Han var Hollands bedste ved EM.

Dumfries var desværre uheldig i sin sidste Inter-kamp før VM; udgik med det der lignede en knæskade. Dagen efter var meldingen dog positiv: Hans VM-deltagelse skulle ikke være truet. OPDATERING: Startede inde i Hollands første VM-kamp.

Denzel Dumfries
Denzel Dumfries Foto: Bildbyrån

Der er glimrende afløsere i førnævnte fleksible Timber fra Ajax og hurtige Frimpong fra Leverkusen. Den 21-årige har endnu ikke fået debut for A-landsholdet, men har gjort det så godt i den tyske klub at van Gaal kvitterede med en VM-billet.

En lang række andre gode højreback-navne må derimod blive hjemme (om end een af dem måske får chancen hvis Dumfries melder forfald): Fx Hateboer fra Atalanta, 22-årige Teze fra PSV, Karsdorp fra Roma (hvor han dog lige er blevet smidt af holdet af Mourinho), hurtige St Juste fra Sporting og ditto Fosu-Mensah, afløser for Frimpong i Leverkusen. Samt rutinerede Veltman fra Brighton.

Venstreback/venstre-wingback:
Fast starter i VM-kvalifikationen var Daley Blind, langsom, men erfaren og spilintelligent.

Førnævnte Aké er også en mulighed på backen.

Vil van Gaal have (meget) mere speed på flanken, er der den lille Manchester United-back Tyrell Malacia (sommerskifte fra Feyenoord). 23 år og kun en håndfuld A-landskampe, men han fik chancen fra start mod Tyskland i marts og spillede også i juni og september. Efter en god start på 22/23-sæsonen har han mistet sin startplads i Manchester, men han er med i VM-truppen.

Ude er derimod ligeledes 23-årige og kvikfodede Wijndal fra AZ. Han bejlede til en startplads under de Boer, men blev ignoreret af van Gaal. Samme med erfarne van Aanholt fra Galatasaray der startede inde i alle fire kampe ved EM i 2021, men ikke har været med siden. Vilhena (Espanyol) har ikke været med siden 2019. 22-årige og kvikke Bakker gør det nydeligt i Leverkusen, men har endnu ikke været del af A-landsholdet.

Midtbane:
Uanset om der spilles 4-3-3 eller 3-4-1-2, er Barcelonas 25-årige Frenkie de Jong nok sikret en plads i startopstillingen som dybtliggende spilfordeler. Han besidder ikke helt en Pirlos regissør-genialitet, men hollænderen er hurtigere og en bedre bolderobrer samt går bedre med frem end det pensionerede italienske fænomen.

I 4-3-3 kan de Jong gå ned som ekstra midterforsvarer i opspillet for at skabe overtal mod modstandernes offensivpres og for at give de to backs frihed til at gå frem.

Frenkie de Jong
Frenkie de Jong – Foto: Bildbyrån

Om den anden eller de to andre pladser på midtbanen har kæmpet erfarne og dygtige boks til boks-folk som Wijnaldum fra Roma, Klaassen fra Ajax og de Roon fra Atalanta – med de to førstnævnte som van Gaals foretrukne i efteråret 2021. Men Wijnaldum gik ned i niveau efter sit 2021-skifte fra Liverpool, og han var ikke fast starter i først PSG og nu Roma.

Desuden er Wijnaldum ukampdygtig nu pga en alvorlig skade på draget i september.

Landstræneren har forsøgt sig med defensive og venstrebenede Koopmeiners, de Roons Atalanta-holdkammerat, som makker til de Jong på tomandsmidtbanen. Klaassen er marginalmand i Ajax, så selv om han er med i truppen, ligner startpladsen primær en fight mellem de to Atalanta-kollegaer (de Roon er dog skadestvivlsom). Solide Klaassen skal dog ikke afskrives.

Længere nede i hierakiet er der den blot 20-årige Kenneth Taylor fra Ajax.

Jævnaldrende Ryan Gravenberch var hyppig deltager i Hollands kvalkampe (seks indskiftninger, tre i efteråret under van Gaal) og var også en VM-trupkandidat. Han er stor og stærk, men også teknisk kapabel og var faktisk fast starter i Ajax i 20/21 i modsætning til Klaassen. Men nu er han kun indskifter i Bayern, og selv om træningen dér er i topklasse, var det altså ikke nok til at overbevise van Gaal i VM-sammenhæng.

Offensive Donny van de Beek har haft en tung tid siden den flotte Ajax-periode i 2017-20 og er endnu ikke blevet udtaget af van Gaal. Henslæbte en reservetilværelse i Man Utd i halvandet år, ovar plaget af skader og sygdom i Everton i foråret og er nu tilbage på bænken i United.

Der er derimod overraskende nok en VM-billet til det 19-årige kreatør-stortalent Xavi Simons fra PSV (efter to sæsoners på bænken i PSG). Andre talenter som Ihattaren samt på fløjen Ünuvar og mere defensivt Rensch og Geetruida er ikke med, men de er fremtidens folk; deres tid skal nok komme.

Fløje og angribere:
Hvis van Gaal spiller 4-3-3, er den foretrukne midtangriber Memphis Depay – fast starter i VM-kvalen og i martskampene (selv om han havde mistet sin faste startplads i Barcelona; nu er han mest indskifter i den katalonske klub). Den fremragende tekniker er en god oplægger og har et stærkt spark udefra, så han agerer falsk nier, dvs går tilbage i banen og er med til at kreere spillet.

Depay blev dog skadet i september, i landskampen mod Polen, og har ikke spillet for Barca siden. Han er skadesfri nu og med i truppen – så vigtig er han for holdet, melder van Gaal – men formen halter nok en del. Kan ikke starte inde i første gruppekamp, siger landstræneren. Hvem starter så inde? En anden falsk nier eller en decideret centreforward?

Højrefløj i 4-3-3 er nok kreative Steven Berghuis. Den 30-årige scorer færre mål i den hollandske Æresdivision siden 2021-skiftet fra Feyenood til Ajax, men har været fast landsholdsstarter under van Gaal. Han er venstrebenet, dvs slår meget ind i banen og afslutter, men kan også gå til baglinjen og aflevere med det svagere højreben.

Til venstre står kampen umiddelbart mellem to højrebenede, 25-årige Steven Bergwijn fra Ajax og 23-årige Cody Gakpo fra PSG. Bergwijn var mest indskifter i Tottenham, men var stadig målfarlig for landsholdet; han nettede tre gange for Holland i de to martskampe. Nu er han tilbage i Æresdivisionen og viser skarphed, også i CL.

Steven Bergwijn
Steven Bergwijn fejrer sit mål – Foto: Bildbyrån

Med i truppen er også Club Brügges 23-årige venstrefløj Noa Lang (også han højrebenet); overraskende foretrukket frem for Donyell jævnaldrende Malen fra Dortmund.

Erfarne Ryan Babel og Quincy Promes er ude af billedet. Ingen af dem har været med siden van Gaal overtog posten.

Spilles der 3-4-1-2 (og det gør der nok), er Depay også offensiv centralmand (når kampklar), men med en hurtig makker, primært Bergwijn, og Berghuis eller Gakpo som 10’er. Det er en flydende og fleksibel offensiv hvor de kan skiftes om rollerne.

Bemærk at Berghuis kan trækkes ned som boks til boks-mand hvis van Gaal er i ekstra offensivt humør. I så fald er det Gakpo der indtager kreatør-rollen. Bortset fra når Depay mangler… Så kan Gakpo eventuelt Depays plads i angrebet ved siden af Bergwijn.

Deciderede centreforwards har Holland også, nemlig store Wout Weghorst fra Galatasaray, snu Luuk de Jong fra PSV og ganske giftige (om end teknisk noget begrænsede) Vincent Janssen. De har dog mest været reserver i van Gaals bog. Men det ændrer Depays skade måske på.

Weghorst åbnede EM som angrebsmakker til Depay, men virker ikke på højde med sin flotte 20/21-sæson i Wolfsburg og har været på bænken under van Gaal. Samme med de Jong der er tilbage i PSV efter en måltynd tid i Sevilla og Barcelona. Jansen fik faktisk startchancen i september mod Belgien, men var hollændernes svageste. I pausen blev han skiftet ud med Gakpo der spillede en flot anden halvleg i angrebet.

Men de sidste træninger før Hollands første VM-kamp tyder på en startplads til Jansen.

Et interessant mix mellem kvik tekniker og kropsstærk centreforward kunne have været 20-årige Brobbey, den tidligere Leipzig-reserve der er tilbage i ungdomsklubben Ajax hvor han scorer pænt med jokermål. Men Brobbey er ikke med i VM-truppen.

Historien om Holland ved VM i fodbold

Holland har været med i 10 VM-slutrunder og gjort det flot for så lille et land (17 mio indbyggere) – dog hjulpet af kolonitiden der har betydet influx af folk fra fx Surinam.

Hollænderne (eller nederlænderne, om man vil) er gået videre fra indledende gruppespil hver gang og har opnået tre sølvmedaljer, een bronzemedalje og een fjerdeplads.

Første deltagelse var i 1934, men her blev det kun til en ottendedelsfinale. Samme i 1938. Der gik næsten 40 år før næste hollandske VM-deltagelse, men det var til gengæld med manér: Sølv i både 1974 og 1978.

I 1974 tabte Johan Cruijff og Co 2-1 til de tyske værter, og fire år senere var det de argentinske værter der vandt slutkampen med 3-1 efter forlænget spilletid. Denne gang uden Cruijff til at yde modstand; han blev hjemme for at passe på familien efter kriminelle året inden var brudt ind i deres lejlighed. Men personligheder som Johan Neeskens, Rob Rensenbrink og Ruud Krol gik igen, og Dick Nanninga var kommet til.

Holland sprang VM-firserne over, men vendte tilbage i 90’erne (efter EM-guld i 1988) med kvartfinale i 1994 og fjerdeplads i 1998 hvor den talentfulde Ajax-generation med van der Saar, de Boer-tvillingerne, Seedorf, Davis, Kluivert etc (plus den ældre Bergkamp) først måtte give fortabt i semifinalen mod Ronaldo Nazario & Brasilien, og det først efter straffesparkskonkurrence.

I 2010 nåede hollænderne finalen, men trods teknikere som van Persie, Robben og Sneijder var de reelt underlegne mod Spaniens tiki-taka. Kampsvinene Mark van Bommel og Nigel de Jong fightede (sidstnævnte kammede over da han stemplede Alonso i brystet – uden at blive vist ud af Howard Webb) og trak kampen i forlænget spilletid, men dér slog Iniesta til. Fortjent spansk sejr.

Robben
Foto: Bildbyrån

I 2014 var de Jong, Robben, Sneijder og van Persie også med da semifinalen blev tabt mod Messi & Argentina. Igen var det snært: straffesparkskonkurrence. Men i bronzekampen udnyttede Holland at Brasilien var groggy efter 7-1-lussingen mod Tyskland, og slog værtslandet med 3-0. På mål af van Persie, men også Blind og Wijnaldum, to spillere der nok også er med til VM i år.

2018 gik de derimod glip af: De Flyvende Hollændere chokerede ved at kikse kvalifikationen. Se i vores blogpost, hvis du vil vide, hvordan det går for Holland på verdensranglisten.

4 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Hollands forventede opstilling i lørdagens ottendedelsfinale mod USA:

  Tjah. Kan meget vel blive den samme som i sidste gruppekamp mod Qatar, dvs:

  3-4-1-2: Noppert –Timber, van Dijk, Aké – Dumfries, de Roon, de Jong, Blind – Klaassen – Gakpo, Depay

  Depay er stadig ikke i topform efter sin skadespause, men har simpelthen brug for mere spilletid. På midtbanen er der andre muligheder end de Roon, men han giver de Jong frihed til at gå med frem; vigtigt.

 2. Jens Bøye

  Hollands forventede opstilling mod Qatar:

  Efter den forkølede indsats mod Ecuador er der pres på landstræner van Gaal for at ændre sit spilsystem, men det ser han ingen grund til, ifølge hollandske medier. Men måske normaltopscorer Depay får lov at starte inde efter to indskiftninger (ovenpå skadespause). Han er nok stadig ikke i stand til at spille en hel kamp, men skal jo helst have nogle spilleminutter i sig før knald eller fald-kampene.

  I 10’er-rollen er talentfulde Simons en mulighed efter gode træningsindsatser, men det bliver nok som indskifter, ikke som starter. Men lad os se.

  På midtbanen kan de Roon få sin første start, men Berghuis (mere kreativ og målfarlig) er også en mulighed. Klaassen er nok en mere sandsynlig starter, men Gakpo kan også trækkes ned fra angrebet.

  Bud: 3-4-1-2: Noppert –Timber, van Dijk, Aké – Dumfries, de Roon, de Jong, Blind – Klaassen – Gakpo, Depay

 3. Jens Bøye

  Depay er desværre ikke med fra start i Hollands opstilling mod Ecuador. I stedet ligger Gakpo nok fremme ved siden af Bergwijn, mens Klaassen (indskifter og målscorer mod Senegal) ser ud til at indtage kreatørpladsen (som jeg troede Gakpo ville indtage). Derudover Koopmeiners (ikke Berghuis) ved siden af de Jong på midtbanen. Men dog – som jeg forventede – Timber i midterforsvarer i stedet for de Ligt.

  3-4-1-2: Noppert –Timber, van Dijk, Aké – Dumfries, F. de Jong, Koopmeiners, Blind – Klaassen – Bergwijn, Gakpo

 4. Jens Bøye

  Holland vandt 2-0 over Senegal i første runde. Heldigt – Senegal spillede bedst, og xG sagde 1,14-1,11 i senegalesisk favør – men to sene mål gav orange sejr.

  Opstilling: Noppert – de Ligt, van Dijk, Aké – Dumfries, F. de Jong, Berghuis, Blind – Gakpo – Bergwijn, Jansen

  Mit bud før kampen lød på Timber i midterforsvaret, men de Ligt tog den. Ikke særligt overbevisende, synes jeg – men han forblev inde i hele kampen. Derudover regnede jeg med Koopmeiner på midtbanen, men van Gaal foretrak en mere offensiv løsning: Berghuis. Sympatisk, men jeg synes ikke det virkede ret godt. Det gjorde angrebet med Janssen og Bergwijn heller ikke. Derimod var Gakpo god i 10’er-rollen.

  Angrebsstjerne Depay blev i øvrigt skiftet ind; fik den sidste halve time, men overbeviste ikke. Skal nok lige bruge lidt mere tid han er helt oppe på dupperne efter sin skadespause. Men hvis træningen går godt, starter han vel inde i kamp 2.