18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Højlund i største dansker-transfer nogensinde?

I disse spalter tager Mads Larsen temperaturen på det europæiske transfermarked. I denne uge kigger han nærmere på store potentielle transfers for tre udlandsdanskere.

Højlund sigter mod stjernerne

Da den unge danske måltyv Rasmus Højlund i januar 2022 skiftede FCK ud med østrigske Sturm Graz for den nette sum af 19 millioner kroner, var det nok de færreste, som havde forestillet sig, at han her halvandet år senere skulle være rygtet til Europas absolutte topklubber med et prisskilt i omegnen af 450 millioner. 

Karrieren har virkelig taget fart for den 20-årige angriber, som efter kun 13 kampe med 6 mål til følge skiftede Sturm Graz ud med Atalanta sidste sommer. I Serie A har Højlund også formået at knække koden i 2023, hvor han har scoret 9 gange i 21 optrædener. Ligesom han i øvrigt har scoret alle Danmarks 5 mål i EM-kvalifikationen. 

Når man som Højlund kan rykke sig så hurtigt indenfor så kort tid, er de store klubber selvfølgelig hurtigt ude med snøren, så nu kan den danske målsluger være på vej videre efter blot en enkelt sæson i Italien. 

Prisskiltet på svimlende 450 millioner udelukker de italienske klubber, og derfor er det nok i pengestærke Premier League, at Højlund skal finde sin næste klub. Manchester United (odds 4,00 hos Unibet*) er favoritter til at sikre danskerens underskrift, og ifølge The Athletic har der også allerede været et online møde mellem Højlund og United-træner Ten Hag. 

Arsenal (odds 6,00), Liverpool (odds 26,00) og Chelsea (odds 19,00) meldes også som potentielle bejlere. Ligesom de spanske giganter Real Madrid (odds 7,00) iøvrigt gør det.

Er Rasmus Højlund klar til en europæisk topklub? (Foto: Bildbyrån)

Lederen Hjulmand mod italiensk top eller Premier League

Det er ikke kun Rasmus Højlund, som har taget turen fra FCK til Østrig, og nu kan stå overfor et markant skridt op ad karrierestigen. 

Morten Hjulmand strøg udlands allerede inden han nåede at få førsteholdsdebut for FCK, og derfor gik hans skifte til Admira Wacker i Østrig nok også manges næser forbi i 2018. Siden er det gået stødt opad for den danske midtbaneslider, som i 2021 skiftede til italienske Lecce, hvor han har nydt stor succes. 

Den blonde dansker var en stor del af Lecces oprykning til Serie A i 21/22, og i denne sæson har han lagt yderligere på i Italiens bedste række, hvor han agerer snusfornuftig og hårdtkæmpende anker på midtbanen. Hjulmand er anfører for Lecce, og det siger lidt om, hvilke lederegenskaber danskeren besidder i en alder af blot 23. 

Som den italienske sportsjournalist, Gianluca Di Marzio, udtalte til SpilXperten tidligere på året, så var der allerede bud efter Hjulmand i januar, hvor Southampton eftersigende fik et bud på 13 millioner Euro afvist. Ved den lejlighed udtalte Di Marzio, at der med stor sandsynlighed også lander bud på Hjulmand fra Premier League-klubber i dette transfervindue. 

I Italien er der dog også interesse for Hjulmand. Og her snakker vi altså italienske topklubber. Inter, Juventus og Roma skulle alle holde et vågent øje med danskeren. Med egne Roma-farvede briller på, kunne jeg snildt se Hjulmand på en defensivt orienteret Mourinho-midtbane. 

Bliver Hjulmand i Serie A eller er tiden moden til Premier League? (Foto: Bildbyrån)

Tyrkisk mester klar til et nyt eventyr

Efter stærke sæsoner i den danske Superliga hos både FC Nordsjælland og FCK, tog Victor Nelsson for to år siden turen til den tyrkiske storklub Galatasaray. Den blonde dansker har nu været en fast bestanddel af Galatasarays midterforsvar i to sæsoner, og det med stor succes. Den tyrkiske storklub har netop vundet mesterskabet for første gang i fem år, blandt andet takket være Nelsson, som i den forgangne sæson var del af Super Ligs suverænt bedste defensiv.

Den danske landsholdsspiller er stadig blot 24 år, og derfor er han angiveligt også interessant for flere store klubber i større ligaer end den tyrkiske Super Lig. For to uger siden meldte den tyrkiske avis Fanatisk fx enighed om en transfer mellem Tottenham og Galatasaray. Eftersigende skulle englænderne være klar til at indfri Nelssons frikøbsklausul på 186 millioner kroner.

Tidligere i denne uge meldte selvsamme avis dog også om interesse fra Arsenal. Ligesom Brighton, Burnley, Atalanta og Sevilla skulle være ude med snøren efter dansk sikkerhed til midterforsvaret. Nelsson går en uhyre spændende sommer i møde, hvor det virker til, at han kan vælge og vrage mellem Premier League, La Liga og Serie A.

Hvor tror du, at Victor Nelsson kommer til at slå sine folder i næste sæson?

Victor Nelsson er et varmt navn på transfermarkedet efter en stor sæson i Galatasaray. (Foto: Bildbyrån)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

1 Kommentar

Skriv et svar

  1. Mads Larsen

    I dag har The Times berettet om, at United eftersigende opgiver at hente Harry Kane i Tottenham. Dermed ryger Højlund formentlig længere frem på Ten Hags liste over potentielle angrebsforstærkninger til næste sæson…

    Andetsteds melder La Gazzetta dello Sport om, at Dortmund eftersigende skulle være interesserede i at købe Morten Hjulmand… Feltet af bejlere til at sikre danskerens underskrift bliver større og større.