18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM 2024 Georgien – odds på georgiernes EM

Slutrunde-debutant Georgien ventes at få det svært, men Kvaratskhelia & Co kan meget vel drille Tjekkiet og Tyrkiet – og måske også Portugal – i gruppe F.

Vi analyserer Georgiens chancer ved EM i fodbold, og så får du også en trup-gennemgang med Georgiens forventede startopstilling, skader/karantæner og forventede straffesparksskytte.

Odds på Georgien

Går videre? Udbyder Odds
Georgien går videre fra Gruppe F Betinia
8.80
Georgien vinder Gruppe F Expekt
/
Georges Mikautadze bliver georgisk topscorer Nordicbet
/
Georgien vinder EM CampoBet
800.00
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 24. jun. 16:06.

Se flere spilvarianter på vores side med EM odds.

Georgiens gruppe

Georgiens kampprogram

Georgiens trup

Georgiens forventede startopstilling mod Portugal

På vej.

Nøglespillere: Khvicha Kvaratskhelia, Giorgi Mamardashvili

Stjerneskud: Giorgi Kochorashvili, Giorgi Tsitaishvili, Gabriel Sigua

Straffeskytte: George Mikautadze (Khvicha Kvaratskhelia)

Georgiens seneste startopstilling (mod Tjekkiet)

(3-4-3) Mamardashvili – Kvirkvelia, Kashia, Dvali – Kakabadze, Kochorashvili, Mekvabishvili, Tsitaishvili – Davitashvili, Mikautadze, Kvaratskhelia

Skader og karantæner

Af: Jens Bøye

Georgiens EM chancer: Kaukasus-korsriddere udset som prügelknaben, men Kvaratskhelia & Co er farlige

Grøde i Georgien. Ikke bare politisk (hvor befolkningen demonstrerer imod en Ruslandsvenlig og autoritær regering); også på fodboldfronten. Jvarosnebi (Korsridderne) skal til deres første slutrunde nogensinde, og det med det nok allermest talentfulde hold den bjergrige kaukasernation nogensinde har mønstret.

Georgien drager til Tyskland som forventet prügelknabe – på grund af den manglende slutrunde-erfaring, fordi holdet (nr 4 i kvalifikationsgruppen) skulle via playoff for at opnå adgang, samt fordi EM-puljen ser svær ud med stormagt Portugal i front samt kapable Tyrkiet og Tjekkiet i den sandsynlige dyst om andenpladsen.

Men Jvarosnebi, der siden 2021 trænes af den gamle franske landsholdsback Willy Sagnol, fik i kvalifikationen kun alvorlige tæv mod Spanien (der vandt 1-7 i Tbilisi!) og vandt playoff-finalen mod 2004-europamester Grækenland hvor georgierne viste gode nerver i straffesparkskonkurrencen.

Georgien har en god blanding af rutine og talent, inkl en klassekeeper i Valencias Mamardashvili og en giftig offensiv med bl.a. Napoli-superdribler Kvaratskhelia. De drager til EM med ambitioner og en modig attitude: ”Hvis vi ikke løber en risiko, har vi ikke en chance…,” melder Sagnol. Der dog typisk bruger et tremands-midterforsvar og gerne spiller på kontra.

Nok til at gå videre? Måske. Nemt bliver det næppe, for georgierne tabte tre af fire udekampe i kvalifikationen (mod Spanien, Norge og Skotland; vandt kun hos Cypern). I Nations League i 2022 vandt de dog i Bulgarien og Nordmakedonien, og så er der såmænd ikke så langt op til at slå Tjekkiet og Tyrkiet. Især hvis tyrkerne og tjekkerne undervurderer den kaukasiske underhund.

Holdanalyse af Georgien

Bliv klogere på det georgiske landshold her.

Målmænd

Giorgi Mamardashvili er kun 23 år, men har været førstemålmand i La Liga-storklubben Valencia siden 2021/22 og har i denne sæson leveret 11 rene lagener i 33 runder. Den næste to meter høje keeper, der har tilnavnet ”The Georgian wall”, er god mand mod mand og forbavsende dygtig til at nå ned til flade afslutninger der kan volde problemer for høje målmænd. Han er tårnhøj, men atletisk og kvik. Snuppede to af fire græske straffespark i playoff-finalen. En svaghed? Bolddistributionen med fødderne; hans afleveringer holder ikke altid høj klasse.

Mamardashvili er relativt ny som georgisk førstekeeper; har været det siden slut-2022. Men i dag er der ingen tvivl om hans suveræne status som betyder at den tidligere mangeårige førstemålmand, 38-årige Giorgi Loria fra Dynamo Tbilisi, må tage til takke med rollen som reserve.

Tredjekeeper? 25-årige Luka Gugeshashvili – selv om han sidder meget på bænken i Qarabag.

Georgien

Gruppe F


Georgiens EM Kampe

Georgien
Portugal
26. Jun. 21:00

Hold øje med

Khvicha Kvaratskhelia

Khvicha Kvaratskhelia

Angriber

(Foto: NTB / Alamy Stock Photo)


Forsvar

Willy Sagnol bruger typisk et tremands-midterforsvar, og den naturlige ankermand er Georgiens supererfarne holdkaptajn, 36-årige Guram Kashia fra Slovan Bratislava. Kashia har 112 landskampe under bæltet.

Ved siden af sig har Kashia nok kæmpestore Solomon Kvirkvelia (1,96) fra saudiske Al Akhkdoud – også han en rutineret herre med 32 år 58 landskampe – og venstrebenede Lasha Dvali, 28 år, 1,91 meter høj og 31 landskampe. Dvali fra græske APOEL var ikke fast starter i begyndelsen af kvalifikationen, men startede inde i både playoff-semifinalen mod Luxembourg og i finalen mod Grækenland.

Dvali erobrede venstre-startpladsen i midterforsvaret fra 25-årige Luka Lochoshvili fra Serie B-klubben Cremonese – også han 1,91 og venstrebenet. Venstrefodet er også Jemal Tabidze fra græske Panetolikos. En højrebenet reserve er der i Giorgi Gvelesiani (1,93) fra iranske Persepolis.

Højre wingback: 28-årige Otar Kakabadze fra polske Krakow (med en fortid i Esbjerg som han spillede ni Superliga-kampe for i 2017). Er noteret for 60 landskampe. Shakhtars 23-årige Giorgi Gocholeishvili er en talentfuld afløser.

Venstre wingback: Offensiv tilgang er der masser af til venstre hvor Levan Shengelia startede inde i begge playoff-kampe. Den 28-årige venstrefod er egentlig offensivmand – spiller normalt enten højrefløj eller centreforward for græske Panetolikos (når han ikke sidder på bænken) – men på landsholdet bruger Sagnol ham gerne som wingback.

Midtbane

Den bageste midtbane består som udgangspunkt af makkerparret Giorgi Kochorashvili og Otar Kiteishvili. Kochorashvili fra den spanske Segunda-klub Levante er kun 24 og har blot spillet syv landskampe, men seks af dem var i kvalifikationen. 28-årige Kiteishvili – lille terrier – fra østrigske Sturm Graz er mere landsholdserfaren med 36 kampe.

Foran dem er der spilfordeleren, den centrale styrmand: Den rolle tilfalder den 24-årige tekniker Giorgi Chakvetadze fra Championship-klubben Watford.

En mulig afløser for Chakvetadze er fleksible Kiteishvili, og afløserne på den bageste midtbane er: erfarne Nika Kvekveskiri fra polske Lech Poznan, Sandro Altunashvili fra østrigske Wolfsberger og talentfulde Anzor Mekvabishvili der spiller i rumænsk fodbold. Desuden Gabriel Sigua fra Basel. Det blot 18-årige midtbanetalent (kan udfylde en offensiv- såvel som en defensivpost) fik en billet i stedet for supererfarne Jaba Kankava (38 år, 101 landskampe) der var udtaget i første omgang, men valgte at sige fra.

Angreb

At Khvicha Kvaratskhelia er een af verdens bedste venstrefløje, viser han til dagligt i den italienske Serie A hvor han i 2023 havde stor andel i Napolis Scudetto-triumf (tungere 23/24-sæson, men han bidrager stadig med pænt mange mål og assists). Men på det georgiske landshold har den målfarlige driblekonge en mere central funktion på banen. Willy Sagnol bruger den 23-årige som hængende angriber.

Foran ham ligger en centreforward: Jævnaldrende Georges Mikautadze er lynhurtig, teknisk stærk og giftig. Den lille krybskytte er god til at straffe forsvarsfejl og en kølig straffeskytte (selv om han, som den eneste, brændte i playoff-finalen mod Grækenland). Han formåede ikke at slå igennem i Ajax i efteråret (noget tyder dog på at det ikke var ham den var gal med), men scorer flittigt for franske Metz i dette forår.

Mikautadze var kun indskifter mod Grækenland i marts fordi konkurrent Budu Zivzivadze, stor angriber fra BL2-klubben Karlsruhe, scorede to mål mod Luxembourg i semifinalen – i en start han fik (ved siden af Mikautadze) fordi Kvaratskhelia havde karantæne. Mod Grækenland var Napoli-stjernen tilbage, og centreforward-pladsen gik så til Zivzivadze. Men denne har ikke scoret siden for Karlsruhe, mens Mikautadze er brandvarm (i en bedre liga) så sidstnævnte – der startede inde i alle otte kampe i sidste års kvalifikationsgruppe – er nok centreforward-starter ved EM. Ud over Zivzivadze er der et angrebsalternativ i Giorgi Kvilitaia fra græske PAOK.

Deciderede fløje spiller Georgien ikke med, som udgangspunkt, men de kan komme i spil undervejs i kampene. Til venstre er der (ud over, naturligvis, Kvaratskhelia) Zuriko Davitashvili fra Ligue 2-klubben Bordeaux og Giorgi Tsitaishvili fra Botumi i den hjemlige liga. Til højre er der en mulighed i Levan Shengelia. Som udgangspunkt venstre wingback, men som offensivmand er han målfarlig hvor han kan trække ind og afslutte med sin venstrefod.

1️⃣ Hvilken opstilling spiller Georgien?

Willy Sagnol bruger som regel en 3-5-2-formation (5-3-2 i forsvar). Eller, mere konkret, 3-2-3-1-1 med Kvaratskhelia som hængende angriber.

2️⃣ Hvem er udtaget til Georgiens EM-trup?

Du kan se hele holdet og en analyse her på siden om det georgiske landshold..

Georgiens gruppe

Georgiens kampprogram

Georgiens trup

Skader og karantæner