18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Frankrig – odds på franskmændenes EM

Kan det brølstærke, franske mandskab snuppe guldet ved EM 2021? Frankrig kommer ind til slutrunden som forsvarende verdensmestre, og da de også nåede finalen ved den seneste EM-slutrunde, er der altså noget, som tyder på, at vi har at gøre med en ganske gylden generation. Spillere som Griezmann, Mbappe og Pogba kan få en hovedrolle. Og Benzema er tilbage efter seks år i eksil! Du finder odds, trup og kampe til Frankrigs EM på denne side.


Odds på Frankrig

Frankrig vinder EM: 5,20 – SPIL HER >>*


Topscorer ved EM
Karim Benzema: 18,00 – SPIL HER >>*
Kylian Mbappe: 34,00 – SPIL HER >>*
Antoine Griezmann: 36,00 – SPIL HER >>*


Herunder ser du oddset på Frankrigs 1/8-finale:

28. juni 2021
21:00 Frankrig – Schweiz (Bukarest): 1,57 – 3,90 – 7,40*

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 25. juni kl. 15:19


Frankrigs trup og startopstilling

Trup (26 mand) udtaget 18. maj:

Målmænd: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Mike Maignan (Lille)

Forsvarssspillere: Benjamin Pavard (Bayern), Léo Dubois (Lyon), Raphaël Varane (Real), Kurt Zouma (Chelsea), Presnel Kimpembe (PSG), Clément Lenglet (Barcelona), Lucas Hernandez (Bayern), Lucas Digne (Everton), Jules Koundé (Sevilla)

Midtbanefolk: N’Golo Kanté (Chelsea), Paul Pogba (Man. United), Adrien Rabiot (Juventus), Corentin Tolisso (Bayern), Moussa Sissoko (Tottenham), Thomas Lemar (Atlético)

Angribere: Marcus Thuram (Mönchengladbach), Kingsley Coman (Bayern), Kylian Mbappé (PSG), Antoine Griezmann (Barca), Olivier Giroud (Chelsea), Karim Benzema (Real), Wissam Ben Yedder (Monaco), Ousmane Dembélé (Barca).

Forventet opstilling i 1/8-finale mod Schweiz: 3-4-1-2: Lloris – Varane, Lenglet, Kimpembé – Pavard, Kanté, Pogba, Rabiot – Griezmann – Mbappé, Benzema

(Opdatering: Opstilling i 1/8-finale mod Schweiz: 3-4-1-2: Lloris – Varane, Lenglet, Kimpembé – Pavard, Kanté, Pogba, Rabiot – Griezmann – Mbappé, Benzema)

Formation: 4-4-2 med midtbanediamant

Træner: Didier Deschamps (2012)

Nøglespillere: Lloris, Kanté, Pogba, Mbappé, Griezmann, Benzema

Stjerneskud: Koundé

Straffeskytte:
Benzema, Griezmann

Frisparksskytte: Pogba, Griezmann

Skader/tvivl: Digné, Hernandez, Thuram, Benzema (utilpas og udskiftet mod Schweiz)

Ude af EM: Dembélé

Misser EM: Martial


Frankrigs EM chancer: Verdensmestre med nøglespiller-problemer, men Benzema tilbage!

Frankrig er blandt turneringens topfavoritter. Logisk nok med VM-guld i ryggen. Også værd at bemærke: Fire point i to kampe mod Tyskland i efteråret 2018 samt en overbevisende Nations League-indsats i efteråret 2020, inkl fire point mod Portugal. Men der anes en vis fragilitet hos Les Bleus. Skader og spilletidsproblemer. Alderdom i målet og i angrebet. Mbappé & Co kan stadig løbe enhver over ende, men de synes ikke at være på 2018-niveau. Men det kan tilbagevendte Benzema måske gøre noget ved… Vinder franskmændene den svære Gruppe F, ser 1/8-finalen overkommelig ud: en gruppetreer, fx fra Danmarks pulje. Men går Frankrig videre som nr 2, venter vinderen af Gruppe D, dvs nok England. Bliver det til avancement via en tredjeplads, så venter en svær 1/8-finale mod vinderen af Gruppe B eller C. Dvs nok Belgien eller Holland.


Holdanalyse af Frankrig

De forsvarende verdensmestre burde også være forsvarende europamestre, men i 2016, på hjemmebane i Paris, snublede de på målstregen mod et stædigt og heldigt portugiserhold. C’est la vie, og i 2018 snuppede franskmændene den største pris, men nu vil de også have europamesterskabet i hus – a la Zidane-generationen der tog tilløb (bronze ved EM-1998) før det i 1998 og 2000 blev til guld ved VM og EM.

Med på datidens mesterhold, som defensiv midtbane-general, var Didier Deschamps. Han blev landstræner i 2012, og den første slutrunde med ham ved roret var ved VM 2014 hvor Frankrig nåede kvartfinalen.

Deschamps står for kontrolleret offensiv med en totalfodbold-midtbane og backs der kan angribe såvel som forsvare. Der er tekniske finesser, men også fysisk styrke på holdet. Ved VM spilledes der mest 4-3-3 (ind i mellem en højreorienteret 4-4-2). I EM-kvalifikationen forsøgte Deschamps sig desuden – med fin succes – med 3-4-1-2. Siden har den foretrukne opstilling været 4-2-3-1, men Benzemas comeback kan betyde et skifte til 4-4-2 med diamant.

Træningskampe før EM:
2/6 mod Wales: 3-0 (walisisk rødt i 25. ved 0-0). Frankrig i 4-4-2 med diamant. Benzema (god kamp trods brændt straffe) og Mbappé i front.
8/6 mod Bulgarien: 3-0-sejr (Griezmann, Giroud x 2). Benzema udgik i 41. pga skade (dog bare et trælår); indskifter Giroud med to mål.

EM-kampe:
15/6 hos Tyskland: 0-1-sejr (selvmål af Hummels). Frankrig fortjent foran i 20. minut. Derefter forsvar og kontra der burde have givet flere mål.
Holdets bedste: Pogba.
19/6 hos Ungarn: 1-1. 1H: Frisk ungarsk start med højpres/halvhøjt pres samt offensivt back-mod. Så mere dybtstående. Frankrig en del gode ind- og fremlæg samt chancer (inkl et store). Stor fransk dominans, men kort før pausen ungarsk kontramål. 2H: Effektiv ungarsk kompakthed (få franske chancer) og god evne til at holde på bolden og trække frispark. Dembéle ind (for Rabiot); mere pågåenhed og fart i den franske offensiv (men også flere fejlafleveringer). Fransk udligning (Griezmann) i 66.; heldigt opspring + Mbappé-speed. Desuden Mbappé-chance. Men manglende farlighed til sidst.
23/6 mod Portugal: 2-2. Benzema x 2 (1 straffe). Stærk kamp: Pogba.
28/6 1/8-finale mod Schweiz: 3-3 i ordinær kamp og forlænget. Straffesparkskonkurrence: Nederlag. 1H: Farlige franske angreb i begyndelsen, bl.a. via Mbappés speed, men også giftige schweisiske; udnytter at den franske midtbane ikke står rigtigt (ditto med højre wingback Pavard), og forsvaret for afventende. Flot Seferovic-header: føring i 15. (dårlig opdækning af Lenglet). Derefter: Schweiz står meget lavt. Frankrig skift til firemandsforsvar; Rabiot op på midtbane; Kimpembé som VB. Men stadig problemer; schweizere solide og farlige. 2H: Frankrig: Ud med Lenglet (Rabiot igen VB), ind med offensivmand Coman. Det hjalp; hurtige og mere pågående spil. Schweiz dog straffe, via flot aktion af Zuber (og elendigt spil af Pavard), men Lloris-redning og derefter to hurtige franske mål af Benzema (nr 1: fremragende). 2-1 i 60. Derefter pæn fransk kontrol. Lækkert Pogba-langskudsmål i 74. Men Schweiz-reducering i 80., igen Seferovic-header (dårligt, især, af VB Rabiot). Stærkt schweiser-pres til sidst. og udligning i 89. efter dumt Pogba-boldtab. Coman på træværk i sidste overtidsminut. Forlænget: Begge hold står lavt i defensiven. Gode Schweiz-udfordringer på kanten, men så gode franske bolderobringer på midtbanen. Stor Mbappé-chance i 110. Træthed.

Slinger i den franske vals

Kvalifikationen til dette EM blev sikret i 2019 med en gruppeførsteplads og 25 point i 10 kampe. Via solidt forsvar og giftigt kontraspil drillede Tyrkiet dog – vandt fortjent 2-0 hjemme og fik 1-1 i Paris. Der var også lidt svinger i den franske vals i Nations League i efteråret 2018 hvor Tyskland blev henvist til gruppens sidsteplads (fire franske point i de to indbyrdes opgør), men Holland snuppede førstepladsen efter 2-0-hjemmesejr over Griezmann & Co.

Det forbedrede Frankrig i seneste Nations League-gruppespil, i efteråret 2020, med førsteplads foran Portugal, Kroatien og Sverige. Fem sejre, een uafgjort, i seks kampe. Målscore 12-5. Temmelig suverænt. Undervejs tabte franskmændene en træningskamp mod Finland, men det var med et reservespækket hold.

Så kom VM-kvalifikationsstarten i marts i år, og her snublede Frankrig med 1-1 hjemme mod Ukraine. Et konstant bombardement mod det ukrainske mål, men ud af 18 afslutninger ramte kun tre inden for rammen. Der var heller ikke målfest i de følgende udekampe mod Kazakhstan og Bosnien, men dog sejre uden mål imod.

Trup-gennemgang: Aldrende målmænd

I målet er der stadig Tottenhams lynhurtige Lloris. Hans reaktioner, både på stregen og når han agerer ekstra sweeper, opvejer generelt hans lejlighedsvise hjerneblødninger, men den 34-årige keeper er nok ikke helt så mirakelkvik som tidligere i karrieren. 36-årige Mandanda fra Marseille er en solid og erfaren afløser, men også han er nok lidt over-the-hill. Der er knalddygtige afløsere på spring i Areola (Fulham) og Maignan (Lille), men ved sommerens EM er det nok stadig den gamle garde der er øverst i målmandshierakiet. Areola fik ikke en plads i EM-truppen; Maignan er dog med.

Midterforsvar: Masser at tage af (ditto arrogance)

I midterforsvaret er hurtige Raphael Varane fra Real Madrid stadig højremanden, mens PSGs 25-årige Kimpembé ser ud til at have snuppet startpladsen til venstre. Han er brølstærk og god til at time glidende tacklinger, men han har tendens til arrogance og deraf følgende dumme boldtab (det har Varane sådan set også, dog i mindre grad).

Ved VM-2018 var Varanes makker Umtiti fra Barcelona, men han har mistet sin startplads i Katalonien og har været ude af landsholds-billedet siden 2019. Det er landsmand Lenglet der har overtaget Barca-startpladsen, og det var også ham der tog over på landsholdet i 2019, men nu synes han at være efter Kimpembé i Dechamps midterforsvars-hieraki.

Manchester Citys venstrebenede og hovedstødsfarlige Laporte har ikke været med landsholdet siden 2016 og 2017 (hvor han var på bænken uden at spille). Hans stærke indsatser i Citys to CL-semifinale mod PSG var ikke nok for Deschamps, så Laporte satser på det spanske landshold! Han har nemlig også spansk statsborgerskab (oldeforældre fra Baskerlandet), og da han stadig har fransk A-debut til gode, er der åbent for skifte til La Roja.

Varanes primære afløser til højre er fysisk stærke og Zouma fra Chelsea – med hvem han har været målfarlig i denne sæsons Premier League (fem scoringer i 19 kampe). Upamecano fra Leipzig (snart Bayern) kunne være et bud, ligesom holdkammerat Konaté, men ikke ved dette EM. De er hurtige, fysisk stærke og opspilsdygtige, men kun 22 og 21, og deres tid skal nok komme.

Derimod har en anden ungersvend, 22-årige Koundé fra Sevilla, overraskende fået en plads i EM-truppen. Han er ikke ret høj, men springstærk og veltimende. Samtidig er han opspilsstærk. Alligevel forstår jeg ikke helt udtagelsen; jeg synes stadig han begår for mange fejl.

Også god backbredde

Back-førstevalg, som ved VM, er nok skudstærke Benjamin Pavard til højre og kvikke og kontante Lucas Hernandez til venstre. Begge Bayern-folk kan i øvrigt også bruges i midterforsvaret. Hernandez er ikke fast starter i Bundesligaen (har svært ved at hamle op med ekstremt hurtige og udfordrende Davies), men er som regel solid når han får chancen, uanset om det er som back eller som midterforsvarer.

Skal det være, er der fine afløsere på backpladserne, især til venstre. Til højre er der Leo Dubois (Lyon) der serverer ganske gode indlæg. Til venstre er Evertons teknisk dygtige Digné den primære Hernandez-sufflør ved EM. Han kan måske endda snuppe startpladsen. Fraværende i truppen er d’herrer Mendy. Hurtige og teknisk dygtige (men af og til for satsende) Ferland Mendy er ellers fast starter i Real Madrid. I modsætning til Benjamin Mendy i Manchester City (god fremdrift og fremragende indlæg). Efter nogle skadesplagede sæsoner er der tegn på mere spilletid på Etihad, men han har været væk fra landsholdet siden 2019 og kommer altså ikke med til sommerens slutrunde.

Lucas Hernandez har i øvrigt en lillebror der også er venstreback: Theo Hernandez. Den 23-årige gør det godt i Milan, men det bliver ikke til EM-deltagelse denne sommer.

Breddeproblemer på midtbanen

På midtbanen var Deschamps ideal-trio i en række år Kanté, Pogba og Matuidi.

28-årige Pogba har rejst sig i Man Utd efter skader, formbesvær og en masse transfersnak, og hans kombination af kropsstyrke, fantasi og målfarlighed gør ham uundværlig på det franske hold. Når han altså er i form. Topniveauet er fantastisk, bundniveau elendigt…

6’er-fænomenet Kanté har også haft problemer med skader, men har ligeledes genfundet formen. Den 30-årige duracell-kanin missede VM-kvalopgørene i marts pga en skade, men vendte tilbage i aktion for Chelsea; var kampens spiller i CL-semifinalereturkampen mod Real Madrid og var også fremragende i finalen mod Man City.

Matuidi er derimod blevet 34 år og er gået på aftægt i USA. Han forlod landsholdet i 2019. Deschamps reaktion? At reducere midtbanen fra tre til to mand. Det kan dog meget vel ændre sig med Benzemas comeback der taler for 4-4-2 med diamant, men spørgsmålet er hvem der er afløsere for/konkurrenter til Kanté og Pogba samt bejlere til den tredje midtbaneplads?

Kanté først: Tjah, det kniber faktisk med at finde stærke 6’ere. Ved VM var suffløren tårnhøje og elegante Nzonzi, men han bliver langsommere og langsommere og får ikke en EM-billet. Hans purunge Rennes-holdkammerat, 18-årige Camavinga, har fået lov til at snuse til landsholdet, men han er nok bedst i en boks til boks-rolle. Desuden var hans forår været temmelig ringe, og det kostede ham en EM-billet. Med er derimod Tottenhams fysisk stærke og fleksible Sissoko. Han starter sjældent for Spurs, men hans evne til at spille kant, defensiv midtbane, offensiv midtbane – alt efter hvad der er brug for – har givet ham en plads i truppen.

Kantés bedste afløser er faktisk nok Pogba der har fysikken og intelligensen (om end måske ikke altid disciplinen) til at udfylde en 6’er-rolle. Men hvem skal så, i givet fald, udfylde hans boks til boks-rolle? Målfarlige Tolisso er et bud. Han er mest bænkevarmer i Bayern og har desuden været skadet; var ude februar-maj. Formen er næppe i top. Alligevel er han med i Deschamps EM-trup. Sissoko kan altid smides ind. Et alternativt bud kunne have været Spurs-holdkammerat Ndombele der er dygtig til at sætte en mand og afslutte eller lægge op. Han er dog defensivt udisciplineret og kom ikke med EM-truppen. Det gjorde derimod Rabiot fra Juventus. Vældigt god fremdriver og offensiv initiativtager, men hans akilleshæl er at han er sløv på de første meter og nægter at indse det. Det koster en del boldtab når han spiller smart og og forsøger at holde på bolden på egen banehalvdel. Både Tolisso og Rabiot (og Sissoko) kan udfylde en 6’er-plads, men Rabiot er upålidelig. En boks til boks-rolle passer ham bedre.

Offensiven: Skader og manglende spilletid (men Benzema tilbage!)

De bærende offensivfolk ved VM var Griezmann, Mbappé og Giroud.

Lynhurtige, udfordrende og iskoldt afsluttende Mbappé er kun 22, men har været en verdensstjerne de seneste fire-fem år. Han kan ligge på fløjen (bruges mest til højre på landsholdet, men kan også sagtens spille til venstre), men vil helst spille frontangriber.

30-årige Griezmann kan ligge til venstre eller som hængende angriber/kreatør. Befinder sig bedst centralt. Han har generelt skuffet for Barcelona efter sit 2019-skifte fra Atlético, men er en vigtig figur på det franske landshold. Han gjorde det flot i martskampene.

Mbappé og Griezmann er fortsat idealstartere hos Les Bleus. Men den store centreforward Giroud har svært ved at komme på hold i Chelsea (selv om han ofte scorer når han er på banen), og i marts-landskampene fik den 34-årige kun een start og een indskiftning og ydede halvsløve indsatser begge gange.

Det kan give Mbappé en centreforward-rolle ved EM. Den hurtige Man Utd-dribler Martial var også en angrebsmulighed (eller på venstrekanten) – han gjorde det glimrende da han fik frontløber-startchancen mod Kazakhstan i marts. Men han blev desværre knæskadet i samme kamp, og han går glip af EM.

Hvad med Real Madrid-angriber Benzema, 33 år, men i gang med en stærk sæson i det spanske? Tjah. Han er noteret for 27 mål i 88 franske landskampe, men får næppe flere af slagsen. Ikke siden han i 2015 var involveret i sextape-afpresning af landsholdskollega Valbuena. I oktober skal han i retten i Valbuena-sagen, anklaget for at være medskyldig i afpresning. OPDATERING 18. maj: Benzema er overraskende udtaget til EM-truppen. Uforståeligt, synes jeg. Han er naturligvis god nok, men det har han været de seneste seks år, og hans gerninger har diskvalificeret ham. Det sportslige har ikke været relevant. Så hvorfor udtage ham nu? Bizart valg af Deschamps. Det KAN nok forklares med at Deschamps egentlig ikke har været så optaget af sextape-sagen; han har snarere fokuseret på at Benzema i 2016 anklagede ham for racisme. Det har de fået talt ud om. Hvorom alting er: Nu kommer Benzema med, og så må det blive til en startplads, i lyset af Girouds reservestatus i Chelsea.

Derudover råder Frankrig på angrebsposten over store Marcus Thuram, der ikke scorer ret meget for Gladbach (hvor han dog mest ligger på venstrekanten), samt lille Ben Yedder, der scorer en del mål for Monaco, men virker tung på de første meter i denne sæson (han der ellers var vældigt kvik engang).

Også til venstre er Thuram nok et stykke nede i hierakiet. Bayern München-lynet Coman er en mulighed i begge sider og kan få startchancen til højre hvis Mbappé skal bruges i front. Til venstre er defensivt arbejdsomme og skudstærke Lemar fra Atlético en hård konkurrent for Coman, der udfordrer dygtigt fremad, men er mindre god til at hjælpe sin back. Det samme er Barcelonas hurtige og udfordrende Dembélé (bedst til højre) der desuden træffer mange dårlige beslutninger i offensiven. Men når han er i hopla, er han uhyggeligt god.

Aflastere for Griezmann i 10’er-rollen: Der er sådan set kun Dembélé og Pogba, nu hvor Deschamps har undladt at udtage Ndombele. Heller ikke med: talentfulde Aouar (22 år) fra Lyon, jævnaldrende Ikoné fra Lille, samt Fekir, 27-årig Betis-kreatør med et fremragende venstreben.


Historien om Frankrig ved EM i fodbold

Frankrig fik en fjerdeplads ved historiens første EM-slutrunde, i 1960. Derefter fulgte en lang europæisk ørkenvandring med kiksede kvalifikationer fra 1964 til 1980. Men i 1984 var franskmændene med som værter.

Skulle de have været igennem kvalifikation, var det dog nok også lykkedes, for holdet var fremragende. Med kaptajn Platini i kreatør- og målscorerrollen og sekundanterne Tigana, Giresse og Fernandes gik de hele vejen og vandt turneringen. Undervejs blev det bl.a. 1-0 over Danmark (der kort inde i kampen måtte se Allan Simonsen blive båret ud med et brækket skinneben), i finalen i Paris 2-0 over Spanien. Platini scorede i alle fem kampe (mod Portugal i semifinalen dog kun i den forlængede spilletid) og blev i alt noteret for ni kasser, Fantastique!

I 1988 missede Les Bleus slutrunden, men de har været med lige siden. I 1992 kun med gruppespilsdeltagelse (trods Papin på holdet), men ved EM-1996 i England fik Frankrig bronze. Det var startskuddet for Zidane, Blanc & Co der to år senere vandt VM og yderligere to år senere, i 2000, snuppede EM-guld. I finalen i Rotterdam blev det 2-1 over Italien. Wilford og Trezeguet stod for de franske mål. Thierry Henry blev slutrundens holdtopscorer med tre mål.

I 2004 og 2012 blev det til fransk kvartfinale (med gruppespil i 2008), men i 2016, på hjemmebane, gik franskmændene igen hele vejen til finalen. Her stødte Pogba & Co dog panden imod en portugisisk mur. Cristiano Ronaldo blev skadet og måtte udgå tidligt i opgøret (lidt af en svinestreg af Dimitri Payet), men Pepe og resten af holdet lukkede godt af, og i den forlængede spilletid fik Eder scoret et flot (og lidt heldigt) kontramål.


Læs om andre deltagere ved EM i fodbold