18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Frankrig – odds på franskmændenes EM

Kan det brølestærke, franske mandskab snuppe guldet ved EM 2020? Frankrig kommer ind til slutrunden som forsvarende verdensmestre, og da også nåede finalen ved den seneste EM-slutrunde, er der altså noget, som tyder på, at vi har at gøre med en ganske gylden generation. Spillere som Griezmann, Mbappe og Pogba kan få en hovedrolle. Du finder odds, trup og kampe til Frankrigs EM på denne side.

Tekst og odds herunder opdateres frem mod EM i fodbold.

Frankrig vinder VM: 8,00 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Antoine Griezmann: 13,00 – SPIL HER >>*
Kylian Mbappé: 28,00 – SPIL HER >>*
Olivier Giroud: 41,00 – SPIL HER >>*
Ousmane Dembelé: 81,00 – SPIL HER >>*
Nabil Fekir: 151 – SPIL HER >>*

Frankrig vinder gruppe C: 1,30 – SPIL HER >>*

Vil du spille på det franske landsholds kampe i gruppespillet? Så har vi her samlet de bedste odds, der er tilgængelig på kampene. Og så kan du ellers selv vælge, hvilke udfald du mest har lyst til at spille på.

16. juni 2018
12:00 Frankrig – Australien: 1,24 – 6,55 – 16,50*
21. juni 2018
17:00 Frankrig – Peru: 1,43 – 4,50 – 8,00*
26. juni 2018
16:00 Danmark – Frankrig: 6,00 – 3,75 – 1,63*

Frankrig er gruppens mest betroede hold og er derfor klare favoritter i alle kampe. Dog forventes kampene i gruppen at blive gradvist sværere for franskmændene, der starter mod Australien, derpå skal spille mod Peru og til sidst skal spille det, vi alle håber bliver en gruppefinale mod Danmark.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).

Frankrigs trup og startopstilling

Hugo Lloris (Tottenham)
Steve Mandanda (Marseille)
Alphonse Areola (Paris St-Germain)

Lucas Hernandez (Atletico Madrid)
Presnel Kimpembe (Paris St-Germain)
Benjamin Mendy (Manchester City)
Benjamin Pavard (Stuttgart)
Adil Rami (Marseille)
Djibril Sidibe (Monaco)
Samuel Umtiti (Barcelona)
Raphael Varane (Real Madrid)

N’Golo Kante (Chelsea)
Blaise Matuidi (Juventus)
Steven N’Zonzi (Sevilla)
Paul Pogba (Manchester United)
Corentin Tolisso (Bayern München)

Ousmane Dembele (Barcelona)
Nabil Fekir (Lyon)
Olivier Giroud (Chelsea)
Antoine Griezmann (Atletico Madrid)
Thomas Lemar (Monaco)
Kylian Mbappe (Paris St-Germain)
Florian Thauvin (Marseille)

Forventet startopstilling: Lloris – Sidibé, Umtiti, Varane, Mendy – Kante, Pogba – Mbappe, Griezmann, Lemar – Giroud

Profiler: Griezmann, Pogba og Mbappé er de største af Frankrigs mange stjerner

Antoine Griezmann
Atletico Madrids teknisk dygtige og elegante målsluger er én af de absolut bedste angribere, som slutrunden kan præsentere. Han vandt Golden Boot ved EM 2016, og han kan meget vel ende med at vinde tilsvarende hæder ved VM, hvor han er omgivet af flere suveræne offensive spillere, han kan blive serviceret af. Med Griezmanns træfsikkerhed er det svært at forestille sig, at det ikke skal blive til adskillige scoringer for den franske angrebsstjerne ved VM.

Kylian Mbappé
19 år gammel er Kylian Mbappé, som sin unge alder til trods allerede har været et af de største navne i international fodbold i et par sæsoner nu. I hans forrygende sæson i Monaco, hvor han med sin hurtighed, fantastiske driblinger og en målnæse, som er den mest bundrutinerede forward værdig, tog han fodboldverden med storm. Paris Saint-Germain tog den store pengepung frem for at sikre signaturen på det unge stjernskud, og han har været en kæmpe succes for hovedstadsklubben. Nu skal han være med til at sikre fransk succes ved sin første slutrunde, og mon ikke de franske fans har noget rigtig godt at se frem til, når Mbappé er med på holdet?

Paul Pogba
Det er blevet til flere frisureskift end mål for den høje midtbanespiller siden skiftet tilbage til Manchester United fra Juventus. Den stærke franske midtbanespiller er dog heller ikke afgørende for sine hold på grund af de mål, han scorer – i højere grad på grund af det store område af banen, han dækker, samt hvordan han kan sætte sine holdkammerater i scene. Han kan udfylde næsten enhver rolle mellem de to målfelter og er den perfekte kombination af kraft og kreativitet. Pogba har den x-faktor, som er nødvendig på et landshold, der skal blande sig i kampen om VM-trofæet.

Analyse: Fartfyldte franskmænd kan føre det hele vejen ved VM 2018

Frankrig har et stjernebesat mandskab med masser af unge spillere, der sikkert har flere slutrunder og – selvom man næsten ikke tør forestille sig det – mere udvikling gemt i sig. Der er en masse fransk talent for Didier Deschamps at råde over, og frem mod slutrunden kan den franske landstræner blot vente og se, hvilke af de franske stjernefrø, der blomstrer mest op i foråret. Der er mange gode spillere, som kan gå ind at gøre en afgørende forskel på det franske hold. Forestiller man sig, at holdet stiller med Kanté og Pogba, der kan styre midtbanen med hård hånd, og at der fremme huserer spillere som Griezmann og Mbappé, der kan gøre livet rigtig surt for enhver forsvarsspillere, har man svært ved at se, hvordan Frankrig ikke skal være et hold, der er at finde i VM-turneringen, så længe den løber. Med den fart, som det franske hold besidder, fungerer det måske allerbedst, når det kan få lov at komme i kontraangreb, end når det er i boldbesiddelse. Mange af VM-modstanderne vil sikkert forsøge at pakke sig mod Frankrig og satse på omstillinger i stedet for selv at blive offer dem. Dette har de stærke franskmænd sikkert også en løsning på, og mon ikke Didier Deschamps udvalgte vil finde en måde at dirke alle modstanderes forsvar op på? Hvis man skal ramme Frankrig på et ømt punkt, kunne det godt ligne venstrebacken, hvis Benjamin Mendy fra Manchester City ikke når at blive sin skade kvit inden VM.

Historien om Frankrig ved EM i fodbold

Frankrig er en stolt VM-nation, men det er kun blevet til en enkelt VM-titel.

Les Bleus fik første store VM-resultat tilbage i 1958, hvor Frankrig sikrede sig bronzemedaljer. I den turnering var den legendariske franske angriber Just Fontaine helt forrygende. Han scorede hele 13 mål i Frankrigs blot seks kampe, og han var derfor hovedårsagen til, at Les Bleus fik metal med hjem fra mesterskabet.

Derefter havde Frankrig nogle svære år, hvor det blot blev til én VM-deltagelse i 1960’erne og 1970’erne.

I 1982 fik Frankrig en fjerdeplads ved slutrunden, og fire år efter fik Les Bleus bronzemedaljerne for anden gang i historien efter sejr over Belgien i bronzekampen. Akkurat som efter sidste VM med franske bronzemedaljer gik det sløjt for Frankrig i årene efter.

I 1990 og 1994 kvalificerede Les Bleus sig ikke til VM, men i 1998 imponerede Frankrig til gengæld stort. VM i 1998 foregik netop i Frankrig, så derfor var forventningerne ekstra store til franskmændene. Dog havde nationen underpræsteret gevaldigt i starten af 1990´erne i VM-sammenhæng, så derfor var der også bange anelser inden VM i 1998. Frankrig var havnet i gruppe med Danmark, Sydafrika og Saudi Arabien. Her gjorde Frankrig kort proces med tre sejre og en målscore på 9-1. I ottendedelsfinalerne måtte Frankrig dog kæmpe langt mere for sejren, da Paraguay var modstanderen. Frankrig sikrede videre avancement efter forlænget spilletid. I kvartfinalen var Italien næste levende billede, og her endte den ordinære tid også i remis. Les Bleus endte med at vinde en dramatisk straffesparkskonkurrence med 4-3. I semifinalerne bød turneringens store overraskelse Kroatien op til dans, men det skræmte ikke Les Bleus, der vandt med 2-1. Første VM-finale var en realitet for Frankrig – og så endda på hjemmebane. Her mødte Frankrig de mangedobbelte verdensmestre fra Brasilien. Det blev en kamp på franskmændenes præmisser og en 3-0-sejr til Les Bleus. Dermed kunne nationen fejre deres første VM-trofæ.

I 2002 skuffede Frankrig fælt, da Les Bleus var i gruppe med blandt andet Danmark. Frankrig floppede med blot et point i tre kampe.

I 2006 gik det dog meget bedre for det franske landshold. Her spillede franskmændene sig hele vejen til finalen, hvor Italien spændte ben for Les Bleus efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence. Undervejs i turneringen havde Frankrig slået Portugal, Brasilien og Spanien ud.

I 2010 blev det igen en fuser for Frankrig, der måtte forlade mesterskabet lige efter gruppespillet. Modstanderne var Uruguay, Mexico og værtsnationen Sydafrika. Her formåede franskmændene ikke at vinde en eneste kamp, og derfor måtte nationen forlade slutrunden, inden den rigtig var begyndt for Les Bleus.

Seneste VM-slutrunde i Brasilien i 2014 blev en noget bedre oplevelse for Frankrig. Her spillede franskmændene sig frem til kvartfinalerne, hvor de senere verdensmestre fra Tyskland stod i vejen.

Frankrig var i kvalifikationen til VM i gruppe med Sverige, Frankrig, Holland, Bulgarien, Luxembourg og Hviderusland. Her var der ikke meget slinger i valsen, og Frankrig vandt også gruppen med fire point ned til Sverige. Les Bleus tabte kun en enkelt kamp ud af ti mulige i VM-kvalen.

Landstræner for Frankrig er Didier Deschamps, og han har haft posten siden 2012. Han har tidligere trænet Marseille, Juventus og Monaco. Derudover spillede han over 100 landskampe som aktiv fodboldspiller.

Frankrig er blevet placeret i gruppe med Danmark, Peru og Australien ved VM 2018. Her har nationen fine muligheder, men landet har tidligere i historien skuffet i sådanne situationer.


Læs om andre deltagere ved EM i fodbold