18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Frankrig – odds på franskmændenes VM

De forsvarende verdensmestre har svagheder, men i modsætning til 2018 er fremragende Benzema angrebsmakker til lynhurtige Mbappé. Les Bleus røg tidligt ud sidst de var titelholdere; i 2002 med dansk dødsstød. Også muligt nu hvor de møder Danmark i anden grupperunde, men de snupper nok førstepladsen og møder Mexico/Polen i 1/-finalen, England i kvarten, Belgien/Portugal i semifinalen. Du finder odds, trup og kampe til Frankrigs VM på denne side.


Odds på Frankrig

Frankrig vinder VM7,50 – SPIL HER >>*
Frankrig vinder Gruppe D1,41 – SPIL HER >>*
Frankrig går videre fra Gruppe D1,083 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 1. juli 2022 kl. 15:14. Odds kan ændre sig.

VM gruppe D
K
1
Australien
0000000000
2
Danmark
0000000000
3
Frankrig
0000000000
4
Tunesien
0000000000
VM gruppe D
22/11/202222/1114:00
Ikke startetIS
-
-
22/11/202222/1120:00
Ikke startetIS
-
-
26/11/202226/1111:00
Ikke startetIS
-
-
26/11/202226/1117:00
Ikke startetIS
-
-
30/11/202230/1116:00
Ikke startetIS
-
-
30/11/202230/1116:00
Ikke startetIS
-
-


Frankrigs trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation:

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Lloris
Forsvar:Koundé, Varane, L. Hernandez
Midtbane:Pavard, Kanté, Pogba, T. Hernandez
Offensiv midtbane:Griezmann
Angreb:Mbappé, Benzema


Nøglespillere: Rapahael Varane, N’Golo Kanté, Paul Pogba, Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Karim Benzema

Stjerneskud: Jules Koundé, Theo Hernandez, Christopher Nkunku, Eduardo Camavinga

Straffeskytte: Kylian Mbappé

Frisparksskytte: Kylian Mbappé

Skader/tvivl: Opdateres

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres

Frankrigs forventede startopstilling til VM i fodbold


Frankrigs VM chancer: Benzema kan gøre forskellen

De forsvarende mestre er blandt favoritterne til at tage titlen i Qatar. Didier Deschamps drenge snublede i 1/8-finalen ved sidste års EM hvor arrogance fra bl.a. Pogba gav Schweiz mulighed for at vende 1-3 til 3-3, men Les Bleus foretog en taktisk ændring i efteråret og snuppede Nations League-guld ved at slå Belgien i semifinalen, Spanien i finalen. VM-kvalifikationen kom desuden i hus på komfortabel vis.

Deschamps’ formation var 4-3-3 ved EM indtil Schweiz-opgøret hvor han valgte at spille med tremands-midterforsvar og wingbacks. Uden succes, men det var bl.a. fordi skader betød at midtbanemand Rabiot måtte spille venstre wingback. I de første to VM-kvalkampe efter EM brugte Deschamps igen 4-3-3, men efter 1-1 mod Bosnien og samme cifre i Ukraine, gik han over til 3-4-1-2. Derefter vandt Frankrig syv sejre i træk. (Indtil det uheldige NL-nederlag på 1-2 mod Danmark i juni).

Jeg vil mene at Frankrigs 2022-hold er endnu bedre end 2018-mandskabet. Varane og Pogba er måske ikke i samme form som dengang, men til gengæld er Real-angriber Benzema med. Det var han også ved EM, men da var han kun lige vendt tilbage efter seks år ude i kulden. Nu har verdens pt bedste angriber haft tid til at optimere samarbejdet med Mbappé.

Franskmændene skal dog passe på mester-forbandelsen… I de seneste tre og i fire af de seneste fem VM-slutrunder er titelholderen blevet elimineret i gruppespillet. Inkl Les Bleus i 2002.


Videoanalyse af gruppen


Holdanalyse af Frankrig

Herunder følger en komplet gennemgang af det franske herrelandshold.


Målmænd:
Hugo Lloris er 35 år, men virker ret uændret i forhold til 2018 hvor han var med til at vinde VM. Tottenham-keeperen har stadig lynsnare reaktioner på stregen og er stadig årvågen og kvik til at løbe ud og agere ekstra sweeper. Han har også stadig tendens til at levere grumme drops, men hans førsteplads i hierakiet ser sikker ud.

Andenmålmand ligner 26-årige Mike Maignan, et muskelbundt der fylder meget og har forbavsende hurtige reaktioner, og som efter at have vundet et Ligue  1-mesterskab med Lille i 20/21 gjorde det samme i Serie A med Milan i 21/22.

29-årige Alphonse Areola kan i princippet udfordre, men det kræver at han generobrer en startplads i West Ham eller finder ny klub til sommer (hvad han nok gør; han ejes af PSG der har udlejet ham siden 2019). Ellers kan den meget talentfulde Nantes-ankermand Alban Lafont meget vel tage den tredje VM-målmandsbillet.


Midterforsvar:
Det franske midterforsvar ved VM-2018 bestod af hurtige og opspilsstærke Varane til højre, bomstærke Umtiti til venstre. Umtiti har siden døjet med skader og mistet sin stamplads i Barcelona. Han har ikke været med landsholdet siden 2019 og kommer næppe med til VM. Det samme med den ligeledes venstrebenede klubkammerat Lenglet. Han var fast starter i EM-kvalifikationen, men kun med i een halvleg i EM-slutrunden og var også kun afløser i efteråret 2021. Også han har mistet sin startplads i Barca.

Selv om han kun er 29 er Varane heller ikke hvad han var i 2018; efter en lang og glorværdig Real-periode havde han en uoverbevisende 21/22-sæson i Manchester United. Men hvis skadesfri er den rutinerede midterforsvarer nok sikker starter i det franske forsvar.

Og det nok som centermand i et tremands-midterforsvar. Deschamps spillede med 4-3-3 ved EM (undtagen i første halvleg af 1/8-finalen mod Schweiz) og i de første par kampe efter slutrunden, men siden september 2021 har det været 3-4-1-2.

Varanes afløser som centermand: I efteråret kæmpede hårdttacklende Kurt Zouma (West Ham) og hurtige Upamecano (Bayern) om tjansen, med 26-årige Zouma som umiddelbar vinder. Han mistede dog sin franske trupplads i februar da han mishandlede sin kat. Ifølge Deschamps var årsagen også sportslig, men uanset: Zoumas trupplads er ikke sikker. 23-årige Upamecano, der efter stærke sæsoner i Leipzig spiller fast men ikke ret godt i Bayern, var heller ikke med i marts-landskampene. Det var derimod 21-årige Saliba der imponerer i Marseille med overblik, speed og teknik. God oprydder og opspilsmand. Han har dog tendens til at være arrogant og sløset. 22-årige Konaté fra Liverpool er også fremtidens mand, men her og nu kniber det med klubspilletiden (han får dog en del i CL hvor han også er målfarlig).

Venstremand: Ved EM var Varanes venstremakker 26-årige Kimpembé fra PSG. To høje gutter; gode i luften. Venstrebenede Kimpembé er fysisk stærk som Umtiti og hurtigere, men til gengæld med flere fejl. Simpelthen fordi han forsøger at lægge sit spil op på et plan hvor en ellers nydelig teknik ikke helt kan følge med. Arrogant og dumt. Kimpembé er stadig i spil, også efter overgangen til tremands-midterforsvar. Han har dog fået konkurrence på venstrepladsen fra den fleksible og fodrappe Bayern-venstreback Lucas Hernandez. Ikke så høj som Kimpembé, men fysisk stærk og med færre fejl.

Højremand i tremands-midterforsvaret: Lille men springstærke, kvikke og opspilsdygtige Koundé, 23-årig Sevilla-mand, ser ud til at have erobret pladsen, med Saliba som afløser. En mulighed er også den fleksible højreback Pavard som faktisk nok er bedre i midterforsvaret end på kanten.


Højreback/-wingback:
Førstevalg er nok Pavard – som ved VM-2018 og sidste sommers VM. Han er rutineret og har et fremragende spark. Men han er også temmelig langsom og konservativ og bidrager ikke med ret mange gode indlæg eller gennembrud. Desværre kniber det med oplagte afløsere. Dubois fra Lyon går bedre med fremad, men er heller ikke just hurtig. Koundé gør det bedre i midterforsvaret end på højreback. Et bedre valg, i hvert fald rent offensivt, er nok uerfarne men hurtige og fremadstræbende Lens-wingback Jonarthan Clauss der fik startchancen mod Sydafrika i marts og viste lovende takter.

Den lynhurtige fløjspiller Coman er også en mulighed; Deschamps gav ham wingback-chancen mod Elfenbenskysten i marts. Det gik dog ikke særligt godt. Alligevel spillede han også pladsen mod Danmark i juni – uden at kunne forhindre Mæhle i at nå frem til gode chancer og indlæg.


Venstreback/-wingback:
De seneste par år har kampen om startpladsen stået mellem fysisk stærke Lucas Hernandez fra Bayern (hvor han står i skyggen af lynhurtige Davies) og mere tekniske Digné fra Aston Villa. Men fra efteråret 2021 har Lucas’ 24-årige lillebror Theo Hernandez blandet sig med gode indsatser for både Milan og landsholdet. God oplægger og også selv målfarlig. En VM-startplads er bestemt ikke udelukket, især hvis Lucas skal spille i midterforsvaret.

Som fast starter i Real Madrid burde hurtige Ferland Mendy vel også være kandidat, men han har ikke fået landsholdsspilletid siden 2020 og ikke været udtaget siden marts 2021. Navnebror Benjamin Mendy fra Man City er naturligvis udelukket; han sidder i fængsel for diverse voldtægter.


Defensiv midtbane:
Når skadesfri (han havde en del problemer i 2021) er Golo Kanté uomgængelig som balancemand og oprydder. Chelsea-fænomenet er hurtig, utrættelig og boldfordelingsstærk. Afløser: Rabiot og Guendouzi er interessante spillere med højt topniveau, men de er arrogante og defensivt upålidelige. Så er holdet nok bedre tjent med det 22-årige Monaco-talent Tchouaméni. Stor, men teknisk stærk, kreativ og rolig i sin boldomgang. Og et fremragende spark udefra.

Boks til boks: Ved VM-2018 var han fantastisk, ved EM vekslede han mellem magi og elendighed, i Man United har han også haft svært ved at være konsekvent god. Paul Pogba er en frustrerende figur, men er han skadesfri, spiller han nok fra start. Afløsere: Førnævnte Tchouameni , Rabiot og Guendouzi, men der er også målfarlige Tolisso fra Bayern og ditto Veretout fra Roma. Sidstnævnte er dog landsholdsgrøn, trods 29 år. Talentfulde Camavinga er også en mulighed. Den 19-årige er ikke fast starter i Real Madrid, men han har leveret diverse flotte indsatser som indskifter.

Måske driblestærke Ndombele kan kæmpe sig tilbage i landsholdsvarmen. Han havde det svært i Tottenham, men blev i foråret udlejet til Lyon hvor han gjorde det flot med fremdrift og assists.


Offensiv midtbane:
Oplagt starter som kreatøren bagved angrebsduoen er 31-årige Antoine Griezmann fra Atlético Madrid. Elegant tekniker med overblik og godt spark. Selv når det ikke glider på klubholdet, gør han det som regel godt for Frankrig. Men hvem kan afløse hvis han bliver skadet?

Der er muligheder: Pogba, Tolisso, Ndombele. Evt Lemar fra Atlético selv om han er bedst fra venstrekanten. Erfarne Payet gør det godt i Marseille, men har ikke været med landsholdet siden 2018. Fekir, der som Payet er drible- og frisparksstærk, glimrer i Betis, men har været ude af Deschamps trup siden 2020. Finurlige Aouar tog over som Lyon-kreatør da Fekir drog til Spanien, men er i overskud i den franske klub og kommer næppe med til VM medmindre han skifter klub til sommer og rammer formen i efteråret. Så er Nkunku fra Leipzig nok et bedre bud. Kvikfodet, kreativ og målfarlig.


Fløje:
Som udgangspunkt spiller Frankrig nok uden deciderede fløje, men alt efter modstander og kampforløb kan de komme i spil. I givet fald er der folk som Martial (ustabil) til venstre, Dembélé til højre – samt Coman og Diaby der kan ligge i begge sider. Alle fire er lynhurtige og driblestærke. Mindre speed, mere spilintelligens: venstremand Lemar.

Det kunne også interessant at se venstrebenede Bryan Mbeumo. Den 22-årige Brentford-fløj gør det flot i Premier League (om end han dér er knapt så målfarlig som han var i The Championship).

Bortset fra Lemar kan de nævnte også ligge i front i tomandsangrebet.


Centreforwards:
Idealmakkerparret i front er åbenlyst: Lynhurtige og driblestærke Mbappé samt intelligente og afslutningsstærke Benzema. 23 og 34 år. Sidstnævnte var væk fra landsholdet i næsten seks år pga Valbuena-affæren og skænderi med Deschamps, men vendte tilbage kort før EM sidste år og scorede 9 mål i 13 landskampe i 2021.

Afløser for Benzema er nok den endnu ældre Giroud (fast starter ved VM-2018 selv om han gik igennem slutrunden uden at score). Den lange og lidt tunge men forbavsende teknisk dygtige angriber fylder 36 før VM går i gang, men han gør det godt i Milan og scorede i begge marts-landskampe. Alternativt er der en helt anden type i lille og kvikke Ben Yedder fra Monaco. Marcus Thuram fra Gladbach har begge dele: speed og stor statur.

Ben Yedder og Thuram kan også remplacere Mbappé. Men førnævnte Nkunku, der kan ligge hvorsomhelst i offensiven (bortset fra enlig og decideret centreforward), ser også interessant ud. Øvrige afløsere for Mbappé (der også kan spille en fløj) er umiddelbart de førnævnte fløjspillere. Benzema og Giroud som makkerpar er en mulighed, men så mangler der noget speed.


Historien om Frankrig ved VM i fodbold

Frankrig har deltaget i 15 VM-slutrunder. Høst: fjerdeplads i 1982, bronze i 1958 (Just Fontaine blev topscorer med 13 mål) og 1986, sølv i 2006 plus guld på hjemmebane i 1998 samt i 2018 i Rusland.

1998-holdet havde store profiler, fx kreatørgeniet Zinedine Zidane, målmand Barthez, Blanc, Desailly og Thuram i forsvaret, den nuværende landstræner Deschamps som midtbaneterrier og en ung Thierry Henry i angrebet. (Titi var ikke fast starter, men blev fransk topscorer med tre mål.)

Frankrig blæste gennem den indledende gruppe; mest modstand ydede Michael Laudrup & Danmark i fransk 2-1-sejr. (Hvor Zidane havde karantæne efter udvisning mod Saudi Arabien – i øvrigt for et overfald der minder om den famøse episode i 2006-finalen.) Derefter sejre mod Paraguay via forlænget spilletid og Italien via straffesparkskonkurrence før semifinalens 2-1 over Davor Suker & Kroatien samt finalens 3-0 over Brasilien. Ronaldo (småskadet) & Co nåede ikke nåede samme niveau i slutkampen som i den øvrige turnering, men fransk guld gav mening; VMs bedste hold.

Det var også tilfældet i 2018 hvor Frankrig igen var i gruppe med Danmark. Denne gang endte mødet uafgjort, men det nok fordi resultatet sikrede franskmændene førstepladsen, danskerne andenpladsen. Derefter eliminerede Les Bleus Argentina (4-3!), Uruguay og Belgien før finalens 4-2 over Kroatien. Frankrig havde hverken turneringens topscorer (Harry Kane) eller bedste spiller (Luka Modric), og kun to franske spillere kom på turneringens hold, valgt af FIFA:  midterforsvarer Varane og angriber Griezmann (fans valgte Varane og Mbappé). Men Frankrig havde også en knaldgod midtbane (Kanté og Pogba) og målfarlige backs. Fortjent guld.

Kuriosum: Sidst Frankrig var titelholder, røg landet ud i gruppespillet ved det næstfølgende VM, dvs 2002. Sjovt nok også dér i pulje med Danmark der sendte Zidane & Co hjem med 2-0-sejr (Rommedahl og Thomasson) i sidste gruppekamp.

Sølvmedaljen i 2006 er også værd at dvæle ved. Anført af en aldrende men stadig inspireret Zidane nåede Frankrig finalen (slog Spanien, Brasilien og Portugal i knald-eller-fald-kampene), men tabte dér til et italiensk hold der trods fænomener som Pirlo og Totti ikke var spillemæssigt bedre, men mere snedige. Zidane bragte Les Bleus i finalen (og scorede på et panenka-straffespark), men tabte den også for dem ved at lade sig provokere af Materazzi og se rødt for en bryst-skalle.


Læs om andre deltagere ved VM i fodbold