18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Wales – Ukraine: Odds og optakt den 5. juni 2022

Gareth Bale scorede begge de walisiske mål, da de i marts slog Østrig. (Foto: Bildbyrån)

Den allersidste europæiske plads til VM i Qatar skal deles ud søndag aften. Den går til vinderen af opgøret mellem Wales og Ukraine, og det er med hjemmebane til Wales, da kampen spilles i Cardiff. Men Ukraine viste stor styrke, da de i onsdags rejste til Skotland og vandt 3:1, så måske er de godt tilpas på de britiske øer. Det vil vise sig. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Wales – Ukraine. Der er kampstart søndag d. 5. juni 2022 kl. 18:00. Se kampen på 6’eren eller på Discovery+. 

GÅ TIL

Skader og karantænerForventede startopstillingerOdds, 1-X-2, O/U, HCP
Odds-forslag fra SpilXpertenDetaljeret statistikExpected Goals – WyScout
Få op til 1.000 kr. som freebet

Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen.


Wales – Ukraine: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Orel Grinfeeld, Israel
Stadion: José Alvalade, Lissabon, Portugal
Vejret: 20° og jævn vind


Optakt til Wales – Ukraine: Skader, karantæner og startopstillinger

Waliserne leverer stabilt på et godkendt niveau. De nåede en godkendt ottendedelsfinale ved sidste sommers EM-slutrunde, hvor de dog nok blev noget befippede over 4:0-nederlaget til Danmark. Men de fortsatte med at imponere i efteråret og sluttede VM-kvalen på andenpladsen kun overgået af Belgien og med blot et nederlag i otte kampe. 

Derfor røg de videre til playoff-spillet, hvor de tilbage i marts slog Østrig 2:1 på to scoringer af Gareth Bale. Siden har de så ventet på at finde ud af, om modstanderen blev Skotland eller Ukraine. Mens de har ventet, har de delt med Tjekkiet i en testkamp, og i onsdags åbnede de Nations League A med nederlag i Polen på 2:1.

Waliserne rykkede op fra League B senest, hvor de hentede fem sejre og en uafgjort. Her gælder det altså VM-billetter, og Wales jagter deres bare anden deltagelse ved VM. Eneste forsøg hidtil var tilbage i 1958, hvor de nåede kvartfinalen og tabte til Brasilien på en enkelt scoring af Pelé. 

Ukraine har i Nations League taget den modsatte vej af waliserne, så de denne gang spiller i League B. Pudsigt nok har Ukraine også kun deltaget én gang ved en VM-slutrunde. Det var i 2006, hvor de – som Wales også gjorde i deres eneste forsøg – nåede kvartfinalen og tabte til Italien. 

For at komme til denne VM-playoff blev Ukraine nummer to i deres kvalpulje kun overgået af Frankrig, som de delte med to gange undervejs, og i de otte kampe blev det til blot to sejre for ukrainerne, mens de spillede seks uafgjort og altså slet ikke tabte. I marts fik de deres duel med Skotland udsat på grund af krigen, der hærger i landet, men i onsdags blev kampen afviklet, og ukrainerne vandt 3:1 i Skotland.

Wales:

  • Benjamin Cabango (Forsvar, Reserve) – Skadet

Ukraine:

  • Serhiy Kryvtsov (Forsvar, Fast) – Skadet
  • Denis Popov (Back, Reserve) – Tvivlsom

Wales forventet startopstilling: Hennessey; Rodon, Ampadu, Davies; Roberts, Ramsey, Allen, Williams; Wilson, Bale, James.

Ukraine forventet startopstilling: Bushchan; Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko; Stepanenko; Yarmolenko, Malinovsky, Zinchenko, Tsygankov; Yaremchuk.


Odds på Wales – Ukraine

Oddsene peger på, vi har en helt lige kamp i vente. 


Odds-forslag: Øj øj, det bliver emotionelt og dramatisk

Selv om de begge blev nummer to i deres kvalpulje og derfor havnede i playoff om VM-billetter, er hverken Wales eller Ukraine vant til at tabe. Waliserne tabte kun én kamp af de otte i kvalpuljen, og siden deres EM-exit mod Danmark har de vundet fire, spillet fem uafgjort, og så blev det altså til nederlag i onsdags mod Polen. 

Ukraine kom helt uden nederlag gennem deres kvalpulje, men seks uafgjorte i otte kampe betød altså, at de sluttede som nummer to. De røg ud af EM sidste sommer med 0:4 mod England, og siden er det blevet til fire sejre og fem uafgjorte. De vil spille med hjertet helt ude på trøjen og stolthed og nationalfølelse, så de bliver en kæmpe mundfuld. Skotterne havde reelt ikke et modsvar i de to holds duel i onsdags. 

Wales er formentlig en tand stærkere, så de kan måske bedre byde ukrainerne trods. Anbefalingen forventer en meget, meget lige kamp, og med alt på højkant kan det hurtigt blive en lidt afventende affære, hvor begge hold primært dækker sig ind for at undgå store blottelser defensivt frem for at jagte offensivt festfyrværkeri. Uanset om det ender målløst, eller om de finder vej til nettet, går vi efter et uafgjort resultat her. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Nordicbet
3,25
Uafgjort
Gå til Nordicbet *


Wales – Ukraine: Statistik, topscorer og H2H

  • Wales sluttede deres VM-kvalpulje som nummer 2 med 15 point efter 8 runder. 

  • Wales’ statistik blev 4-3-1 og 14:9.

  • Ukraine sluttede som 2er i kval-gruppe D, hvor de hentede 12 point i 8 kampe. 

  • Tallene for Ukraine lyder på 2-6-0, mens deres målscore blev 11:8.

  • Hos Wales deler Aaron Ramsey og Gareth Bale værdigheden som topscorere med hver 3 kasser. 

  • Ukraines flittigste målskytte blev Roman Yaremchuk, som sendte 3 bolde i nettet. 


Expected Goals: Wales – Ukraine – de seneste tre kampe

WalesResultatxGUkraineResultatxG
Polen – Wales(2-1) 1,62 – 0,51Skotland – Ukraine (1-3)1,32 – 2,21
Wales – Tjekkiet(1-1)0,85 – 1,08Rijeka – Ukraine(1-1)1,44 – 1,88 
Wales – Østrig  (2-1)1,17 – 0,95Empoli – Ukraine(1-3) 2,31 – 3,73 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles Wales – Ukraine?

Wales – Ukraine spilles søndag den 5. juni 2022 klokken 18:00.

Hvor spilles Wales – Ukraine?

Wales – Ukraine spilles på Cardiff City Stadium i Cardiff i Wales.

Skriv første kommentar

Skriv et svar