18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

VM-formbarometer: Danmark står skarpt

VM står for døren, og næste gang, landsholdene skal i aktion, er, når VM sparkes i gang. Derfor har SpilXperten taget et nærmere kig på formbarometeret forud for VM, hvor vi har taget et kig på samtlige lande. 

Danmark træder ind til VM i en særdeles god form, når man kigger på landsholdets resultater siden EM i 2020. Det danske landshold har spillet 15 kampe siden seneste EM, inklusiv træningskampe, og det har kastet 11 sejre og fire nederlag af sig. 

Det danske landshold har dermed et pointgennemsnit på 2,2 siden EM, og det er inklusiv et nederlag uden betydning mod Holland. 

Danmark står et særdeles stærkt inden VM ifølge formbarometeret: Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Metodik for den indsamlede data: 

Det er ganske simpelt. Helt konkret har vi gennemgået alle resultater, for alle de deltagende hold ved VM, siden 1. august 2021 for at se, hvilke hold der har præsteret særligt godt. 

Det er vigtigt at understrege, at landsholdene naturligvis ikke spiller i samme række, som det for eksempel ville foregå i en national ligaturnering, og derfor er der forbehold at tage. Der vil være hold, der har mødt stærkere modstand end andre, og dette kan afspejle sig i pointsnittet. 

Ligeledes har vi valgt at seperere Europa for sig, da det er dem, det giver mening at sammenligne Danmark med. Listen for alle de øvrige landshold kan også findes i artiklen. 

Danmark er stadig i EM-form

Som det ses på grafikken, er Danmark det fjerdebedste landshold i Europa, når man måler på pointsnit siden den 1. august 2021. 

Kun Holland, Serbien og Kroatien er bedre. Det skal bemærkes, at Serbien i hele perioden har været placeret i gruppe B i Nations League, hvor de øvrige lande i top tre, inklusiv Danmark, har været placeret i gruppe A. Ikke desto mindre er det dog imponerende af Serbien, der også formåede at rykke op i gruppe A. 

Best of the rest – med VM-favoritter iblandt

Der er natuligvis mange store fodboldnationer, der ikke er placeret i Europa, og dem skal vi naturligvis også tage et kig på. 

Argentina og Brasilien er de to mandskaber, der kommer til VM med det højeste pointsnit i bagagen, da de to lande snitter 2,6 point per kamp siden 1. august 2021, hvorfor det heller ikke er uden grund, at netop de to nationer er favoritter blandt mange til at vinde VM. 

Også lande som Marokko og Iran udmærker sig særdeles positivt, men det er omsonst at sammenligne dem med de europæiske lande, selvom man kun kan lette på hatten over deres præstationer. De kan, trods alt, ikke gøre andet end at slå den modstander, de står overfor, og så kan man altid diskutere kvaliteten af modstanderne. 

Danmark på en flot 8. plads

Summen af det hele er, at Danmark blandt alle 32 hold ligger på en ottendeplads, når man udelukkende kigger på pointsnit siden den 1. august 2021, hvilket placerer dem blandt de bedste 25%. 

I Europa er Danmark på en yderst imponerende fjerdeplads, og har altså klaret sig bedre end blandt andre Frankrig, Tyskland, Spanien, Portugal og Belgien. 

Danmark er bedst i gruppen

Kigger vi konkret på Danmarks VM-gruppe, er Danmark også den nation, der har klaret sig bedst i perioden. 

Alle Danmarks modstandere i gruppen kommer ind med et relativt pænt pointsnit, men Danmark topper altså gruppen, inden den er gået i gang. 

Danmark ligger, som nævnt, med et poinsnit på 2,2, Tunesien med 2,08 og Frankrig og Australien har således begge et pointsnit på 1,87. 

Danmark tager hul på sit VM, når de den 22. november møder Tunesien kl. 14:00, og her vil det vise sig, om Danmark kan bygge videre på den flotte formkurve.

Skriv et svar